0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μιας και η σχολική χρονιά τελείωσε και αρχίζει σιγά σιγά η καινούργια, νέοι μαθητές εγγράφονται από τα Γυμνάσια στα Λύκεια (ή και από Δημοτικά σε Γυμνάσια).Ως γνωστόν σύμφωνα με τον νόμο, η κατανομή του μαθητικού δυναμικού στα Γυμνάσια και Λύκεια είναι προκαθορισμένη. Κάθε Γυμνάσιο "στέλνει" τους μαθητές του σε συγκεκριμένο Λύκειο.Έχει παρατηρηθεί όμως το φαινόμενο πολλοί μαθητές να αλλάζουν Λύκειο για διάφορους λόγους. Το φαινόμενο αυτό όμως έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ολόκληρη η Γ τάξη ενός γυμνασίου πήγε σε άλλο Λύκειο αντι το προβλεπόμενο! πράγμα που δηλώνει ότι οι μετακινήσεις αυτές κρύβουν σκοπιμότητες!Αποτέλεσμα; να δημιουργούνται λίγα τμήματα, συνάδελφοι να μένουν χωρις κάλυψη ωραρίου και να αναστατώνονται συμπληρώνοντας ώρες σε 2ο ή και σε 3ο σχολείο, και το χειρότερο το σχολείο να αποκτά "κακή" φήμη, να μην το προτιμούν και χρόνο με τον χρόνο να οδεύει προς το κλείσιμο.Συγκεκριμένα θέλω να ρωτήσω τα εξής:1. Γνωρίζει κάποιος την σχετική νομοθεσία; υπό ποιές προυποθέσεις επιτρέπεται ένας γονιός να γράψει το παιδί του σε όποιο Λύκειο "γουστάρει"?2. Εφόσον το απολυτήριο Γυμνασίου έχει σταλεί στο προς από τον νόμο οριζόμενο Λύκειο, έχει δικαίωμα ο γονιός να το ζητήσει πίσω ώστε να γράψει το παιδί του όπου θέλει;3. Ακόμα και αν ο γονιός πήρε το απολυτήριο, το σχολείο στο οποίο θέλει να γράψει το παιδί του, μπορεί να το δεχθεί νόμιμα; ή παρανομεί από τη στιγμή που δέχεται μαθητή από γυμνάσιο που δεν θα έπρεπε;4. Μπορεί ο γονιός να πάρει το απολυτήριο από το Γυμνάσιο πριν αυτό σταλεί υπηρεσιακά στο Λύκειο;
Τα απολυτήρια στέλνονται στα σχολέια (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με βάση τη διέυθυνση που έχει δηλώσει ο γονιός ως κατοικία. Αν κάποιος γονιός δεν θέλει να πάει το παιδί του σε ένα συγκεκριμένο σχολέιο, το μόνο που έχει να κάνει έιναι να βρει κάποιον που μένει στην περιοχήξ του επιθυμητού σχολέιου, να εκδόει ένα λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομα του (ο γονιός), να το προσκομίσει στο μη-επιθυμητό σχολέιο και να ζητήσει μεταγραφή προς το "νάο" τόπο κατοικίας!Είναι "απλή" η διαδικασία και είναι νομότυπη. Γίνεται εδώ ακι πολλά χρόνια (ειδικά από τα χωριά προς τις πόλεις) και κανέις δεν μπορεί να πει τίποτα, καθώς δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν κατοικεί εκεί ο γονιός.
Παράθεση από: emmaki στις Ιουνίου 29, 2010, 04:17:07 pmΤα απολυτήρια στέλνονται στα σχολέια (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με βάση τη διέυθυνση που έχει δηλώσει ο γονιός ως κατοικία. Αν κάποιος γονιός δεν θέλει να πάει το παιδί του σε ένα συγκεκριμένο σχολέιο, το μόνο που έχει να κάνει έιναι να βρει κάποιον που μένει στην περιοχήξ του επιθυμητού σχολέιου, να εκδόει ένα λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομα του (ο γονιός), να το προσκομίσει στο μη-επιθυμητό σχολέιο και να ζητήσει μεταγραφή προς το "νάο" τόπο κατοικίας!Είναι "απλή" η διαδικασία και είναι νομότυπη. Γίνεται εδώ ακι πολλά χρόνια (ειδικά από τα χωριά προς τις πόλεις) και κανέις δεν μπορεί να πει τίποτα, καθώς δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν κατοικεί εκεί ο γονιός. Εντάξει ίσως ισχύει αυτό που λες, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρω εγώ δεν παίζει κατι τέτοιο, μιας και έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Λυκείων που συστεγάζονται όλα μαζί σε ένα μεγάλο συγκρότημα! οπότε δεν στέκει ο ισχυρισμός της διεύθυνσης κατοικίας.
Όχι δεν κατάλαβες, εγώ αναφέρομαι σε σχολεία που μοιράζονται την ίδια αυλή. Το ένα βρίσκεται στον 1ο όροφο και το άλλο στον 2ο. Τα άλλα δύο φάτσα απέναντι στα 20 μέτρα.
1. υπό ποιές προυποθέσεις επιτρέπεται ένας γονιός να γράψει το παιδί του σε όποιο Λύκειο "γουστάρει";2. Εφόσον το απολυτήριο Γυμνασίου έχει σταλεί στο προς από τον νόμο οριζόμενο Λύκειο, έχει δικαίωμα ο γονιός να το ζητήσει πίσω ώστε να γράψει το παιδί του όπου θέλει;3. Ακόμα και αν ο γονιός πήρε το απολυτήριο, το σχολείο στο οποίο θέλει να γράψει το παιδί του, μπορεί να το δεχθεί νόμιμα; ή παρανομεί από τη στιγμή που δέχεται μαθητή από γυμνάσιο που δεν θα έπρεπε;4. Μπορεί ο γονιός να πάρει το απολυτήριο από το Γυμνάσιο πριν αυτό σταλεί υπηρεσιακά στο Λύκειο;