0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε καμία χώρα δεν σπουδάζουν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ το 100% των αποφοίτων λυκείου. Τέτοια τρελά νούμερα (που προσεγγίζουν το 100%) μάλλον μόνο εδώ είχαμε και είδαμε "πρόοδο"...Το κακό είναι ότι τα σχέδιά τους για μείωση αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ δεν θα συνοδεύονται από παράλληλη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, των τεχνικών σπουδών κλπ. Και είναι λογικό, αφού άλλος είναι ο σκοπός τους για αυτήν την απόφαση.Το μόνο καλό είναι ότι επιτέλους (να δούμε και στην πράξη πως θα εφαρμοσθεί) θα αποσυμφωρηθούν οι σχολές και θα μπορέσουν σιγά-σιγά να λειτουργήσουν πιο ομαλά (αν δεν περικόψουν και άλλο την χρηματοδότηση βέβαια.....)
εγω ξερω πως παλαιοτερα οταν ενα παιδι περνουσε σε καποια σχολη, ειχε αξια!! τοτε το 1ο που ρωτουσαν ηταν, περασε ο γιος σου? περασε η κορη σου? Τωρα πλεον δεν ρωτουν αν περασε (γιατι αυτο ειναι δεδομενο και χωρις μεγαλη σημασια) ρωτουν, ΠΟΥ ? περασε!!!!κατι δειχνει αυτο.εγω θελω να εισαγονται οχι 86000 αλλα 42000
Nαι, στη μείωση των εισακτέων συμφωνώ και εγώ. Θυμάμαι ότι, όταν έδινα εγώ πανελλήνιες, έμπαινε ο 1 στους 4 και πάλι υπήρχε πρόβλημα στην απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά. Φαντάσου τώρα, που μπαίνουν 8 στους 10. Και να πεις ότι το επίπεδο σπουδών βελτιώθηκε ή έστω διατηρήθηκε; Έπεσε κατακόρυφα.
Ας σφίξουν και λίγο οι κ....! Καλομαθανε τα καμαρια μας και ολοι σχεδόν καπου περναγανε. Έτσι το όλο θεμα έχασε και την αξια του.
δικιο εχετε. Το εγραψα στο παραπανω μηνυμα μου με τιτλο "Αρωμα επιτυχιας".θυμαμαι οταν διναμε εξετασεις εισαγωγικες, ο δ/ντης του σχολειου τη πρωτη μερα των εξετασεων, αφου μας ευχηθηκε "καλη επιτυχια" μας ειπε πως ειναι ο πρωτος μεγαλος αγωνας που δινουμε στη ζωη μας και πως θα υπαρξουν, ανεξαρτητα απο την επιτυχια μας, πολλοι και σημαντικοι αγωνες στη σταδιοδρομια μας και στη ζωη μας γενικοτερα.Αντε τωρα να πεισεις τους μαθητες.... marvac συμφωνω 100%