0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα ,μπορείτε να μας δώσετε μία εικόνα από το τι γίνεται με την εξ αποστάσεως στα ΣΔΕ σας?
Περί ΕΝΣΗΜΩΝ ο λόγος:Παλιά, ήταν σύνηθες, όταν αργούσαν να μας πληρώσουν, το ΙΔΕΚΕ πλήρωνε το ΙΚΑ, δηλαδή έβαζε τα ένσημά μας, για να αποφύγει τα πρόστιμα (από το ΙΚΑ), και μετά μας πλήρωνε και εμάς.Σε επικοινωνία μου σήμερα με το Λογιστήριο, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μου είπαν ότι ένσημα για μήνα που δεν έχουμε πληρωθεί δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν.Αρα, ένσημα από την εργασία μας στα ΣΔΕ υπάρχουν μόνο μέχρι τον 2ο του 2021
γνωρίζεις λίγο λάθος, οργανικές θέσεις μονίμων δεν προβλέπουν. οι αποσπάσεις έχουν μειωθεί (με μη ορθολογικά κριτήρια πολλές φορές, δεν είναι της παρούσης). έχει γίνει συνήθειο μάλιστα , αντί να υπάρχει πρόσκληση απόσπασης μονίμων κάθε χρόνο όπως προβλέπει ο νόμος και να γίνονται ανανεώσεις σε σπάνιες περιπτώσεις, να γίνονται συνέχεια ανανεώσεις (παλιά και τρία συνεχόμενα χρόνια). ακόμα χειρότερο να μη γίνονται κρίσεις στελεχών (βλέπε φυλακές) παρά τη νομοθεσία και αποσπασμένοι να ασκούν επί χρόνια χρέη διευθυντών (με ανάλογες εισπράξεις και σκανδαλωδώς ευνοϊκή μοριοδότηση). εν ολίγοις ό,τι τους κατέβει. μόνιμοι υπάρχουν πάντως. εκτός αν δεν υπάρχει αίτηση απόσπασης. σσε μερικά ΣΔΕ βολεμένοι (κάποιοι δουλεύουν , κάποιοι όχι) είναι επί πολλλλλά χρόνια. φέτος φαίνεται έπεσε πέλεκυς στα τμήματα με επικαιροποίηση. αλλά όχι σε όλους , όσοι ξέρουν να κρύβονται και να ξεγελάνε μια χαρά βολεύουν τη θέση τους και των "φίλων" ωρομισθίων...
Περί ΕΝΣΗΜΩΝ ο λόγος:Δηλαδη δεν αθροίζονται τα ένσημα αυτά από τα σδε αν εισαι πλήρους;Παλιά, ήταν σύνηθες, όταν αργούσαν να μας πληρώσουν, το ΙΔΕΚΕ πλήρωνε το ΙΚΑ, δηλαδή έβαζε τα ένσημά μας, για να αποφύγει τα πρόστιμα (από το ΙΚΑ), και μετά μας πλήρωνε και εμάς.Σε επικοινωνία μου σήμερα με το Λογιστήριο, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μου είπαν ότι ένσημα για μήνα που δεν έχουμε πληρωθεί δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν.Αρα, ένσημα από την εργασία μας στα ΣΔΕ υπάρχουν μόνο μέχρι τον 2ο του 2021, αφού έχουμε πληρωθεί μέχρι τότε - ο 3ος 2021 έχει μεν πληρωθεί αλλά ακόμα δεν έχει εκκαθαριστεί ως προς τα ένσημα..(ΥΓ: Η ίδια λογική ισχύει και για τα ΙΕΚ, αφού φορέας είναι ο ίδιος, δηλαδή το ΙΝΕΔΙΒΙΜ : ένσημα ΓΙΟΚ για το 2021Α εξάμηνο, για το οποίο δεν έχουν ακόμα πληρωθει οι ωρομίσθιοι)