0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
.........................- να μου δώσει τα τάδε μαθήματα , τα τάδε τμήματα , τους τάδε μαθητές .........................
Πράγματι, το βρίσκετε κακό ή υπεκφυγή το να θέλω ησυχία, Η/Υ, και βιβλία για να βγάλω σχέδιο μαθήματος;
και πολλά πολλά άλλα...Καταλαβαίνεις νομίζω τι εννοώ όταν γράφω " ανώτερη κάστα εργαζομενων".
Ναι αλλά αγαπητή συναδέλφισσα πρέπει και εσείς οι μόνιμοι να κοιτάτε και πέρα από τη μύτη σας .Υπάρχουν και οι άλλοι από πίσω που χρόνια ολάκερα βγάζουν δουλειά (αυτοί και αν δεν στρώνουν τον πωπάκο τους κάτω )και τώρα με την αύξηση ωραρίου πετιούνται έξω ..Κρίμα δεν είναι ;Σε όλες τις δουλειές υπάρχουν καλοί και κακοί εργάτες ! Το θέμα είναι να επιλέγουμε εμείς και τις συνθήκες εργασίας μας .Ναι είναι λειτούργημα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αλλά το λειτούργημα δεν φαίνεται ασφαλώς στο ωράριο ,ούτε αυτό θα μας κάνει και καλύτερους καθηγητές .Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι !
Όσο δε για το δεν έχω υπολογιστή, κλπ, δεν είανι δικαιολογία, είναι πραγματικότητα, και πολύ σκληρή για αυτόν που θέλει ώρες για προετοιμασία και διόρθωση γραπτών. Και ουσιαστική διόρθωση, με σχόλια, όχι ένα ξερό βαθμό.Τι να κάνουμε, ίσως δεν έχουμε όλοι την απαιτούμενη εφυια ώστε να καθόμαστε σε ένα τραπέζι μαζί με άλλους 5-10, και να προετοιμάζουμε το μάθημά μας, και να έχουμε (την ανύκουστη) απαίτηση της ησυχίας. Πράγματι, το βρίσκετε κακό ή υπεκφυγή το να θέλω ησυχία, Η/Υ, και βιβλία για να βγάλω σχέδιο μαθήματος;Και είπαμε, όχι 21, 17,5!!!!!
Παράθεση από: werm στις Απριλίου 25, 2012, 09:48:37 pmΠαράθεση από: τεμπέλης στις Απριλίου 25, 2012, 09:28:30 pm1 ώρα μάθημα= 2-3 ώρες συμβατικής εργασίαςγια κάθε 1 ώρα μάθημα απαιτούνται 1,5-2 ώρες ''ανασύνταξης''κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από 50 ανθρώπους/ ανά ημέρα και 250 συνολικά.απλά πράγματα που κάθε καθηγητής/τρια οφείλει να γνωρίζει.όποιος θέλει να κάθεται στο σχολείο παραπάνω άς το κάνει. όποιος θέλει να καθαρίζει τις τουαλέτες ας το κάνει.μόνο μη μπερδεύουμε την κιμωλία με τη ... βούρτσα. Εγω σημερα, κλαδος φυσικων, μπηκα σε τμηματα με συνολο παιδιων 120, ευτυχως αυριο εχω διωρο! μετα θα διορθωνω διαγωνισματααπάντησέ μου σε παρακαλώ. ξέρεις τα ονόματα όλων των μαθητών σου; τα συναισθήματά τους; την πρόοδό τους; μπορείς να θυμηθείς αυτή τη στιγμή τις φάτσες τους;
Παράθεση από: τεμπέλης στις Απριλίου 25, 2012, 09:28:30 pm1 ώρα μάθημα= 2-3 ώρες συμβατικής εργασίαςγια κάθε 1 ώρα μάθημα απαιτούνται 1,5-2 ώρες ''ανασύνταξης''κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από 50 ανθρώπους/ ανά ημέρα και 250 συνολικά.απλά πράγματα που κάθε καθηγητής/τρια οφείλει να γνωρίζει.όποιος θέλει να κάθεται στο σχολείο παραπάνω άς το κάνει. όποιος θέλει να καθαρίζει τις τουαλέτες ας το κάνει.μόνο μη μπερδεύουμε την κιμωλία με τη ... βούρτσα. Εγω σημερα, κλαδος φυσικων, μπηκα σε τμηματα με συνολο παιδιων 120, ευτυχως αυριο εχω διωρο! μετα θα διορθωνω διαγωνισματα
1 ώρα μάθημα= 2-3 ώρες συμβατικής εργασίαςγια κάθε 1 ώρα μάθημα απαιτούνται 1,5-2 ώρες ''ανασύνταξης''κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από 50 ανθρώπους/ ανά ημέρα και 250 συνολικά.απλά πράγματα που κάθε καθηγητής/τρια οφείλει να γνωρίζει.όποιος θέλει να κάθεται στο σχολείο παραπάνω άς το κάνει. όποιος θέλει να καθαρίζει τις τουαλέτες ας το κάνει.μόνο μη μπερδεύουμε την κιμωλία με τη ... βούρτσα.
Παράθεση από: bitch στις Απριλίου 25, 2012, 10:19:52 pmκαι πολλά πολλά άλλα...Καταλαβαίνεις νομίζω τι εννοώ όταν γράφω " ανώτερη κάστα εργαζομενων".Όχι δεν καταλαβαίνω! Δεν καταλαβαίνω γιατί - υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν ως συμβασιούχοι στην εκπαίδευση πάνω από 8 χρόνια και το σύστημα τους βγάζει τώρα στα αζήτητα. Πες μου έναν οποιοδήποτε χώρο που να συμβαίνουν αυτά.- υπάρχουν πολλοί που δίνουν το ήμισυ του μισθού τους σε ενοίκια ή/και βενζίνες (όταν η κάστα των στρατιωτικών διαμένει σε οικήματα της υπηρεσίας και έχει και πλήθος άλλων διευκολύνσεων) για χρόνια και επιπλέον αγοράζουν από την τσέπη τους υλικά γιατί δεν τα προμηθεύει το σχολείο- υπάρχουν άνθρωποι με μεταπτυχιακά και αξιολογότατο επιστημονικό έργο που αμοίβονται λιγότερο από την κουτσή κατίνα που έβαλε βύσμα για καθαρίστρια στο δήμο και κατέληξε μετά από ένα χρόνο διοικητική
θεωρώ ότι είναι απιστευτες δικαιολογίες τα παραπάνω. Όταν θες ησυχία απλά λες στον άλλον να βγάλει το σκασμό.
@τεμπέλης δλδ όταν είσαι με την παντοφλίτσα στο σπίτι, χτυπάνε τα τηλέφωνα, έχεις τα πέρα δώθε των παιδιών για τα φροντιστήρια, βάζεις και το φαγητό στην κατσαρόλα να γίνεται για την άλλη μέρα και στο ενδιάμεσο αυτών διορθώνεις και κανα γραπτό, δείχνεις σεβασμό στον μαθητή;
για το α. θα σου θυμήσω τους stage.
για το β. Επίσης θα σου πω ότι δεν διαμένουν ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοι σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις και θα σου υπενθυμίσω ότι αυτοι΄δεν ξέρουν τι θα πει πενθήμερη εργασία ούτε έχουν την πολυτέλεια των διακοπών χριστουγέννων και πάσχα όπως όλοι οι υπόλοιποι. Συν του ότι κάποιοι απο αυτούς -πχ οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών - παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κάθε μέρα.
για το γ. θα σου πω ότι και εκεί έξω ( στον ιδιωτικό πχ τομέα ) υπάρχουν ένα σωρό πολυτάλαντα και περισπούδαστα άτομα που δουλεύουν για 3 και 60 και γινονται έρμαια των ορέξεων του κάθε τυχάρπαστου εργοδότη...
Παράθεση από: bob10 στις Απριλίου 25, 2012, 10:21:26 pmΠράγματι, το βρίσκετε κακό ή υπεκφυγή το να θέλω ησυχία, Η/Υ, και βιβλία για να βγάλω σχέδιο μαθήματος;όχι βέβαια, όπως το θέλουν εξάλλου και χιλιάδες εργαζόμενοι σε κάθε θέση εργασίας (και όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί)