*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551652 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #1190 στις: Ιουλίου 30, 2012, 12:05:39 am »
Αδιάβαστους σας πιάνω

η ενισχυτική διδασκαλία (Γυμνάσιο) λειτουργεί ακόμα, φέτος μάλιστα αλλάξαν και τους κανόνες στο ποιοι αναλαμβάνουν

"7. Στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας διδάσκουν Μόνιμοι καθηγητές προς συμπλήρωση
του διδακτικού τους ωραρίου χωρίς πρόσθετη αμοιβή."

μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Ξένες
Γλώσσες, Πληροφορική.

μαθητές: Επιτρέπεται λειτουργία τμήματος Ε.Δ έστω και με έναν μαθητή.

χρόνος: Κάθε μάθημα του προγράμματος μπορεί να διδάσκεται μέχρι 4 ώρες εβδομαδιαίως, χωρίς να γίνεται υπέρβαση των ωρών του ωρολογίου προγράμματος στο αντίστοιχο μάθημα.  + Το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1-3 διδακτικές ώρες την ημέρα.

Οργάνωση και Λειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας
[url=http://static.diavgeia.gov.gr/doc/457Ε9-ΗΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2012, 12:07:18 am από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:40:14 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1191 στις: Ιουλίου 30, 2012, 01:07:27 am »
ως...μελλοντικος μονιμος, εχω μια επαναστατικη προταση, να αυξηθει μονο το ωραριο των αναπληρωτων, ουτε να αντιδρασουν μπορουν ουτε τιποτε, και θα τη γλιτωσω και εγω ;D ;D
αν υποψιαστω οτι δε θα διοριστω και φετος ...>:(

Αποσυνδεδεμένος rena_83

• Νέο μέλος
  • *
  • Την πατήσαμε!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1192 στις: Ιουλίου 30, 2012, 01:27:44 am »
οσο για τις νηπιαγωγους,να δω ποια θα δεχτει να παει σε νομο εκτος του σπιτιου της ως αναπληρωτρια μειωμενου ωραριου...καμια!και ειδικα σε δυσκολους νομους δεν υπαρχουν ντοπιες που να ειναι στα σχολεια.οποτε μενουν αδεια.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #1193 στις: Ιουλίου 30, 2012, 01:49:16 am »
οσο για τις νηπιαγωγους,να δω ποια θα δεχτει να παει σε νομο εκτος του σπιτιου της ως αναπληρωτρια μειωμενου ωραριου...καμια!και ειδικα σε δυσκολους νομους δεν υπαρχουν ντοπιες που να ειναι στα σχολεια.οποτε μενουν αδεια.
θα πανε, το εχω ξαναγραψει καπιοι γονεις θα πληρωσουν τα εξοδα στουςνεους πτυχιουχους κυνηγοντας το απιαστο ονειρο. Οταν πηγα να καταθεσω την αιτηση για αναπληρωτης ηταν αρκετοι γονεις που συζητουσαν οτι τωρα που οι παλιοι δεν θα πανε, θα βρουν θεση τα βλασταρια τους.Γελασα και λιγο αργοτερα οταν το ξανασκεφτηκα αηδιασα με την νοοτροπια της φυλης μας. Εμεις που χτισαμε παρθενωνες τωρα βγαζουμε σωρηδον εφιαλτες. Ετσι επεσαν η θερμοπυλες ετσι θα πεσει και το συγχρονο ελληνικο κρατος

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:40:14 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #1194 στις: Ιουλίου 30, 2012, 12:12:49 pm »
Αδιάβαστους σας πιάνω

η ενισχυτική διδασκαλία (Γυμνάσιο) λειτουργεί ακόμα, φέτος μάλιστα αλλάξαν και τους κανόνες στο ποιοι αναλαμβάνουν

αναφερόμουν στο Λύκειο. εκεί μάλλον λέγεται Πρόσθετη και όχι Ενισχυτική. Μάλλον μπέρδεψα τις λέξεις.!

Η αύξηση του ωραρίου είναι γεγονός ότι έγινε με οικονομικά κριτήρια και οχι με παιδαγωγικά.

Θα το προτιμούσα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανα τμήμα και να αυξηθεί το ωράριό μου! εκεί που μπαίνω σε ένα τμήμα με 25 παιδιά να έμπαινα σε δύο τμήματα με 12 μαθητές και να είχα έτσι κάποια αύξηση του ωραρίου μου. Αυτό ναι, συνδυάζει την αύξηση του ωραρίου με την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Τώρα σου λέει θα συνεχίζεις να μπαίνεις σε 25άρια και 30άρια τμήματα και μάλιστα για περισσότερες ώρες. ΤΑ θέλει όλα δικά του το Υπουργείο.

Εγώ ειλικρινά δεν θα είχα αντίρρηση να αυξανώταν το ωράριό μου αν ήταν αυτό να βελτίωνε τις συνθήκες διδασκαλίας μου

Αποσυνδεδεμένος evkan2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1195 στις: Ιουλίου 30, 2012, 12:54:03 pm »
θα πανε, το εχω ξαναγραψει καπιοι γονεις θα πληρωσουν τα εξοδα στουςνεους πτυχιουχους κυνηγοντας το απιαστο ονειρο. Οταν πηγα να καταθεσω την αιτηση για αναπληρωτης ηταν αρκετοι γονεις που συζητουσαν οτι τωρα που οι παλιοι δεν θα πανε, θα βρουν θεση τα βλασταρια τους.Γελασα και λιγο αργοτερα οταν το ξανασκεφτηκα αηδιασα με την νοοτροπια της φυλης μας. Εμεις που χτισαμε παρθενωνες τωρα βγαζουμε σωρηδον εφιαλτες. Ετσι επεσαν η θερμοπυλες ετσι θα πεσει και το συγχρονο ελληνικο κρατος

Νομιζω οτι εισαι υπερβολικη.Οχι και εφιαλτης επειδη θελει να παει αναπληρωτης.Απελπισμενος ναι... 8)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1196 στις: Ιουλίου 30, 2012, 01:12:48 pm »
Θα το προτιμούσα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανα τμήμα και να αυξηθεί το ωράριό μου! εκεί που μπαίνω σε ένα τμήμα με 25 παιδιά να έμπαινα σε δύο τμήματα με 12 μαθητές και να είχα έτσι κάποια αύξηση του ωραρίου μου. Αυτό ναι, συνδυάζει την αύξηση του ωραρίου με την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Τώρα σου λέει θα συνεχίζεις να μπαίνεις σε 25άρια και 30άρια τμήματα και μάλιστα για περισσότερες ώρες. ΤΑ θέλει όλα δικά του το Υπουργείο.

Εγώ ειλικρινά δεν θα είχα αντίρρηση να αυξανώταν το ωράριό μου αν ήταν αυτό να βελτίωνε τις συνθήκες διδασκαλίας μου
++++++!!!

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1197 στις: Ιουλίου 30, 2012, 04:50:16 pm »
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος συγγενής μου μπήκε στην ΕΤΕ με μέσο, χωρίς ποτε του να διαβάσει ιδιαίτερα, χωρίς να κουραστεί και προσπαθεί να μας κάνει τον έξυπνο κι διατυπώνει γνώμη για όλα. Ας έδινε κι αυτός  ΑΣΕΠ, να βλέπαμε τι θα κατάφερνε.
Και στη δική μου περίπτωση τις μεγαλύτερες μάχες τις έχω δώσει με τραπεζική υπάλληλο. Τουλάχιστον αυτή είχε μπει με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Την επόμενη φορά ρωτήστε τους και τί μισθό παίρνουν.
Πληροφοριακά, μια δική μου γνωστή που εργάζεται την τελευταία 10ετία αποκλειστικά στα δάνεια-και όχι ταμείο που έχει και το διαχειριστικό επίδομα-έχει μισθό 1400 ευρώ καθαρά.Ένας εκπαιδευτικός πότε φθάνει τα 1400 ευρώ πλέον.Τα φτάνει? ???  ::)

***Μιλάω για άτομο χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος kirea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1198 στις: Ιουλίου 30, 2012, 04:56:11 pm »
εμείς καλέ την πήραμε την αυξησουλα μας....στο 40ωρο φτάσαμε!! Μην ξεχνιόμαστε...
άσε που προσωπικά,παίζει να μου ανακαλέσουν την άδεια αν βγει η εγκύκλιος διορισμών -που το χω ΚΑΙ ΑΥΤΟ αντικείμενο... Να δω μόνο ποιός θα περνάει αιτήσεις...γιατί για τους αναπληρωτές βάλαμε πλάτη δεκαπέντε άτομα... τώρα είναι ολοι φευγάτοι με άδεια, εγώ παραμένω πλέον ως...προσωπικό ασφαλείας και φέξε μου έτσι και γυρίσουν οι υπόλοιποι... Θα ζήσουμε πάλι μεγάλες στιγμές!!

Νομίζω δεν θα πρέπει να ανησυχείς, οι διορισμοί θα είναι ελάχιστοι όπως και αυτοί που θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Αποσυνδεδεμένος Empedocles

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1199 στις: Ιουλίου 30, 2012, 06:18:21 pm »
Νομίζω πως ένας λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση για την αύξηση ωραρίου είναι ότι οι ώρες έχουν γίνει δύσκολες και συχνά καταντάνε μαρτύριο. Εάν οι ώρες ήταν καλές, οι αντιδράσεις θα ήταν μεγαλύτερες για τη μείωση μισθού παρά για την αύξηση ωραρίου. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι από τους εκπαιδευτικούς κόβεις μισθό εύκολα, ενώ για να αυξήσεις ώρες διακινδυνεύεις επανασταση και πλήρη κατάρευση του εκπαιδευτικού συστήματος. Ενας άλλος λόγος για την αντίδραση πιθανώς είναι ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν γίνει της πλάκας σε σχέση με άλλους Δ/Υ (σίγουρα ήταν εναιίο το μισθολόγιο ή σίγουρα εφαρμόστηκε παντού; ), οπότε με το που άκουσε ο κλάδος και για αύξηση ωραρίου είπε "Ε όχι !".

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1200 στις: Ιουλίου 30, 2012, 07:48:53 pm »
ναι ειπε ε οχι, και τωρα αναμενονται σφοδρες αντιδρασεις ,διωρες στασεις επαναλαμβανομενες καθε 30 μερες που θα κορυφωθουν με μια 24ωρη στις 23 δεκεμβρη, κινδυνευει να πεσει η κυβερνηση, εχουν θορυβυθει, ακουνε εκπαιδευτικοι και.....δακρυζουν απο τα γελια :P

Αποσυνδεδεμένος faz

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1201 στις: Ιουλίου 30, 2012, 09:15:09 pm »
Ο κος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στο δελτίο του sky, δήλωσε ότι θα αυξηθεί το ωράριο 2 με 3 ώρες. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δε θα διαμαρτυρηθούν οι καθηγητές, γιατί θα το κάνουν για το καλό της πατρίδας. Δεν τοποθέτησε χρονικά την αύξηση, δηλαδή δε διευκρίνισε, εάν θα ξεκινήσει από φέτος ή όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2012, 09:17:45 pm από faz »

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1202 στις: Ιουλίου 30, 2012, 09:19:33 pm »
Για το καλό της πατρίδας δεχτήκαμε μείωση μισθών, για το καλό της πατρίδας θα δεχτούμε και την αύξηση ωραρίου...
Είμαστε μεγάλα κορόιδα λέω εγώ... Για το καλό της πατρίδας βεβαίως... :P
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος faz

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1203 στις: Ιουλίου 30, 2012, 09:22:43 pm »
Εάν άκουσε κάποιος τη συνέντευξη ας μας πει εάν αναφερόταν στους πανεπιστημιακούς. Θέλω να αφήσω μια χαραμάδα ελπίδας, αν και στη συνέχεια είπε ότι τα βιβλία θα είναι στα σχολεία την ημέρα του αγιασμού.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182856
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)