0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δραχμη δεν πιστευω να λεγεται το νεο νομισμα..........μπορει να ειναι ενα υποευρω , υποτιμημενο 30% μειον εναντι του ευρω. Στην Αργεντινη οι ανθρωποι ζητουσαν απο τις τραπεζες να τους δωσουν τις καταθεσεις τους στο παλιο νομισμα που ειχαν αρχικα καταθεσει κι οχι στο νεο οπως κι εγινε.Το νεο νομισμα στην Αργεντινη ηταν υποτιμημενο σχεδον 80% μειον δηλαδη 20% σε ισοτιμια του παλιου........σφαγη.....Εκει ο κοσμος αργησε πολυ να αντιδρασει..........κι αφηνε τις καταθεσεις του στις τραπεζες.
Δεν θυμάμαι να τους έδωσαν τις καταθέσεις τους στο παλιό νόμισμα, γιατί τις είχαν μετατρέψει αυτόματα σε πέσος. Μετά από συνεχείς υποτιμήσεις, έφτασαν να χάσουν οι καταθέσεις το 75% της αρχικής τους αξίας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμό των αναλήψεων είχε ως αποτέλεσμα να βγουν οι άνθρωποι στους δρόμους με τις κατσαρόλες, να κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ μάρκετ και ο κεντροαριστερής προέλευσης πρόεδρος Φερνάντο Ντε λα Ρούα να φύγει με το ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, για να γλιτώσει από την οργή του όχλου.Εν πάση περιπτώσει, ας ευχηθούμε τα πράγματα εδώ να εξελιχθούν καλύτερα.
Να ξέρατε πόσο εξυπηρετεί ο φόβος τον κάθε απίστευτο γιωργάκη!!!Να ξέρατε πόσο ωραίο βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής αλητείας είναι τέτοια θέματα (topics);Ξέρετε ότι η επιστροφή στα εθνικά ανεξάρτητα νομίσματα θα ήταν η καταστροφή της Ευρωπαϊκής και υπερατλαντικής μαφίας που βιάζει με ελεγχόμενη κρίση τις εθνικές οικονομίες;Ξέρετε ότι οι σοβαρότεροι μη ελεγχόμενοι οικονομολόγοι συμφωνούν στο ότι θα έπρεπε να είχαμε φύγει χτες απ' τη φυλακή του ευρώ;Ξέρετε .......
Πάντως γνωστός μου που ήθελε προσφατα να βγάλει χρήματα από το λογαριασμό του στην τράπεζα για αγορά ακινήτου, η τραπεζα δεν ήταν πρόθυμη να του δώσει το ποσο, και του ζήτησαν να προσκομήσει τίτλους αγοροπωλησιας προκειμένου να επιβεβαιωσουν την αγορά του ακινήτου..
Παράθεση από: jamais στις Νοεμβρίου 21, 2010, 11:37:08 pmΠάντως γνωστός μου που ήθελε προσφατα να βγάλει χρήματα από το λογαριασμό του στην τράπεζα για αγορά ακινήτου, η τραπεζα δεν ήταν πρόθυμη να του δώσει το ποσο, και του ζήτησαν να προσκομήσει τίτλους αγοροπωλησιας προκειμένου να επιβεβαιωσουν την αγορά του ακινήτου..Αυτό δεν παίζει... κάτι λάθος θα σου είπε ο γνωστός ή δεν κατάλαβε καλά ο ίδιος;
Παράθεση από: ribo στις Νοεμβρίου 21, 2010, 11:18:54 pmΝα ξέρατε πόσο εξυπηρετεί ο φόβος τον κάθε απίστευτο γιωργάκη!!!Να ξέρατε πόσο ωραίο βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής αλητείας είναι τέτοια θέματα (topics);Ξέρετε ότι η επιστροφή στα εθνικά ανεξάρτητα νομίσματα θα ήταν η καταστροφή της Ευρωπαϊκής και υπερατλαντικής μαφίας που βιάζει με ελεγχόμενη κρίση τις εθνικές οικονομίες;Ξέρετε ότι οι σοβαρότεροι μη ελεγχόμενοι οικονομολόγοι συμφωνούν στο ότι θα έπρεπε να είχαμε φύγει χτες απ' τη φυλακή του ευρώ;Ξέρετε .......Δεν αντιλέγω. Έχω την αίσθηση όμως, αν και δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε οικονομολόγος, ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα πρέπει να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο και από κατάλληλους ανθρώπους. Ισχύει κάτι από τα δυο στην παρούσα συγκυρία;
Απ΄ ό,τι ξέρω, συνήθως στις χρεοκοπίες συμβαίνουν τα εξής: -Τον πρώτο καιρό κηρύσσει στάση πληρωμών σε εργαζομένους και συνταξιούχους. Στη συνέχεια τους πληρώνει μεν, αλλά όχι κάθε μήνα και όχι το ποσό που έπαιρναν πριν (δραματικά λιγότερα χρήματα).