0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή δεν έχετε καταλάβει σε τι χρόνια μπαίνουμε επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ζούμε στην εποχή της εργασιακής εξειδίκευσης. Στο εξωτερικό εγώ θα είχα δουλειά και εσείς θα ήσασταν άνεργες......Όσο για τις ξένες γλώσσες, τα παιδαγωγικά άρθρα που έχω διαβάσει εγώ (στην αγγλική κυρίως γλώσσα) εσύ δεν θα τα δεις ούτε στον ύπνο σου!!!!!! Και αυτά τα άρθρα περιέχουν νέες μεθόδους, παιδαγωγικές που στην Ελλάδα επίσης δεν έχουν δει πολλοί.....Επιπλέον, και τώρα μιλώ προσωπικά τελείως, δεν σκοπεύω να μείνω νηπιαγωγός μια ζωή......Στα 55 μας όλες θα έχουμε βαρέσει κόκκινο και τότε να μας δω πως θα μπαίνουμε στην τάξη για μάθημα. Αυτά είναι προσόντα που θα χρησιμοποιηθούν καταλλήλως....Το μεταπτυχιακό μου φυσικά και είναι στην ειδικότητα.Όσο για την προϋπηρεσία μου:20 μήνες και κάτι μέρες και βάζω στοίχημα ότι είναι περισσότερη από τη δική σου........ και φυσκά και έχω δώσει ΑΣΕΠΑααααα και η αξιολόγηση έρχεται έρχεται........εκεί θα τα ξαναχρειαστώ τα κορνιζαρισμένα πτυχίαΚαι αν ο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών διαφέρει από τους άλλους λόγω προϋπηρεσίας θα μπορούσες αγαπητή μου να μου απαντήσεις για πιο λόγο 2-3 κολλητές μου διορίστηκαν στα 24 τους λόγω γραπτού βαθμού με την πρώτη;;;;;;;;;Αφού δεν είχαν εμπειρία διδακτική γιατί τις διόρισαν;;;;;;Όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια;;;;;
Περιμένω τον πίνακα ακόμα!!!! Συνεχώς ανανεώνω τη "λήψη αρχείων"....!!!!
Παράθεση από: Emili83 στις Αυγούστου 31, 2010, 12:09:28 amΠαράθεση από: annoula1983 στις Αυγούστου 30, 2010, 09:17:31 pmΠαράθεση από: atherina στις Αυγούστου 30, 2010, 09:09:03 pmannoula1983 δεν ειπε κανεις οτι δε θα μετραει η προυπηρεσια αλλα ο συντελεστης μας νοιαζει..γιατι αν εγω κ εσυ εχουμε τον ιδιο βαθμο ασεπ και εγω εχω δυο χρονια προυπηρεσια κ εσυ οχι αλλα εσυ εχεις αριστη ξενη γλωσσα και εγω οχι θα διοριστεις εσυ!!!δεν ειναι αυτο υποτιμηση της προυπηρεσίας;Θα σου πω την προσωπική μου γνώμη και μόνο και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κανένας εδώ μέσα. Όπως μετράει η προϋπηρεσία έτσι πρέπει να μετράνε και όλα τα υπόλοιπα. Ανήκω στην γενιά των παιδιών με 3 γλώσσες άριστα, μεταπτυχιακό και την προϋπηρεσία μου φυσικά. Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσω από να τα έχω κρεμασμένα στον τοίχο. Όπως και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς μετράνε αυτά τα προσόντα καιρός είναι να μετρήσουνε και σε εμάς.Καταρχην, συμφωνω με atherina. annoula1983 οντως ηρθε η ωρα να εκμεταλευτεις τα πτυχια των 3 γλωσσων που εχεις κ φυσικά και το μεταπτυχιακο σου, αλλα μαλλον ξεχνάς κατι σημαντικό...την ειδικότητα σου. Εισαι νηπιαγωγός. Ουτε Αγγλικα θα πας να μαθεις στα νήπια, ουτε Γαλλικά, ουτε Κινέζικα! Πιο ουσιαστικο απο την καθημερινη επαφη με τα παιδια μεσα στην ταξη δεν υπαρχει. Οσες ξενες γλώσσες και αν γνωρίζεις , δεν θα σε κανουν καλυτερη παιδαγωγο, ουτε εμπειρη για να αντιμετωπιζεις σημαντικες καταστασεις και συμπεριφορες των παιδιων μεσα στο σχολειό. Οσο για το μεταπτυχιακο συμφωνω οτι πρεπει να μοριοδοτειται εφοσον σχετιζεται με την ειδικοτητα μας. Αλλα δε μπορω να διανοηθω οτι τα Αγλικα και η Πληροφορικη μοριοδοτουνται με 2 και 3 μορια και η προυπηρεσια με 0,1. Δεν μπορεις να συγκρίνεις τα κριτήρια πρόσληψης των εκαπιδευτικων με τα κριτηρια προσληψης των αλλων διαγωνισμων. Δεν θα πας να δουλεψεις ουτε σε ενα γραφειο , ουτε σε μια επιχειρηση ωστε να απαιτουνται κ να χρειαζονται αυτα τα προσοντα. Η διδακτικη εμπειρια ειναι το α και το ω και αυτο θα επρεπε να ήταν το πρωταρχικο και σημαντικότερο κριτηριο για να δουλεψεις , εφοσον βεβαια ειχες περασει στον ασεπ. Οχι αυτο το μπαχαλο που εχει γινει τωρα! Επειδή δεν έχετε καταλάβει σε τι χρόνια μπαίνουμε επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ζούμε στην εποχή της εργασιακής εξειδίκευσης. Στο εξωτερικό εγώ θα είχα δουλειά και εσείς θα ήσασταν άνεργες......Όσο για τις ξένες γλώσσες, τα παιδαγωγικά άρθρα που έχω διαβάσει εγώ (στην αγγλική κυρίως γλώσσα) εσύ δεν θα τα δεις ούτε στον ύπνο σου!!!!!! Και αυτά τα άρθρα περιέχουν νέες μεθόδους, παιδαγωγικές που στην Ελλάδα επίσης δεν έχουν δει πολλοί.....Επιπλέον, και τώρα μιλώ προσωπικά τελείως, δεν σκοπεύω να μείνω νηπιαγωγός μια ζωή......Στα 55 μας όλες θα έχουμε βαρέσει κόκκινο και τότε να μας δω πως θα μπαίνουμε στην τάξη για μάθημα. Αυτά είναι προσόντα που θα χρησιμοποιηθούν καταλλήλως....Το μεταπτυχιακό μου φυσικά και είναι στην ειδικότητα.Όσο για την προϋπηρεσία μου:20 μήνες και κάτι μέρες και βάζω στοίχημα ότι είναι περισσότερη από τη δική σου........ και φυσκά και έχω δώσει ΑΣΕΠΑααααα και η αξιολόγηση έρχεται έρχεται........εκεί θα τα ξαναχρειαστώ τα κορνιζαρισμένα πτυχίαΚαι αν ο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών διαφέρει από τους άλλους λόγω προϋπηρεσίας θα μπορούσες αγαπητή μου να μου απαντήσεις για πιο λόγο 2-3 κολλητές μου διορίστηκαν στα 24 τους λόγω γραπτού βαθμού με την πρώτη;;;;;;;;;Αφού δεν είχαν εμπειρία διδακτική γιατί τις διόρισαν;;;;;;Όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια;;;;;
Παράθεση από: annoula1983 στις Αυγούστου 30, 2010, 09:17:31 pmΠαράθεση από: atherina στις Αυγούστου 30, 2010, 09:09:03 pmannoula1983 δεν ειπε κανεις οτι δε θα μετραει η προυπηρεσια αλλα ο συντελεστης μας νοιαζει..γιατι αν εγω κ εσυ εχουμε τον ιδιο βαθμο ασεπ και εγω εχω δυο χρονια προυπηρεσια κ εσυ οχι αλλα εσυ εχεις αριστη ξενη γλωσσα και εγω οχι θα διοριστεις εσυ!!!δεν ειναι αυτο υποτιμηση της προυπηρεσίας;Θα σου πω την προσωπική μου γνώμη και μόνο και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κανένας εδώ μέσα. Όπως μετράει η προϋπηρεσία έτσι πρέπει να μετράνε και όλα τα υπόλοιπα. Ανήκω στην γενιά των παιδιών με 3 γλώσσες άριστα, μεταπτυχιακό και την προϋπηρεσία μου φυσικά. Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσω από να τα έχω κρεμασμένα στον τοίχο. Όπως και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς μετράνε αυτά τα προσόντα καιρός είναι να μετρήσουνε και σε εμάς.Καταρχην, συμφωνω με atherina. annoula1983 οντως ηρθε η ωρα να εκμεταλευτεις τα πτυχια των 3 γλωσσων που εχεις κ φυσικά και το μεταπτυχιακο σου, αλλα μαλλον ξεχνάς κατι σημαντικό...την ειδικότητα σου. Εισαι νηπιαγωγός. Ουτε Αγγλικα θα πας να μαθεις στα νήπια, ουτε Γαλλικά, ουτε Κινέζικα! Πιο ουσιαστικο απο την καθημερινη επαφη με τα παιδια μεσα στην ταξη δεν υπαρχει. Οσες ξενες γλώσσες και αν γνωρίζεις , δεν θα σε κανουν καλυτερη παιδαγωγο, ουτε εμπειρη για να αντιμετωπιζεις σημαντικες καταστασεις και συμπεριφορες των παιδιων μεσα στο σχολειό. Οσο για το μεταπτυχιακο συμφωνω οτι πρεπει να μοριοδοτειται εφοσον σχετιζεται με την ειδικοτητα μας. Αλλα δε μπορω να διανοηθω οτι τα Αγλικα και η Πληροφορικη μοριοδοτουνται με 2 και 3 μορια και η προυπηρεσια με 0,1. Δεν μπορεις να συγκρίνεις τα κριτήρια πρόσληψης των εκαπιδευτικων με τα κριτηρια προσληψης των αλλων διαγωνισμων. Δεν θα πας να δουλεψεις ουτε σε ενα γραφειο , ουτε σε μια επιχειρηση ωστε να απαιτουνται κ να χρειαζονται αυτα τα προσοντα. Η διδακτικη εμπειρια ειναι το α και το ω και αυτο θα επρεπε να ήταν το πρωταρχικο και σημαντικότερο κριτηριο για να δουλεψεις , εφοσον βεβαια ειχες περασει στον ασεπ. Οχι αυτο το μπαχαλο που εχει γινει τωρα!
Παράθεση από: atherina στις Αυγούστου 30, 2010, 09:09:03 pmannoula1983 δεν ειπε κανεις οτι δε θα μετραει η προυπηρεσια αλλα ο συντελεστης μας νοιαζει..γιατι αν εγω κ εσυ εχουμε τον ιδιο βαθμο ασεπ και εγω εχω δυο χρονια προυπηρεσια κ εσυ οχι αλλα εσυ εχεις αριστη ξενη γλωσσα και εγω οχι θα διοριστεις εσυ!!!δεν ειναι αυτο υποτιμηση της προυπηρεσίας;Θα σου πω την προσωπική μου γνώμη και μόνο και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κανένας εδώ μέσα. Όπως μετράει η προϋπηρεσία έτσι πρέπει να μετράνε και όλα τα υπόλοιπα. Ανήκω στην γενιά των παιδιών με 3 γλώσσες άριστα, μεταπτυχιακό και την προϋπηρεσία μου φυσικά. Ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσω από να τα έχω κρεμασμένα στον τοίχο. Όπως και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς μετράνε αυτά τα προσόντα καιρός είναι να μετρήσουνε και σε εμάς.
annoula1983 δεν ειπε κανεις οτι δε θα μετραει η προυπηρεσια αλλα ο συντελεστης μας νοιαζει..γιατι αν εγω κ εσυ εχουμε τον ιδιο βαθμο ασεπ και εγω εχω δυο χρονια προυπηρεσια κ εσυ οχι αλλα εσυ εχεις αριστη ξενη γλωσσα και εγω οχι θα διοριστεις εσυ!!!δεν ειναι αυτο υποτιμηση της προυπηρεσίας;
Συνήθως τα πτυχία (σε κορνίζα, ράφι ή συρτάρι) προσδίδουν στον κατέχοντα ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό. ΠΑΙΔΕΙΑ. Αντί λοιπόν να τα διαφημίζουμε (και να είστε σίγουροι/ες ότι υπάρχουν άτομα που συμμετέχουν ή παρακολουθούν το φόρουμ με πολύ επαρκέστερα προσόντα), καλό θα ήταν να τα τιμούμε αντιμετωπίζοντας τους εκάστοτε συνομιλητές μας με ευπρέπεια και σεβασμό.Τα προσόντα έχουν αντίκρισμα στην κατά περίπτωση προσφερόμενη εργασία. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας είναι προβληματικός, ακριβώς στο ότι δε λαμβάνει υπόψη του αυτή τη διάκριση. Ευχομαι να γίνει αντιληπτό πριν να είναι -και πάλι- αργά. Μακάρι οι έχοντες master και phd να επιβραβευθούν με μόρια ίσα με 2 ή περισσότερα έτη προϋπηρεσίας, όση είναι και η διάρκεια του αντίστοιχου κύκλου σπουδών. Οποιαδήποτε μοριοδότηση όμως, οποιοσδήποτε διορισμός, οποιοδήποτε πτυχίο, εαν δε συνοδεύεται από στοιχειωδώς ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συμπεριφορές, είναι τόσο άχρηστο όσο και η σκονισμένη κορνίζα του πτυχίου στον τοίχο.
αν η Α΄ φάση αργήσει καμιά βδομάδα ακόμη σας βλέπω να ανεβάζετε τους αναπληρωτές στους 4000-5000 ,μην πω ότι στο τέλος θα λέτε ότι θα πάρει μόνο νηπιαγωγούς και καμια αλλη ειδικότητα