*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 549383 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Ερωδιός

• Επισκέπτης
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 08:49:42 pm »
Συμφωνώ. Θέλω όμως να πω ότι αυτές οι επιπλέον ώρες που ισχυριζόμαστε ότι δουλεύουμε όταν μας ειρωνεύονται που καθόμαστε 3 μήνες, Χριστούγεννα, Πάσχα από Μάιο μήνα λόγω εξετασεων κλπ κλπ κλπ (μην τα αναφέρω ξανά γιατί η λίστα των ωρών που δεν κάνουμε μάθημα είναι τεράστια!), είναι ώρες που τις "δουλεύουμε" πολύ ελεύθερα, σπίτι μας κυρίως, άνετα φορώντας τις πυτζάμες μας, ρίχνοντας και μια ματιά στο φαγητό, παρακολουθώντας και λίγο μπάλα, προσέχοντας και λίγο τα παιδιά μας, ρίχνοντας και έναν υπνάκο αν κουραστούμε και να συνεχίσουμε αργότερα!!

Με συγχωρείτε, αλλά εγώ όταν ανταμώνω Ιούλιο μήνα στο ασανσέρ με τον γείτονά μου ο οποίος θα πάει στην υπηρεσία του να δουλέψει 8ωρο, και εμένα με βλέπει με το ψαροντούφεκο που ετοιμάζομαι να πάω για μπάνιο και μου λέει "α τι τυχεροί εσεις οι καθηγητές", ντρέπομαι να του πω "μα τι λες, και εμείς δουλεύουμε γιατί έχουμε προετοιμασία στο σπίτι, διορθώνουμε γραπτά, ετοιμάζουμε διαγωνίσματα....". Δεν είναι το ίδιο ρε παιδιά. Ναι και εγώ αφιερώνω στο αντικειμενό μου πολλές ώρες εκτός σχολείου, αλλά όπως είπα αυτές οι ώρες γίνονται φορώντας τις πυτζάμες μου! δεν πάω στην φάμπρικα από τις 7 το πρωί και να σχολάσω στις 3 καθημερινά τους 3 μήνες του καλοκαιριού, Χριστούγεννα , πάσχα κλπ

Είμαστε πολύ καλά και να το εκτιμάμε! για να δείτε την διαφορά, πηγαίνετε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα να βαράτε κάτι 10ωρα καλοκαιριάτικα σε εταιρίες για 1000 ευρώ και θα εκτιμήσετε την δουλειά του εκπαιδευτικού  μια και καλή!
Δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ όταν πηγαίνω στα απογευματινά σεμινάρια επιμόρφωσης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:23 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 09:10:14 pm »

Είμαστε πολύ καλά και να το εκτιμάμε! για να δείτε την διαφορά, πηγαίνετε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα να βαράτε κάτι 10ωρα καλοκαιριάτικα σε εταιρίες για 1000 ευρώ και θα εκτιμήσετε την δουλειά του εκπαιδευτικού  μια και καλή!

Δεν εχω δει ομως κανενα γιατρο να παραπονιεται πως δουλευει πολυ. Νοσοκομειο το πρωι, ιατρειο το απογευμα, σεμιναρια και συνέδρια για ενημερωση, ανοιχτο το τηλεφωνο του ετοιμος να τρεξει ολο το 24ωρο, και ολα αυτα 365 μερες το χρονο!!!

α, ναι, αμοιβεται !! Ενω αν αμοιβοταν και ο εκπ/κος τοτε ουδεν προβλημα? γιατι απ οσα εχω διαβασει άλλα ειναι που μας κουραζουν και ειναι εκτος επαγγελματος.Εκτος κι αν πεφτοντας το "παραδάκι" πεφτουν στο κενο και ολα τα επιχειρηματα μας για "σκληρη" βιοπάλη.

γιατι ο γιατρος μπορει να μην εχει 25 παιδια στη ταξη, εχει ομως τον καθενα μας και δεν μπορει να "παιζει" με τη ζωη μας.

Γαλλία: Μη μου λετε για Γαλλιες, γιατι εκει ΔΕΝ καθονται 5 μηνες οπως στο Ελλαντα.Και για να συγκρινεις πρεπει να εχεις ολο το πακετο εκπ/ση και να το βαλεις στη ζυγαρια, αν θελεις να βγαλεις σωστο λογαριασμο.

υ.γ. ****  ωχ, τί εχω να ακουσω στη συναντηση!!!! μειοψηφια θα ειμαι?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2011, 09:17:48 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 09:54:59 pm »

Αποσυνδεδεμένος ilstavr

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 10:15:43 pm »
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ''

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:23 »

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 10:35:38 pm »
Το θέμα με την αύξηση των ωρών εργασίας στον δημόσιο τομέα είναι ένα ζήτημα που μπορεί κανείς να το αντιληφθεί μόνο μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης που γίνεται. Εξετάζοντάς το  ξεχωριστά τίθεται το ερώτημα, ποιο το νόημα ένας τομέας τόσο δυσλειτουργικός και προβληματικός να αρχίσει την εξυγίανσή του απ’ το τέλος, απ’ το ωράριο. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Ενώ είναι κοινός τόπος η απραξία ,η εργασία χωρίς αντικείμενο , χωρίς αξιολόγηση , χωρίς κίνητρα και κοινωνική λογοδοσία…
Έπειτα επιχειρούμε ένα συμψηφισμό. Λέμε ότι και ο εκπαιδευτικός είναι δημόσιος υπάλληλος και τίποτε περισσότερο.  Αυτά περί λειτουργών εκπαίδευσης είναι μόνο ανούσιος και εγωιστικός αυτοπροσδιορισμός... 
Επισημαίνουμε τις παθογένειες του δημόσιου σχολείου, μέρος μιας σοβιετικά οργανωμένης δομής διοίκησης και λειτουργίας, αφήνοντας να εννοείται ότι ο εκπαιδευτικός είναι αυτός που ευθύνεται για το κακό αποτέλεσμα.
Με τα προηγούμενα  νομίζω ότι παραβλέπουμε την πραγματικότητα: το άτομο δεν μπορεί μεμονωμένα να ανατρέψει ένα σύστημα απ’ το οποίο εξαρτάται. Μόνο η συλλογική βούληση και δράση μπορούν να φέρουν αλλαγές. Και μιας και το θέμα μας είναι οι εκπαιδευτικοί έχω να πω το εξής: πρόκειται για άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου , παρόλο το αντίξοο περιβάλλον μάχονται έστω και με προδικασμένο αποτέλεσμα, έχουν την αγάπη και την πίστη σε αυτό που κάνουν και συνείδηση της σημασίας της παιδείας. Αυτό που χρειάζονται είναι να βρουν μια διοίκηση σύμμαχο και συμπαραστάτη στο έργο τους καθώς και μια ομοσπονδία σύγχρονη με τα ζητήματα που καίνε.
Και όσο για το ωράριο, οι 21 ώρες είναι πολλές με βάση την κόπωση και φθορά του εκπαιδευτικού, μάλιστα σε τόσο  προβληματικό σύστημα. Ας μην παραβλέπουμε τις έρευνες που κατατάσσουν τους εκπαιδευτικούς στα πιο αγχογόνα επαγγέλματα ...
Στο φινάλε πρέπει να διακρίνουμε την ποιοτική διαφορά της διδασκαλίας από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Θυμίζει λίγο πολιτιστική επανάσταση του Μάο η άποψη, ότι ο εκπαιδευτικός είναι προνομιούχος εργαζόμενος και πρέπει να απολογηθεί για τις δυσκολίες του ανθρακωρύχου…

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:07:14 pm »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:13:32 pm »
χαχαχαχα, ωραίος !!!

βρε, 2 ωρες σας ειπαν να δουλεψετε τεμπελιδες και το κανατε ανατολικο ζητημα. Φαντασου να μιλουσε η Αννουλα μου για επιμηκυνση της σχολικης χρονιας. Θα αυτοκτονουσατε ολοι! Τεμπελιδες! χαχαχα

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:15:03 pm »
χαχαχαχα, ωραίος !!!

βρε, 2 ωρες σας ειπαν να δουλεψετε τεμπελιδες και το κανατε ανατολικο ζητημα. Φαντασου να μιλουσε η Αννουλα μου για επιμηκυνση της σχολικης χρονιας. Θα αυτοκτονουσατε ολοι! Τεμπελιδες! χαχαχα

+++++++++++++++++

τι ανατολικο ρε μαρκο.αυτο μας τελειωσε..πες αιγυπτιακο καλυτερα να σαι και στο κλιμα της εποχης....χαχαχα ;)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:24:28 pm »
Και μιας και το θέμα μας είναι οι εκπαιδευτικοί έχω να πω το εξής: πρόκειται για άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου , παρόλο το αντίξοο περιβάλλον μάχονται έστω και με προδικασμένο αποτέλεσμα, έχουν την αγάπη και την πίστη σε αυτό που κάνουν και συνείδηση της σημασίας της παιδείας. Αυτό που χρειάζονται είναι να βρουν μια διοίκηση σύμμαχο και συμπαραστάτη στο έργο τους καθώς και μια ομοσπονδία σύγχρονη με τα ζητήματα που καίνε.
Και όσο για το ωράριο, οι 21 ώρες είναι πολλές με βάση την κόπωση και φθορά του εκπαιδευτικού, μάλιστα σε τόσο  προβληματικό σύστημα. Ας μην παραβλέπουμε τις έρευνες που κατατάσσουν τους εκπαιδευτικούς στα πιο αγχογόνα επαγγέλματα ...
Στο φινάλε πρέπει να διακρίνουμε την ποιοτική διαφορά της διδασκαλίας από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Θυμίζει λίγο πολιτιστική επανάσταση του Μάο η άποψη, ότι ο εκπαιδευτικός είναι προνομιούχος εργαζόμενος και πρέπει να απολογηθεί για τις δυσκολίες του ανθρακωρύχου…

Πράγματι σε ένα διαφορετικό πλαίσιο με σταθερούς κανόνες που τηρούνται, το ωράριο είναι ένα δευτερεύον θέμα... Το πόσες ώρες θα γίνονται προκύπτει μετά αβίαστα από τις παιδαγωγικές και διδακτικές ανάγκες...
Είναι ακόμη λυπηρό, το ότι παλαιότερα έγιναν παρατεταμένες απεργίες με στόχο την μείωση του ωραρίου στις 19 και 16 ώρες, αντί το ζητούμενο να είναι οι καλύτερες συνθήκες εργασίας και ένα καλύτερο σχολείο...

Μιλάμε δηλαδή για ένα σχολείο που απωθεί μαθητές και καθηγητές, όπου και οι δύο θέλουν να χάνουν μάθημα;;

Το σοβάρεψα τώρα...  8)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:25:16 pm »
Αλλα, δε φταιει κανενας αλλος πλην εγω που δεν εστειλα στο προσωπικο μειλ της Αννουλας το www.pde.gr να σας διαβαζει καθε πρωι να δει περιτρανα πως επιβεβαιωνονται Καψης, Πρετεντερης κά ;D ;D ;D

**** το "ξυλο" το΄χω πλεον σιγουρο στη συναντηση!!!**** ελατε ρε αν κοτάτε, μπρος... ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:27:26 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:26:43 pm »
Μιλάμε δηλαδή για ένα σχολείο που απωθεί μαθητές και καθηγητές, όπου και οι δύο θέλουν να χάνουν μάθημα;;

μπα ιδεα σου. ;)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:33:36 pm »
Θυμήθηκα την ατάκα καθηγητή:
 "Καθίστε ήσυχα, για να περάσει η ώρα, γιατί διαφορετικά.... θα σας κάνω μάθημα"
Το αποτέλεσμα: "Άκρα του τάφου σιωπή"....  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:35:10 pm »
(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην  α'βαθμια  και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60  εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:42:26 pm »
(σοβαρεψα τωρα) Εγω παιδια το προβλημα της αυξησης του ωραριου δεν το εντοπιζω στη β'βαθμια αλλά στην  α'βαθμια  και κυριως στους νηπιαγωγους ΠΕ60  εκει ειναι το πραγματικο προβλημα. Εκει μαλλον για μειωση θα ελεγα. 25 παιδακια ειναι υπερβολικα μεγαλος αριθμος για να τα αντεξεις 8 ωρες καθημερινα!!!

Μη το λες... Φαντάσου αυτά τα παιδάκια να είναι 15 χρονών μαντράχαλοι με τα ίδια μυαλά όπως στο νήπιο...
Να είναι και 30 στην τάξη...

ΥΓ. 8 ώρες είπες;;  ???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686