*

Αποστολέας Θέμα: Να κλείσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ή Όχι;  (Αναγνώστηκε 10043 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Να κλείσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ή Όχι;
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 21, 2010, 10:46:30 pm »
Μα δεν λέει κανείς για κλείσιμο, αλλά για ξεκαθάρισμα στα τμήματα (με εξαίρεση αυτό της Κοιν. Θεολ. που μπορεί εύκολα να συγχωνεύθει με το τμήμα Θεολογίας).

τι είναι το ξεκαθάρισμα ? στο τμήμα αυτό λέει για άμεση κατάργηση.

Τι πάει να πει συγχώνευση ? κατάργηση πάει να πει. Απλά τους φοιτητές και τους καθηγητές τους στέλνουν σε άλλο τμήμα.

Θα μου πείτε γιατί να μην κλείσουν 5-6-15 τμήματα, οκ πάω πάσο. Να κλείσουν μερικά τμήματα μαθηματικών, φιλολογίας, αρχαιολογίας, μηχανικών, πληροφορικής και γενικά να συγχωνευτούν ρε παιδί μου, δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά. Θα μου πείτε θα αυξηθούν οι φοιτητές στα νέα τμήματα ? μπα δεν το νομίζω.

Ποιά η διαφορά του να κλείσουν ή να συγχωνευθούν τα τμήματα μαθηματικών, φιλολογίας κλπ από το να κλείσει ή να συγχωνευθεί το συγκεκριμένο τμήμα στης Θεολογίας; ??? Και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο δεν είναι; Έχουμε πολλά και στην ουσία άχρηστα τμήματα με παρόμοια αντικείμενα, τα οποία έγιναν για χίλιους δυο άλλους λόγους εκτός από το να βγάζουν επιστήμονες, τα οποία μπορούν να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. :-\ Το πλήθος των φοιτητών δεν θα αλλάξει στις πιο πολλές περιπτώσεις, αφού οι εισακτέοι σε κάποια τμήματα είναι μέχρι και μονοψήφιος αριθμός!

μα αυτό είπα δεν υπάρχει διαφορά στην κατάργηση με συγχώνευση,

αλλά ποιος είμαι εγώ να πω ποιο είναι άχρηστο τμήμα και ότι δεν βγάζουν επιστήμονες ? εσύ μπορείς? οκ πάω πάσο

πάντως δεν μιλάνε μόνο για τμήματα που έχουν μονοψήφιο αριθμό, το συγκεκριμένο τμήμα έχει σίγουρα περισσότερους
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 21, 2010, 11:59:32 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:03:56 »

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 21, 2010, 11:00:02 pm »
Μα δεν λέει κανείς για κλείσιμο, αλλά για ξεκαθάρισμα στα τμήματα (με εξαίρεση αυτό της Κοιν. Θεολ. που μπορεί εύκολα να συγχωνεύθει με το τμήμα Θεολογίας).

τι είναι το ξεκαθάρισμα ? στο τμήμα αυτό λέει για άμεση κατάργηση.

Τι πάει να πει συγχώνευση ? κατάργηση πάει να πει. Απλά τους φοιτητές και τους καθηγητές τους στέλνουν σε άλλο τμήμα.

Θα μου πείτε γιατί να μην κλείσουν 5-6-15 τμήματα, οκ πάω πάσο. Να κλείσουν μερικά τμήματα μαθηματικών, φιλολογίας, αρχαιολογίας, μηχανικών, πληροφορικής και γενικά να συγχωνευτούν ρε παιδί μου, δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά. Θα μου πείτε θα αυξηθούν οι φοιτητές στα νέα τμήματα ? μπα δεν το νομίζω.

Ποιά η διαφορά του να κλείσουν ή να συγχωνευθούν τα τμήματα μαθηματικών, φιλολογίας κλπ από το να κλείσει ή να συγχωνευθεί το συγκεκριμένο τμήμα στης Θεολογίας; ??? Και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο δεν είναι; Έχουμε πολλά και στην ουσία άχρηστα τμήματα με παρόμοια αντικείμενα, τα οποία έγιναν για χίλιους δυο άλλους λόγους εκτός από το να βγάζουν επιστήμονες, τα οποία μπορούν να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. :-\ Το πλήθος των φοιτητών δεν θα αλλάξει στις πιο πολλές περιπτώσεις, αφού οι εισακτέοι σε κάποια τμήματα είναι μέχρι και μονοψήφιος αριθμός!

μα αυτό είπα δεν υπάρχει διαφορά στην κατάργηση κατάργηση,

αλλά ποιος είμαι εγώ να πω ποιο είναι άχρηστο τμήμα και ότι δεν βγάζουν επιστήμονες ? εσύ μπορείς? οκ πάω πάσο

πάντως δεν μιλάνε μόνο για τμήματα που έχουν μονοψήφιο αριθμό, το συγκεκριμένο τμήμα έχει σίγουρα περισσότερους

Κοίτα, σε κάποια άλλη φάση δεν θα έλεγα ότι είναι άχρηστο κανένα τμήμα γιατί προσφέρει δουλειά στα μέλη ΔΕΠ και σε πολύ κόσμο ακόμη, όπως υπάρχουν και κάποιοι φοιτητές που το επιλέγουν ίσα για να πουν ότι κάτι τέλειωσαν ή βγάζουν επιστήμονες σε κάποιο βαθμό από όσους το επιλέγουν συνειδητά. Αλλά έχει κάποια τμήματα που δεν τα επιλέγουν οι υποψήφιοι γιατί δεν έχουν επαγγελματική αποκατάσταση στην ελληνική τουλάχιστον αγορά και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Καταλαβαίνω που πάει η όλη κατάσταση, αλλά σε κάποιες περιτπωσεις είναι και αναγκαίο να γίνουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις. Θα σου πω για τον δικό μου κλάδο που φιλόλογοι ξεπηδάμε από παντού και έχουμε χίλια δυο τμήματα με αποτέλεσμα να έχουμε φιλολόγους μέχρι και τον επόμενο αιώνα! :-\ Κάτι δεν πρέπει να γίνει και σε αυτή την περίπτωση; Τί το τόσο διαφορετικό έχουν όλα αυτά τα τμήματα (όχι μόνο τα φιλολογικά) που να δικαιολογεί το λόγο ύπαρξής τους και δεν μπορούν να συγχωνευθούν σε ένα αλλά με μαθήματα επιλογής και κατευθύνσεις; Έχουμε φτάσει σε σημείο σε πολλά τμήματα τα μαθήματα να επαναλαμβάνονται στην ουσία αλλά με άλλο τίτλο για να συμπληρώνεται το πρόγραμμα σπουδών και σε αρκετές περιπτώσεις να πηγαίνουν φοιτητές αλλά αν μην ξέρουν στην ουσία τι θα βγουν από εκεί. Ετσι το βλέπω εγώ, αν κάνω λάθος κάπου... η διόρθωση ευπρόσδεκτη. :)
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 21, 2010, 11:36:44 pm »
Παράθεση
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=14833
   Μου αρέσει ως ιδέα. Ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου τμήματος; Να ενσωματωθεί στο τμήμα Θεολογίας να τελειώνουμε.

Ασφαλώς και πρέπει να κλείσει. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβαινε. Είναι ντροπή για τον πνευματικό κόσμο.
Το κλείσιμο είναι η ηπιότερη κάθαρση που αρμόζει σε αυτό το τμήμα.
Δεν συζητώ ότι η ενέργεια αυτή του Πανάρετου είναι πραγματικός σταθμός για τα δρώμενα στα κορυφαία ,υποτίθεται, ιδρύματα.
Επιτέλους που έγινε κάτι.  :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος lifelover

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 08:21:10 pm »
μπραβο. αρχικα χαιρομαι που βλεπω τετοια υποστιριξη απο ολους για αυτο το τμημα. ηθελα να ενημερωσω οσους θεωρουν την θεολογικη με την κοινωνικη θεολογια ιδια ας ψαξουν πρωτα τα μαθηματα και τι διδασκεται κ μετα ας πουν την αποψη τους. δευτερον οσον αφορα την οικογενειοκρατια γιατι συμφωνειτε στο κλεισιμο της σχολης και οχι στην εξαλειψη αυτου του φαινομενου δεν καταλαβαινω. τους φοιτητες τουσ σκεφτηκατε;;; προφανως οχι.. τι φταινε εκεινοι να πληρωσουν λαθη αλλων;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:03:56 »

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 08:42:16 pm »
τους φοιτητες τουσ σκεφτηκατε;;; προφανως οχι.. τι φταινε εκεινοι να πληρωσουν λαθη αλλων;;

Μα πάντα έτσι δεν γίνεται; Τώρα δεν πληρώνουμε τα λάθη άλλων;

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 08:48:53 pm »
ωραια αφου τα πληρωνουμε ας τους αφησουμε να μας πατησουν κι αλλο..!! με ποια λογικη?? μιλαμε για παιδεια! τουλαχιστον τα παιδια αντιδρανε. εχουν το θαρρος και το κανουν! κ διεκδικουν τα δικαιωματα τους! αυτα της μορφωσης και της συνεχισης των σπουδων τους!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 09:17:25 pm »
και θα ξαναπω τοσα ξερετε τοσα λετε. οι περισσοτεροι την καναν απο τη σχολη.. εσειεσ κυριε giannios θελετε να κλεισει η σχολη για να μεινουν ανεργοι οι καθηγητες κ να την πληρωσουν κτλ κτλ. ωραια. απαντηστε μου σ'αυτο που ρωτησα πριν. οι φοιτητες??? τι φταινε??

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 09:39:17 pm »
απο τη σχολη αυτη δεν βγαινει κανεις μονο θεολογος..

Ας το διαβασει οποιος λεει οτι η κοινωνικη θεολογια δεν ειναι επιστημη.Ειναι μια ανθρωπιστικη επιστημη...το ιδιο ελεγαν και για την ψυχολογια τον 20ο αιωνα η Ντοροθι Μπρατζινσκι και ο Γουιλιαμ Τζειμς οτι δεν ειναι επιστημη...Δηλαδη τι? επρεπε να καταργησουν τη σχολη ψυχολογιας??Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αποσυνδεδεμένος hlios

• Νέο μέλος
  • *
  • Free Spirit
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:06:50 pm »
Είπα να μη μιλήσω, αλλά δεν άντεξα. Δεν έχετε ιδέα τί συμβαίνει στα ελληνικἀ Πανεπιστήμια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η οικογενειοκρατία. Η μεγαλύτερη μάστιγα είναι όταν ένας ή δύο (άσχετο αν είναι συγγενείς ή όχι) έχουν την εξουσία στα χέρια τους και κάνουν κουμάντο σε όλα και σε όλους, ώστε οι υπόλοιποι να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι τέλεια δικτυομένοι σε όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια και σε πολιτικούς κύκλους. Έτσι μπορούν να προωθούν όποιον θέλουν και να κατασπαράζουν όποιον δεν συμπαθούν ή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Εάν γίνει πραγματική κάθαρση στα Πανεπιστήμια και επικρατήσει αξιοκρατία, θα ακυρωθούν 8 στις 10 εκλογές μελών ΔΕΠ. Πιστέψτε με. Ξέρω πολύ καλά τί σας λέω. Δυστυχώς σε όλες τις Σχολές γίνονται αίσχη. Και δεν μιλάω μόνο για αναξιοκρατία, αλλά για πραγματική εκμετάλλευση νέων ικανών επιστημόνων και βιασμό της ψυχής και των ονείρων τους. Το Υπουργείο όμως δεν έχει σκοπό να κάνει κάθαρση. Η κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας δεν εξυπηρετεί την κάθαρση αλλά άλλα συμφέροντα. Οπωσδήποτε πρέπει να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές σε όλους όσοι ευθύνονται. Αλλά εάν το Υπουργείο θέλει πραγματικά να καθαρίσει τα Πανεπιστήμια από τη βρώμα, πρέπει να κάνει ΕΔΕ σε όλες τις σχολές και να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των εκλογών μελών ΔΕΠ. Αλλά ποιος τολμά; Δεν συμφέρει κάτι τέτοιο. Γι'αυτό σας παρακαλώ μην είστε εύκολοι στις κρίσεις σας, όταν δεν γνωρίζετε τα πράγματα από μέσα. Η αγανάκτησή σας είναι δικαιολογημένη. Φανταστείτε όμως τί πόνο και αγανάκτηση βιώνουν πολλοί νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα, που αφού τους έστιψαν καλά-καλά στα Πανεπιστήμια, τους πέταξαν σαν στυμένες λεμονόκουπες, για να βάλουν δικά τους "παιδιά", όχι απαραίτητα σαρκικά παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:17:08 pm »
Γι'αυτό σας παρακαλώ μην είστε εύκολοι στις κρίσεις σας, όταν δεν γνωρίζετε τα πράγματα από μέσα. Η αγανάκτησή σας είναι δικαιολογημένη. Φανταστείτε όμως τί πόνο και αγανάκτηση βιώνουν πολλοί νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα, που αφού τους έστιψαν καλά-καλά στα Πανεπιστήμια, τους πέταξαν σαν στυμένες λεμονόκουπες, για να βάλουν δικά τους "παιδιά", όχι απαραίτητα σαρκικά παιδιά.
++++++

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:20:53 pm »
Συμφωνω απολυτα. υπαρχει καποιο αλλο συμφερον που θελουν να την κλεισουν! δεν ειναι αρκετο το οτι υπαρχει οικογενειοκρατια για να κλεισει ετσι ενα τμημα! δεν γινονται ετσι αυτα...

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:32:30 pm »
Λοιπόν θα μιλήσω έξω από τα δόντια:

Δεν θεωρώ οτι οι Θεολόγοι, Παιδαγωγοί, Φιλόσοφοι και άλλοι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!!!

Δεν είναι επιστήμονες. Προσφέρουν κοινωνικό έργο. Έχω ξαναεκφράσει αυτή τη γνώμη μου και σε άλλα topic. Η προσφορά κοινωνικού έργου δεν σε κάνει επιστήμονα. Αλλά ούτε και με το να είσαι επιστήμονας σημαίνει ότι προσφέρεις αναγκαστικά.

Φίλε μου, το ότι η θεολογία δανείζεται γνώσεις από άλλος κλάδους, δεν σημαίνει ότι μπορείς να γίνεις ψυχολόγος ή δάσκαλος. Αυτές τις βλακείες (δεν εννοώ προς θεού ότι λες βλακειές) μας έλεγαν καθηγητάδες στη σχολή μας, ότι και καλά οι γεωπόνοι, είναι βιολόγοι και εδαφολόγοι, σιγά μην είναι και γεωολόγοι. Όταν βγεις και ψάξεις δουλειά, το πτυχίο σου θά λέει θεολόγος, κανείς δεν θα σε δεχθεί ως ψυχολόγο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Έχουμε ήδη θεολογικές σχολές, δεν είναι καλό να κλέίσουν κάποιες, ώστε να γλιτώσουν από τον εφιάλτη της ανεργίας νέοι άνθρωποι;; Αυτό συμφωνώ να γίνει και σε άλλες σχολές.

Μα δεν καταλαβαίνετε ότι αν φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι γιατι είμαστε όλοι υπεράριθμοι και τώρα πλεονπροσλήψεις γιοκ, που σημαίνει φουλ ανεργία;;; Ποια έρευνα εξυπηρετεί να είναι ανοιχτά τμήματα όταν οι αποφοιτοί τους είναι άνεργοι;;;

Ο ιερός Χρυσόστομος είναι ΚΟΛΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. Σε πληροφορώ ότι η θεολογία δεν είναι αυτή που διδάσκουν σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να διδάσκουν αθεία στις θεολογικές σχολές. Έχω παρεβρεθεί σε συνέδρια θεολογίας και ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ κάποιοι κατέληξαν να πουν.

Η θεολογία είναι βίωμα ζωής, όχι επιστήμη, δεν μπορείς να μεταδώσεις την αγάπη για το θεό με το να κυρήτεις σε ανθρώπιυς ακαταλαβίστικα πράγματα. Και αυτό λείπει από τη σημερινή ζωή. Ο θεολόγος δεν θα πρέπει να είναι επιστήμονας. Ο θεολόγος που περιγραφουν τα ιερά κείμενα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:35:26 pm από giannios »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:48:37 pm »
φιλη θα προτιμουσα. εμεις τα εχουμε κανει ετσι ομως γιατι δεν αντιδρουμε. συμφωνω μαυτα που λες αλλα λυπαμαι η κοινωνικη θεολογια εχει ΔΙΑΦΟΡΕΣ απο την θεολογια. δεν περναει το μηνυμα ''πρεπει να πιστεψουμε στο θεο'' αλλα διδασκει για ολες τις θρησκειες απο την αρχη του κοσμου σε ολο τον πλανητη.
η ψυχολογια κ τα υπολοιπα μαθηματα ανοιγουν πορτες για το συγκεκριμενο αντικειμενο. οπως κ η εγκληματολογια και η φιλοσοφια κτλ. Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα..

Αποσυνδεδεμένος sofiagexa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 10:55:20 pm »
Είμαι της άποψης να κλείσει το τμήμα αν και εφόσον όντως οι περισσότεροι διδάσκοντες του απέκτησαν τα "προσόντα" τους με πλάγια μέσα. Και αν και εφόσον όντως διορίστηκαν με πλάγια μέσα. Γιατί πολύ απλά ως φορολογούμενη δεν δέχομαι να πληρώνω μια σχολή με ανθρώπους ανάξιους που θέλαν να γίνουν ακαδημαϊκοί μόνο στο όνομα και όχι στις υποχρεώσεις και το γνωστικό υπόβαθρο. Σαφώς δεν φταίνε σε τίποτα οι φοιτητές του τμήματος και θα έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα να μπορέσουν να σπουδάσουν αυτό που επέλεξαν αλλά όχι καθοδηγούμενοι από απατεώνες τις οικογενειοκρατίας. Και θα έπρεπε να ψάξουν τι συμβαίνει σε όλες τις σχολές γιατί το τι γίνεται πραγματικά δεν έχει καν όρια.. Και φυσικά μετά από αυτό σε κάθε σχολή να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!
Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ... Μα ωστόσο λάμπει...
(Οδ. Ελύτης)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144