0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα. Θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων συναδέλφων που αποσπώνται σε ΑΕΙ: Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός φοιτά σε ένα ΑΕΙ για δεύτερο πτυχίο και θέλει να αποσπαστεί σ΄αυτό για να διευκολυνθεί στην αποπεράτωση των σπουδών του, υπάρχει πιθανότητα να γίνει δεκτή η αίτησή του; Πρέπει οπωσδήποτε να είναι το πτυχίο του απόλυτα συναφούς αντικειμένου με τη σχολή στην οποία ζητά να αποσπαστεί;
Επειδή βλέπω μεγάλη συζήτηση για τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ να σας αναφέρω την περίπτωση μου για να καταλάβετε τι παίζει.Μέχρι το 2018 ήμουν ΥΔ σε ΑΕΙ επιτελώντας ανεπίσημα και διδακτικό έργο. Μετά το PhD παρέμεινα ανεπίσημα κάποιες χρονιές και κάποιες επίσημα ως συνεργάτης του τμήματος διατηρώντας τη συμμετοχή μου σε μαθήματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κανει αρκετές φορές αίτηση για απόσπαση στο συγκεκριμένο τμήμα. Δεν πήρα καμιά φορά. Ο καθηγητής με τον οποίο συνεργάστηκα γνωρίζω ότι τις πρώτες χρονιές υποστήριξε ενεργά την αίτηση μου, μετά βαρέθηκε.Η εντύπωση που έχω είναι ότι θες δύο γερά βύσματα: Ένα στο πανεπιστήμιο και ένα στο υπουργείο. Αν δεν τα έχεις δεν υπάρχει καν η αίτηση σου.
Όχι, δεν προσμετράται ως διδακτική εμπειρία. Δυστυχώς πλέον ως Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε δικαίωμα για απόκτηση διδακτικής εμπειρίας. Μόνο μέσω ερευνητικών έργων μπορούμε να συμπληρώσουμε την απαιτούμενη 3ετια για να έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε χαρτιά για ΔΕΠ.