0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
fviki καλημέρα. Είμαι κι εγώ ίδια περίπτωση. Διορίστηκα πέρσι κι δεν μου έδωσαν την απόσπαση με την δικαιολογία ότι το άρθρο 4 του Ν3848 ορίζει ότι "ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στον τόπο του πρώτου διορισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 3 έτη" . Όπως βλέπεις ούτε τα 3 πρώτα χρόνια λέει, ούτε ότι αυτά πρέπει να είναι συνεχή. Και για να μην βιαστεί κάποιος να απαντήσει μπούρδες, η απάντηση του συνηγόρου του πολίτη που εστάλη στο Υπουργείο τα λέει όλα. Επίσης δεν ορίζει ο νόμος κανένα κώλυμα για απόσπαση, αλλά για μετάθεση. Εμείς έχουμε κάνει τις κινήσεις μας. Σε περίπτωση που ο σύζυγός σου υπηρετεί σε παραμεθόριο υπάρχει κι ο Ν287/76 που ορίζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την συνυπηρέτηση σε παραμεθόριο ακόμα κι αν δεν υπάρχουν κενά (μετατίθεται άλλος από την περιοχή για να ανοίξει θέση).
@EVA92 : έχεις δίκιο οι αιτήσεις μας έγιναν δεκτές .Εγώ μάλιστα την έκανα χειρόγραφα και εκπρόθεσμα και παρόλαυτα έγινε δεκτή.Το θέμα είναι τί γίνεται στο υπουργείο...ας είμαστε προετοιμασμενές/οι για κάθε ενδεχόμενο....
πέρυσι δεν έδωσαν καμία απόσπαση σε νεοδιόριστο με το αιτιολογικό της συνυπηρέτησης.φοβάμαι πως το ίδιο θα γίνει και φέτος...πολλή προσοχή λοιπόν στη σειρά με την οποία θα δηλώσετε τις περιοχές.
Πρέπει να υπηρετήσω ως νεοδιόριστη τα 3 χρόνια στον πρώτο τόπο διορισμού μου ή μπορεί να με τραβήξει ο σύζυγος που υπηρετεί στην Αεροπορία από τον 1ο κιόλας χρόνο με συνυπηρέτηση;
Παράθεση από: buble10 στις Αυγούστου 18, 2011, 03:45:53 pmΠρέπει να υπηρετήσω ως νεοδιόριστη τα 3 χρόνια στον πρώτο τόπο διορισμού μου ή μπορεί να με τραβήξει ο σύζυγος που υπηρετεί στην Αεροπορία από τον 1ο κιόλας χρόνο με συνυπηρέτηση; Απορία: οι οικογένειες των στρατιωτικών είναι "καλύτερες" ή "διαφορετικές" γι΄αυτό εσείς παίρνετε ΑΜΕΣΑ τις αποσπάσεις; Ενώ όταν ο/η σύζυγος είναι εκπαιδευτικός, αγρότης , έμπορος , ιδ. υπάλληλος, κλπ .... αυτές δεν είναι οικογένειες; Αυτοί μπορούν και χωριστά; και τα παιδιά στους παππούδες; Εύχομαι με το καλό η απόσπασή σου , αν είναι δυνατόν και πριν τον διορισμό σου!
Παράθεση από: efi.. στις Αυγούστου 18, 2011, 10:09:13 pmΠαράθεση από: buble10 στις Αυγούστου 18, 2011, 03:45:53 pmΠρέπει να υπηρετήσω ως νεοδιόριστη τα 3 χρόνια στον πρώτο τόπο διορισμού μου ή μπορεί να με τραβήξει ο σύζυγος που υπηρετεί στην Αεροπορία από τον 1ο κιόλας χρόνο με συνυπηρέτηση; Απορία: οι οικογένειες των στρατιωτικών είναι "καλύτερες" ή "διαφορετικές" γι΄αυτό εσείς παίρνετε ΑΜΕΣΑ τις αποσπάσεις; Ενώ όταν ο/η σύζυγος είναι εκπαιδευτικός, αγρότης , έμπορος , ιδ. υπάλληλος, κλπ .... αυτές δεν είναι οικογένειες; Αυτοί μπορούν και χωριστά; και τα παιδιά στους παππούδες; Εύχομαι με το καλό η απόσπασή σου , αν είναι δυνατόν και πριν τον διορισμό σου!Γιατί... Σ'ευχαριστώ, πάντως, για την ευχή...