*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 549659 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #252 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:09:33 pm »
annna ευχαριστώ και εγώ, ένα χρήσιμο άρθρο για το αρχείο όλων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:27:04 »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:19:12 pm »
Φίλος μου,που ζει στην Αγγλία και θέλησε να μπει στην εκπαίδευση,αλλά άλλαξε γνώμη, γιατί δεν ήθελε να αφιερώνει τόσο χρόνο για την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας, μού έλεγε ότι οι διακοπές τους είναι 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα,2 το Πάσχα, 1 εβδομάδα στο τέλος του 1ου τριμήνου, 1  στο τέλος του 2ου τριμήνου, 6 εβδομάδες το καλοκαίρι.

Σύνολο 12 εβδομάδες.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:23:26 pm »
Δε διαφωνω σε αυτα που λες , διαφωνω ομως με το οτι για καποιους σχολειο ειναι μονο οι διδακτικες ωρες..!!η παρακολουθηση θεατρικης παραστασης, μια εκπαιδευτικη επισκεψη..κ.τ.λ ..καμια αφορα αξιζουν για 100 διδακτικες ωρες..!!οσον αφορα τωρα τις διακοπες σας βρισκω εξοχως υπερβολικους..!!γιατι για παραδειγμα να κατηγορουμαι οτι καθομαι για χριστουγεννα 15 ημερες  οταν απ αυτες 6 ημερες ειναι τα 3 σαβββατοκυριακα (αρα κι  οι αλλοι καθονται) και καναδυο αλλες ημερες ...χριστουγεννα , πρωτοχρονια, φωτα που ειναι αργιες για ολους..!!
Συμφωνώ βρε συ, αλλά αυτά είναι ευχάριστα! θα σου πει και ο εργαζόμενος στο ΙΚΑ ή στην ΔΟΥ ή στον ιδιωτικό τομέα: μακάρι να μας πηγαιναν και εμάς ένα θεατράκι!!

Αποσυνδεδεμένος antonis2200

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:23:41 pm »
παιδια μη το ψαχνετε..παντου ειναι πανω κατω το ιδιο..!εχω και αντιστοιχη εμπειρια απο αυστραλια οπου ζουν τα ξαδεφια μου..απλα εκει ο χρονος των διακοπων ειναι κατανεμημενος αλλιως!!δε μας κανουν χαρη εδω..ετσι ειναι παντου..!!η μονη διαφορα ειναι οτι εμεις παιρνουμε τα λιγοτερα..!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:27:04 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:24:59 pm »
Δε διαφωνω σε αυτα που λες , διαφωνω ομως με το οτι για καποιους σχολειο ειναι μονο οι διδακτικες ωρες..!!η παρακολουθηση θεατρικης παραστασης, μια εκπαιδευτικη επισκεψη..κ.τ.λ ..καμια αφορα αξιζουν για 100 διδακτικες ωρες..!!οσον αφορα τωρα τις διακοπες σας βρισκω εξοχως υπερβολικους..!!γιατι για παραδειγμα να κατηγορουμαι οτι καθομαι για χριστουγεννα 15 ημερες  οταν απ αυτες 6 ημερες ειναι τα 3 σαβββατοκυριακα (αρα κι  οι αλλοι καθονται) και καναδυο αλλες ημερες ...χριστουγεννα , πρωτοχρονια, φωτα που ειναι αργιες για ολους..!!
Συμφωνώ βρε συ, αλλά αυτά είναι ευχάριστα! θα σου πει και ο εργαζόμενος στο ΙΚΑ ή στην ΔΟΥ ή στον ιδιωτικό τομέα: μακάρι να μας πηγαιναν και εμάς ένα θεατράκι!!
Το θεατρακι οπως το λες...το παμε για τα παιδια κι οχι για εμας...!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:29:43 pm »
Στην ουσια killbill δε διαφωνουμε..!απλα λεω οτι καθε δουλεια εχει τα δικα της καλα και ασχημα!!προσωπικα τη δουλεια μου την επελεξα οποτε ειμαι ετοιμος να δεχτω και τα δυο...!!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:34:13 pm »
λοιπόν, άκου τώρα κι αυτό επειδή και γω το εξωτερικάκι το ξερω εκ των έσω, ούσα η ιδια απόφοιτος αγγλικού σχολείου. Πιάσε και μέτρα λοιπον:
τα μαθήματα αρχίζουν 20 αυγούστου. Τα μαθήματα - γιατί οι καθηγητές πάνε απο τις 14 για να προετοιμάσουν το υλικό τους, την τάξη τους και τα μαθήματά τους.
Το ωράριο εργασίας είναι 9-5 ( και οι καθηγητές κάθονται υποχρεωτικά στο σχολείο είτε έχουν είτε δεν έχουν μάθημα).
Μέσα στο Νοέμβριο υπάρχει μία εβδομάδα "διακοπών" που ομως για τον εκπ/κό δεν ειναι καθόλου τέτοια - γιατί κατά την εβδομάδα αυτή γίνονται εκπ/κές επισκέψεις και ανταλλαγές και ο καθηγητής ειναι υποχρεωμένος να συνοδέψει τις εκδρομές αυτές).
Το ίδιο γίνεται και μεσα στο Μάρτιο.
Χριστουγεννα υπάρχουν τρεις επίσημες μέρες αργία : christmas Eve, christmas , boxing day. Σύνολο 3 ημέρες.
άλλες δυο για παραμονή πρωτοχρονιάς και ανήμερα την πρωτοχρονιά.
Επισης τρεις μέρες (μαζί και σκ) για το Πάσχα.
Υπάρχουν οι δυο bank holidays ( από μία μέρα έκαστη). (κάτι σαν εθνικές γιορτές)
Τέλος,τα μαθήματα τελειώνουν τέλος ιουνίου αλλά οι εργασίες των καθηγητών τελειώνουν μέσα ιουλίου. Άρα, έχουν ένα μήνα διακοπές μόνο...επίσης για να διοριστούν πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού στη διδακτική ( όχι στο αντικείμενό τους -στη διδακτική!)
Επιπλεόν:
Οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν κάθε μέρα πλάνο μαθήματος και επίσης να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα - γιατί αυτο είναι μέρος της αυτο και ετερο-αξιολόγησης τους ( η οποία γινεται ΚΑΘΕ χρόνο).

είναι επισης υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους γονείς εγγράφως για την προοδο και την φοίτηση των μαθητών. Αυτό δε σημαίνει στέλνω ένα χαρτάκι που να λέει "50 απουσίες σύνολο, 20 δικαιολογημένες" Μιλάμε για πλήρη περιγραφή του τι κάνει και τι δεν κάνει ο μαθητής. Πόσες εργασίες έχει εκπονήσει, ποσες όχι, σε ποιές δεξιότητες είναι καλός και πού θέλει προσοχή κτλ.

αυτο που λες για την εποπτεια στους αποβληθέντες μαθητές είναι αληθεια. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι με τη νοοτροπία που επικρατεί στην ελλάδα, θα γινόταν ποτέ κάτι τέτοιο; Ξέρεις τι θα γινόταν; θα έβγαινε ο καθένας "θιγμένος" καθηγηταράς και θα έλεγε πως δεν ειναι στα διδακτικά του καθήκοντα να κάνει τη νταντά των μαθητών....

και επειδή είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσετε και σεις την καραμελίτσα του " ναι, αλλά τα σχολεία στο εξωτερικό είναι διαφορετικα, έχουν ψυχολόγους, υλικοτεχνική υποδομή κτλ κτλ κτλ" απαντώ:
- πόσοι απο εμάς τους ελληνες καθηγηταράδες ( που προσήλθαμε κατά εκατοντάδες να κανουμε την περιβόητη επιμόρφωση) τελικά χρησιμοποιούμε υπολογιστή στην τάξη μας ; ( εγώ στο σχολείο μου ήμουν η μόνη που το έκανε πάντως αν και πιστοποιημένοι ήμασταν 6) . Μη μου πεις δεν υπήρχαν υπολογιστές και προτζέκτορες γιατί...αν ψάξουμε τα αρχεια του ΟΣΚ θα απογοητευτούμε απαξάπαντες απο την ΜΗΔΑΜΙΝΗ ύπαρξη αιτήσεων για αποστολή τέτοιου υλικού - είμαι δε σίγουρη ότι οι περισσότεροι απο εσάς δεν ξέρετε καν τι στέλνει ο ΟΣΚ και πότε γίνονται οι αιτήσεις και τι χαρτιά απαιτούνται προς αυτό).
- πόσοι απο τους εκπ/κούς ( αν αύριο το πρωί τους προσέφεραν τις τέλειες συνθήκες εργασίας) θα δέχοταν να καθήσουν 9-5; μα μεταξύ μας τώρα; Ξέρετε τι θα λέγατε; ότι δεν θα έχετε χρόνο να προετοιμαστειτε -ότι έχετε και μια οικογένεια απο πίσω, ότι δε γίνεται να κάνετε τις νταντάδες των παιδιών και ότι τα παιδιά καλά θα κάνουν να τρώνε στα σπιτια τους μαζί με τις οικογένειές τους γιατί αυτά είναι και περιττά έξοδα.....

Λυπάμαι, αλλα αυτή είναι η νοοτροπία των ελλήνων καθηγητών: να έχουμε τα καλύτερα σχολεία του κόσμου, τις καλύτερες αμοιβές του κόσμου αλλά χωρίς να ξεβολευτούμε όμως. Τι είμαστε αληθεια έτοιμοι να κάνουμε για τα 2,5χιλιάρικα που παίρνει ο γερμανός συνάδελφός μας; Πόσο έτοιμοι είμαστε να δουλέψουμε όπως οι γερμανοι / άγγλοι/ βέλγοι κοκ ; Εδώ αυτοαξιολόγηση μας είπαν να κάνουμε (δηλ. οι ίδιοι να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας) και πέσαμε να πεθάνουμε γιατι ειχε λέει, φοβερή χαρτούρα!!!

α και όσο για τα στοιχεια του ΟΑΣΑ δε βγάζει εκτος τις ώρες που χάνονται για
- επιδοση βαθμολογίας
- καταλήψεις
- συνεδριάσεις συλλόγων
- μαθητικές εκλογές
- εκδρομε΄ς του μήνα
- συνδικαλιστικές εκλογές
- βουλευτικές, νομαρχιακές, ευρωπαΪκές εκλογές
- ενημέρωση ΕΛΜΕ στα σχολεία
- ανυπαίτια κωλύματα λόγω καιρού, αγροτών κτλ
- πενθήμερες, τριήμερες, διήμερες
- προβες παρέλασης
- προβες εορτών
- ημέρες εξετάσεων ( πανελλαδικών και μη )....

αλλά όπως έγραψες Αντώνη, ουσιαστικά δε διαφωνούμε. Θεωρώ όμως ότι ως ένα σημειο εθελοτυφλούμε. Υπάρχει - δυστυχώς σαφέστατα- μια αρκετά μεγάλη μερίδα εκπ/κών που γι' αυτούς το σχολειο είναι πάρεργο. αυτοί είναι που έχουν βγάλει το όνομα σε όλους και γιαυτο όταν ρωτάς τον χ άσχετο ( γονιό, εργαζόμενο κτλ) σου λέει " ε οι καθηγητές κάαααααααααααααθεστε".... Αν δεν ήταν τόσο τρανταχτά τα παραδείγματα δε θα το έλεγε κανένας αυτό....Δυστυχώς όμως, οι περιπτωσεις αυτές και πολλές είναι και κραυγαλέες.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:36:21 pm »
παιδια μη το ψαχνετε..παντου ειναι πανω κατω το ιδιο..!εχω και αντιστοιχη εμπειρια απο αυστραλια οπου ζουν τα ξαδεφια μου..απλα εκει ο χρονος των διακοπων ειναι κατανεμημενος αλλιως!!δε μας κανουν χαρη εδω..ετσι ειναι παντου..!!η μονη διαφορα ειναι οτι εμεις παιρνουμε τα λιγοτερα..!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:37:34 pm »
Το θεατρακι οπως το λες...το παμε για τα παιδια κι οχι για εμας...!!
Μάλλον δεν είσαι θεατρόφιλος! εγώ πάω και για μένα!

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:40:45 pm »
author=killbill l
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 14, 2011, 10:42:32 pm από alexel »
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:41:32 pm »
killbill..αυτο εννοειται...θα ηταν ψεμα να πω πως δεν το ευχαριστιεμαι,απλα δεν ειναι αυτο το κινητρο μου..δηλ να περασω εγω καλα!!! bitch το ξερεις πως δε διαφωνω σε αυτα που λες..η εκπαιδευση μας εχει πολυ βαθια προβληματα..και ολα ξεκινουν απο την ελλειψη πραγματικης διαθεσης του κρατους να τη βελτιωσει!!και μεσα σ αυτη την παγιδα πεφτουμε κι οι εκπαιδευτικοι και βολευομαστε..!!!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:44:02 pm »
killbill..αυτο εννοειται...θα ηταν ψεμα να πω πως δεν το ευχαριστιεμαι,απλα δεν ειναι αυτο το κινητρο μου..δηλ να περασω εγω καλα!!! bitch το ξερεις πως δε διαφωνω σε αυτα που λες..η εκπαιδευση μας εχει πολυ βαθια προβληματα..και ολα ξεκινουν απο την ελλειψη πραγματικης διαθεσης του κρατους να τη βελτιωσει!!και μεσα σ αυτη την παγιδα πεφτουμε κι οι εκπαιδευτικοι και βολευομαστε..!!!

Σ αυτό που λες, συμφωνώ απόλυτα.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:48:14 pm »
το οτι το συζηταμε κατι δειχνει!!παντως ειμαι φυσει αισιοδοξος ανθρωπος και επειδη πραγματικα λατρευω την εκπαιδευση..το γραφω αλλωστε..χα,χα...θελω να πιστευω πως ολα θα αλλαξουν προς το καλυτερο..soon i hope..!!!

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:48:33 pm »
Έχει πει σε μένα,κοπέλα που δουλεύει σε τράπεζα, "ας δούλευα εγώ 4,5 ώρες το πρωί και τις υπόλοιπες στο σπίτι μου και θά μουν τρισευτυχισμένη".
Πώς θα δούλευε σπίτι με 3 παιδιά μες στα πόδια της,ούσα 3τεκνη είναι ένα άλλο θέμα που ούτε καν της έχει περάσει από το μυαλό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)