0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: KONSTANTINOS30 στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 06:36:48 pmΑκριβώς! Δεν έχω δει κάποιον υπεύθυνο να μου ετοιμάσει το εργαστήριο (παρασκευή δειγμάτων και διαλυμάτων) για να κάνω τα πειράματά μου και μετά να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση (μάζεμα και πλύσιμο)!Σωστα! Γιατι του αφαιρουνται τοτε 3 ωρες απο το διδακτικο ωραριο ΚΑΘΕ εβδομαδα; Θα μπορουσαν ν'αφαιρουνται μονο καποιες εβδομαδες το ετος, ετσι ωστε να ετοιμαζει τα του εργαστηριου. Διαφορετικα, ΟΛΟΙ οσοι κανουμε εργαστηρια θα επρεπε να εχουμε μειωμενο ωραριο, γιατι χανουμε το κενο μας για την προετοιμασια ενος πειραματος, χωρις να εχουμε απαλλαγη απο τα εξωδιδακτικα καθηκοντα. (για την επαναφορα οχι τοσο πολυ, γιατι εγω τουλαχιστον βαζω τους μαθητες να μαζευουν, μιας και μεσα στους διδακτικους στοχους του εργαστηριου δεν ειναι μονο να μαθουν να πραγματοποιουν το εκαστοτε πειραμα, αλλά και να χειριζονται σωστα και να φυλασσουν τα οργανα που χρησιμοποιησαν)
Ακριβώς! Δεν έχω δει κάποιον υπεύθυνο να μου ετοιμάσει το εργαστήριο (παρασκευή δειγμάτων και διαλυμάτων) για να κάνω τα πειράματά μου και μετά να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση (μάζεμα και πλύσιμο)!
Αν δεν υπάρχουν συσκευές/διαλύματα κλπ για πειράματα φυσικής ή χημείας, αναλαμβάνει να τα προμηθεύσει ή/και να διορθώσει ή/και να φροντίζει ώστε να υπάρχουν κάθε φορά (σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους διδάσκοντες); Ποια είναι τα καθήκοντα (επίσημα);Εννοείται πως ο διδάσκων που θέλει να πραγματοποίησει πείραμα, θα φροντίσει και ο ίδιος να ελέγξει από πριν την κατάσταση του εργαστηρίου και να ξοδέψει 1-2 κενές ώρες που θα έχει μέσα στη βδομάδα για να κάνει μια στοιχειώδη προετοιμασία.
Σε συνθήκες που επικρατούσαν στο Μάντσεστερ της Αγγλίας κατά την πρώτη φάση του Καπιταλισμού, όταν η κλωστοϋφαντουργία διαδραμάτιζε τον ρόλο της βιομηχανικής ατμομηχανής, μας γυρίζουν οι απαιτήσεις της τρόικα αν και εφόσον οι διαρροές από το Υπουργείο Εργασίας, απηχούν έστω και στο ελάχιστο την αλήθεια.Οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απαίτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ την επιμήκυνση του καθημερινού ωραρίου εργασίας σε 13 ώρες, ανώτατο πλαφόν στην εβδομαδιαία εργασία τις 78 ώρες, εξαήμερη εργασία και περιορισμό των αποζημιώσεων εκ μέρους της εργοδοσίας σε περίπτωση απόλυσης.Ταυτόχρονα απαίτησαν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη προκειμένου, όπως λένε, να εξοικονομηθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ -ανά έτος- για τα ασφαλιστικά ταμεία, αρνήθηκαν την με νόμο κατοχύρωση του ελάχιστου μισθού στα 586 ευρώ και επέμειναν πως η μόνη πραγματική εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών είναι η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων.
Από τους πλέον "ακατάλληλους" (για να μην πω τίποτα βαρύτερο) στο Υπουργείο είναι αυτοί της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας.Απο πού να ξεκινήσεις;Από τον Διευθυντή της που όσο καιρό είναι στο Υπουργείο μόνο 2 (δύο) έγγραφα φέρουν την υπογραφή του στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ; (http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/find/ypogid:670) Ακόμα και τις πιο απλές εγκυκλίους τις προωθεί για υπογραφή προς τα πάνω (ας έχει άλλος την ευθύνη...)Από τις αναθέσεις των μαθημάτων όπου τα έχουν κάνει μαντάρα; Ειδικά σε ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ όπου καλείς για τη διδασκαλία ενός μαθήματος έναν Αναπληρωτή της ομαδοποιημένης ειδικότητας (οι προσλήψεις γίνονται ανά ομαδοποιημένες ειδικότητες) και εμφανίζεται εκπαιδευτικός ο οποίος σύμφωνα με τις αναθέσεις δεν μπορεί ούτε ως
Ρόζυ ξέρεις πόσες ερευν. εργασίες μπορεί να αναλάβει ένας εκπαιδευτικός;