*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια  (Αναγνώστηκε 15070 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μείωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 12:36:28 am »
όπως έχουν τα πράγματα τα ΑΕΙ,ΤΕΙ δεν έχουν δυνατότητα ούτε ενός φοιτητή επιπλέον διότι πέρα από κάποιες σχολές που ανταποκρίνονται τις σύγχρονες ανάγκες όλες οι άλλες είναι υπερ-κορεσμένες.....
το σύστημα των πανελληνιών γενικά ως θεσμός είναι απαράδεκτος,καλύτερα θα ήταν οι σχολές να όριζαν τις θέσεις που διαθέτουν και οι μαθητές να διάλεγαν τη σχολή που ήθελαν πραγματικά όχι όπως όταν πέρασα εγώ,που ήταν φοιτητές με το καινούργιο σύστημα και μου έλεγαν <<οικονομικά ήθελα αλλά δε βαριέσαι...>>,ωστόσο το αποφασίζουμε και διατάζουμε λόγω ΔΝΤ μείωση μου κάνει λίγο φασιστικό ...πέρυσι αυτή η κυβέρνηση δεν προέβει στην κατάργηση της βάσης του 10;;;τι συζητάμε λοιπόν;;;δε γίνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις υπέρ του μαθήτη αλλά υπέρ του ισχύοντος καθεστώτος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:44:08 »

Αποσυνδεδεμένος STELLIOPH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 12:56:54 am »
Ας σφίξουν και λίγο οι κ....! Καλομαθανε τα καμαρια μας και ολοι σχεδόν καπου περναγανε. Έτσι το όλο θεμα έχασε και την αξια του.

Ενώ οι νευρώσεις στομάχου που παθαίναμε εμείς τότε ήταν καλύτερα; Που παραμορφωνόμασταν (όπως το καταλαβαίνει κανείς!!!) από το διάβασμα; Που χανόμασταν από προσώπου γης; Που τη βγάζαμε στα μπαλκόνια με το βιβλίο στο χέρι και πάνω-κάτω πάνω-κάτω σαν τα "ΠΑΡΜΈΝΑ" ; Για χρόνια έιχαμε και θα έχουμε ακόμα εφιάλτες στον ύπνο μας με εκείνες τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ξεχάσατε πόσοι άριστοι μαθητές (είμαι σίγουροι πως όλοι έχετε τέτοια παραδείγματα για να θυμάστε) δεν πέρασαν στη σχολή που ήθελαν προς έκπληξη όλων; Θέλετε κι άλλα; Εγώ  πάντως το χάρηκα όταν έβλεπα και βλέπω τους μαθητές μου να προετοιμάζονται, αλλά χωρίς τη δικιά μας υστερία.  Α, και κάτι ακόμα. Έχω και πάρα πολλά παραδείγματα φίλων να θυμηθώ, οι οποίοι έχοντας κλατάρει με το σύστημα των δεσμών και μην έχοντας περάσει, φοιτούν με άνεση σήμερα  στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ή έχουν πάρει πτυχίο. Ανθρώπους δηλ που πέταξε έξω το τότε σύστημα, τώρα τους βλέπεις ότι μια χαρά μπορούν να τα καταφέρουν.Απλώς, μπήκαν στη σχολή με άλλο τρόπο.Λιγότερο ψυχοφθόρο...

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 01:04:32 am »
Ας σφίξουν και λίγο οι κ....! Καλομαθανε τα καμαρια μας και ολοι σχεδόν καπου περναγανε. Έτσι το όλο θεμα έχασε και την αξια του.

Ενώ οι νευρώσεις στομάχου που παθαίναμε εμείς τότε ήταν καλύτερα; Που παραμορφωνόμασταν (όπως το καταλαβαίνει κανείς!!!) από το διάβασμα; Που χανόμασταν από προσώπου γης; Που τη βγάζαμε στα μπαλκόνια με το βιβλίο στο χέρι και πάνω-κάτω πάνω-κάτω σαν τα "ΠΑΡΜΈΝΑ" ; Για χρόνια έιχαμε και θα έχουμε ακόμα εφιάλτες στον ύπνο μας με εκείνες τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ξεχάσατε πόσοι άριστοι μαθητές (είμαι σίγουροι πως όλοι έχετε τέτοια παραδείγματα για να θυμάστε) δεν πέρασαν στη σχολή που ήθελαν προς έκπληξη όλων; Θέλετε κι άλλα; Εγώ  πάντως το χάρηκα όταν έβλεπα και βλέπω τους μαθητές μου να προετοιμάζονται, αλλά χωρίς τη δικιά μας υστερία.  Α, και κάτι ακόμα. Έχω και πάρα πολλά παραδείγματα φίλων να θυμηθώ, οι οποίοι έχοντας κλατάρει με το σύστημα των δεσμών και μην έχοντας περάσει, φοιτούν με άνεση σήμερα  στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ή έχουν πάρει πτυχίο. Ανθρώπους δηλ που πέταξε έξω το τότε σύστημα, τώρα τους βλέπεις ότι μια χαρά μπορούν να τα καταφέρουν.Απλώς, μπήκαν στη σχολή με άλλο τρόπο.Λιγότερο ψυχοφθόρο...
[/quote

+τα κιλά που βαζεις και την άνοδο μυωπίας :)

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 08, 2011, 05:24:42 pm »
http://www.newscode.gr/ellada/story/toys-foithtes-fantasmata-anazhta-to-ypoyrgeio-paideias

Τους φοιτητές-«φαντάσματα» αναζητά το υπουργείο Παιδείας
πρίν απο 32 λεπτά

Για φοιτητές-«φαντάσματα» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχολιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι εκ των 600.000 εγγεγραμμένων φοιτητών, μόλις ο ένας στους τρεις ζήτησε και έλαβε πανεπιστημιακό σύγγραμμα.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσιάζοντας τα σχετικά στοιχεία, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει έγγραφο προς τα τμήματα, ζητώντας επίσημη πληροφόρηση για το ποιοι είναι οι «φοιτητές» αυτοί.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την ανάλυση των δεδομένων είναι η μεγάλη διαφορά κόστους των συγγραμμάτων μεταξύ ίδιων τμημάτων άλλων πανεπιστημίων. Για παράδειγμα, το "πακέτο" που επέλεξαν οι φοιτητές της ιατρικής Αθήνας ανέρχεται σε 1.138 ευρώ ανά έτος ενώ στην Ιατρική Πάτρας 318 ευρώ ανά έτος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του προγράμματος «Εύδοξος», κατά το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, επισημαίνοντας ότι στα μεγάλα του πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, η επιτάχυνση της διαδικασίας διανομής και η διαφάνεια.
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:44:08 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 08, 2011, 09:41:18 pm »
Η Α.Δ. μόνο να παπαρολογεί ξέρει και να κάνει εντυπωσιακές δηλώσεις και παρουσιάσεις.
Γιατί δεν λέει ότι από τους εγγεγραμμένους φοιτητές, μόνο όσοι είναι μέχρι το 6ο έτος δικαιούνται να πάρουν βιβλία; (λογικό αυτό άλλωστε, αλλά δεν το αναφέρει και μιλάει μετά για φοιτητές-φαντάσματα, με βάση το πόσοι πήραν βιβλία.. καλή προπαγάνδα!)
Επίσης, τα περί κόστους βιβλίων ανάλογα με το πανεπιστήμιο.. πολύ γενικό και αόριστο είναι. Επειδή είδα σήμερα το ρεπορτάζ σε δελτίο ειδήσεων (μου χάλασε και τη διάθεση βλέποντας την φάτσα της!), γινόταν σύγκριση για ΟΜΟΙΑ βιβλία, και όχι ΙΔΙΑ! Ε βέβαια, το κόστος ενός βιβλίου εξαρτάται και από την ποιότητά του, τον συγγραφέα του, τον εκδοτικό οίκο κλπ. Άλλο ένα βιβλίο σε μορφή σημειώσεων, προχειρογραμμένο, και άλλο ένα καλό βιβλίο, σκληρόδετο και περιποιημένο, με πιο καλό περιεχόμενο πολλές φορές. Σίγουρα υπάρχει και κακοδιαχείριση σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά τα επιχειρήματά της ήταν ό,τι να'ναι... δεν συγκρίνεις αχλάδια με μήλα!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 08, 2011, 11:30:57 pm »
Εγώ να πω την αλήθεια μου δεν το είδα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αλλά νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν λίγο νιονιό το ξέρουν πως βιβλίο από βιβλίο διαφέρει... Έλεος σε αυτή τη χώρα που τα βάζουν όλα στο ίδιο σακί... Άκου σύγκριση μεταξύ ομοίων βιβλίων... Όμως, όπως επίσης πολλοί ξέρουν, υπάρχει και το 'δυστυχώς αλλά'. Δηλαδή ότι αρκετές φορές προωθούνται συγκεκριμένα βιβλία, συγκεκριμένων ατόμων, για συγκεκριμένους λόγους που πολλές φορές ειλικρινά τζάμπα τα λεφτά.. Τι να πω, μακάρι να βρεθεί λύση της προκοπής σε αυτό το θέμα.

Σχετικά με το Εύδοξος πάντως, ως πρώτη φορά που εφαρμόστηκε είχε κάποια προβληματάκια και σίγουρα αν το ψάξει κάποιος πολύ, θα βρει κάποια ελαττώματα. Αλλά ρε παιδιά εκείνο που ευχαριστήθηκα με όλη μου την καρδιά ήταν  η γρήγορη διαδικασία διανομής των βιβλίων! Με το που έκανες τη δήλωση, σου έβγαζε σε ποια βιβλιοπωλεία είναι τα βιβλία, που είναι τα βιβλιοπωλεία, πόσα βιβλία τους έχουν μείνει (οπότε κανόνιζες το πρόγραμμά σου για το αν και που σε συμφέρει να πας) και το κυριότερο τα βιβλία αν υπήρχαν, ήταν άμεσα διαθέσιμα και σχεδόν ήσουν έτοιμος από την αρχή του εξαμήνου στο θέμα των συγγραμμάτων (στο δικό μου τμήμα τουλάχιστον δεν είχαμε κάποιο φαινόμενο έλλειψης που να προκαλέσει πρόβλημα). Επιτέλους, πάνε εκείνες οι άθλιες μέρες που τρέχαμε σε όλο το εξάμηνο από γραφείο σε γραφείο να δούμε ανακοινώσεις για τα βιβλία (αφού πρώτα έπρεπε να λυθεί η όλη γραφειοκρατεία στη γραμματεία και φτάναμε μια βδομάδα πριν την εξεταστική να τα πάρουμε) και να πηγαίνεις μετά εντελώς στην κούφα στο βιβλιοπωλείο και μετά από ώρες αναμονής να σου λέει ο τυπάς πίσω από τον πάγκο εκείνο το αλησμόνητο: "μέχρι πριν μια ώρα το είχαμε.. ελπίζω σε καμιά-δυο βδομάδες να το ξαναέχω".  :o
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος SKANDALO

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 09, 2011, 02:10:43 pm »
έχεις πολύ δίκιο... ;D
Και γω τώρα που κάνω δεύτερο πτυχίο,εξελάγην από το σύστημα αυτό και την ταχύτητά του!Καμιά σχέση με την ταλαιπώρια που είχα περάσει τον προηγούμενο αιώνα στο 1ο μου πτυχίο με τα βιβλία,που σημειωτέον δεν δίνονταν πάντα και για όλα τα μαθήματα!+ότι τώρα διαλέγεις όποιο θέλεις μεταξύ τουλάχιστον δύο συγγραμμάτων!Ναι,τα καλά πρέπει να λέγονται....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2011, 02:12:26 pm από SKANDALO »
et in Arcadia ego...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32874
  • Τελευταία: Mar_mar
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1183102
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 746