0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η πρόσληψη ενός ΑΜΩ δεν θα είναι απαραίτητα για 15 ώρες. Κάποιος μπορεί να προσληφθεί για 5. Στις καταστάσεις θα φαίνεται ως ΑΜΩ 5 ωρών. Από εκεί και πέρα, αν προκύψουν κενά στο ίδιο σχολείο ή σε κάποιο άλλο της περιοχής θα συμπληρώνει το ωράριό του με ώρες ωρομισθίας, όπως γράφει και η εγκύκλιος.
Παράθεση από: ατυχούλα στις Ιουνίου 26, 2010, 07:17:00 pmπείτε μου όμως τι θα είναι οι ώρες ωρομισθίας;Αυτό που λέει η λέξη. Θα πληρώνονται με την ώρα. Θες 5 ώρες για να συμπληρώσεις ωράριο; Ε, θα είσαι και 5 ώρες ωρομίσθιος. 10 ώρες για να συμπληρώσεις ωράριο; 10 ώρες ωρομίσθιος. Τις οποίες φυσικά δεν θα πληρώνεσαι στις διακοπές και θα χάνεις σε περίπτωση αργιών, κλπ. και πιθανώς να τις πληρώνεσαι χωριστά από τον μισθό που θα παίρνεις ως ΑΜΩ. Ό,τι ισχύει και για τους ωρομίσθιους δηλαδή.
πείτε μου όμως τι θα είναι οι ώρες ωρομισθίας;
εγω το εχω αλλιως στο μυαλο μου, ατυχουλα. εμφανιζεται κενο 10 ωρων σε ενα σχολειο. παιρνουν εναν αμω. αργοτερα μεσα στην χρονια εχει αλλο ενα κενο 4 ωρων στο διπλανο σχολειο. τον στελνουν εκει για συμπληρωση ωραριου. ωρομισθιος ως 4 ωρεςαμω 4-15 ωρεςακω 16-21 ωρες
Παράθεση από: Recoba στις Ιουνίου 24, 2010, 06:24:08 pmΙδού οι νόμοι για το χρήμα και την προϋπηρεσία του αναπληρωτή μειωμένου:Νόμος 1566/1985. Άρθρο 17 παράγραφος 4:Στους προσωρινούς αναπληρωτές καταβάλλονται οι αποδοχές που αντιστοιχούν στο κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο του εισαγωγικού βαθμού του κλάδου τους, καθώς και επιδόματα εορτών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι σχετικές πιστώσεις για την πληρωμή των δαπανών αυτών εγγράφονται στον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι αποδοχές που καταβάλλονται στους προσωρινούς αναπληρωτές, οι οποίοι προσλαμβάνονται με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας τους υπολογίζονται με κλάσμα που έχει αριθμητή τον αριθμό των εβδομαδιαίων ωρών, για τις οποίες έχουν προσληφθεί και παρανομαστή το υποχρεωτικό ωράριο του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Αγγλικός ΠΕ06 προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής μειωμένου με 15 διδακτικές ώρες / βδομάδα (το maximum). Τότε παίρνει:Αν είναι στην Α/θμια Εκπ/ση: Λεφτά = (15/24) x μισθό αναπληρωτή, Προϋπηρεσία = (15/24) x προϋπηρεσία αναπληρωτήΑν είναι στην
Ιδού οι νόμοι για το χρήμα και την προϋπηρεσία του αναπληρωτή μειωμένου:Νόμος 1566/1985. Άρθρο 17 παράγραφος 4:Στους προσωρινούς αναπληρωτές καταβάλλονται οι αποδοχές που αντιστοιχούν στο κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο του εισαγωγικού βαθμού του κλάδου τους, καθώς και επιδόματα εορτών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι σχετικές πιστώσεις για την πληρωμή των δαπανών αυτών εγγράφονται στον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι αποδοχές που καταβάλλονται στους προσωρινούς αναπληρωτές, οι οποίοι προσλαμβάνονται με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας τους υπολογίζονται με κλάσμα που έχει αριθμητή τον αριθμό των εβδομαδιαίων ωρών, για τις οποίες έχουν προσληφθεί και παρανομαστή το υποχρεωτικό ωράριο του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Αγγλικός ΠΕ06 προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής μειωμένου με 15 διδακτικές ώρες / βδομάδα (το maximum). Τότε παίρνει:Αν είναι στην Α/θμια Εκπ/ση: Λεφτά = (15/24) x μισθό αναπληρωτή, Προϋπηρεσία = (15/24) x προϋπηρεσία αναπληρωτήΑν είναι στην
Όσο για το "ώρες ωρομισθίας" είναι μια ατυχής έκφραση που θέλει να πει: συμπληρώνεις ως 15 ώρες. Προφανώς το αντίστοιχο "ώρες αναπλήρωσης" θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα και το είπαν έτσι. Αφού θα είσαι αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου και θα πληρώνεσαι " με κλάσμα που έχει αριθμητή τον αριθμό των εβδομαδιαίων ωρών", όπως λέει και ο 1566/1985, ΔΕΝ έχει βάση ο φόβος ορισμένων ότι θα παίρνουν μισθό αναπηρωτή μειωμένου + ωρομισθία...