0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά όσοι εργάστηκαν ωρομίσθιοι από 10/2005 ως και 6/2006 και μέσα στο 2005 δεν είχαν άλλα ένσημα, δικαιούνται έστω και μειωμένο επίδομα;
Παράθεση από: Dr_Michael στις Ιουλίου 03, 2006, 02:32:11 pmΤελικά όσοι εργάστηκαν ωρομίσθιοι από 10/2005 ως και 6/2006 και μέσα στο 2005 δεν είχαν άλλα ένσημα, δικαιούνται έστω και μειωμένο επίδομα; δικαιούμαστε το 3μηνιαίο επίδομα, δηλ. πας βγάζεις κάρτα ανεργίας, την αναενώνεις και τέλος περίπου Σεπτέμβρη το παίρνεις με την προϋπόθεση ότι είσαι ακόμη άνεργος και είχες 60 ένσημα το 2005 ή 2006. Εγώ πήγα και έβγαλα κάρτα γι αυτό το λόγο. Νομίζω πως είναι γύρω στα 300
όχι, πρέπει να μέινεις 3 μήνες άνεργος. Η υπάλληλος, αν θυμάμαι καλά, μου είπε γύρω στις 20 Σεπτέμβρη θα πάρουμε λεφτά. Αν κάνεις σύμβαση 15/9 με το σχολείο (π.χ.) και σου πουν να πας μετά τις 20/9, τότε το χάνεις.. Απλά τα λεφτά τα παίρνεις πριν λήξει το 3μηνο.
Να ρωτήσω και γω κάτι...Φέτος δεν διακαιούμαι επίδομα ανεργίας, γιατί πήρα και τους 6 μήνες πέρισυ και φέτος τα ένσημα που είχα από τα ολοήμερα δεν επαρκούσαν...Μου είπαν όμως ότι αν κλείσω 3 μήνες άνεργη, αν το εισόδημά μου είναι κάτω από τόσα ευρώ (δε θυμάμαι το ακριβές ποσό), μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για το βοηθητικό επίδομα...Το θέμα είναι ότι την Παρασκευή στις 28 Σεπτέμβρη κλείνω 3 μήνες άνεργη,αν με καλέσουν όμως στα ολοήμερα συτή την εβδομάδα δεν έχω το δικαίωμα να κάνω τα χαρτιά μου για το επίδομά;Και κάτι άλλο,αν πάρω και φέτος αυτό το επίδομα, του χρόνου θα μπορέσω να βγω σε ταμείο ανεργίας;
Απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται ούτε αυτή την εβδομάδα να μας καλέσουν...Και αύριο που λέει ο λόγος να πάρουν τηλέφωνο, την Παρασκευή θα πάμε να διαλέξουμε σχολεία και από Δευτέρα αναλαμβάνουμε...Οπότε προλαβαίνω την Παρασκευή να κάνω τα χαρτιά μου για το επίδομα...Το θέμα είναι αυτό το επίδομα το παίρνω ως σύνολο για τους 3 μήνες που ήμουν άνεργη ή από δω και πέρα αν ξαναανενώσω την κάρτα μου θα μου το δώσουν;