0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΟΚ, οι πολλαπλών επιλογών καταρχάς παρέχουν εχέγγυα "αντικειμενικής" αξιολόγησης και διορθώνονται εύκολα. Σκέψου όμως ότι στις αγγλοσαξωνικές χώρες έχουν αντθικαταστήσει τις ερωτήσεις ανάπτυξης σχεδόν εντελώς (αν μου τα έχουν μεταφέρει σωστά) στο σχολείο. Δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα -από τη σκοπιά της ποιότητας της εκπαίδευσης μιλάω κι όχι της ευκολίας μου ως αυριανού εκπαιδευτικού (αν δώσει ο Θεός κλπ).
Είδες?Όσο λιγότερα ξέρεις,τόσο λιγότερο μπερδεύεσαι Εγώ που δεν ήξερα της Φλωρεντίας,θα έγραφα το σωστό!!!Εύχομαι να μην έπιανε πολύ αυτή η χαζομάρα και να διοριστείτε ΌΛΟΙ!!!
Προτείνω: διοριστέοι να θεωρούνται όσοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο Μ.Ο. βαθμολογίας στη γραπτή εξέταση και μόνο. Στη συνέχεια, η μεταξύ τους κατάταξη ας γίνεται με βάση τις προσαυξήσεις που έχει ο καθένας. Τότε πραγματικά θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι διαγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις!
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς, ενώ θέλουμε (υποτίθεται) να βελτιωθούμε όσον αφορά το γνωστικό μας υπόβαθρο μέσω του ΑΣΕΠ (ναι, καλά...), από την άλλη ζητάμε ύλη η οποία θα προέρχεται αποκλειστικά από τα βιβλία του σχολείου. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ένα και μοναδικό εγχειρίδιο δεν προάγει σε καμία περίπτωση τη γνώση. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας: θέλουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες εξέτασης (μια και άλλος δρόμος για το δημόσιο σχολείο δεν υπάρχει). Αφού είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε αυτή την ατραπό, ας το κάνουμε τουλάχιστον με τις καλύτερες των συνθηκών.