*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 549436 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #462 στις: Απριλίου 20, 2012, 08:25:17 pm »
Σήμερα σε μια σχετική κουβέντα στο γραφείο έμαθα το εξής ενδιαφέρον: στην Κύπρο οι καθηγητές υποχρεούνται να διορθώνουν τα γραπτά στο σχολείο τους και να τα παραδίδουν στον διευθυντή αυθημερόν.

Με λίγη σκέψη παραπάνω στο σπίτι, αργότερα σκέφτηκα το εξής καθολου απίθανο κατ΄εμέ ( σύμφωνα με συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζω) σενάριο:

Καθηγητής βάζει διαγώνισμα τετραμήνου στην τάξη του. Παίρνει τα γραπτά στο σπίτι του.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:18:06 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Απριλίου 20, 2012, 08:31:07 pm »
emmaki δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα παρουσιάζεις. Έχω συζητήσει με φίλους που μένουν μόνιμα στην Αγγλία και στέλνουν τα παιδιά τους σε αγγλικό σχολείο. Λοιπόν

Καταρχήν τα βιβλία τα πληρώνουν!

Το χειρότερο, η χρηματοδότηση των σχολείων γίνεται από τους δήμους. Σε έναν πλούσιο δήμο θα βρεις πολύ καλύτερο σχολείο! για να στο πω αλα Ελληνικά, τα σχολεία της Εκάλης και της Κηφισιάς φαντάσου να παρέχουν πολύ καλύτερες παροχές από τα σχολεία στον Κολωνό.

Μάλιστα ζευγάρι φίλων μου αναγκάστηκαν να μετακομοίσουν περιοχή προκειμένου το παιδί τους να πάει σε ένα καλό σχολείο σαν και αυτό που παρουσιάζεις.
Η παιδεία και τα σχολεία είναι  πολύ ταξικά! θα βρεις σχολεία που παρέχουν και πισίνες γιατί ο δήμος έχει λεφτά και τα χρηματοδότησε ενώ άλλα όχι.

Ρώτα και την bitch που πήγε σε Αγγλικό σχολείο να στα πει από την καλή για το τι παιχνίδια παίζονται και θα δεις γιατί στην Αγγλία είναι τόσο "μπροστά" τα σχολεία σε σχέση με τα Ελληνικά.
Να σου πει για τους σπονσορες στα σχολεία! και τις διαφημίσεις που πέφτουν στα προαύλια προκειμένου το σχολείο να βρει χρήματα!

Όντως συμφωνώ λίγο διαφορετικά από την Ελλαδίτσα μας ε?   ;D  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 08:35:53 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Απριλίου 20, 2012, 08:34:35 pm »
σωστά όλα αυτά emmaki  αλλά δεν είδα ποτέ και πουθενά κατά την περίοδο των παχιών εν Ελλάδι αγελάδων καμία ΟΛΜΕ και κανέναν εκπ/κο σύλλογο να διεκδικεί κάτι απο τα παραπάνω.

Οι μόνιμες και μοναδικές απαιτήσεις του εκπ/κού κόσμου ήταν
- αύξηση μισθών στο 15% του ΑΕΠ
- όχι στην αξιολόγηση
- όχι στον μέντορα
- όχι στην αύξηση εξουσιών του Διευθυντή

ακόμα και τους διαδραστικούς πίνακες που έπαιρναν δωρεάν τα σχολεία η εκπ/κή κοινότητα τους είδε με περίσσια επιφυλακτικότητα.

ό,τι σπέρνεις - θερίζεις!

@ Landau 
μακάρι να μπορούσα να αναφέρω και το όνομα των εκπ/κών και το σχολείο στο οποίο αναφέρομαι. Δεν αποτελεί όμως αποκύημα της φαντασίας μου και επιτέλους πάψτε να βαφτίζετε "φαντασία" ο,τιδήποτε σας βγάζει απο το ροζ συννεφάκι του " ο εκπ/κός είναι περίπου ο Πάπας".  Τα λαμόγια στο χώρο της εκπ/σης υπάρχουν, τα φαινόμενα σύψης υπάρχουν, τα κρούσματα αντι-παιδαγωγών πληθαίνουν και αυτό γιατί  όλοι σας ΣΙΩΠΑΤΕ και κάνετε πως δεν βλέπετε τίποτα. 

το αυθημερόν εγώ τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου ως εξής: διορθώνεις όσα μπορείς και τα παραδίδεις στον διευθυντή μαζί με αυτά που δεν έχεις διορθώσει ώστε να αποκλείεται δυνατότητα παρέμβασης στο γραπτό. Την άλλη μέρα συνεχίζεις έως ότου τελειώσεις.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Απριλίου 20, 2012, 08:39:40 pm »
bitch από τη στιγμή που γνωρίζεις ονόματα, οφείλεις να κάνεις επίσημη καταγγελία. Αλλιώς λέγεται.. συνενοχή;  :)

Προσωπικά δεν συνάντησα ποτέ τις ακραίες περιπτώσεις που αναφέρεις. Αλλά θα δεχτώ ότι θα υπάρχουν τέτοιες και άλλες ακραίες περιπτώσεις, και επειδή ακριβώς είναι "ακραίες" σημαίνει ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Αν τους βρίσκουν, να καταγγέλονται και να τιμωρούνται.- Από ΄κει και πέρα, το άλμα λογικής με το τσουβάλιασμα της πλειοψηφίας σε τέτοιες παρανομίες ή/και η συσχέτιση του θέματος αυτού με την παραμονή ή μη των εκπαιδευτικών και τις 6-7 ώρες στο σχολείο, είναι τουλάχιστον άστοχη.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:18:06 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Απριλίου 20, 2012, 08:45:24 pm »
για όσες περιπτώσεις υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας μην ανησυχείς, προχώρησα σε όλα τα δέοντα.

Το δε σενάριο εγώ για συγκεκριμένα άτομα δεν το αποκλείω καθόλου. Σε καμία περίπτωση δε λέω πως αυτά αποτελούν την πλειοψηφία των εκπ/κών όμως.

Τέλος, ο συσχετισμός έχει να κάνει με προηγούμενο  ποστ που αναφέροταν συγκεκριμένα στην διόρθωση γραπτών στο σπίτι.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #467 στις: Απριλίου 20, 2012, 09:06:51 pm »
Δεν θα ξαναπαντήσω, απλώς επισημαίνω ότι
δεν είπα ότι δε μου αρέσει η δουλειά μου, έθεσα αντίλογο στο ότι δουλεύω 3ωρο και στο σπίτι. Και χωρίς να θεωρηθεί ότι υποτιμώ την προετοιμασία του μαθήματος οποιασδήποτε βαθμίδας εκ/σης, και οποιασδήποτε τάξης, είναι κάτι παραπάνω η προετοιμασία για πανελλαδικές
έχω κολλητό ως προγραμματιστή σε εταιρεία, προφανώς και δε σε απολύουν με 1 λάθος!! Θα έπρεπε να άλλαζαν προσωπικό κάθε εξάμηνο! Πάντως και στην εκ/ση έρχονται απολύσεις, οπότε ...πατσίζουμε!

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Απριλίου 20, 2012, 09:18:27 pm »
Γιατί να πληρώνει το Κράτος δασκάλους;;;

Απίθανα σωστός
Να πάψουν να πληρώνονται οι Δάσκαλοι από το Κράτος
Γράφει ο Γιώργος Κακαρελίδης

Ένας φίλος από το internet μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τούς μισθούς των δασκάλων. Όντως τα στοιχεία, πού παρέθεσε, έδειχναν ένα πράγμα: Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!
Με τους παχυλούς μισθούς τους, βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος, δουλεύοντας μόνο 9 μήνες τον χρόνο, 6 πραγματικές ώρες την μέρα κι' όχι δήθεν 7 ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν, το "baby-sitting". Όχι το κράτος, δηλαδή όλοι, αλλά μόνο όποιος είναι (ακόμα) γονιός. Έτσι δεν είναι;
Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για μια μέση δασκάλα με 2 παιδιά και 15 χρόνια υπηρεσία, 17600 ευρώ τον χρόνο (1400 Χ12 μήνες συν 400 δώρο Χριστουγέννων συν 400 Πάσχα και άδεια ). Προσοχή όμως : Στην πραγματικότητα δουλεύει μόνο 9 μήνες δηλαδή πρακτικά 198 ημέρες, 6 ώρες την μέρα, με 25 περίπου παιδιά ανά τάξη. Τεράστια σπατάλη δεν νομίζετε ;
Ε, λοιπόν δεν προτίθεμαι, ως γονιός, να τους δίνω πάνω από όσα θα έδινα σε μια μετανάστρια από

Αποσυνδεδεμένος STELLIOPH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Απριλίου 20, 2012, 09:25:27 pm »
"Μόνο όταν κάνεις οικογένεια θα καταλάβεις ότι το πιο σπαστικό στη δουλειά του εκ/κου, είναι ότι γυρνάει σπίτι, και έχει στο μυαλό του συνέχεια πότε θα βρει χρόνο (συνήθως όταν πάνε τα παιδιά για ύπνο, που είσαι ΠΤΩΜΑ) να δουλέψει για το μάθημά του.
Και τι δε θα 'εδινα να γύρναγα σπίτι, όσο αργά και να ήταν, έτοιμη για την άλλη μέρα, χωρίς τη διαρκή έγνοια της δουλειάς."

Συμφωνώ απόλυτα με την  παραπάνω θέση του bob10!!!  Γιατί κι εγώ πριν κάνω οικογένεια είχα τον απίστευτο ...χρόνο να διορθώσω γραπτά με την απίστευτη....ησυχία μου και τις απίστευτες...πορτοκαλάδες που εγώ βέβαια τις πρόσφερα μόνη μου στον εαυτό μου, γιατί η μάνα μου δούλευε στο χωράφι...

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 09:29:27 pm από STELLIOPH »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Απριλίου 20, 2012, 09:27:45 pm »
Από πού να ξεκινήσουμε....
Καταρχήν, πιστεύω πως η συνάδελφος emmaki θέλησε να πει κάτι πολύ συγκεκριμένο: άλλες οι συνθήκες στην Αγγλία και άλλες στην Ελλάδα. Εν προκειμένω, στην Αγγλία όντως υπάρχει υποδομή για να αξιοποιήσει δημιουργικά ο εκπαιδευτικός το χρόνο του ως τις 3-4, στην Ελλάδα ελλείψει τέτοιας υποδομής αντίστοιχο εγχείρημα θα ήταν άσκοπο. Και όταν λέμε ότι στο εξωτερικό μένουν στο σχολείο μέχρι αργά, καλό είναι να συνυπολογίζουμε τις επικρατούσες συνθήκες στο σχολείο. Απλά τα πράγματα. Τώρα, γιατί εκεί έχουν τέτοια υποδομή, πώς χρηματοδοτείται αυτή η υποδομή, γιατί δε διεκδικήσαμε κι εμείς αντίστοιχη υποδομή στο παρελθόν, σίγουρα είναι ενδιαφέροντα ζητήματα, αλλά δεν απαντάνε άμεσα στο επιχείρημα που θέτει η emmaki ως προς το εργασιακό ωράριο (πόσο μάλλον δεν το αντικρούουν).

Πάντως στην προηγούμενη δουλειά μου (στον ιδιωτικό τομέα) έπαιρνα δουλειά στο σπίτι και δεν καταλαβαίνω που είναι το μεμπτό (και συγγενής μου λογιστής παίρνει δηλώσεις στο σπίτι, και συγγενής μου γραφίστας κάνει σχέδια, και φίλη μου δημοσιογράφος γράφει άρθρα...) Δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά ενοχοποιήθηκε η δουλειά στο σπίτι. Και άντε, να δεχτώ τη βαθμολόγηση γραπτών για λόγους... προστασίας προσωπικών δεδομένων (μην πάρω γραπτά και τα δείχνω εδώ κι εκεί), αλλά τι πρόβλημα υπάρχει με την προετοιμασία του μαθήματος;;

EVILINA, αν διαβάσεις προσεκτικά τι γράφουμε, ούτε μιζεριάζουμε ούτε λέμε ότι μας βαραίνει ψυχολογικά το επάγγελμά μας. Η διαφωνία έγκειται στο αν πρέπει σώνει και καλά οι εξωδιδακτικές εργασίες να λαμβάνουν χώρα στο σχολείο, ή είναι "επιτρεπτή" η ευελιξία του επαγγέλματός μας να προετοιμάζουμε το μάθημά μας από το σπίτι. 
Κι εμάς το επάγγελμά μας μας γεμίζει ικανοποίηση όπως κι εσένα.

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #471 στις: Απριλίου 20, 2012, 09:54:10 pm »
Η Ισπανία «κόβει» 10 δισ. από υγεία και παιδεία
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα δημοσιονομικές περικοπές ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ στους τομείς της υγείας και της παιδείας, ωθώντας τα εργατικά συνδικάτα να κηρύξουν διαδηλώσεις σε πανεθνικό επίπεδο στα τέλη του μήνα.
Τα νέα μέτρα θα αφαιρέσουν περίπου 7 δισ. ευρώ από τον κοινωνικό προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και των τοπικών διοικήσεων, ενώ άλλα 3 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τα διαθέσιμα κονδύλια για την παιδεία.
Οι περικοπές στις βασικές αυτές κρατικές δαπάνες θα περιλαμβάνουν και την άρτι κυρωθείσα συμμετοχή των συνταξιούχων στη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε και μέτρα κατά του «ιατρικού τουρισμού» ξένων υπηκόων.
Μειώσεις θα υπάρξουν επίσης και στον αριθμό των σχολείων και των καθηγητών, θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών, ενώ θα αυξηθεί και το ωράριο εργασίας των καθηγητών.
Παράλληλα, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως τα δίδακτρα για τα Πανεπιστήμια θα αυξηθούν κατά 50%.
«Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες» διεμήνυσε χθες από την Κολομβία ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, του οποίου η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει περικοπές 27 δισ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να μειώσει στο 5,3% φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, που το 2011 έκλεισε στο 8,5%... πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ... και υπ' όψην η Ισπανία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιο-οικονομικά της από την Ελλάδα (προς το παρόν τουλάχιστον).

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: Απριλίου 20, 2012, 10:09:19 pm »
Γιατί να πληρώνει το Κράτος δασκάλους;;;

Απίθανα σωστός
Να πάψουν να πληρώνονται οι Δάσκαλοι από το Κράτος
Γράφει ο Γιώργος Κακαρελίδης

Ένας φίλος από το internet μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τούς μισθούς των δασκάλων. Όντως τα στοιχεία, πού παρέθεσε, έδειχναν ένα πράγμα: Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!
Με τους παχυλούς μισθούς τους, βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος, δουλεύοντας μόνο 9 μήνες τον χρόνο, 6 πραγματικές ώρες την μέρα κι' όχι δήθεν 7 ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν, το "baby-sitting". Όχι το κράτος, δηλαδή όλοι, αλλά μόνο όποιος είναι (ακόμα) γονιός. Έτσι δεν είναι;
Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για μια μέση δασκάλα με 2 παιδιά και 15 χρόνια υπηρεσία, 17600 ευρώ τον χρόνο (1400 Χ12 μήνες συν 400 δώρο Χριστουγέννων συν 400 Πάσχα και άδεια ). Προσοχή όμως : Στην πραγματικότητα δουλεύει μόνο 9 μήνες δηλαδή πρακτικά 198 ημέρες, 6 ώρες την μέρα, με 25 περίπου παιδιά ανά τάξη. Τεράστια σπατάλη δεν νομίζετε ;
Ε, λοιπόν δεν προτίθεμαι, ως γονιός, να τους δίνω πάνω από όσα θα έδινα σε μια μετανάστρια από
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 10:31:26 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: Απριλίου 20, 2012, 10:23:22 pm »

Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα.
Kinegiros λες να εχεις δίκιο και ολόκληρη η Ευρώπη να πέφτει έξω?

Δεν μπορώ να αντισταθώ στο σχόλιο.... Μάλλον και ο ΓΑΠ έτσι σκεφτόταν για τα μνημόνια...

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Απριλίου 20, 2012, 10:29:49 pm »
@ foibos81... ελα πες μου, χωρις πλακα τωρα..δεν καταλαβες ΧΡΙΣΤΟ απο ο,τι εγραψε ο τυπος, ε;
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #475 στις: Απριλίου 20, 2012, 10:31:56 pm »
Φυσικά και ειρωνεύεται!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά