0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
δηλαδη,Landau, περιμενε ρε φιλε,...εγω που εχω στη κουζινα μου ασυρματο τηλεφωνο σταθερο, 2 κινητα (1 με συνδεση, 1 γουατς απ (δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα το αναφερω), ενα λαπτοπ ασυρματο, ενα φουρνο μικροκυματων, κουζινα,ψυγειο, πλυντηριο πιατων, τοστιερα, καφετιερα, ραδιοφωνο ψηφιακο, cd player (για να ακουω ρεμπετικα οταν μαγειρευω) ενα καμινετο (el greco) για να ψηνω τον καφε, 1 πακετο τσιγαρα και ενα τασακι για τις ωρες που ειμαι στο pde και ολα αυτα μεσα σε 8 τετραγωνικα, κινδυνευω? πες μου?και ολα αυτα σε 50 μετρα καλωδια και πανω απο 5 πολυπριζα γυρω γυρω
Ένα πολύ καλό αφιέρωμα για τις ακτινοβολίες που δεχόμαστε είχε πριν ένα χρόνο περίπου το περιοδικό ΟΙΚΟ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το αφιέρωμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_14/11/2009_1290367
Να δώσω και γω μια σοβαρή απάντηση (γιατί πολλές απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι καθόλου σοβαρές) στο ερώτημα αν κινδυνεύουν τα παιδιά στα δημοτικά από το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζει φέτος για πρώτη χρονιά το υπουργείο παιδείας.
Καταρχήν για την ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες αλλά καμία δεν βρέθηκε που να αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο ότι προκαλεί την παραμικρή βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό.
Δεύτερον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την αγορά 10 λάπτοπ, τα οποία τοποθετούνται σε ειδικό φοριαμό, ο οποίος περιέχει και ασύρματο ρούτερ και ο οποίος μετακινείται από τάξη σε τάξη ανάλογα με το που χρειάζεται. Δηλαδή ΔΕΝ βρίσκεται τοποθετημένος μέσα σε μία τάξη όλη την μέρα να βομβαρδίζει τα καημένα τα αγγελούδια μας (πόσο αρέσει σε μερικούς να εκμεταλλεύονται τα παιδιά προσδίδοντας τους όμορφα προσωνύμια για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς ...) αλλά μετακινήται συνεχώς, χωρίς καν να λειτουργούν, ούτε το ρούτερ αλλά ούτε και τα λάπτοπ.
Τρίτον, όπως πάρα πολλά καινοτόμα προγράμματα σε αυτή τη χώρα, σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα λάπτοπ (άντε το πολύ πολύ κάποιος πληροφορικός στο σχολείο του οποίου δεν υπάρχει εργαστήριο υπολογιστών) είτε από άγνοια, είτε από βαρεμάρα (το να κουβαλάς όλη αυτή την κουμούτσα από τάξη σε τάξη δεν είναι και ότι πιο διασκεδαστικό) οπότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ότι τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν !