*

Ψηφοφορία

τι θα κανετε ως προς το επαγγελματικο σας μέλλον ;

θα επιδιωξω σταθερη εργασια στον ιδιωτικο τομεα της εκπαιδευσης ξεχνοντας το δημοσιο σχολειο
18 (10.3%)
θα επιδιωξω προσωρινη εργασια στον ιδιωτικο τομεα της εκπαιδευσης και θα συνεχισω να προσπαθω για διορισμο
27 (15.4%)
θα επιδιωξω να διοριστω ως αναπληρωτης και θα προσπαθω για διορισμο
49 (28%)
σκεφτομαι να φυγω στο εξωτερικο
17 (9.7%)
θα αλλαξω εντελως επαγγελμα
23 (13.1%)
δεν ξερω ακομα
41 (23.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 174

Η ψηφοφορία έληξε: Ιουνίου 10, 2010, 12:07:47 pm

Αποστολέας Θέμα: του χρόνου;  (Αναγνώστηκε 14700 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: του χρόνου;
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:33:00 pm »
H υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε επίσης ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αγωνία και το μέλλον των παιδιών, πόσω μάλλον οι εκπαιδευτικοί των οποίων το λειτούργημα έχει στο κέντρο του τον μαθητή».

Μέχρι που κάποια από τα παιδιά αυτά επιτύχουν και γίνουν εκπαιδευτικοί, οπότε θα μπορεί να παίζει η ίδια με την αγωνία και το μέλλον τους.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:09:23 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 14, 2010, 02:56:25 pm »
Το να προσπαθείς να μπεις σε έναν πίνακα με την διαδικασία που μπαίνουν ΟΛΟΙ (δηλαδή κατάθεση χαρτιών στην προκειμένη στην Κύπρο) έχει ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ από τον τρόπο που μπήκαν πλαγίως μερικοί στην Ελλάδα....!!! Αυτό νομίζω το καταλαβαίνει και ένα 5χρονο! Και τα χαρτιά μου τα έκανα πριν 6 χρόνια και όλοι τοτε με ρωτούσαν γιατί....;!! Αντιθέτως τώρα όλοι αυτοί έρχονται και με ρωτάνε πώς να τα κάνουν....αυτό είναι όψιμο ενδιαφέρον....όχι το να είσαι διορατικός και ευέλικτος....!!! Με το σκεπτικό αυτό και οι έλληνες διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί που δουλεύουν τώρα σε Πανεπιστήμια και θέσεις του εξωτερικού γιατί η χώρα μας τους χαντάκωνε...πήραν θέσεις από τους υπήκοους της χώρας όπου πήγαν.....αλλά δεν είναι σκεπτικό αυτό!! Αυτά από μένα.....ο καθένας μπορεί να κρίνει τι είναι ηθικό και τι όχι από μόνος του χωρίς υποδείξεις μέσα σε ένα forum!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 14, 2010, 03:36:42 pm »
Στην Κύπρο πλέον η επετηρίδα έχει φρακάρει για τους φιλολόγους....όποιος καταθέσει τώρα τα χαρτιά του θα χρειαστεί 30 χρόνια για να διοριστεί...σκεφτείτε αυτοί που κατάθεσαν τα χαρτιά τους το 2004 θα διοριστούν αν όλα πάνε καλά το 2015 μετά απο 11 χρόνια αναμονής...

Οι άνθρωποι όμως δε γκρινιάζουν και δε ζητούν την αλλαγή....της επετηρίδας μαλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεμάτων δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ΑΣΕΠ όπως είναι στην Ελλάδα είναι ένας λαϊκιστικός τρόπος για να μεταθέσεις τις ευθύνες του μη διορισμού σε άλλους και τάχθηκε υπέρ της επετηρίδας. Η πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναφερόμενη στο πρόβλημα των Ελλήνων δήλωσε ότι δε μας ενοχλούν αφού πλέον δεν έχουν ελπίδες διορισμού!!!!!!!!!!!! Για τους Κύπριους που σπουδάζουν τόνισε ότι ούτως η άλλως ξέρουν απο πρίν - έκει έχουν επαγγελματικό προσανατολισμό όχι όπως εδώ - ότι δε θα διοριστούν και έχουν συμβιβαστέι με την ιδέα..

Τέθηκε τον Οκτώβριο το θέμα της Αλλαγής του συστήματος στην Κύπρο..Είπε ο Υπουργός ότι το Δεκέμβριο θα ανακοινώσει το νέο σύστημα....Εγινε χαμός απο τις αντιδράσεις....Το αποτέλεσμα καμια αλλαγή...Το σύστημα λέγεται ότι θα αλλάξει απο το 1995 και ήδη έχουμε 2010....δεν το βλέπω να αλλάζει για τα επόμενα χρόνια

1. Σε ένα χρόνο έχουν εκλογές
2. Ο Υπουργός Παιδείας έχει τη χαμηλότερη δημοτικότητα
3.Δεν έχουν ισχυρή κυβέρνηση

διαβάστε και το άρθρο http://www.alfavita.gr/ank_b/ank10_5_10_807.php

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 14, 2010, 04:10:37 pm »
Εαν βρεις καποιον να σε πληρωνει για 20 ωρες την βδομαδα  1000 ευρω στον ιδιωτικο τομεα και να σου δινει και εφαπαξ στο τελος
πες το και σε μας. Απο την αλλη οσοι λιγοτεροι τοσο διευκολυνετε το εργο των υπολοιπων.

20 ώρες σε γκρουπάκια 2-3 μαθητών (~30 ευρώ η ώρα) δίνουν ~600ε την εβδομάδα δηλαδή ~2500ε τον μήνα.
Οπως βλεπεις υπαρχουν αυτοι που δινουν πολυ πανω απο 1000ε τον μηνα για εργασια 20 ωρων την εβδομαδα.
Το θέμα είναι κατά πόσο ΕΣΥ είσαι ΙΚΑΝΟΣ να βρεις τους αντίστοιχους πελάτες.

μπορεί ο κύριος στον οποίο απαντάς να είναι ιδιαίτερα προκλητικός κι από κει να πηγάζει η εξίσου προκλητική απάντησή σου.

Ωστόσο, επειδή έμμεσα αφορά όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο, να παραθέσουμε κάποια ΣΤΟΙΧΕΙΑ αντί για εικασίες:

οι υποψήφιοι φέτος (η πελατεία όπως λες) για είσοδο στα αει είναι γύρω στους 92000

Σύμφωνα με έρευνες:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=58860
http://www.ratemyteachers.gr/index.php?module=intro&p=ar22
το ποσοστό των μαθητών που επιλέγουν τα ιδιαίτερα δεν πρέπει να ξεπερνά το 25-30% των μαθητών της γ λυκείου. (στη μια έρευνα το ποσοστό φτάνει το 40%, αλλά η έρευνα διεξάγεται σε φοιτητές πανεπιστημίων, οπότε είναι λογικό να είναι αυξημένο)

επομένως έχουμε: 90000*(1/3) = 30000 περίπου μαθητές της γ' λυκείου που κάνουν ιδιαίτερα
μπορούμε να προσθέσουμε ένα ακόμη αριθμό μαθητών που κάνουν ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες τάξεις, που πιστεύω να φτάνει κι αυτός τις 30000 (εξαιρούμε τα μαθήματα ξένων γλωσσών). Δίνοντας κι έναν "αέρα" στα νούμερα, ας υποθέσουμε ότι ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 70.000* μαθητές κάθε χρόνο κάνουν ιδιαίτερα στα μαθήματα:
μαθηματικά, φυσική, χημεία, έκθεση, βιολογία, αρχαία, προγραμματισμό, λατινικά, ιστορία, οικονομικά, κτλ

*ο αριθμός παρά είναι μεγάλος για να 'ναι αληθινός, αλλά ας τον θεωρήσουμε πραγματικό

Συνεχίζοντας, τους (κατεκτίμηση = μπακαλίστικους, αλλά θεωρώ κοντά στην πραγματικότητα) υπολογισμούς:

από τους 70.000 αυτούς μαθητές, οι περισσότεροι θα είναι διατεθειμένοι να κάνουν ιδιαίτερα ΜΟΝΟΙ τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠΑΚΙ, καθώς είναι πιο αποδοτικό. Ας δώσουμε πάλι λίγο "αέρα" στα νούμερα, κι ας θεωρήσουμε (πως και λόγω της κρίσης) πολύ από αυτούς θα προτιμούσαν ένα τέτοιο γκρουπάκι.

Ας καταλήξουμε λοιπόν στο εξής:
ΠΕΡΙΠΟΥ 20-25 χιλιάδες μαθητές κάνουν μάθημα σε τέτοια "γκρουπάκια", άρα μιλάμε για 10-15000 τέτοια τμήματα
..και περισσεύουν περίπου 45 -50.000 ιδιαίτερα

Αν κατανείμουμε το "πελατειακό" αυτό δυναμικό στα προαναφερθέντα μαθήματα έχουμε ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ:
Για μαθηματικούς:
- 5-6 χιλιάδες γκρουπάκια και 25.000 ιδιαίτερα περίπου το μέγιστο
Για φιλόλογους:
- 4-5 χιλιάδες γκρουπάκια και 20.000 ιδιαίτερα περίπου το μέγιστο
Για φυσικούς:
- 3-4 χιλιάδες γκρουπάκια και 15.000 ιδιαίτερα περίπου το μέγιστο
κοκ

ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ("ικανός" όπως τον ονόμασε ο συνάδελφος) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΓΚΡΟΥΠΑΚΙΑ ΚΑΙ 4 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ 17-22 ΩΡΕΣ ΑΝΑ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:09:23 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 14, 2010, 07:45:49 pm »
Γιατί να μην πάμε στην Κύπρο? Πως έρχονται τόσα χρόνια οι Κύπριοι και διορίζονται στην Ελλάδα και κάνουν και πολύ καλά τη δουλειά τους?
Ελληνικά δε μιλάν κι εκεί? Χριστιανοί ορθόδοξοι δεν είναι?
Λοιπόν που διαφέρουμε?

Τελικά όλα είναι θέμα ανατροφής. Εμένα από πιτσιρίκι που μου μάθαιναν τα νησιά της Ελλάδας,έβαζαν μέσα και την Κύπρο και μου εξιστορούσαν τα γεγονότα της εισβολής. Σε κάποιους άλλους βλέπω, οι γονείς έλεγαν τα αντίθετα.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 14, 2010, 07:52:56 pm »
Στο θέμα μας τώρα. Για του χρόνου εύχομαι να έχουμε υγεία. Όλα τα υπόλοιπα θα τα παλέψουμε,κανέναν δε χάνει ο Θεός. Ίσως να μην κάνω τίποτα από τα παραπάνω,ίσως και να τα συνδοιάσω όλα μαζί,αν προκύψουν δουλειές και βολεύεται το ωράριο.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 15, 2010, 03:00:06 am »
Στην Κύπρο πλέον η επετηρίδα έχει φρακάρει για τους φιλολόγους....όποιος καταθέσει τώρα τα χαρτιά του θα χρειαστεί 30 χρόνια για να διοριστεί...σκεφτείτε αυτοί που κατάθεσαν τα χαρτιά τους το 2004 θα διοριστούν αν όλα πάνε καλά το 2015 μετά απο 11 χρόνια αναμονής...

Οι άνθρωποι όμως δε γκρινιάζουν και δε ζητούν την αλλαγή....της επετηρίδας μαλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεμάτων δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ΑΣΕΠ όπως είναι στην Ελλάδα είναι ένας λαϊκιστικός τρόπος για να μεταθέσεις τις ευθύνες του μη διορισμού σε άλλους και τάχθηκε υπέρ της επετηρίδας. Η πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναφερόμενη στο πρόβλημα των Ελλήνων δήλωσε ότι δε μας ενοχλούν αφού πλέον δεν έχουν ελπίδες διορισμού!!!!!!!!!!!! Για τους Κύπριους που σπουδάζουν τόνισε ότι ούτως η άλλως ξέρουν απο πρίν - έκει έχουν επαγγελματικό προσανατολισμό όχι όπως εδώ - ότι δε θα διοριστούν και έχουν συμβιβαστέι με την ιδέα..

Τέθηκε τον Οκτώβριο το θέμα της Αλλαγής του συστήματος στην Κύπρο..Είπε ο Υπουργός ότι το Δεκέμβριο θα ανακοινώσει το νέο σύστημα....Εγινε χαμός απο τις αντιδράσεις....Το αποτέλεσμα καμια αλλαγή...Το σύστημα λέγεται ότι θα αλλάξει απο το 1995 και ήδη έχουμε 2010....δεν το βλέπω να αλλάζει για τα επόμενα χρόνια

Δεν είμαι σίγουρος  αν ισχύουν όλα αυτά, εκτός από την επετηρίδα και αν και δε γνωρίζω τις πηγές σου, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
Δε ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία, πάντως σίγουρα το 1 και το 3 δεν ισχύουν.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 15, 2010, 09:23:40 am »

Δεν είμαι σίγουρος  αν ισχύουν όλα αυτά, εκτός από την επετηρίδα και αν και δε γνωρίζω τις πηγές σου, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
Δε ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία, πάντως σίγουρα το 1 και το 3 δεν ισχύουν.

Φίλε jak13....διαβάζω κάθε μέρα Κυπριακές εφημερίδες και αρθρογραφώ για εκπαιδευτικά θέματα σε Κυπριακή εφημερίδα...οπότε επίτρεψε μου να ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω απο εσένα

Οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο είναι σε ένα χρόνο το Μάιο του 2011 (Και αν είσαι άπιστος Θωμάς σου παραθέτω απόσπασμα απο την Κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ:Το βέβαιο είναι ότι εάν τελικά τα κόμματα αποτολμήσουν να προχωρήσουν σε αλλαγές, αυτές θα προωθηθούν στη
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2010, 01:04:49 am από arist2 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 15, 2010, 05:28:29 pm »
Φίλε/η arist2, δεν έχεις καταρρίψει καμιά αμφιβολία μου γιατί απλούστατα για αυτές δεν έχεις αποδείξει τίποτα.(Ομιλίες προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ κτλ). Για αυτά που ήμουν σίγουρος τώρα είμαι πιο σίγουρος. Ήμουν πολύ προσεχτικός στις εκφράσεις μου και αυτό δεν πρέπει να το εκλαμβάνεις ως αδυναμία.
Θα σου εξηγήσω/αποδείξω τι εννοώ χωρίς πνεύμα.
Οι προεδρικές εκλογές γίνονται στην Κύπρο το 2013. Αν ξέρεις το σύστημα στην Κύπρο, οι βουλευτικές εκλογές δεν έχουν καμιά σημασία για το αν θα διατηρηθεί ή αν θα πέσει η κυβέρνηση. Επομένως δε μπορούμε να λέμε ότι σε ένα χρόνο θα γίνουν εκλογές γιατί κάποιος που δε ξέρει θα νομίσει ότι κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης. Η τύχη της κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από καμιά κοινοβουλευτική ή λαϊκή πλειοψηφία. Απόδειξη τούτου είναι ότι ήδη η ΕΔΕΚ έχει αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό από το Φεβρουάριο του 2010 και απορώ πώς δεν το ξέρεις ως αρθρογράφος σε κυπριακή εφημερίδα! Άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανίσχυρη.
Οι δύο υπουργοί που αναφέρεις ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση έχουν ήδη αποχωρήσει εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες!

http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/237303

Επομένως, το θέμα δεν είναι τι θα επιτρέψει ο ένας στον άλλον. Το θέμα είναι ότι η υπερβολική σιγουριά καμιά φορά μας εκθέτει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 17, 2010, 10:36:59 am από jak13 »

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 15, 2010, 10:41:06 pm »
Φίλε/η arist2, δεν έχεις καταρρίψει καμιά αμφιβολία μου γιατί απλούστατα για αυτές δεν έχεις αποδείξει τίποτα.(Ομιλίες προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ κτλ). Για αυτά που ήμουν σίγουρος τώρα είμαι πιο σίγουρος. Ήμουν πολύ προσεχτικός στις εκφράσεις μου και αυτό δεν πρέπει να το εκλαμβάνεις ως αδυναμία.
Θα σου εξηγήσω/αποδείξω τι εννοώ χωρίς πνεύμα.
Οι προεδρικές εκλογές γίνονται στην Κύπρο το 2013. Αν ξέρεις το σύστημα στην Κύπρο, οι βουλευτικές εκλογές δεν έχουν καμιά σημασία για το αν θα διατηρηθεί ή αν θα πέσει η κυβέρνηση. Επομένως δε μπορούμε να λέμε ότι σε ένα χρόνο θα γίνουν εκλογές γιατί κάποιος που δε ξέρει θα νομίσει ότι κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης. Η τύχη της κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από καμιά κοινοβουλευτική ή λαϊκή πλειοψηφία. Απόδειξη τούτου είναι ότι ήδη η ΕΔΕΚ έχει αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό από το Φεβρουάριο του 2010 και απορώ πώς δεν το ξέρεις ως αρθρογράφος σε κυπριακή εφημερίδα! Άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανίσχυρη.
Οι δύο υπουργοί που αναφέρεις ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση έχουν ήδη αποχωρήσει εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες!

http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/237303

Ακόμα ένα σίγουρο λοιπόν είναι ότι δε θα χρειαστώ από σένα πληροφορίες για την Κύπρο. Το θέμα δεν είναι τι θα επιτρέψει ο ένας στον άλλον. Το θέμα είναι ότι η υπερβολική σιγουριά καμιά φορά μας εκθέτει.

Το ότι οι Υπουργοί έχουν αποχωρήσει το ξέρω ....

Σου παραθέτω συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΥ κ.Κουζάλη

Υπάρχουν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις και γίνονται εδώ και χρόνια αρκετές συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς εταίρους να έχουν συγκεκριμένες απόψεις. Γιατί δεν καταλήξαμε ακόμα σε λύση του προβλήματος;

Το σχέδιο για αλλαγή του καταλόγου διοριστέων, το οποίο κατά καιρούς προτείνουν οι Υπουργοί Παιδείας είναι ένα. Εκκολάμφθηκε το 1989 και κατά περιόδους το παρουσιάζουν. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν δέχονται την κατάργηση του καταλόγου διότι θεωρούν ότι είναι το πιο αξιοκρατικό επίτευγμα που έχουμε σήμερα. Εδώ βρίσκεται το “κώλυμα” για τυχόν αλλαγές του συστήματος. Είναι λογικό κάποιος που είναι στον κατάλογο 10-15 χρόνια και περιμένει τη σειρά του να θεωρεί ότι αυτό το πράγμα τον προσβάλλει. Το άλλο ερώτημα είναι πόσο αντικειμενική θα είναι μια εξέταση ή μια συνέντευξη.

Πολλοί μιλούν για εκσυγχρονισμό του καταλόγου.

Αλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο η κατάργηση. Ο εκσυγχρονισμός μπορεί να υπάρξει και να γίνουν δεκτά και κάποια άλλα κριτήρια τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν π.χ. συγγραφικό έργο όπως και κάποια άλλα πλεονεκτήματα ή έργο που έχει ο υποψήφιος εκπαιδευτικός να λαμβάνονται υπόψη στον καταρτισμό στον κατάλογο διοριστέων. Κριτήρια που να μπορούν όμως να κριθούν αντικειμενικά.

Δημοτικότητα Υπουργών...τελευταίος ο Υπουργός Παιδείας...λες να θέλει να βρεθεί στον πάτο με αλλαγή του συστήματος?

Δημοτικότητα Υπουργών

Η οικονομική κρίση και τα παρεπόμενά της έχουν κοστίσει σε δημοτικότητα στον Υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη, αλλά και στον Υπουργό Εμπορίου, Αντώνη Πασχαλίδη. Πιο δημοφιλής παραμένει ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης, με 78,2% θετικές απόψεις και 11,6% αρνητικές, με δεύτερο τον Υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη, με 77,9% θετικές και 14% αρνητικές. Ακολουθούν ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, με 77,5% θετικές και 14,3% αρνητικές και η Υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, με 77,2% αρνητικές και 14,1% θετικές.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομικών, με 65,4% θετικές απόψεις (πτώση 9,3% από τον Νοέμβριο του 2009) και 19,7% αρνητικές και στην έβδομη ο Υπουργός Εμπορίου με 55,6% θετικές απόψεις (πτώση 7,6% από το Νοέμβριο του 2009) και 22,5% αρνητικές. Οι λιγότεροι δημοφιλείς Υπουργοί παραμένουν ο Άμυνας Κώστας Παπακώστας με ποσοστό θετικών απόψεων 50,9% και ο Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου με 43,5%.

Φίλε ειμαι αρθρογραφος για εκπαιδευτικα θέματα όχι πολιτικά εγω και 5-6 μήνες..οπότε συγχώρησε μερικά μου λάθη...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 15, 2010, 11:11:53 pm »

Όλα αυτά που μου αναφέρεις τα θεωρώ επουσιώδη και γι`αυτό δεν ασχολήθηκα από την αρχή. Αμφισβήτησα συγκεκριμένα θέματα και το εξέφρασα προσεχτικά, γιατί προσέχω να μη προσβάλλω κανέναν. Σου τα έχω αποδείξει χωρίς να επικαλούμαι, ενώ θα μπορούσα, ούτε γνώσεις, ούτε κοινή λογική, ούτε εμπειρία.
Απλά φροντίζω για ό,τι γράφω να είμαι απολύτως σίγουρος ότι ισχύει.

Φίλε ειμαι αρθρογραφος για εκπαιδευτικα θέματα όχι πολιτικά εγω και 5-6 μήνες..οπότε συγχώρησε μερικά μου λάθη...

Αυτό δεν το επικαλέστηκα εγώ αλλά εσύ, για να με πείσεις για την αξιοπιστία σου. Εγώ απλά απάντησα.

Φίλε jak13....διαβάζω κάθε μέρα Κυπριακές εφημερίδες και αρθρογραφώ για εκπαιδευτικά θέματα σε Κυπριακή εφημερίδα...οπότε επίτρεψε μου να ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω απο εσένα

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 15, 2010, 11:26:12 pm »
Στη κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια, στην οποία μετέχουν η ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ η ΕΔΕΚ που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τους υπουργούς Γεωργίας, Μιχάλη Πολυνείκη και Συγκοινωνιών, Νίκο Νικαλαίδη.

Το ότι οι Υπουργοί έχουν αποχωρήσει το ξέρω ....

Επίσης, θα προτιμούσα να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 16, 2010, 12:57:57 am »
οκ φίλε με συγχωρεις αν σε πρόσβαλα..... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 16, 2010, 01:01:31 am »
αλλά πως το εξηγείς ενώ το Νοέμβριο είχε πει θα ανακοίνωνε το νέο σύστημα....τελικά πέρασαν 6 μήνες και όχι μόνο δεν ανακοινώθηκε αλλά σε καμια του συνέντευξη δε μιλά για αλλαγή στο σύστημα μετά την αντίδραση που προκάλεσε στις τάξεις των καθηγητών.....

πριν λίγο καιρό μάλιστα είχε συνέντευξη τύπου για το έργο στο Υπουργείο και δεν είπε τίποτα για αλλαγή στο σύστημα....ενώ τον Οκτώβριο ήταν λαλίστατος....

πως εξηγείς τέτοια στροφή????

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182612
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144