*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:25:40 pm »
σωστα μιλας KYRINIS , αλλα σου διαφευγει επιμελως το πιο σημαντικο.
Ποιος εργαζομενος καθεται 2 μηνες το καλοκαιρι, 15 μερες χριστουγεννα,15 πασχα και δεν χανει τις αργιες 25μαρτιου 28 οκτωβριου κλπ κλπ συνελευσεις, εκλογες κλπ κλπ
Ως εκ τουτου το 40+ωρες την εδβομαδα  μαλλον γινεται 40-
Για να λεμε και τις αληθειες.
και αν σας κουραζει τοσο τότε γιατι δεν αλλαζατε επαγγελμα?...

Τότε λοιπόν να καταργηθούν όλες οι γιορτές και επέτειοι, να είναι ανοιχτά τα σχολεία όλο το καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα... Τα Σάββατα πού το πας? Να δουλεύουν τα φροντιστήρια κι εμείς να καθόμαστε?
Μόνο που τότε αγαπητέ Μάρκο, θα ακούς όλο και συχνότερα για εκπαιδευτικούς που περιέπεσαν σε ενέργειες που δεν συνάδουν με το εκπαιδευτικό τους έργο εις βάρος των μαθητών...(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:35 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:29:40 pm »

Και το κυριότερο: μόνο εγώ είμαι που για τις 20 διδακτικές διδακτικές ώρες στο σχολείο αφιερώνω άλλες 20 στο σπίτι για να προετοιμαστώ, να σχεδιάσω το μάθημά μου, ώστε να μπορώ να σταθώ στην τάξη; Και αυτό όταν δεν έχω γραπτά να διορθώσω, οπότε ο εργασιακός χρόνος στο σπίτι αυξάνεται κατά πολύ. Επομένως, αναρωτιέμαι, εσείς που υποστηρίζετε πως δουλεύετε μόνο 21 ώρες, δεν τα κάνετε όλα αυτά; Ή μήπως σας έρχεται η θεία επιφοίτηση, όταν μπαίνετε στην τάξη, οπότε δε χρειάζεται να ασχοληθείτε καθόλου στο σπίτι;

Πολύ σωστό...όσες φορές δούλεψα σε δουλειά που γυρνούσα σπίτι και ήμουν αραλίκι μετά...ένιωσα σαν να ήταν παράδεισος σε σχέση με το "γυρνάω σπίτι και στραβώνομαι ξανά στα βιβλία" για να μπορώ να σταθώ σωστά στις λίγες (έστω) αυτές ώρες που πολλοί τις κράζουν χωρίς να ξέρουν τι απαιτούν... >:(
Από κάποιον ευσυνείδητο τουλάχιστον....
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:39:52 pm »
μα, τι μου λετε τωρα? δεν γνωριζουμε το επεγγελμα και ξαφνικα το μαθαμε? Εγω δεν μιλησα για αραλικι, ουτε στο αρχικο μου μηνυμα αναφερθηκα στους εκπ/κους (δειτε το). ειπα για τους δημοσιους υπαλληλους και για τις 37.5 ωρες.

βλεπω πως κανουμε πολυ κακο υπολογισμο. γιατι απο τη μια αναφερουμε τα θετικα των αλλων επαγγελματων (λες και δεν εχουν αρνητικα) απο την αλλη, αναφερουμε μονο τα αρνητικα του εκπ/κου εργου (λες και δεν υπαρχουν θετικα).
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:51:22 pm »

Οι εκπαιδευτικοί βέβαια πρέπει να αυξήσουν το ωράριο τους αναλογικά... Οι 2,5 ώρες των υπολοίπων αντιστοιχούν σε 1, 4 ώρες στον εκπαιδευτικό των 21 ωρών στην μέση εκπαίδευση και και 1, 67 ώρες στην πρωτοβάθμια...
Με την στρογγυλοποίηση, την αλληλεγγύη και  τον σεβασμό γενικότερα, σίγουρα θα πρότεινες να αυξηθούν σε όλους οι ώρες κατά 2....

Να σε κανουνε πρόεδρο της ΟΛΜΕ...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Οι συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος θα σε υποστηρίξουν;;; Μήπως είσαι σύμβουλος της Διαμανοπούλου;;

...μετα απο ωωωωωρες  αναλωμενες σε καθε λογης ειχειρηματα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διατυπωθηκε το πλεον ορθο ερωτημα-κατακλειδα !!!!!!!
σωστος ο Πανος2, αν και δε χρειαζεται να ειναι ντε και καλα συμβουλος...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:35 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:51:49 pm »
Ούτε εγώ μίλησα για αραλίκι Μάρκο...είπα πως στις άλλες δουλειές γυρνάς σπίτι και δεν έχει να ασχοληθείς άλλο με την δουλειά...αυτό είναι αραλίκι σε σχέση με το "διαβάζω 3 ώρες ημερησίως" τουλάχιστον για το λύκειο και ως καινούριος εκπαιδευτικός...!
Μπορεί να κουράζονται το ίδιο και στα γραφεία (τουλάχιστον αυτοί που δουλεύουν),αλλά γυρνάν σπίτι τους και έχουν να ασχοληθούν με τον εαυτό τους,την ξεκούρασή τους,τον άντρα/γυναίκα/σχέση τους ή τα παδιά τους...όχι με τα του γραφείου (μιλάω πάντα για το δημόσιο γιατί στον ιδιωτικό τομέα πολύς κόσμος παίρνει δουλειά στο σπίτι)
Εμείς πρέπει να αφιερώσουμε κι άλλο απ'τον εαυτό μας για την επόμενη μέρα...τουλάχιστον οι ζόρικες ειδικότητες...ε...αυτό για μένα είναι λίγο σπαστικό...!!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:00:45 pm »

Το ωράριο του εκπαιδευτικού μπορεί να είναι 21 ώρες αναφορικά με την διδασκαλία αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.

σίγουρα έτσι είναι. Για το λόγο αυτό και ο Νομοθέτης όρισε διδακτικό ωράριο τις 21 ώρες κατ΄ανώτατο (24 πρωτοβάθμια) και μάλιστα όρισε κάθε διδακτική ώρα να αποτελείται από 45 λεπτά και όχι 60 όπως η συμβατική ώρα. Πράγμα που σημαίνει τα εξής πράγματα:
α. ακόμα και αν ένας εκπ/κός "χτυπάει" επτάωρα κάθε μέρα θα φτάνει να δουλεύει καθαρές εργατικές ώρες 5,25 κάθε μέρα ( δηλ. 26.25 ώρες την εβδομάδα)
β. έχει ήδη ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του εκπ/κού
γ. από σεβασμό στους υπόλοιπους εργαζομένους αν αυξηθεί για εκείνους δίκαιο είναι να αυξηθεί και σε εμάς κατά αναλογία και
δ. ο αγώνας και η αγωνία μας θα πρέπει να ειναι να ΜΗΝ αυξηθεί για κανένα εργαζόμενο. Οι πατεράδες και παππούδες μας έδωσαν αγώνες για την κατάκτηση του επτάωρου και όλα αυτά κινδυνεύουν να χαθούν με μια απλή υπογραφή ενός υπουργού κατόπιν υποδείξεων της τρόικας.
 Ας εστιάσουμε σε αυτό επιτέλους. Δεν κινδυνεύουμε από μία ή δύο ώρες παραπάνω μάθημα - κινδυνεύουμε από την λυσσαλέα επίθεση κατά των εργασιακών μας δικαιωμάτων εν γένει!
bitch..είπες το πιο σωστό...!!  ;)

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:02:07 pm »
Το ωράριο των εκπαιδευτικών δεν είναι 21 ώρες.Είναι + 2 ώρες την ημέρα-  κατά μέσο όρο- σε διοικητική δουλειά στο γραφείο (απουσίες, απουσίες τετραμήνου, καρτέλες, δουλειές υπευθύνων τμημάτων, μισθοδοσίας για άλλους και χίλια μύρια) + 2-3- καθημερινή προετοιμασία και διόρθωση διαγωνισμάτων στο σπίτι.Μήπως ξεπερνά το 40ωρο???
Εκτός όλων αυτών, όποιος δε γνωρίζει τη διαφορά της μιας ώρας της διοικητικής δουλειάς σε γραφείο( σε μια δημόσια υπηρεσία) και της ίδιας ώρας σε τάξη, καλύτερα να μην εκφέρει γνώμη.

++++++++++++++++++++++++++++++++++
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:11:24 pm »
μα, τι μου λετε τωρα? δεν γνωριζουμε το επεγγελμα και ξαφνικα το μαθαμε? Εγω δεν μιλησα για αραλικι, ουτε στο αρχικο μου μηνυμα αναφερθηκα στους εκπ/κους (δειτε το). ειπα για τους δημοσιους υπαλληλους και για τις 37.5 ωρες.

βλεπω πως κανουμε πολυ κακο υπολογισμο. γιατι απο τη μια αναφερουμε τα θετικα των αλλων επαγγελματων (λες και δεν εχουν αρνητικα) απο την αλλη, αναφερουμε μονο τα αρνητικα του εκπ/κου εργου (λες και δεν υπαρχουν θετικα).
Το θέμα μας είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και όχι των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Πάνω σε αυτό τοποθετούμαστε και η θέση μας είναι πως το ωράριο του εκπαιδευτικού, όταν κάνει σωστά τη δουλειά του, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το σαραντάωρο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί.

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:23:19 pm »

Το θέμα μας είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και όχι των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Πάνω σε αυτό τοποθετούμαστε και η θέση μας είναι πως το ωράριο του εκπαιδευτικού, όταν κάνει σωστά τη δουλειά του, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το σαραντάωρο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί.
Πολύ σωστά. Εγώ προσωπικά υπερβαίνω κατά πολύ το 40ωρο εργασίας κάθε βδομάδα...
Όλα μου τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα, δουλεύω, άλλοτε λίγο άλλοτε περισσότερο, πάντως δουλεύω, είτε εκτός είτε εντός σχολείου... Μαζί με μένα και πολλοί άλλοι.
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:27:29 pm »
To θέμα του πόσες ώρες αντέχει να δουλεύει κάποιος είναι πολύ σχετικό. Το να το καθορίζουν δε άτομα που ουδεμία εμπειρία έχουν από τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο ή και οποιονδήποτε εργασιακό χώρο είναι πολύ επικίνδυνο.

Όταν πρωτοδιόριστηκε ο πατέρας μου, ο εκπαιδευτικός ήταν είδος εν ανεπαρκεία. Αναγκαστικά λοιπόν χτυπούσε 40ωρα την εβδομάδα σε πολυάριθμα τμήματα, σε περισσότερα του ενός σχολεία. Η δε λέξη "μετάθεση" ήταν όνειρο απατηλό για πολλά πολλά χρόνια. Του έβγαινε ο πάτος, αλλά άντεχε γιατί ήταν νέος και γιατί τα παιδιά αντιμετώπιζαν ακόμα το θέμα "παιδεία" διαφορετικά, οπότε είχαν και άλλη συμπεριφορά μέσα στην τάξη.

Υποτίθεται όμως ότι τα πράγματα έπρεπε να εξελιχθούν προς το καλύτερο. Και όντως οι ώρες μειώθηκαν, όχι τόσο γιατί έκαιγε τους ιθύνοντες η βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας, αλλά γιατί έπρεπε κάπως να απορροφηθούν οι χιλιάδες απόφοιτοι που έβγαιναν πλέον από τα πανεπιστήμια. Και δεδομένου ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις ήταν ανίκανες να αναπτύξουν τον ιδιωτικό τομέα, βρήκαν την εύκολη λύση: Άρχισαν να συσωρεύουν κόσμο στα δημόσια σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες εν γένει.

Τώρα που το κράτος κατέρρευσε οικονομικά, τώρα ψάχνουν να βρουν τις αιτίες πάλι μακριά από αυτούς. Δεν φταίει η διαφθορά τους, δεν φταίει η ανικανότητά τους, αλλά ο αριθμός και ο μισθός που έπαιρναν οι εργαζόμενοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί). Και αντί να προσπαθήσουν να εξορθολογίσουν το δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα να αναπτύξουν τον ιδιωτικό, βρήκαν πάλι την εύκολη λύση: ροκάνισμα παντού.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:40:14 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 01:53:31 pm »
Μια και συζητάμε για το ωράριό μας, υπάρχουν και περιπτώσεις που  αποτελούν αδικίες σε βάρος άλλων συναδέλφων. Για παράδειγμα, στο σχολείο μας (λύκειο) υπάρχει φυσικός (ΠΕ4), που για τρίτη συνεχή χρονιά είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου φυσικής-χημείας. Έ, λοιπόν, ο κύριος αυτός απολαμβάνει της μείωσης του ωραρίου του κατά 3 ώρες εβδομαδιαίως χωρίς ποτέ να έχει ανοίξει την πόρτα του εργαστηρίου για να κάνει πείραμα στα παιδιά! Το εργαστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, είναι σε πλήρη αχρηστία. Το προκλητικό είναι ότι ο διευθυντής του σχολείου, που είναι και αυτός φυσικός, τον καλύπτει παρά το ότι οι μαθητές διαμαρτύρονται συχνά για τη μη χρήση του εργαστηρίου. Σε συζητήσεις που έχω με συναδέλφους άλλων σχολείων έχω διαπιστώσει ότι το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος teogan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 02:12:02 pm »
Οι 21 ώρες εργασίας των πρώτων ετών υπηρεσίας δεν νομίζω ότι είναι ούτε πολλές, ούτε λίγες. Οι 16 ώρες όμως που φτάνουν να δουλεύουν οι αρχαιότεροι συνάδελφοι (3 ώρες την ημέρα!), ε αυτό πιστεύω ότι είναι πρόβλημα.
Όσον αφορά για τις άδειες των εκπαιδευτικών (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι):
Στις διακοπές του Πάσχα, οι επιπλέον εργάσιμες ημέρες που οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται, σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, είναι 8 ημέρες: Από Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη (4 ημέρες) και από Τρίτη του Πάσχα μέχρι Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής (4 ημέρες). Στις διακοπές των Χριστουγέννων δεν είναι σταθερές οι ημέρες (εξαρτώνται από την ημέρα που πέφτουν τα Χριστούγεννα) αλλά δεν είναι περισσότερες από 10-11. Στο καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος) αντιστοιχούν περίπου 43-44 εργάσιμες ημέρες (αν βγάλεις και την αργία στις 15 Αυγούστου). Σύνολο: 62 εργάσιμες, δηλαδή 2 μήνες καθαρούς, περίπου διπλάσιο χρόνο από τις άδειες των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Την 1η Σεπτεμβρίου πηγαίνουμε στο σχολείο και έχουμε κάποια διοικητική δουλειά, καθώς και τις εξετάσεις των ανεξεταστέων, μέχρι τις 10-12 Σεπτεμβρίου. Συνήθως φεύγουμε κατά τη 1 το μεσημέρι, αλλά ποιος μας λέει ότι και στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες δεν κάνουν το ίδιο;
Όσον αφορά για τις ώρες εργασίας, κάθε δίωρο διδασκαλίας κατά τη γνώμη μου απαιτεί 1 ακόμη ώρα διδακτική προετοιμασία στο σπίτι, αλλά αυτό εξαρτάται και από την ειδικότητα (π.χ. για τους φιλολόγους απαιτείται περισσότερη και για τους γυμναστές μηδενική) και φυσικά από το πόσο καλά θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 02:52:48 pm »
Για να τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν:
πρώτον και για να ξεμπερδεύουμε ΔΕΝ είμαι σύμβουλος της Δ - και δεν επιθυμώ να γίνω..εξάλλου ανήκω σε άλλο κομμα ούτως ή αλλως! 8) Και το θεωρώ ανόητο όποιον δε συμφωνεί μαζί μας να του πετάμε και ένα χαρακτηρισμό του τύπου αυτού. Τότε κατ΄αναλογία όσοι πιστεύουν τα αντίθετα με μένα είναι σύμβουλοι της Αλέκας και του Σύριζα αλλά μην ορέγονται όσα ορεγονται γιατί δεν πρόκειται να δούνε κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα!! Ε μα πια!! είναι αυτή επιχειρηματολογία τώρα;

Το οτι κάποιοι θίγονται γιατί δε θα διοριστούν το καταλαβαίνω και το κατανοώ. Δεν το δικαιολογώ όμως δεδομένου ότι η θεώρηση της παιδείας οφείλει να γίνει με άλλου τύπου κριτήρια κα όχι βάσει του τι οφελεί ή βλάπτει τις επι μέρους ομάδες.

Μετά λέτε πως η δουλειά σε γραφείο ( το όποιο γραφείο του δημοσίου τομέα) είναι τίποτα συγκρινόμενο με την δουλειά του εκπ/κού στην τάξη. ΟΚ δεκτόν - και τότε γιατί αφηνιάζετε με τις "λοιπές διοικητικες εργασίες" αφού ¨"δεν είναι και τίποτα σπουδαίο δα!" Και για να τελειώνουμε με τον μύθο των εξωδιδακτικών εργασιών μια  και καλή:
μισθοδοσία - από 1/1 περνιέται απο τις διευθύνσεις και τα γραφεία οπότε το μόνο που κάνετε είναι να πάρετε τις έτοιμες καταστάσεις μισθοδοσίας και να τις αρχειοθετήσετε

ωρολόγιο πρόγραμμα - βγαίνει απο ειδικά ηλεκτρονικά προγράμματα ( βλ. σχετικό θέμα στο παρόν φόρουμ) . Το "δύσκολο" και "κουραστικό" είναι να περάσετε τα ονοματεπώνυμα των εκπ/κών, τις ειδικότητές τους, να ορίσετε παραμέτρους συσχετίσεων ( πχ ο τάδε καθηγητής με το τάδε τμήμα για τόσες ώρες, ή την Παρασκευή όχι τελευταίες ώρες) και μετά πατάτε enter και βγαίνει έτοιμο. ( άσε που εγώ ξέρω και  περιπτώσεις που αυτό το έκαναν στο σχολείο και ΔΕΝ έμπαιναν για μάθημα οπότε γλύτωναν κι από το υποχρεωτικό τους ωράριο κάποιες ώρες - δεν τον κάνουν όλοι, το κάνουν όμως μερικοί).

μητρώα μαθητών ( καρτέλες) - περνιούνται δύο φορές το χρόνο. Στην αρχή του έτους περνάμε τα "πρωτάκια" και όσους πέρασαν ή όχι απο τις επαναληπτικές εξετάσεις του σεπτεμβρίου. Στο τέλος του έτους που περνάμε τους βαθμούς όλων των μαθητών. Και στις δύο περιπτώσεις στο παράλληλο διάστημα ΔΕΝ μπαίνουμε σε τάξη να κάνουμε μάθημα - άρα είμαστε εξ ορισμού -21 ώρες!

απουσίες - στις μεγάλες πόλεις τα σχολεία διαθέτουν γραμματεία και τις απουσιες περνούν οι γραμματείς. Στις μικρές πόλεις/χωριά και σε όσα σχολεία αστικών περιοχών τυχαίνει να μην υπάρχει γραμματεία ένας καθηγητής είναι υπεύθυνος για ΕΝΑ τμήμα - άρα περνάει τις απουσίες ΕΝΟΣ τμήματος. Που σημαίνει αναλυτικά το εξής; στα γυμνάσιο μιλάμε για ΕΝΑ απουσιολόγιο - αυτό της τάξης. Στην Α λυκείου μιλάμε για ΔΥΟ απουσιολόγια - αυτό της τάξης και αυτό της επιλογής. Για τις β και γ λυκείου τα πράγματα είναι κομμάτι πιο δύσκολα με τα απουσιολόγια γ.π. κατ/σεων και επιλογής. (σύνολο 5). Τις απουσίες μπορούμε να τις περάσουμε είτε ανά εβδομάδα είτε όλες μαζί στο τέλος του μήνα - προκειμένου να στείλουμε τα ενημερωτικά σημειώματα στους γονείς στις πέντε πρώτες μέρες του επόμενου μήνα όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσια. Πράγμα που σημαίνει πως θα ασχοληθούμε με αυτές από 1 έως 5 μέρες το μήνα ( και όχι για όλη τη διάρκεια της μέρας, μόνο για ένα πολύ μικρό τμήμα της)

πρακτικά - αν κοιτάξετε το πρακτικό του σχολείου σας ως 31/12 θα δείτε ότι δεν έχει πάνω από 150 πράξεις το χρόνο ( σας το λέω γιατί κρατούσα τα πρακτικά για πάνω από επτά χρόνια σε μεγάλο λύκειο της χώρας). 150 πράξεις το χρόνο δε βγαίνουν ούτε μία πράξη τη μέρα. Και αν αφαιρέσεις τα πρακτικά της φοίτησης-επιδοσης/ βραβείων-αριστείων/ αποτελεσμάτων που είναι ιδιαίτερα μακροσκελή, τα υπόλοιπα ειναι πρακτικά που τα φτιάχνεις άνετα και στο διάλλειμα (πχ ανάληψη υπηρεσίας, απαλλαγή από το μάθημα της Φ.Α. κτλ )

πρωτόκολλο και στατιστικά τα κάνει ο υποδ/ντής ή ο δ/ντής σύμφωνα με το νόμο και αν σας έχουν χώσει να τα κάνετε εσείς κακώς τα κάνετε και σας έχουν πιάσει και κορόιδα.

Για λοιπά ηλεκτρονικά προγράμματα - έπαφος, φάρος, νέστωρας, survey  και δε συμμαζεύεται έχουν χωθεί και καπελωθεί οι  ΠΕ19-20 (πολύ κακώς και άδικα κατ΄εμέ, πολλώ δε μάλλον όταν α. οι δ/ντές και υποδ/ντες έχουν δραματικά μειωμένο ωράριο για αυτό το σκοπό και β. όταν υπάρχουν ένα σωρό πιστοποιημένοι εκπ/κοί στις ΝΤ εδώ και πολύ καιρό.) Αυτές οι ειδικότητες δικαίως να φωνάζουν επομένως.

Απο την άλλη αναφέρεστε στο χρόνο  προετοιμασίας στο σπίτι. Αλοίμονο στον εκπ/κο που ΔΕΝ προετοιμάζεται. Αλλά όταν λέμε κάνουμε 21 ώρες σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε 21 διαφορετικά αντικείμενα σε 21 διαφορετικές τάξεις. Αν ας πούμε κάνεις φυσική
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος ΡΙΤΑ3

• Νέο μέλος
  • *
  • ούτε ένας μαθητής χαμένος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:08:38 pm »
από σεβασμό στους αδιόριστους συναδέλφους και στο λειτούργημα του εκπ/κου και όχι του παπαγάλου κάθε Κυρίας και κάθε κινήματος έχω να κάνω μια τελική πρόταση για να ικανοποιηθούν και αυτοί που θέλουν να δουλεύουν περισσότερο.
ας αυξήσουμε αναλογικά κάθε διδακτική ώρα κατά 3 λεπτά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182659
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)