0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: goodman στις Ιουλίου 21, 2008, 06:52:28 pmΠαράθεση από: moon στις Ιουλίου 21, 2008, 05:26:08 pmΓια άλλη μια φορά, οι νεοδιόριστοι ΔΕΝ δικαιούνται απόσπαση. Γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου το υπουργείο καλεί μόνο τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς (αυτό θα το κρίνει η διεύθυνση στην οποία θα υπάγεσαι) να κάνουν αίτηση απόσπασης, παίρνοντας τα μόρια της περιοχής όπου θα αποσπαστούν και θεμελιώνοντας δικαίωμα μετάθεσης. Αν δεν είσαι στους πλεονάζοντες, δεν κάνεις αίτηση. Πέρα από αυτό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορείς να ζητήσεις απόσπαση για πολύ σοβαρούς λόγους. Kαλα, τι λες?Μονο εγω, χωρις να το πολυψαξω, ξερω 2-3 γνωστους μου εκπαιδευτικους, που διοριστηκαν αλλου και δεν εχουν πατησει ουτε μια χρονια! Κι ειναι και εργενηδες-αγαμοι!Και μου λες, οτι οι νεοδιορισθεντες δεν δικαιουνται αποσπαση?Το χρονοδιαγραμμα του υπουργειου λεει για αιτησεις για αποσπασεις νεοδιορισθεντων στα τελη Αυγουστου. Και θυμαμαι οτι περυσι ο Στυλιανιδης ειχε πει οτι οποιος ειναι εγγαμος με παιδια θα πηγαινει στον τοπο συμφεροντων του.Και μου λες μετα οτι οι νεοδιορισθεντες δεν δικαιουνται αποσπαση παρα μονο για πολυ σοβαρους λογους?25 χρονα παιδια που τους εκατσε διορισμος, εχουν να πατησουν απο τοτε που διοριστηκαν στο μερος που ειναι η οργανικη τους. Και διχως να ειναι υπεραριθμοι.goodman, εγώ ξέρω τι λέω. Αυτά που λές εσύ δεν ισχύουν. Το υπουργείο όταν λέει για αποσπάσεις νεοδιορισθέντων μιλάει για τους υπεράριθμους. Δεν ξέρω τι γνωστούς έχεις, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Μετά από έξι χρόνια που είμαι στο δημόσιο, ξέρω κι εγώ περιπτώσεις πολλές να σου πω. Και κανένας ποτέ δεν πήρε απόσπαση μόλις διορίστηκε. Μόνο υπεράριθμοι και εκλεγμένοι στις δημοτικές εκλογές. Ξέρω και μία συνάδελφο της οποίας ο άντρας είχε καρκίνο, πήρε απόσπαση Δεκέμβριο, και της έκαναν και τη χάρη (πολύ σωστά) να έχει δικαίωμα μετάθεσης. Και βέβαια όχι σε φορέα, όπως θες εσύ.Αυτό που είπε ο Στυλιανίδης δεν ισχύει για νεοδιόριστους. Απορώ μάλιστα πώς είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δηλαδή, το υπουργείο διορίζει κόσμο για να στελεχώσει τα σχολεία, και τους δίνει αμέσως την ευκαιρία να φύγουν; Μήπως να σου φτιάξουν κι ένα σχολείο κάτω από το σπίτι σου για να μην σε ξεβολεύουν; Στην τελική, όπως σου έχουν ξαναπεί, πάρε ένα τηλέφωνο σε μια δευτεροβάθμια, ή ακόμα καλύτερα στο υπουργείο. Δεν σου εγγυώμαι ότι δεν θα γελάσουν αν τους πεις ότι ακόμα δεν διορίστηκες και θες να βρεις τρόπο να μην πατήσεις στο σχολείο. Και επειδή σε προηγούμενο post είπα ότι με ενοχλεί αυτή η συζήτηση και μου ψιλοεπιτέθηκαν, πίστεψέ με δεν θα με ενοχλούσε αν μέσα σε όλες σου τις απορίες ρωτούσες και κάτι που έχει να κάνει με το σχολείο, τους διευθυντές, τα παιδιά, τα δικαιώματά σου κλπ, και όχι μόνο για απόσπαση σε φορέα, ή αν είχες πραγματικά έναν σοβαρό λόγο. Γιατί οικογένεια με 2 παιδιά έχουν πάρα πολλοί, που για χρόνια τρέχουν μακριά και αναγκάζονται να στερηθούν τις οικογένειες τους.
Παράθεση από: moon στις Ιουλίου 21, 2008, 05:26:08 pmΓια άλλη μια φορά, οι νεοδιόριστοι ΔΕΝ δικαιούνται απόσπαση. Γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου το υπουργείο καλεί μόνο τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς (αυτό θα το κρίνει η διεύθυνση στην οποία θα υπάγεσαι) να κάνουν αίτηση απόσπασης, παίρνοντας τα μόρια της περιοχής όπου θα αποσπαστούν και θεμελιώνοντας δικαίωμα μετάθεσης. Αν δεν είσαι στους πλεονάζοντες, δεν κάνεις αίτηση. Πέρα από αυτό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορείς να ζητήσεις απόσπαση για πολύ σοβαρούς λόγους. Kαλα, τι λες?Μονο εγω, χωρις να το πολυψαξω, ξερω 2-3 γνωστους μου εκπαιδευτικους, που διοριστηκαν αλλου και δεν εχουν πατησει ουτε μια χρονια! Κι ειναι και εργενηδες-αγαμοι!Και μου λες, οτι οι νεοδιορισθεντες δεν δικαιουνται αποσπαση?Το χρονοδιαγραμμα του υπουργειου λεει για αιτησεις για αποσπασεις νεοδιορισθεντων στα τελη Αυγουστου. Και θυμαμαι οτι περυσι ο Στυλιανιδης ειχε πει οτι οποιος ειναι εγγαμος με παιδια θα πηγαινει στον τοπο συμφεροντων του.Και μου λες μετα οτι οι νεοδιορισθεντες δεν δικαιουνται αποσπαση παρα μονο για πολυ σοβαρους λογους?25 χρονα παιδια που τους εκατσε διορισμος, εχουν να πατησουν απο τοτε που διοριστηκαν στο μερος που ειναι η οργανικη τους. Και διχως να ειναι υπεραριθμοι.
Για άλλη μια φορά, οι νεοδιόριστοι ΔΕΝ δικαιούνται απόσπαση. Γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου το υπουργείο καλεί μόνο τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς (αυτό θα το κρίνει η διεύθυνση στην οποία θα υπάγεσαι) να κάνουν αίτηση απόσπασης, παίρνοντας τα μόρια της περιοχής όπου θα αποσπαστούν και θεμελιώνοντας δικαίωμα μετάθεσης. Αν δεν είσαι στους πλεονάζοντες, δεν κάνεις αίτηση. Πέρα από αυτό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορείς να ζητήσεις απόσπαση για πολύ σοβαρούς λόγους.
Από προσωπική εμπειρία... Οι νεοδιόριστοι δικαιούνται απόσπαση για σοβαρούς λόγους υγείας. Αναφέρονται οι κατηγορίες ασθενειών που δικαιούνται απόσπασης και πρέπει να προσκομίσεις και πιστοποιητικό δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής. Παρόλο που το δικαιούμουν από το Σεπτέμβρη που ορκίστηκα πέρισυ την πήρα τον Δεκέμβρη, αφού αναγκάστηκα να έρθω από Δωδεκάνησα Αθήνα στο Υπουργείο για να τους πιέσω. Αν παρόλα αυτά καταφέρεις να πάρεις απόσπαση χωρίς λόγους υγείας, τότε για να σου δώσουν οργανική θα πρέπει να υπηρετήσεις τον πρώτο σου διορισμό...
Γειά σε όλους!Σχετικά με τις αποσπάσεις εμάς μας είπαν από τη ΔΔΕ ότι χθες θα έβγαινε η εγκύκλιος αλλά τελικά τίποτα..λογικά μέχρι Παρασκευή θα πρέπει να έχει βγει!Εν αναμονή λοιπόν!
Παιδιά σε επικοινωνία που είχα με το τμήμα αποσπάσεων του ΥΠΕΠΘ για προσωπικό ζήτημα, ρώτησα για την σχετική εγκύκλιο των νεοδιόριστων και μου είπαν ότι δε θα βγει εγκύκλιος και όσοι είναι υπεράριθμοι ή έχουν σοβαρά προβλήματα θα κάνουν χειρόγραφη αίτηση απόσπασης στις κατά τόπους διευθύνσεις όπου υπάγονται.