0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ. Θέλω όμως να πω ότι αυτές οι επιπλέον ώρες που ισχυριζόμαστε ότι δουλεύουμε όταν μας ειρωνεύονται που καθόμαστε 3 μήνες, Χριστούγεννα, Πάσχα από Μάιο μήνα λόγω εξετασεων κλπ κλπ κλπ (μην τα αναφέρω ξανά γιατί η λίστα των ωρών που δεν κάνουμε μάθημα είναι τεράστια!), είναι ώρες που τις "δουλεύουμε" πολύ ελεύθερα, σπίτι μας κυρίως, άνετα φορώντας τις πυτζάμες μας, ρίχνοντας και μια ματιά στο φαγητό, παρακολουθώντας και λίγο μπάλα, προσέχοντας και λίγο τα παιδιά μας, ρίχνοντας και έναν υπνάκο αν κουραστούμε και να συνεχίσουμε αργότερα!!Με συγχωρείτε, αλλά εγώ όταν ανταμώνω Ιούλιο μήνα στο ασανσέρ με τον γείτονά μου ο οποίος θα πάει στην υπηρεσία του να δουλέψει 8ωρο, και εμένα με βλέπει με το ψαροντούφεκο που ετοιμάζομαι να πάω για μπάνιο και μου λέει "α τι τυχεροί εσεις οι καθηγητές", ντρέπομαι να του πω "μα τι λες, και εμείς δουλεύουμε γιατί έχουμε προετοιμασία στο σπίτι, διορθώνουμε γραπτά, ετοιμάζουμε διαγωνίσματα....". Δεν είναι το ίδιο ρε παιδιά. Ναι και εγώ αφιερώνω στο αντικειμενό μου πολλές ώρες εκτός σχολείου, αλλά όπως είπα αυτές οι ώρες γίνονται φορώντας τις πυτζάμες μου! δεν πάω στην φάμπρικα από τις 7 το πρωί και να σχολάσω στις 3 καθημερινά τους 3 μήνες του καλοκαιριού, Χριστούγεννα , πάσχα κλπΕίμαστε πολύ καλά και να το εκτιμάμε! για να δείτε την διαφορά, πηγαίνετε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα να βαράτε κάτι 10ωρα καλοκαιριάτικα σε εταιρίες για 1000 ευρώ και θα εκτιμήσετε την δουλειά του εκπαιδευτικού μια και καλή!
Είμαστε πολύ καλά και να το εκτιμάμε! για να δείτε την διαφορά, πηγαίνετε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα να βαράτε κάτι 10ωρα καλοκαιριάτικα σε εταιρίες για 1000 ευρώ και θα εκτιμήσετε την δουλειά του εκπαιδευτικού μια και καλή!
Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ όταν πηγαίνω στα απογευματινά σεμινάρια επιμόρφωσης
Παράθεση από: fatsoula στις Φεβρουαρίου 05, 2011, 08:49:42 pmΔεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ όταν πηγαίνω στα απογευματινά σεμινάρια επιμόρφωσης
χαχαχαχα, ωραίος !!!βρε, 2 ωρες σας ειπαν να δουλεψετε τεμπελιδες και το κανατε ανατολικο ζητημα. Φαντασου να μιλουσε η Αννουλα μου για επιμηκυνση της σχολικης χρονιας. Θα αυτοκτονουσατε ολοι! Τεμπελιδες! χαχαχα
Και μιας και το θέμα μας είναι οι εκπαιδευτικοί έχω να πω το εξής: πρόκειται για άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου , παρόλο το αντίξοο περιβάλλον μάχονται έστω και με προδικασμένο αποτέλεσμα, έχουν την αγάπη και την πίστη σε αυτό που κάνουν και συνείδηση της σημασίας της παιδείας. Αυτό που χρειάζονται είναι να βρουν μια διοίκηση σύμμαχο και συμπαραστάτη στο έργο τους καθώς και μια ομοσπονδία σύγχρονη με τα ζητήματα που καίνε.Και όσο για το ωράριο, οι 21 ώρες είναι πολλές με βάση την κόπωση και φθορά του εκπαιδευτικού, μάλιστα σε τόσο προβληματικό σύστημα. Ας μην παραβλέπουμε τις έρευνες που κατατάσσουν τους εκπαιδευτικούς στα πιο αγχογόνα επαγγέλματα ... Στο φινάλε πρέπει να διακρίνουμε την ποιοτική διαφορά της διδασκαλίας από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Θυμίζει λίγο πολιτιστική επανάσταση του Μάο η άποψη, ότι ο εκπαιδευτικός είναι προνομιούχος εργαζόμενος και πρέπει να απολογηθεί για τις δυσκολίες του ανθρακωρύχου…
Μιλάμε δηλαδή για ένα σχολείο που απωθεί μαθητές και καθηγητές, όπου και οι δύο θέλουν να χάνουν μάθημα;;
(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην α'βαθμια και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60 εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!