0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος το 2020 και το 2024 δεν υπάρχει το "Ε.Α.Ε" δίπλα στον κλάδο στο ΦΕΚ (μιλάμε για όσους διορίστηκαν στην ειδική αγωγή). Το 2022 όμως υπάρχει.Κατά την άποψή μου είναι τυπικά λάθος γιατί δεν υφίσταται κλάδος ΠΕ02.ΕΑΕ σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.4521/2018 (είναι οι νέοι κλάδοι εκπαιδευτικών). Ούτε στο MySchool υπάρχει τέτοιος κλάδος στους μόνιμους.Οπότε, αν καταλαβαίνω σωστά, πρόκειται για διορισμένο στην ειδική αγωγή μάλλον το 2022 για τον οποίο στο ΦΕΚ υπάρχει το ΠΕ02.ΕΑΕ.Αδιέξοδο! Η ΔΙΠΟΔΕ λέει ότι δεν προβλέπεται απόσπαση για ΠΕ02.ΕΑΕ ενώ τυπικά δεν υπάρχει τέτοιος κλάδος,Καλή τύχη εύχομαι.
Πιθανώς το πρόβλημα να είναι ότι δεν υπάρχουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί έχεις διορισθεί αποκλειστικά για ειδική αγωγή. Ίσως αν ιδρυθεί κάπου τμήμα ένταξης. Λογικά μόνο στη Γερμανία θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και κυρίως σε αμιγές.
Μέχρι να πάρεις μετάθεση στη γενική όμως δεν μπορείς να απασχοληθείς στη γενική. Οπότε τώρα σε αποκλείει από τις αποσπάσεις στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει σχολική μονάδα στην οποία μπορείς να απασχοληθεις. Κάποια στιγμή οι σύλλογοι γονέων από Γερμανία ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη για παράλληλη στήριξη.Δεν γνωρίζω τι απέγινε με αυτό το αίτημα.
Γεια χαρά. Του χρόνου συμπληρώνω την 5ετιά και έχω σκοπό να κάνω αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό. Πήρα μετάθεση πριν δύο χρόνια αλλά υπηρετώ αλλού με απόσπαση. Γνωρίζετε αν είναι προαπαιτούμενο να έχει κάποιος υπηρετήσει την οργανική του για να μπορεί να κάνει αίτηση;