*

Αποστολέας Θέμα: Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες και παιδιά δημοτικού  (Αναγνώστηκε 7114 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες και παιδιά δημοτικού
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 02:14:09 pm »
Η όποια βλάβη στα κύτταρα έχει να κάνει όχι μόνο με το μήκος κύματος της ακτινοβολίας, αλλά και την ένταση και ισχύ της σε κάποια περιοχή.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει π.χ. σε πόση απόσταση από καλώδια υψηλής τάσης πρέπει να κατοικεί κανείς για να είναι ασφαλής (υπάρχουν διεθνή στάνταρ, αλλά συνεχώς αλλάζουν, ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζονται πολλές φορές για να εξυπηρετούν οικονομικούς σκοπούς και όχι την υγεία).
Όσον αφορά τα ασύρματα δίκτυα, η ισχύς είναι συνήθως πολύ χαμηλή. Το ερώτημα είναι γιατί να επιβαρύνεται κάποιος σε πρόσθετη Η/Μ ακτινοβολία, ενώ μπορεί να την αποφύγει και μάλιστα με οικονομικό όφελος (νομίζω η σύνδεση με καλώδια είναι πιο οικονομική από την ασύρματη).
Από την άλλη, πρέπει να παρατηρήσω ότι γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα (ή σχεδόν τίποτα), μιας και ζούμε σε επιβαρύμενο περιβάλλον ήδη (και ειδικά όσον αφορά τις Η/Μ ακτινοβολίες, βλ. ασύρματα δίκτυα σε περιοχές δήμων, κινητή τηλεφωνία, ηλεκτρονικές συσκευές και καλωδιώσεις σε κάθε σπίτι κλπ.)
Θα πρέπει να συνεχιστούν έρευνες σχετικές με όλα αυτά, αλλά μέχρι τότε πρέπει ο καθένας (και το κράτος) να ελαττώνει - στο μέτρο του δυνατού - την έκθεσή του σε περιττές ακτινοβολίες, χωρίς πανικό και φόβο. Η άγνοια είναι ο χειρότερος εχθρός συνήθως.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:48 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 04:30:49 pm »
δηλαδη,Landau, περιμενε ρε φιλε,...εγω που εχω στη κουζινα μου ασυρματο τηλεφωνο σταθερο, 2 κινητα (1 με συνδεση, 1 γουατς απ (δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα το αναφερω), ενα λαπτοπ ασυρματο, ενα φουρνο μικροκυματων, κουζινα,ψυγειο, πλυντηριο πιατων, τοστιερα, καφετιερα, ραδιοφωνο ψηφιακο, cd player (για να ακουω ρεμπετικα οταν μαγειρευω) ενα καμινετο (el greco) για να ψηνω τον καφε, 1 πακετο τσιγαρα και ενα τασακι για τις ωρες που ειμαι στο pde  και ολα αυτα μεσα σε 8 τετραγωνικα, κινδυνευω? πες μου?

και ολα αυτα σε 50 μετρα καλωδια και πανω απο 5 πολυπριζα γυρω γυρω
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 14, 2011, 04:34:29 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 04:40:11 pm »
όχι καλέ...
αλλά καλού κακού κάνε ....ασφάλεια ζωής και πυρός ετσί για να υπάρχουν......

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 04:48:24 pm »
σωστηηηηηηηηη !!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:48 »

Αποσυνδεδεμένος ekalaitz

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2016, 03:06:21 pm από ekalaitz »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 05:31:14 pm »
δηλαδη,Landau, περιμενε ρε φιλε,...εγω που εχω στη κουζινα μου ασυρματο τηλεφωνο σταθερο, 2 κινητα (1 με συνδεση, 1 γουατς απ (δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα το αναφερω), ενα λαπτοπ ασυρματο, ενα φουρνο μικροκυματων, κουζινα,ψυγειο, πλυντηριο πιατων, τοστιερα, καφετιερα, ραδιοφωνο ψηφιακο, cd player (για να ακουω ρεμπετικα οταν μαγειρευω) ενα καμινετο (el greco) για να ψηνω τον καφε, 1 πακετο τσιγαρα και ενα τασακι για τις ωρες που ειμαι στο pde  και ολα αυτα μεσα σε 8 τετραγωνικα, κινδυνευω? πες μου?

και ολα αυτα σε 50 μετρα καλωδια και πανω απο 5 πολυπριζα γυρω γυρω

Από όλα αυτά που ανέφερες, πιο άμεσα κινδυνεύεις από το τσιγάρο (μεταξύ των 10άδων βλαβερών χημικών ενώσεων που εκλύονται από αναμένο τσιγάρο, υπάρχουν και ραδιενεργά στοιχεία ;D). Όλα τα υπόλοιπα απλά δημιουργούν ένα υπόβαθρο - χαμηλής έντασης μεν - αλλά συνεχούς έκθεσης σε Η/Μ ακτινοβολία. Απλά όταν κοιμάσαι, μην έχεις πάνω από το κεφάλι σου 500 ηλεκτρονικές συσκευές (ούτε τσιγάρα :P)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 14, 2011, 05:33:17 pm από Landau »
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 05:59:16 pm »
πανω απ το κεφαλι μου,οταν κοιμαμαι, δεν εχω ηλεκτρονικες συσκευες, αλλα τα τσιγαρα δεν τα εχω ρε συ πανω απο το κεφαλι μου αλλα πανω στο κομοδινο αριστερα μου. Ειναι κακο αυτο ή μηπως θα ειναι καλυτερα να τα βαλω μεσα στο πρωτο συρταρι του?... ;D ;D

ΟΚ, καλα ειναι τα αστεια αλλα πιστευω πως γενικα πλεον ζουμε σε περιβαλλον ακτινοβολιας (κινητα,...κλπ)Ακομα και η οθονη στο κομπιουτερ βλαπτει. Αν και οπου μπορουμε να εχουμε λιγοτερη εκθεση στην ακτινοβολια (οπως και στον ηλιο το καλοκαιρι) ας το επιδιωξουμε.

Αποσυνδεδεμένος DM

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 06:49:51 pm »
Ένα πολύ καλό αφιέρωμα για τις ακτινοβολίες που δεχόμαστε είχε πριν ένα χρόνο περίπου το περιοδικό ΟΙΚΟ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το αφιέρωμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_14/11/2009_1290367

Αποσυνδεδεμένος ekalaitz

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:09:19 pm »
Ένα πολύ καλό αφιέρωμα για τις ακτινοβολίες που δεχόμαστε είχε πριν ένα χρόνο περίπου το περιοδικό ΟΙΚΟ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το αφιέρωμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_14/11/2009_1290367
Ενδιαφέρον άρθρο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2016, 03:03:20 pm από ekalaitz »

Αποσυνδεδεμένος ekalaitz

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 15, 2011, 11:32:44 am »
Θα τα δούμε τα αποτελέσματα σε λίγα χρονάκια!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2016, 03:01:47 pm από ekalaitz »

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:54:22 am »
Να δώσω και γω μια σοβαρή απάντηση (γιατί πολλές απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι καθόλου σοβαρές) στο ερώτημα αν κινδυνεύουν τα παιδιά στα δημοτικά από το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζει φέτος για πρώτη χρονιά το υπουργείο παιδείας.

Καταρχήν για την ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες αλλά καμία δεν βρέθηκε που να αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο ότι προκαλεί την παραμικρή βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεύτερον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την αγορά 10 λάπτοπ, τα οποία τοποθετούνται σε ειδικό φοριαμό, ο οποίος περιέχει και ασύρματο ρούτερ και ο οποίος μετακινείται από τάξη σε τάξη ανάλογα με το που χρειάζεται. Δηλαδή ΔΕΝ βρίσκεται τοποθετημένος μέσα σε μία τάξη όλη την μέρα να βομβαρδίζει τα καημένα τα αγγελούδια μας (πόσο αρέσει σε μερικούς να εκμεταλλεύονται τα παιδιά προσδίδοντας τους όμορφα προσωνύμια για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς ...) αλλά μετακινήται συνεχώς, χωρίς καν να λειτουργούν, ούτε το ρούτερ αλλά ούτε και τα λάπτοπ.

Τρίτον, όπως πάρα πολλά καινοτόμα προγράμματα σε αυτή τη χώρα, σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα λάπτοπ (άντε το πολύ πολύ κάποιος πληροφορικός στο σχολείο του οποίου δεν υπάρχει εργαστήριο υπολογιστών) είτε από άγνοια, είτε από βαρεμάρα (το να κουβαλάς όλη αυτή την κουμούτσα από τάξη σε τάξη δεν είναι και ότι πιο διασκεδαστικό) οπότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ότι τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν !

Αποσυνδεδεμένος ekalaitz

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 11:08:32 am »
Να δώσω και γω μια σοβαρή απάντηση (γιατί πολλές απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι καθόλου σοβαρές) στο ερώτημα αν κινδυνεύουν τα παιδιά στα δημοτικά από το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζει φέτος για πρώτη χρονιά το υπουργείο παιδείας.

Παράθεση
Καταρχήν για την ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες αλλά καμία δεν βρέθηκε που να αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο ότι προκαλεί την παραμικρή βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Για δώσε μας στοιχεία για κάποια επίσημη έρευνα που να δείχνει ότι είναι ακίνδυνη για τα παιδιά.
Παράθεση
Δεύτερον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την αγορά 10 λάπτοπ, τα οποία τοποθετούνται σε ειδικό φοριαμό, ο οποίος περιέχει και ασύρματο ρούτερ και ο οποίος μετακινείται από τάξη σε τάξη ανάλογα με το που χρειάζεται. Δηλαδή ΔΕΝ βρίσκεται τοποθετημένος μέσα σε μία τάξη όλη την μέρα να βομβαρδίζει τα καημένα τα αγγελούδια μας (πόσο αρέσει σε μερικούς να εκμεταλλεύονται τα παιδιά προσδίδοντας τους όμορφα προσωνύμια για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς ...) αλλά μετακινήται συνεχώς, χωρίς καν να λειτουργούν, ούτε το ρούτερ αλλά ούτε και τα λάπτοπ.
Αν όντως είναι εκτός λειτουργίας τότε σίγουρα δε θα υπάρχει πρόβλημα, όταν θα λειτουργούν όμως έστω και μία ώρα ίσως αυτό να δημιουγήσει κάποιες παρενέργιες σε παιδιά όπως στα σχολεία της Αγγλίας. Το θεωρείς απίθανο ?
Παράθεση
Τρίτον, όπως πάρα πολλά καινοτόμα προγράμματα σε αυτή τη χώρα, σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα λάπτοπ (άντε το πολύ πολύ κάποιος πληροφορικός στο σχολείο του οποίου δεν υπάρχει εργαστήριο υπολογιστών) είτε από άγνοια, είτε από βαρεμάρα (το να κουβαλάς όλη αυτή την κουμούτσα από τάξη σε τάξη δεν είναι και ότι πιο διασκεδαστικό) οπότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ότι τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν !

Και μιας και μας καθησύχασες ρίξε και  μια ματιά σε αυτό τα βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=KN7VetsCR2I&NR=1

Αποσυνδεδεμένος ekalaitz

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 11:29:13 am »
Πάντως το πιο χρήσιμο απο όλη την κουβέντα είναι τα συμπτώματα που προκαλεί και να τα έχετε κατα νου: πονοκεφάλους, ζαλάδες και ναυτία

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 02:19:48 pm »
Καθαρίστηκε λίγο το thread από άσχετα μηνύματα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη