0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως ως μαθηματικός νομίζω αν της μετρήσω της ώρες μου είναι πάνω από 50 κάποιες εβδομάδες.
Η αύξηση ωραρίου μπορεί να πάρει σάρκα και οστά με υπερωριακές αναθέσεις. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά έχω την εντύπωση ότι φέτος αυξήθηκε η υπερωριακή απασχόληση μονίμων και αναπληρωτών.
Η αύξηση του ωραρίου από μόνη της δεν συνεπάγεται "περισσότερη δουλειά" ή πολύ περισσότερο «καλύτερη δουλειά". Προφανώς θα γίνει μόνο και μόνο για λόγους μείωσης δαπανών. Το να κρατάς τον εκπαιδευτικό παραπάνω ώρες, δεν διασφαλίζει αποδοτικότερη εργασία και καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Ούτε το προσωπικό φιλότιμο μπορεί να είναι η δικλείδα ασφαλείας για το ότι γίνεται δουλειά, γιατί αφενός δεν υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις και αφετέρου η καλή πρόθεση δεν μεταφράζεται πάντα σε καλό αποτέλεσμα. Οπότε για εμένα αναγκαστικά πάμε πάλι σε θέματα αξιολόγησης.
nickitol ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχουν κάποια νέα δεδομένα που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Έχουμε δραματική μείωση μισθών (παράλληλα με αύξηση φορολογίας κλπ), ειδικά στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, έχουμε συνεχείς συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση μαθητών ανά τάξη (κάτι που δυσχεραίνει περισσότερο τη διδασκαλία) και περιμένει κανείς ακόμα περισσότερο ζήλο και υπερπροσπάθεια; ΟΚ οι αδιάφοροι μια ζωή αδιάφοροι ήταν (εκεί είναι θέμα μελλοντικής αξιολόγησης..), αλλά οι υπόλοιποι; Δεν είναι ρομπότ!