0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ν.2083/92 Αρ. 28§6. Μέλη Δ.Ε.Π. και κάθε βαθμίδας διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των Α.Ε.Ι., το εκπαιδευτικό προσωπικό (Ε.Π.) και κάθε βαθμίδας διδακτικό προσωπικό των Τεχν. Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), καθώς και το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αρνούμενο να διεξαγάγει οποιασδήποτε μορφής εξετάσεις ή έλεγχο διαπίστωσης γνώσεως των εκπαιδευομένων, να καταθέσει βαθμολογία και γενικώς να εκτελέσει τα πλήρη υπηρεσιακά του καθήκοντα, περιορίζοντας αυτά με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε βαθμό, θεωρείται εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις, ότι βρίσκεται σε απεργία και δεν δικαιούται να λαμβάνει τις αντίστοιχες αποδοχές. Στην περίπτωση αυτήν όσοι αρνούνται να διεξάγουν εξετάσεις στερούνται το σύνολο των αποδοχών του αντιστοίχου χρονικού διαστήματος, ενώ όσοι αρνούνται να καταθέσουν βαθμολογία στερούνται το ήμισυ των αποδοχών τους.
Παράθεση από: rozy4 στις Μαΐου 01, 2010, 06:40:45 pmΝ.2083/92 Αρ. 28§6. Μέλη Δ.Ε.Π. και κάθε βαθμίδας διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των Α.Ε.Ι., το εκπαιδευτικό προσωπικό (Ε.Π.) και κάθε βαθμίδας διδακτικό προσωπικό των Τεχν. Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), καθώς και το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αρνούμενο να διεξαγάγει οποιασδήποτε μορφής εξετάσεις ή έλεγχο διαπίστωσης γνώσεως των εκπαιδευομένων, να καταθέσει βαθμολογία και γενικώς να εκτελέσει τα πλήρη υπηρεσιακά του καθήκοντα, περιορίζοντας αυτά με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε βαθμό, θεωρείται εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις, ότι βρίσκεται σε απεργία και δεν δικαιούται να λαμβάνει τις αντίστοιχες αποδοχές. Στην περίπτωση αυτήν όσοι αρνούνται να διεξάγουν εξετάσεις στερούνται το σύνολο των αποδοχών του αντιστοίχου χρονικού διαστήματος, ενώ όσοι αρνούνται να καταθέσουν βαθμολογία στερούνται το ήμισυ των αποδοχών τους.Υπάρχει τέτοιος νόμος;; Κουφάθηκα!
Για να μην λέγονται εύκολα επαναστατικά λόγια από τον... καναπέ εδώ μέσα:Πολύ απλά, αν κάνεις λευκή απεργία στις πανελλαδικές -μαζικά ως κλάδος- το κράτος θα σε επιστρατεύσει.Αν αρνηθείς και τότε, θα σε απολύσει._
Ο κίνδυνος της απόλυσης θα υπάρχει και στην απλή απεργία.Η μαζική συμμετοχή κάνει τη διαφορά.Aμα θέλουν θα βρουν κάνα νόμο να απολύσουν κόσμο, κρίνοντάς την απεργία παράνομη π.χ.Το 1981 δεν ήταν ο ακατανόμαστος Ρήγκαν που εξολόθρευσε ολόκληρο κλάδο;Στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όπου συμμετείχαν 13.000 ελεγκτές τους έδωσε 48ωρη προθεσμία να τη διακόψουν και εκτός από τους 1.300 που επεστρεψαν απέλυσε όλους τους άλλους, και μάλιστα με ισόβια απαγόρευση επαναπρόσληψης (που άρθηκε 12 χρόνια μετα με τον άλλο φονιά των λαών τον Κλίντον).Τις συνέπειες τις βλέπουμε σήμερα στον κλάδο τους που οι πιλότοι στις Η.Π.Α αμείβονται χαμηλότερα από τους υπαλλήλους στα Μακντόναλντς με ετήσιο μισθό στα 19.000$-23.000$.
Παράθεση από: AlexandeR στις Μαΐου 01, 2010, 07:44:35 pmΓια να μην λέγονται εύκολα επαναστατικά λόγια από τον... καναπέ εδώ μέσα:Πολύ απλά, αν κάνεις λευκή απεργία στις πανελλαδικές -μαζικά ως κλάδος- το κράτος θα σε επιστρατεύσει.Αν αρνηθείς και τότε, θα σε απολύσει._Ναι αλλα θα μπορεσει να βρει το κρατος το ιδιο καλους αντικαταστατες οταν σ απολυσει?