0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών συνεπάγεται γνωστική, πνευματική και ηθική κατάπτωση των επόμενων γενεών. Λογικά, λοιπόν, όσοι ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους θα αντιδράσουν και μάλιστα έντονα, ειδικά αν δε θέλουν να τα δουν υπηρέτες και εργάτες των ξένων των ανθελλήνων.
Αν άλλαζε το θεσμικό πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί δε θα είχαν πρόβλημα να δουλεύουν και το καλοκαίρι. Ως προς τον ξεσηκωμό, συμφωνώ απόλυτα, φτάνει να στηρίζεται και από την κοινωνία, γιατί διαφορετικά δε θα στεφθεί από επιτυχία.
Eίχα εξαιρετικό συνάδελφο σε νησί.. πλήρωνε ενοίκια, είχε υποχρεώσεις.. Κάθε απόγευμα έκανε δωρεάν μαθήματα στα παιδιάκαι μια φορά το μήνα, ταξίδευε Αθήνα.. φόρτωνε μια βαλίτσα βιβλία (τα αγόραζε από το υστέρημά του..πολλές φορές και με δόσεις..)τα μοίραζε δωρεάν στους μαθητές..
Κατανοώ το σκεπτικό του μηνύματός σου αλλά πλέον η κατάσταση είναι αντικειμενικά δύσκολη για όλους και εν έτη 2012 "Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά" που θα αναλάβει καθήκοντα σε κάποιο νησί καλό θα είναι να αγοράσει κανένα ψαροτούφεκο να γεμίζει το πιάτο της.Επίσης καλό θα είναι να μην προσπαθούμε συνεχώς να καλύπτουμε τα τεράστια κενά ενός κράτους που δεν μας υπολογίζει στην πράξη,που θεωρείται ευρωπαϊκό και πολιτισμένο κατά το δοκούν,αλλά δεν ντρέπεται να ξεκινά χωρίς βιβλία το Σεπτέμβρη τη στιγμή που τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης δεν έχουν τελειωμό.
Οι μεγάλες απεργίες των εκπ/κων τη δεκαετία του 90 δεν είχαν απαραιτήτως τη στήριξη της κοινωνίας, ωστόσο πέτυχαν τόσα σημαντικά πράγματα: το ωράριο που τώρα φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί, τα επιδόματα κλπ.Δε νομίζω ότι πρέπει σε αυτή τη συγκυρία να περιμένουμε πρώτα τη βοήθεια της κοινωνίας...διαφορετικά το χάσαμε το παιχνίδι...