*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις στο εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 217832 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mfroec

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις στο εξωτερικό
« Απάντηση #518 στις: Μαρτίου 18, 2025, 12:14:45 am »
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος το 2020 και το 2024 δεν υπάρχει το "Ε.Α.Ε" δίπλα στον κλάδο στο ΦΕΚ (μιλάμε για όσους διορίστηκαν στην ειδική αγωγή). Το 2022 όμως υπάρχει.
Κατά την άποψή μου είναι τυπικά λάθος γιατί δεν υφίσταται κλάδος ΠΕ02.ΕΑΕ σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.4521/2018 (είναι οι νέοι κλάδοι εκπαιδευτικών). Ούτε στο MySchool υπάρχει τέτοιος κλάδος στους μόνιμους.
Οπότε, αν καταλαβαίνω σωστά, πρόκειται για διορισμένο στην ειδική αγωγή μάλλον το 2022 για τον οποίο στο ΦΕΚ υπάρχει το ΠΕ02.ΕΑΕ.
Αδιέξοδο! Η ΔΙΠΟΔΕ λέει ότι δεν προβλέπεται απόσπαση για ΠΕ02.ΕΑΕ ενώ τυπικά δεν υπάρχει τέτοιος κλάδος,
Καλή τύχη εύχομαι.
Ευχαριστώ δεν το ήξερα ότι έγινε μόνο το 22 αυτή η πατάτα. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; μπορεί να είναι ακόμα μακριά χρονικα η απόσπαση αλλά έχω μπει ήδη σε.μια διαδικασία προετοιμασίας μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:59:39 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Μαρτίου 18, 2025, 03:17:26 pm »
Πιθανώς το πρόβλημα να είναι ότι δεν υπάρχουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί έχεις διορισθεί αποκλειστικά για ειδική αγωγή. Ίσως αν ιδρυθεί κάπου τμήμα ένταξης. Λογικά μόνο στη Γερμανία θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και κυρίως σε αμιγές.

Αποσυνδεδεμένος mfroec

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Μαρτίου 19, 2025, 12:17:58 am »
Πιθανώς το πρόβλημα να είναι ότι δεν υπάρχουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί έχεις διορισθεί αποκλειστικά για ειδική αγωγή. Ίσως αν ιδρυθεί κάπου τμήμα ένταξης. Λογικά μόνο στη Γερμανία θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και κυρίως σε αμιγές.
Δεν έχω διοριστεί αποκλειστικά για ειδική αγωγή, μπορώ να πάρω μετάθεση στη γενική όταν κλείσει πενταετία από το διορισμό. Εξ όσων γνωρίζω μόνο οι δάσκαλοι ΠΕ71 δουλευουν αποκλειστικά στην ειδικη.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Μαρτίου 19, 2025, 08:39:32 am »
Μέχρι να πάρεις μετάθεση στη γενική όμως δεν μπορείς να απασχοληθείς στη γενική. Οπότε τώρα σε αποκλείει από τις αποσπάσεις στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει σχολική μονάδα στην οποία μπορείς να απασχοληθεις. Κάποια στιγμή οι σύλλογοι γονέων από Γερμανία ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη για παράλληλη στήριξη.Δεν γνωρίζω τι απέγινε με αυτό το αίτημα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:59:39 »

Αποσυνδεδεμένος mfroec

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Μαρτίου 19, 2025, 09:50:25 am »
Μέχρι να πάρεις μετάθεση στη γενική όμως δεν μπορείς να απασχοληθείς στη γενική. Οπότε τώρα σε αποκλείει από τις αποσπάσεις στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει σχολική μονάδα στην οποία μπορείς να απασχοληθεις. Κάποια στιγμή οι σύλλογοι γονέων από Γερμανία ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη για παράλληλη στήριξη.Δεν γνωρίζω τι απέγινε με αυτό το αίτημα.
Ετσι κι αλλιως απαιτειται μια 5ετια απο το διορισμό και για την αποσπαση εξω και για πιθανη μεταταξη στη γενικη. Το θεμα είναι θελω να  ξέρω τι γίνεται μετα για να μη χασω το χρονο μου να περιμένω μια δυνητική εξέλιξη που πιθανόν στο τελος να μου αρνηθουν λόγω μιας γραφειοκρατικής αγκύλωσης με αφορμή ενα λάθος ή παρερμηνεία στο φεκ διορισμου.

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Μαρτίου 21, 2025, 08:23:24 am »
Γεια χαρά. Του χρόνου συμπληρώνω την 5ετιά και έχω σκοπό να κάνω αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό. Πήρα μετάθεση πριν δύο χρόνια αλλά υπηρετώ αλλού με απόσπαση. Γνωρίζετε αν είναι προαπαιτούμενο να έχει κάποιος υπηρετήσει την οργανική του για να μπορεί να κάνει αίτηση;

Αποσυνδεδεμένος pap_eri

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Μαρτίου 21, 2025, 02:03:01 pm »

Δεν χρειάζεται να έχεις υπηρετήσει οργανική. Μόνο η πενταετία είναι προαπαιτούμενο.
Γεια χαρά. Του χρόνου συμπληρώνω την 5ετιά και έχω σκοπό να κάνω αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό. Πήρα μετάθεση πριν δύο χρόνια αλλά υπηρετώ αλλού με απόσπαση. Γνωρίζετε αν είναι προαπαιτούμενο να έχει κάποιος υπηρετήσει την οργανική του για να μπορεί να κάνει αίτηση;

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Μαρτίου 21, 2025, 05:06:48 pm »
Ευχαριστώ!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη