*

Αποστολέας Θέμα: Παράλληλη στήριξη  (Αναγνώστηκε 125423 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Παράλληλη στήριξη
« Απάντηση #266 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 09:04:51 pm »
Σαφώς. Απλα αν λουφαρεις στη γενική είσαι επίσημα γάιδαρος. Αν λουφαρεις στην ειδική επικαλείσαι καθηκοντολογιο.
Θα συμφωνήσω απόλυτα!
Εξαλλου και οι ιδιοι οι συναδελφοι της ειδικής αγωγής το λένε ότι μπορούν κ βρίσκουν τρόπους να λουφάρουν είτε επικαλούμενοι/ες το καθηκοντολογιο είτε βασιζόμενοι/ες στην άγνοια των διευθυντών/ντριων κ των εκπαιδευτικών είτε στην διάθεση μη σύγκρουσης μεταξύ συναδέλφων.
Πάντως για να μην παρεξηγηθω: δεν υποστηρίζω ότι κ στη γενική δε λουφαρουν ούτε ότι όλοι της ειδικής ανήκουν στην παραπάνω περίπτωση.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2024, 09:13:44 pm από tiel »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:33:00 »

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 10:28:00 pm »
Συμφωνώ και γω με τα παραπάνω. Παράλληλες στηρίξεις με ένα κινητό στο χέρι όλη μέρα. Τμήματα ένταξης που ο υπεύθυνος παίρνει έναν έναν τους μαθητές σε κάθε διδακτική ώρα και αν κάποιο παιδί απουσιάζει κάνει κενό. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που κάθονται στο γραφείο των δασκάλων και άντε το πολύ πολύ να μπουν να παρακολουθήσουν και κάνα μάθημα. Το πρόγραμμα τους το ορίζουν οι ίδιοι και φεύγουν νωρίτερα. Και η μόνιμη ατάκα δεν είναι στα καθήκοντά μου ή το λέει ο νόμος. Ο μισθός ίδιος αλλά ο φόρτος εργασίας τελείως διαφορετικός. Θεωρώ ότι φταίει το Υπουργείο. Πρέπει να γίνει αλλαγή στο πλαίσιο εργασίας των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Σόρρυ που το λέω αλλά αυτές οι θέσεις παίζει να ναι οι πιο λουφαδόρικες σε ολόκληρο το δημόσιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2024, 10:31:20 pm από Thndsk35 »

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 10:28:44 pm »
Πείτε μας ρε παιδιά παραδείγματα που λουφάρουν για να καταλάβουμε. Να μιλήσω εγώ που ως παράλληλη δεν μας θεωρούν δασκάλους, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές αλλά "τα παιδιά της παράλληλης". Τα δύο χρόνια που δουλεύω  οι διευθυντές είχαν άποψη για το  πρόγραμμα που θα έχω αγνοώντας τις ανάγκες των παιδιών μου. Φυσικά δεν τους άκουσα γιατί και οι δύο προτάσεις τους ήταν μπουρδες. Ότι αναλαμβάνω όταν λείπει ο δάσκαλος της τάξης ενώ αν γίνει κάποια μ@λακια είμαι εκτεθειμένη. Ότι έχω μπει και έχω αναλάβει άλλο τμήμα επειδή ο δάσκαλος τους έλειπε και το παιδί μου έλειπε και σιγά 4 ώρες θα τα απασχολήσεις πρεπει να μη φορτώσουμε με παιδιά τους άλλους δασκάλους, ενώ  ως σύλλογος έχουν αποφασίσει ότι όταν λείπει κάποιος να μοιράζονται τα παιδιά. Ότι με κατέβασε διευθυντής για να ολοκληρώσω ένα power point που θα παρουσίαζε σε κάποιους γονείς γιατί δεν προλάβαινε γιατί "το παιδί που υποστηρίζεις είναι ήσυχο, δε θα πάθει τίποτα". Ότι κατέβαινα πέρυσι εγώ και άλλοι συνάδελφοι της παράλληλης να φτιάχνουμε τα γεύματα για τα τμήματα την ώρα που κανονικά υποστηρίζαμε τα παιδιά, γιατί πάλι είμαστε τα παιδιά της παράλληλης, αν δεν τα κάνουμε εμείς τότε ποιος; Να συνεχίσω ή σας είναι αρκετά;

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 10:42:30 pm »
Αυτό λέμε ότι εμείς ως δάσκαλοι και υπεύθυνοι τμημάτων με δεκαπλάσιο φόρτο εργασίας θα μοιράσουμε και φαγητά, θα δεχτούμε μαθητές άλλων τμημάτων στην τάξη μας, θα κρατήσουμε δυο τμήματα γιατί λείπει συνάδελφος, θα κάνουμε κάτι γραφειοκρατικό που θα μας αναθέσει ο διευθυντής. Ούτε εμάς είναι στα καθήκοντά μας αλλά το κάνουμε γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο αλλιώς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:33:00 »

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 10:50:11 pm »
Αυτό λέμε ότι εμείς ως δάσκαλοι και υπεύθυνοι τμημάτων με δεκαπλάσιο φόρτο εργασίας θα μοιράσουμε και φαγητά, θα δεχτούμε μαθητές άλλων τμημάτων στην τάξη μας, θα κρατήσουμε δυο τμήματα γιατί λείπει συνάδελφος, θα κάνουμε κάτι γραφειοκρατικό που θα μας αναθέσει ο διευθυντής. Ούτε εμάς είναι στα καθήκοντά μας αλλά το κάνουμε γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο αλλιώς.

Καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό το
δέχομαι τρία τέσσερα παιδιά που μοιράζονται αφού είναι απόφαση συλλόγου με το πάω και αναλαμβάνω τάξη ενώ δεν καλύπτομαι νομικά από πουθενά σε περίπτωση που γίνει κάτι ακραίο στην τάξη;

Edit: και για να ολοκληρώσω έχω δουλέψει και γενική σε βαρβάτο τμήμα. Ποτέ δε δυσανασχέτησα που συνάδελφοι της παράλληλης έφευγαν στο πεντάωρο χαλαροί ενώ εγώ είχα δουλειά στο σπίτι, εφημερίες, ολοήμερο κτλ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2024, 11:06:23 pm από Elstam »

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 11:16:02 pm »
Άρα το ερώτημα είναι εσύ δεν θέλεις να αναπληρώσεις τον συνάδελφο που λείπει γιατί είναι παράνομο ή γιατί δεν θέλεις να μπεις στην τάξη του διότι θα κουραστείς περισσότερο; Και αν είσαι τόσο υπέρ του νόμου γιατί δεν φεύγεις από το σχολείο στις δύο κάθε μέρα που τελειώνει το εργασιακό σου ωράριο;Ξέρω συνάδελφο που είναι φουλ τυπική και τηρεί το εργασιακό της ωράριο εκτός από το διδακτικό. Σόρρυ που έχω κάπως επιθετικό ύφος απλά και γω δουλεύω χρόνια στην εκπαίδευση και έχω δει έντονα προκλητικές συμπεριφορές από ειδικότητες που προανέφερα.

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 11:26:55 pm »
Άρα το ερώτημα είναι εσύ δεν θέλεις να αναπληρώσεις τον συνάδελφο που λείπει γιατί είναι παράνομο ή γιατί δεν θέλεις να μπεις στην τάξη του διότι θα κουραστείς περισσότερο; Και αν είσαι τόσο υπέρ του νόμου γιατί δεν φεύγεις από το σχολείο στις δύο κάθε μέρα που τελειώνει το εργασιακό σου ωράριο;Ξέρω συνάδελφο που είναι φουλ τυπική και τηρεί το εργασιακό της ωράριο εκτός από το διδακτικό. Σόρρυ που έχω κάπως επιθετικό ύφος απλά και γω δουλεύω χρόνια στην εκπαίδευση και έχω δει έντονα προκλητικές συμπεριφορές από ειδικότητες που προανέφερα.

Ρωτήστε τον σύμβουλο ειδικής αγωγής. Δεν μπορούν να μπουν σε τμήμα και να το αναλάβουν. Είναι εκτεθειμένοι, δεν καλύπτονται από πουθενά. Άσχετα αν θέλουν ή όχι. Επίσης why not, αν μείνουν όλοι οι άλλοι μέχρι τις δύο θα μείνω και εγώ δε θα αποτελέσω εξαίρεση.

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 12:42:46 am »
Σαφώς και ισχύει πως τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και ειδικά τα ΕΠΑΛ δίνουν και Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν παράλληλη σε ειδικότητες του ΕΠΑΛ τότε θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει να δίνονται και παράλληλες στα πανεπιστήμια, πράγμα αφύσικο και τελείως ανεδαφικό. Ο ρόλος εξάλλου της παράλληλης είναι η τελική ένταξη του μαθητή στην τάξη και όχι η δια βίου υποστήριξή του. Παρόλα αυτά δίνονται παράλληλες στα ΕΠΑΛ στις συνήθεις ειδικότητες. Ο αριθμός τους είναι λιγότερος γιατί υποστηρίζεται (και μάλλον έτσι είναι) πως οι ίδιοι οι κηδεμόνες δεν αιτούνται.

ΥΓ. Τώρα είδα το μνμ της emmaki. Όπως και να έχει για τις δικαιολογίες,  νομίζω πως προσθέτουν κάτι και τα όσα γράφω εγώ παραπάνω

@durin, @emmaki, @ppil Παράλληλη στήριξη έχουν τα παιδιά και στο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, αλλά μόνο σε μαθήματα που διδάσκουν ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Οι ανάγκες στα υπόλοιπα μαθήματα εξαφανίζονται;

Ο στόχος της παράλληλης στήριξης είναι η ένταξη των παιδιών στο σχολικό γίγνεσθαι, σε γνωστικό, κοινωνικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Ακριβώς επειδή χορηγεί πτυχίο το ΕΠΑΛ δεν θεωρείτε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός αυτονομίας; Οι ώρες είναι 21/23 σε μαθήματα τομέα/ειδικότητας. Φουλ κενό. Στα εργαστήρια μάλιστα είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη, γιατί μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα βοηθήσει ώστε τα παιδιά να πάρουν τα μέγιστα εφόδια για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν και το πτυχίο. Κάποια παιδιά ίσως θελήσουν να δώσουν πανελλήνιες. Γιατί να μην έχουν βοήθεια στην προσπάθεια τους αυτή; 

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 01:08:27 am »
Θλίβομαι για τα υπόλοιπα σχόλια.

Καλό είναι να ενημερωθείτε για τα καθήκοντα και το πλαίσιο εργασίας των εκπαιδευτικών παράλληλης και του ΕΕΠ/Ε
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2024, 01:15:03 am από Τα κουρέλια τραγουδάνε »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 06:27:59 am »
Διαφωνώ με την χρήση εκπαιδευτικών ΕΑΕ για αναπλήρωση από τις εκπαιδευτικού. Όμως ναι έχω δει τέρατα όπως να έχουν 3-4 παιδιά και όταν το ένα λειπει, αντί να μοιράζουν τις ώρες στα άλλα, να κανουν κενό. Είναι δυνατόν; έχω δει να φτιάχνουν πρόγραμμα όπως τους βολεύει άσχετα από τις ανάγκες των παιδιών, έχω δει να γράφουν περιγραφικές εκθέσεις ή να ετοιμάζουν εγγραφα την ώρα που έχουν μάθημα, με το παιδί δίπλα τους να χαζολογαει, για να μην κάνουν δουλειά στο κενό τους.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προβλέπεται να κάνουν γιορτή. Γιατί και αυτό το έχω ακούσει. Τι σημαίνει δεν προβλέπεται; Είναι ισότιμα μέλη του συλλόγου διδασκόντων; Τι σημαίνει δεν προβλέπεται να κάνουν γιορτή; Και ποσο αναίσθητος μπορεί να είσαι όταν βλέπεις ότι γιορτή θα κάνει ο φιλόλογος με τις 23 ώρες που είναι και υπεύθυνος τμήματος και έχει τόσο διόρθωμα και τόση προετοιμασια, κι εσυ λες ότι δεν προβλέπεται;

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 07:54:20 am »
Τι πάθατε όλοι και την πέφτετε στις παράλληλες; Εμένα η εμπειρία μου χρόνια με εκπαιδευτικούς παράλληλης στα τμήματά μου είναι απολύτως θετική. Τόσο στα νησιά όσο και στην πρωτεύουσα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 07:59:05 am »
@durin, @emmaki, @ppil Παράλληλη στήριξη έχουν τα παιδιά και στο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, αλλά μόνο σε μαθήματα που διδάσκουν ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Οι ανάγκες στα υπόλοιπα μαθήματα εξαφανίζονται;

Εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν ΠΣ! Το αντιθετο!

Το ποιοι προσλαμβανονται ειναι θεμα του υπουργειου…. Οι γνωματευσεις του κεδασυ που ημουν εγω εφευγαν με τη φραση «χρειαζεται ΠΣ σε μονιμη και καθημερινη βαση». Αυτο στην πραξη γινοταν συνηθως απο 1 ωρα φιλολογος και μαθηματικος! Αντε δυο στην καλυτερη των περιπτωσεων
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 02:33:10 pm »
Αν είναι βρε συνάδελφοι να γίνουν δικαστήρια τα σχολεία. Να αρχίσουμε να λέμε όλοι βάση του νόμου τάδε σελίδα τάδε παράγραφος τάδε δεν προβλέπεται να κάνω αυτό.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 07:49:22 pm »
Έχω δει να διδάσκεται πχ 7η ώρα μάθημα πολύ συναφές με την ειδικότητα της παράλληλης (που θα το είχε β ανάθεση, για να είμαι ακριβής) και να μην μπαίνει εκείνη την ώρα, διότι έχει κολλήσει όλες τις ώρες της από 1η έως 5η (ενώ κάθεται στο σχολείο για το τυπικό της υπόθεσης). Και μένει παιδί χωρίς υποστήριξη σε δύσκολο μάθημα, που κανονικά δεν θα έπρπεε να διδάσκεται ούτως ή άλλως 7η ώρα, αλλά φαίνεται κάποιοι είναι του πεταματού για να διδάσκουν 7η ώρα εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά κάποιοι άλλοι φτιάχνουν το πρόγραμμά τους όπως τους βολεύει. Το ίδιο το έχω δει και σε πρόγραμμα της ένταξης, που εκεί γίνεται οφθαλμοφανώς για να φεύγουν νωρίτερα. Και θα το ξαναπώ, και στη γενική υπαρχουν πολλοί, και τα τελευταία χρόνο ακόμα περισσότεροι, που κοιτάνε να δουλεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Απλώς εκεί, από ένα σημείο και μετά βγάζει μάτι γιατί δεν υπάρχει και κάποιο πρόσχημα. Ενώ το "δεν είναι στα καθήοντά μου" και "θα ρωτήσω τον σύμβουλο αν επιτρέπεται" είναι κάτι με το οποίο κανένας δεν έχει όρεξη να μπλέξει.

Σήμερα εμένα δεν μπήκε στην ώρα μου βάσει προγράμματος !!! Δεν ξέρω που βολόδερνε ! Το θέμα είναι ότι το παιδί την έχει πάρει πρέφα και δεν την θέλει καθόλου...ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182526
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)