*

Αποστολέας Θέμα: Ξεχάστε τις συνταξιοδοτήσεις για φέτος!  (Αναγνώστηκε 10564 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ξεχάστε τις συνταξιοδοτήσεις για φέτος!
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:19:03 pm »
Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε δεν υπαρχει νεος ΑΣΕΠ για τα επομενα 10-15 χρονια ?
ενώ αν υπάρξει σωθήκαμε...έχεις διαβάσει ότι δεν θα υπάρχει ποια η έννοια του διοριστέου;
επίσης μήπως άκουσες κάτι για εξευτελιστικες αμοιβές πλέον παντού;

υγ. καλό διάβασμα αιωνίως στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης που δεν ξέρουμε ακόμα.  ::)

Αγαπητε φιλε δεν υπαρχει η εννοια του αιωνιως διαβασματος,Για μενα εαν η εφαρμογη του μνημονιου αρχισει απο το 2015 (απαισιοδοξο σεναριο)
τοτε μιλαμε για επιμηκυνση των εργασιμων χρονων κατα 10-15 χρονια και αυτο σημαινει μειωση μεχρι μηδενισμο διορισμων για καποια χρονια απο 10
εως 15 χρονια.Αρα οτι κανουμε τα επομενα 4-5 χρονια αλλιως πεταξε το πουλακι ...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2010, 04:22:29 pm από mk75 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:01:53 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:22:35 pm »
Λυπάμαι, αλλά το Μνημόνιο Συνεννόησης που παραθέτεις δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την εφαρμογή του πέναλτι του 6% στις συντάξεις από τον Ιούνιο του 2010...

Φυσικά, δεν θα μπορούσε κανείς να αποκλείσει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο άμεσα, αλλά ας το δούμε πρώτα γραμμένο και μετά ας πιστέψουμε τι μας λένε "γνωστοί, συγγενείς, δικηγόροι..." κλπ.
η κοπέλα το διαβάζει στο νομοσχέδιο. απλά δεν μπορεί να κάνει παράθεση. μέχρι το βράδυ αν εξασφαλίσω πρόσβαση στο nomotelia θα το ανεβάσω εγώ.

Και στο μνημόνιο το αναφέρει. Αυτό που παραθ'ετω παραπάνω είναι από το μνημόνιο. Σελίδα 25 κάτω κάτω. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος 2010!

Απλά θα παρακαλέσω να μην μου επιτείθεστε. Διαβάστε, κρίνετε και αποφασίστε μόνοι σας τι θα γίνει! Εγώ είπα και την ερμηνεία μου, και την ερμηνεία συναδέλφων αλλά και την ερμηνεία νομικών-εργατολόγων (αν αυτοί δεν είναι καταρτισμένοι, δεν είναι κανένας)...
Λυπάμαι αν στεναχωρώ κάποιους. Έχω περάσει και γω από τη διαδικασία αναμονής για θέσεις, και ξέρω τι περνάτε. Αυτό όμως δεν είναι λόγο επιθέσεων (μελλοντικών). Άλλωστε, όσοι με παρακολουθούν εδώ μέσα, γνωρίζον ότι είμαι χαμηλών τόνων, δεν πιστεύω ότι λέγεται χωρίς αποδείξεις, δεν κινδυνολογώ και δεν εμπιστεύομαι το ο γνωστός του γνωστού που έιναι μέσα στα πάγματα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:22:44 pm »
Δηλαδή δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν φέτος κάποιοι εκπ/κοί , ώστε να πάρουν σειρά οι νεότεροι???  :(  Μπάχαλο η κατάσταση!!!! Τι να πω??? Καλά για εμάς τους νεότερους και δη άνεργους, το έχουμε πάρει απόφαση πως δεν πάρουμε σύνταξη ποτέ!!!! Δεν θα προλάβουμε!!! Ξέρουν τι κάνουν...σου λένε άστους να πεθάνουν πρώτα, ώστε να γλιτώνει το κράτος κανά φράγκο από τις συντάξεις!!!! Και σας ρωτώ : "Φαντάζεστε π.χ. μια νηπιαγωγό (ή οποιονδήποτε εκπ/κό) να εργάζεται μέχρι τα 65-70 για να βγει στη σύνταξη και να πηγαίνει με την μαγκουρίτσα τρέμοντας στην τάξη ??? Κόλαση!!!!!!! Θα πηγαίνουμε συνοδεία γιατρού ή με μηχάνημα για οξυγόνο!!!!  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:25:51 pm »
Δεν τρέχει τίποτα. Προς το παρόν.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:01:53 »

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:28:09 pm »
Δηλαδή δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν φέτος κάποιοι εκπ/κοί , ώστε να πάρουν σειρά οι νεότεροι???  :(  Μπάχαλο η κατάσταση!!!! Τι να πω??? Καλά για εμάς τους νεότερους και δη άνεργους, το έχουμε πάρει απόφαση πως δεν πάρουμε σύνταξη ποτέ!!!! Δεν θα προλάβουμε!!! Ξέρουν τι κάνουν...σου λένε άστους να πεθάνουν πρώτα, ώστε να γλιτώνει το κράτος κανά φράγκο από τις συντάξεις!!!! Και σας ρωτώ : "Φαντάζεστε π.χ. μια νηπιαγωγό (ή οποιονδήποτε εκπ/κό) να εργάζεται μέχρι τα 65-70 για να βγει στη σύνταξη και να πηγαίνει με την μαγκουρίτσα τρέμοντας στην τάξη ??? Κόλαση!!!!!!! Θα πηγαίνουμε συνοδεία γιατρού ή με μηχάνημα για οξυγόνο!!!!  ;D  ;D  ;D

Μα αυτο ειναι το θεμα. Η εφαρμογη του μνημονιου απο το 2015 στραγγαλιζει καθε εννοια ανανεωσης του καθηγητικου δυναμικου. Οτι κανουμε τα επομενα 5-6 χρονια .

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:28:46 pm »
Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε δεν υπαρχει νεος ΑΣΕΠ για τα επομενα 10-15 χρονια ?
ενώ αν υπάρξει σωθήκαμε...έχεις διαβάσει ότι δεν θα υπάρχει ποια η έννοια του διοριστέου;
επίσης μήπως άκουσες κάτι για εξευτελιστικες αμοιβές πλέον παντού;

υγ. καλό διάβασμα αιωνίως στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης που δεν ξέρουμε ακόμα.  ::)

Αγαπητε φιλε δεν υπαρχει η εννοια του αιωνιως διαβασματος,Για μενα εαν η εφαρμογη του μνημονιου αρχισει απο το 2015 (απαισιοδοξο σεναριο)
τοτε μιλαμε για επιμηκυνση των εργασιμων χρονων κατα 10-15 χρονια και αυτο σημαινει μειωση μεχρι μηδενισμο διορισμων για καποια χρονια απο 10
εως 15 χρονια.Αρα οτι κανουμε τα επομενα 4-5 χρονια αλλιως πεταξε το πουλακι ...
1. είμαι κοριτσάκι. γκοτζαμάν καθρεφτάκι της Αφροδίτης δίπλα. :-*
2. το πουλάκι ήδη πέταξε.
3. αιωνία μας η μνήμη και των εκπαιδευτικών και των Ελλήνων.

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:31:45 pm »
Θα πάτε για σαπούνι και σχοινί δηλ..;
Ναι αλλά όχι για σας. Γι'αυτούς.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:32:17 pm »

Και στο μνημόνιο το αναφέρει. Αυτό που παραθ'ετω παραπάνω είναι από το μνημόνιο. Σελίδα 25 κάτω κάτω. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος 2010!

Απλά θα παρακαλέσω να μην μου επιτείθεστε. Διαβάστε, κρίνετε και αποφασίστε μόνοι σας τι θα γίνει! Εγώ είπα και την ερμηνεία μου, και την ερμηνεία συναδέλφων αλλά και την ερμηνεία νομικών-εργατολόγων (αν αυτοί δεν είναι καταρτισμένοι, δεν είναι κανένας)...
Λυπάμαι αν στεναχωρώ κάποιους. Έχω περάσει και γω από τη διαδικασία αναμονής για θέσεις, και ξέρω τι περνάτε. Αυτό όμως δεν είναι λόγο επιθέσεων (μελλοντικών). Άλλωστε, όσοι με παρακολουθούν εδώ μέσα, γνωρίζον ότι είμαι χαμηλών τόνων, δεν πιστεύω ότι λέγεται χωρίς αποδείξεις, δεν κινδυνολογώ και δεν εμπιστεύομαι το ο γνωστός του γνωστού που έιναι μέσα στα πάγματα!

Χμ... τα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα!
Στο μνημόνιο, σελίδα 25 που παραθέτεις, αναφέρει μεν τον Ιούνιο 2010, αλλά ως χρονοδιάγραμμα της γενικότερης αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αν προσέξεις καλά, στο πλαίσιο αυτό έχει και άλλες δράσεις, αναφορικά με το ασφαλιστικό, που ορισμένες θα εφαρμοστούν έως το 2011, άλλες το 2013 και άλλες το 2015. Δηλαδή, θα νομοθετηθεί το γενικότερο πλαίσιο μέσα στον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε από πότε θα έχει εφαρμογή η κάθε δράση. Για αυτό επιμένω να μας παραθέσεις, εάν και όταν μπορείς, το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα το πέναλτι του 6% μείωσης της σύνταξης από τον Ιούνιο του 2010 για όσους δεν έχουν συμπληρώσει 40 ετη εισφορών/υπηρεσίας.

Όσο για την επίθεση... χαλάρωσε, κανείς δεν σου επιτίθεται, συζήτηση κάνουμε, απλώς δεν θέλουμε να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Επίσης, δεν στεναχωρείς κανέναν! Πριν λίγα χρόνια διοριστήκαμε και εμείς, ξέρουμε ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και η σύνταξη... όνειρο θερινής νυκτός για όλους μας -όταν την πάρουμε στα 70 μας.  ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2010, 04:34:43 pm από AlexandeR »
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:36:49 pm »

Στο μνημόνιο, σελίδα 25 που παραθέτεις, αναφέρει μεν τον Ιούνιο 2010, αλλά ως χρονοδιάγραμμα της γενικότερης αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αν προσέξεις καλά, στο πλαίσιο αυτό έχει και άλλες δράσεις, αναφορικά με το ασφαλιστικό, που ορισμένες θα εφαρμοστούν έως το 2011, άλλες το 2013 και άλλες το 2015. Δηλαδή, θα νομοθετηθεί το γενικότερο πλαίσιο μέσα στον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε από πότε θα έχει εφαρμογή η κάθε δράση. Για αυτό επιμένω να μας παραθέσεις, εάν και όταν μπορείς, το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα το πέναλτι του 6% μείωσης της σύνταξης από τον Ιούνιο του 2011 για όσους δεν έχουν συμπληρώσει 40 ετη εισφορών/υπηρεσίας.

Όσο για την επίθεση... χαλάρωσε, κανείς δεν σου επιτίθεται, συζήτηση κάνουμε, απλώς δεν θέλουμε να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Επίσης, δεν στεναχωρείς κανέναν! Πριν λίγα χρόνια διοριστήκαμε και εμείς, ξέρουμε ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και η σύνταξη... όνειρο θερινής νυκτός για όλους μας -όταν την πάρουμε στα 70 μας.  ;D ;D ;D

Δεν τα έχω μπλέξει.
Με βάση το μνημόνιο γίνονται όλες οι διαπραγματεύσεις για τις δόσεις του ΔΝΤ. Αν κάτι δεν υπάρχει στο μνημόνιο, απλά δεν γίνεται. Ό,τι υπάρχει πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το νόμο, όπως είπα πολλές φορές, δυστυχώς δεν μπορώ να τον παραθέσω!
Ο νόμος βασίζεται στο μνημόνιο και περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει σε αυτό!
Χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του πέναλτι είναι ο Ιούνιος του 10!
Διάβασες το μνημόνιο; Αν όχι, διάβασε το πορσεκτικά, όχι τα πάνω πάνω, και θα καταλάβεις τι λέω. Τονίζω στις σελίδες 25-26 είναι το συνταξιοδοτικό.

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:39:45 pm »

Στο μνημόνιο, σελίδα 25 που παραθέτεις, αναφέρει μεν τον Ιούνιο 2010, αλλά ως χρονοδιάγραμμα της γενικότερης αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αν προσέξεις καλά, στο πλαίσιο αυτό έχει και άλλες δράσεις, αναφορικά με το ασφαλιστικό, που ορισμένες θα εφαρμοστούν έως το 2011, άλλες το 2013 και άλλες το 2015. Δηλαδή, θα νομοθετηθεί το γενικότερο πλαίσιο μέσα στον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε από πότε θα έχει εφαρμογή η κάθε δράση. Για αυτό επιμένω να μας παραθέσεις, εάν και όταν μπορείς, το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα το πέναλτι του 6% μείωσης της σύνταξης από τον Ιούνιο του 2011 για όσους δεν έχουν συμπληρώσει 40 ετη εισφορών/υπηρεσίας.

Δεν τα έχω μπλέξει.
Με βάση το μνημόνιο γίνονται όλες οι διαπραγματεύσεις για τις δόσεις του ΔΝΤ. Αν κάτι δεν υπάρχει στο μνημόνιο, απλά δεν γίνεται. Ό,τι υπάρχει πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το νόμο, όπως είπα πολλές φορές, δυστυχώς δεν μπορώ να τον παραθέσω!
Ο νόμος βασίζεται στο μνημόνιο και περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει σε αυτό!
Χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του πέναλτι είναι ο Ιούνιος του 10!
Διάβασες το μνημόνιο; Αν όχι, διάβασε το πορσεκτικά, όχι τα πάνω πάνω, και θα καταλάβεις τι λέω. Τονίζω στις σελίδες 25-26 είναι το συνταξιοδοτικό.

To διάβασα πολύ προσεκτικά. Δες το και εσύ λίγο καλύτερα  ;)

Επαναλαμβάνω: Στο μνημόνιο, σελίδα 25 που παραθέτεις, αναφέρει μεν τον Ιούνιο 2010, αλλά ως χρονοδιάγραμμα της γενικότερης αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αν προσέξεις καλά, στο πλαίσιο αυτό έχει και άλλες δράσεις, αναφορικά με το ασφαλιστικό, που ορισμένες θα εφαρμοστούν έως το 2011, άλλες το 2013 και άλλες το 2015. Δηλαδή, θα νομοθετηθεί το γενικότερο πλαίσιο μέσα στον Ιούνιο του 2010, αλλά δεν γνωρίζουμε από πότε θα έχει εφαρμογή η κάθε δράση.

Δεν επιμένω άλλο όμως. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Θα επανέλθω μόνο στην περίπτωση που θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο με παραπομπή σε νομοσχέδιο από εσένα ή οποιονδήποτε άλλον.
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:41:39 pm »
Δυστυχώς δεν έχω περισσότερο χρόνο για συζήτηση, αν και πολύ θα ήθελα να δω πώς το βλέπετε όλοι το θέμα...
Το διάβασμα και οι προθεσμίες πιέζουν επικίνδυνα.....
Καλή ανάγνωση σε όλους και....καλή τύχη! Δεν ξέρω τι άλλο να σας ευχηθώ!

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:44:01 pm »
emmaki, στο μνημόνιο αναφέρεται ο Ιούνιος 2010 σαν χρονοδιάγραμμα της αναθεώρησης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με αλλαγές όμως που θα έχουν διαφορετικά χρονικά περιθώρια. Η αλήθεια είναι όμως δεν προσδιορίζεται χρονικά το "μείωση (κατά 6% το χρόνο) των συντάξεων για εκείνους που θα συνταξιοδοτούνται μεταξύ των 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια εισφορών" και το "καμία ειδική μεταχείριση για όσους έχουν ασφαλιστεί προ της 1 Ιανουαρίου 1993", άρα περιμένουμε τον όποιο νόμο.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:45:09 pm »

24. Pension reform. The government has initiated a pension reform which should be
adopted by the end of September 2010. In preparing this reform, the authorities will consult
with EC/IMF/ECB experts and the National Actuarial Authority will produce a report to
assess whether the parameters of the new system significantly strengthen long-term actuarial
balance. The draft law for the new and actuarially-balanced system should be available by
the end of June, 2010
.
25. Expectations for the Pension Reform. The reform will:
 Merge pension funds in three funds by 2018.
 Introduce a new system to strengthen the link between contributions and benefits,
with uniform rules that will apply pro-rata (as a sum of the accrued rights under the
old system and the benefits accrued under the new system) to all current and future
workers. Workers retiring in and after 2015 will collect benefits from this system.
 Set the normal retirement to age 65 across all systems, including for those insured
before 1993 and women in the public sector, by 2015. After 2020, the normal
retirement age will increase in line with life expectancy.
68
 Restrict early retirement to age 60 by 2011, including for those insured before 1993,
workers in heavy and arduous professions, and those with 35 or more years of
contributions.
 Index benefits to changes in the consumer price index, starting in 2014 (benefits will
be frozen 2010–2013).
 Include a means-tested pension for all citizens older than the normal retirement age so
that an important safety net is provided, consistent with fiscal sustainability.
 Lengthens the years over which the pensionable earnings base is calculated from the
top 5 out of the last 10 years of earnings to lifetime earnings.
 Review conditions for disability pensions by the end of March of 2011 and introduce
stricter conditions for eligibility by December of 2011, including periodic
re-examination of those with disability pensions.

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 27, 2010, 04:50:37 pm »
Δεν συνιθίζω να είμαι απαισιόδοξη, αλλά δυστυχώς σήμερα είμαι.
Διάβασα το νέο ασφαλιστικό. Προβλέπεται εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2010, δηλαδή σε 4 μέρες, της διάταξης για την ποινή του -6% για κάθε χρόνο μέχρι τα 40 χρόνια υπηρεσίας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι προλάβουν και παραιτηθούν (και με τις 2 αιτήσεις που απαιτούνται) μέχρι την 1η Ιουνίού είναι οι τυχεροί, οι υπόλοιποι στα 40 χρόνια ασφάλισης.
Οι εκπαιδευτικοί δεν έχιουν δικαίωμα να παραιτηθούν πριν τον Ιούλιο, άρα δεν πρόκειται να φύγουν! Ήδη έμαθα από την πόλη μου ότι 6 καθηγητές που σκόπευαν να φύγουν, θα μείνουν για άλλα 7-10 χρόνια ο καθένας γιατί αλλιώς δεν συμφέρει.
Αυτό σημαίνει μεγάλη μείωση των προσλήψεων (να και τα σχέδια της Διμαντοπούλου που υλοποιούνται και δεν υπάρχουν και κενά στα σχολέια)!
Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση....
στο μνημόνιο λέει:
- περιορισμένη χρήση της πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη από την 1 Ιανουαρίου
2011
, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα,
και όσων έχουν 40 χρόνια εισφορών
- αναθεωρημένο σύστημα παροχής αναπηρικών συντάξεων
- μείωση (κατά 6% το χρόνο) των συντάξεων για εκείνους που θα συνταξιοδοτούνται
μεταξύ των 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια εισφορών.

επίσης δεν καταλαβαίνω πως το χρονοδιάγραμμα για τα παρακάτω μόνο είναι ο Σεπτέμβριος του 10 ( ; ) :

- καμία ειδική μεταχείριση για όσους έχουν ασφαλιστεί προ της 1 Ιανουαρίου 1993.
- σημαντικές περικοπές στη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (σε όχι
περισσότερα από 10% του συνόλου)
- ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη για όλους πάνω από 65 ετών υπολογισμένη με βάση τα
ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης
- μείωση των συνταξιοδοτικών ταμείων σε 3

δυστυχώς, δεν έχω τελικά πρόσβαση στο nomotelia.
rozy το αγγλικό σου κείμενο με τσουρούφλισε... :'(
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2010, 05:00:56 pm από fivo »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671