*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1250637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diav

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4438 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 11:33:48 pm »
Πουθενά αλλού, διοτι ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού δεν μετράνε τα διδακτορικά για Αθμια/Δθμια!?! 

Η λέξη διδακτορικό Ελλάντα έχει χάσει την σημασία της πλέον


Έχεις ένα ιδιαίτερο ύφος (όπως όλοι, αλλά λίγο παραπάνω), όμως κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, όπως αυτό (απλώς συμπληρώνω ότι πέρα από το προσοντολόγιο υπάρχει  και ο χαβάς για ανέλιξη/στελεχοποίηση,  καθόλου αμελητέο στην εξίσωση χρόνια). Οριακά κρατιόμουν να μη σχολιάσω. Κάπου όπα … Δηλαδή χάρη κάνουν κάποιοι στα σχολεία μέχρι να βρεθούν σε ερευνητικά κέντρα της πρωτοπορίας !  θα γκρεμιστούν  σχολές που θα λείψουν κάποιες αποσπάσεις ; (ΔΕΠ και ΕΔΙΠ δεν κάνουν τίποτα; Και για ποιες σχολές μιλάμε ; ).
Θέματα προφανώς και υπάρχουν βάσιμα, αλλά λίγο υπερβάλλουμε, όπως πάντα (γνωστό πώς γίνονται αυτές οι  αποσπάσεις, μια έχει άλλος άλλο βύσμα, μια παίρνουν όποιον έχει έργο και συνεργασία με καθηγητή/τμήμα, έτσι πάνε αυτά – και δόξα τω θεώ που υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα, διότι , αν «κόψει κεφάλι», να δεις κλάμα).
Επειδή δεν είναι λίγοι οι παροικούντες την ακαδημαϊκή Ιερουσαλήμ, κάπου εεεεεε…

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:26:32 »

Αποσυνδεδεμένος Nora Kak

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 435
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4439 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 11:55:16 pm »
Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολειστε με αυτά. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας ανηκουν στο ίδιο υπουργείο. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν αποσπάσεις μεταξύ τους; Εγώ θεωρώ παράλογες και τις μετατάξεις εντός των βαθμίδων.  Επειδή αλλάζουν αντικείμενο διδασκαλίας; Θα έπρεπε να είναι μεταθέσεις και αποσπάσεις.
Καθεστε και τσακωνεστε γιατί ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας θέλει να πάει στην τριτοβάθμια να διδάξει και εκεί. Ρε είναι παράλογο!
Η παιδική ηλικία δείχνει τον άνθρωπο, όπως η αυγή την ημέρα..

Αποσυνδεδεμένος diav

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4440 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 11:59:30 pm »
Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας ανηκουν στο ίδιο υπουργείο. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν αποσπάσεις μεταξύ τους; Εγώ θεωρώ παράλογες και τις μετατάξεις εντός των βαθμίδων.

Δεν τσακώνεται κανείς, αυτό που παραθέτω από το σχόλιό σου το θεωρώ δεδομένο (σε αντίθεση με όσους είναι εναντίον των αποσπάσεων). Ωχ, για τις μετατάξεις αν άνοιγε νήμα, χαμός θα γινόταν... Εκεί κι αν υπάρχουν ζητήματα (όχι το απλό που θέτεις) !

Αποσυνδεδεμένος ppil

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 617
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4441 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 09:12:19 am »
Το σχόλιο της Effiet γράφτηκε με την αφέλεια κάποιου που νόμιζε πως απευθύνεται σε κύκλο ομοίων, ξεχνώντας πως, για όσους μένουν εκτός των άτυπων διαδρομών, τέτοιες δηλώσεις ακούγονται μάλλον θρασείς.

Η ειρωνεία των συναδέλφων της, αν και ηθικά αμφίβολη, είναι κοινωνικά αναμενόμενη. Όταν εμφανίζεσαι προσωρινά σε έναν χώρο εργασίας που όλοι ξέρουν πως δεν σε αφορά ουσιαστικά, ζητώντας ταυτόχρονα πλήρη αποδοχή (χωρίς να είναι σαφές αν πας κάπου αλλού λόγω αξίας ή διασύνδεσης) το έδαφος είναι ήδη ναρκοθετημένο. Η προσδοκία ότι κανείς δεν θα αντιδράσει και ότι όλοι θα προσποιηθούν πως δεν βλέπουν το προνόμιο προϋποθέτει είτε αφέλεια είτε αδιαφορία για τον αντίκτυπο της θέσης σου στους άλλους.

Η στάση της Katias Papadopoulou είναι κυνική ρεαλιστική, αναμενόμενη σε ένα τέτοιο σχόλιο και ακριβής. Καθρεφτίζει τον μηχανισμό αποσπάσεων που λειτουργεί με άτυπα κριτήρια, πρόχειρες συνεργασίες και πελατειακές διασυνδέσεις. Αφαιρεί το περιτύλιγμα ουσιαστικά. Σε ένα σύστημα όπου η αξία συγχέεται με την πρόσβαση, κανείς δεν μπορεί να περιμένει σιωπή από όσους βλέπουν και αναγνωρίζουν τη διαφορά. Ακόμη περισσότερο, η σιωπή αυτών δεν μπορεί να ζητείται ως δείγμα ευγένειας.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:26:32 »

Αποσυνδεδεμένος diav

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4442 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 09:47:07 am »
Το φόρουμ είναι ανοιχτό σε σχόλια και «ακτινογραφίες» σχολίων , έστω και επιλεκτικά ή μονοσήμαντα. Το «θρασείες δηλώσεις» είναι σχετικό (ο χαρακτηρισμός δεν έχει νόημα, οι ίδιες οι δηλώσεις προς τυχόν σχολιασμό ναι)  και ενδεικτικά δεν έχει να κάνει με κάποια αφέλεια , επειδή  κάποιος πάει με τον σταυρό στο χέρι (που δεν είναι και πάντα σίγουρο – απλώς , όπως αναφέρθηκε , ενίοτε υπάρχουν πιο δυνατές παρεμβάσεις απλώς), αλλά έχει να κάνει και με μια στάση των «overqualified» , η οποία δεν είναι σπάνια, ενώ δεν είναι σπάνιοι εδώ και χρόνια τέτοιοι εκπαιδευτικοί (υπερπροσοντούχοι και ικανοί), απλώς δεν κάνουν πάντα σαματά, σα να τους χρωστά το σύμπαν. Εκεί μετατοπίστηκε ο σχολιασμός περισσότερο, όχι στη διαδικασία αποσπάσεων (σχολιασμένη ξεκάθαρα εδώ μέσα χρόνια και για αγνοούντες). Εξάλλου, ο ακαδημαϊκός χάρτης (αφήνω έξω τα ιδιωτικά αει, με γειά μας) είναι γνωστό πώς έχει ξεχειλώσει όλα αυτά τα πολλά χρόνια και γιατί (πολυπαραγοντικό, αλλά όχι μόνο για γκαρσονιέρες).

Αποσυνδεδεμένος ppil

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 617
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4443 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 11:17:14 am »
Αγαπητέ diav (επειδή προφανώς αναφέρεστε σε μένα), το ότι το φόρουμ είναι ανοιχτό σε σχολιασμούς και "ακτινογραφίες" είναι, φυσικά, αυτονόητο και δεν χρειάζεται κάποιος να μας το υπενθυμίσει με τη διακριτικότητα επιτρόπου. Ενδιαφέρουσα, πάντως, η επισήμανση περί "επιλεκτικότητας" και "μονοσημαντότητας". Όχι τόσο επειδή φωτίζει κάποια όψη του δικού μου σχολίου, αλλά κυρίως επειδή λειτουργεί ως έμμεσος έλεγχος για μια πρακτική που, ειρήσθω εν παρόδω, εφαρμόζετε ο ίδιος και μάλιστα με συστηματικότητα και μεγαλύτερο ερμηνευτικό εύρος. Η αυτοπαρατήρηση είναι πάντα ένα απαιτητικό σπορ, ακόμη και για τους πιο έμπειρους αναγνώστες των προθέσεων των άλλων.
Ως προς τον πυρήνα του σχολιασμού σας, θα μου επιτρέψετε να επιμείνω σε κάτι που, απ’ όσο φαίνεται, υποχώρησε πίσω από τον χαρακτηρισμό της στάσης ως "σαματά": Η "μάλλον θρασύτητα" που περιέγραψα δεν ήταν προϊόν πρόθεσης, όπως είπα, αλλά από το κοινωνικό blind spot (την αφέλεια της αποδοχής του προνομίου ως φυσικού δικαιώματος). Όταν αυτή η στάση εκφέρεται δημόσια, χωρίς επίγνωση των αποστάσεων που γεννά, δεν ηχεί απλώς αφελής, αλλά και προκλητική. Γι’ αυτό και το ζήτημα δεν είναι αν ο "overqualified" κάνει σαματά ή όχι (χαρακτήρισα  ηθικά αμφίβολη τη στάση των συναδέλφων της Effiet και αυτό είναι). Το ζήτημα που σχολίασα είναι αν είναι αναμενόμενο ή όχι να νιώθει ο αναγνώστης του σχολίου της Effiet πως τον προκαλεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 11:49:39 am από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος leon.

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3826
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4444 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 02:46:10 pm »
Η Katia Papadopoulou πάντοτε μιλά με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 929
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Seek and you shall find...
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4445 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 03:42:52 pm »
Η Φιλοσοφία είναι για τον πραγματικό κόσμο ό,τι είναι ο αυνανισμός για τη σεξουαλική πράξη.
Καρλ Μαρξ
Γερμανός φιλόσοφος  (1818-1883)

Αποσυνδεδεμένος Aneta

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 854
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4446 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 03:54:21 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 05:07:52 pm από Aneta »

Αποσυνδεδεμένος ppil

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 617
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4447 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 04:38:27 pm »
Αν η φιλοσοφία είναι αυνανισμός, τότε τι είναι η αποσπασματική χρήση του Μαρξ (που έγραψε τόμους "αυνανισμού" ) από φιλόλογο;
Αν μη τι άλλο, είναι ενδιαφέρον που ο Μαρξ, εκτός από την πάλη των τάξεων, εξυπηρετεί πλέον και την πάλη για την απόσπαση.


@Aneta Με κατανόηση (και χωρίς φιλοσοφικές απαιτήσεις), πρέπει να τονίσω πως την παρένθεση αυτής της συζήτησης την ξεκίνησε κάποια που αγωνιούσε για την απόσπαση εκ νέου. Αυτά μόνο, γιατί  με τη ρητή εντολή να κρατάμε τις απόψεις μας "για τον εαυτό μας", φοβάμαι μη θίξω κι άλλο την ιερότητα της γραμματειακής υποστήριξης της παπαδιάς
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος diav

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 231
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4448 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 06:00:59 pm »
Όχι , δεν αναφερόμουν σε σχολιαστή (απαντώ επειδή αναφέρθηκα ονομαστικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εξέλιξη της συζήτησης) . Όλα τα σχόλια έχουν κάποια αναφορά (όχι στενή, ως αφορμή) σε άλλα για περαιτέρω σχολιασμό ή έκφραση (άλλης) γνώμης. Όταν είναι προσωπική η αναφορά για αλληλεπίδραση,  υπάρχει η παράθεση (όπως στο πρώτο σχόλιο, γιατί συμφωνούσα κατά 60% και με την ουσία του σχολίου της Κ. Φυσικά υπάρχουν και αξιόλογα διδακτορικά, αλλά πλέον έχουν αυξηθεί, γεγονός όχι απαραιτήτως από μόνο του αρνητικό, άλλο σχολιάστηκε).
Ο  πυρήνας του σχολίου μου ήταν τριπλός, μεταξύ άλλων διατύπωση  διαφορετικής γνώμης , χωρίς να κρίνονται προθέσεις, χωρίς να διερμηνεύονται απόψεις άλλων, χωρίς να θεωρώ ότι αναγνώστες χρειάζονται διευκρινίσεις (η πρόσληψη και η αποδοχή ή μη είναι δικό τους θέμα). Πλήρως κατανοητά όλα τα άλλα σχόλια , χωρίς ανάγκη επεξήγησης, αλλού πήγε ο σχολιασμός.

Στην ουσία : προτάσεις για τις αποσπάσεις υπάρχουν πολλές πολλά χρόνια για διαφανέστερη και δικαιότερη διαδικασία από πολλές απόψεις , φέτος δεν φαίνεται β’ φάση, αν εμμείνει η υπουργός, ας περιμένουμε ακόμα (αυτά συμβαίνουν κι ας έχουμε συνηθίσει εθιμικώ δικαίω,  θα προτιμούσα μια καλύτερη διαδικασία μια κι έξω), αλλά κατανοητή σε έναν βαθμό η δυσφορία.

Στην επικαιρότητα , για να μη γράψω στο άλλο νήμα και χαλάσω τη ροή: Καλή ευκολία στους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν (και θα καλύψουν λειτουργικά κενά και των εδώ αποσπάσεων) , ειδικά όσους έχουν ασφυκτικό πακετάρισμα και μακρύ ταξίδι !

Αποσυνδεδεμένος Penrose

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 443
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4449 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 06:57:15 pm »
Υποθέτω για να μην ακούστηκε κάποια πληροφορία, ούτε αύριο θα έχει συμπληρωματικές αποσπάσεις. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση που προηγήθηκε. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2025, 07:01:48 pm από Penrose »

Αποσυνδεδεμένος Penrose

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 443
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος ppil

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 617
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4451 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 12:41:07 pm »
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/489178_ekpaideytikos-kataggellei-adikia-se-apospasi-me-iremei-i-skepsi-pos-prokeitai-gia
Ενδιαφέρον το ότι η ίδια η πραγματικότητα φρόντισε να συνεχίσει τη συζήτηση, αυτή τη φορά μέσω επίσημης καταγγελίας. Το έγγραφο αυτό απλώς επιβεβαιώνει, σε θεσμικό πλέον επίπεδο, όλα όσα ειπώθηκαν εδώ, πίσω από ειρωνείες, αοριστίες και ευγενικές συσκοτίσεις. Μερικές φορές, η ουσία επιβιώνει ακόμη κι όταν επιχειρείται να θαφτεί κάτω από τον τύπο. Η "θρασύτητα", όπως φαίνεται, δεν εξαντλείται στους τρόπους, αποτυπώνεται και στις διαδικασίες.

diav, όταν κάποιος σχολιάζει ευθέως ένα συγκεκριμένο επιχείρημα, χρησιμοποιεί φράσεις και χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σαφώς σε προηγούμενο γραπτό και όλοι οι αναγνώστες το γνωρίζουν, το να ισχυρίζεται αργότερα πως "δεν αναφερόταν σε κανέναν συγκεκριμένα" δεν είναι ένδειξη διακριτικότητας, είναι ρητορική υπεκφυγή. Αν μάλιστα συνοδεύεται και από υποδείξεις για το πώς κάνει ο ίδιος τις σωστές παραπομπές, τότε το πράγμα αγγίζει την ειρωνεία. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή να μη λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους σπάνια προστατεύει εκείνον που την κάνει. Συνήθως, απλώς τον εκθέτει.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 12:43:48 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 434
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 209
Σύνολο: 211

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.077 δευτερόλεπτα. 36 ερωτήματα.