0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο νομοσχέδιο στη διαβούλευση είδα αυτό:"Φυσικές Επιστήμες, έξι (6) ωρών, με διακριτά ανά δύο ώρες διδακτέα αντικείμενα – κλάδους τη Φυσική, τη Χημεία και τη
Εσυ που το γραφεις αυτο εξηγησε μου..γιατι να βγει η χημεια και να μπει η πληροφορικη και να μην βγει η φυσικη;;οση σχεση εχει η χημεια με τισ σχολες πληροφορικης αλλη τοση εχει και η φυσικη..
ακριβως.. και δεν μπορει να μας επιτιθενται ολοι γιατι επι 15 χρονια ζησαμε μια απαξιωση μοναδικη..μας αντιμετωπιζαν και τα ιδια τα παιδια σαν παρακατιανους..τι την θελω εγω την χημεια αφου εξεταζομαι Α.Ο.Δ.Ε. (απιστευτο μαθημα για εισαγωγη στο πολυτεχνειο)και προγραμματισμο;; αυτο ακουγαμε..και κανενας δεν ελεγε το αυτονοητο.. οτι εγινε λαθος..και εσεις βολευτηκατε απο τον αλαχιωτη με την βιολογια γενικης που ''αντικατεστησε'' την χημεια γενικης..το υπουργειο θελει να εξεταζει τουσ μαθητες κυριως στισ βασικες παγκοσμιως επιστημες,που ειναιμαθηματικα-φυσικη-χημεια.. ο προγραμματισμος δεν μαθαινεται σε παιδια 17 χρονων..οπως δεν μπορει να μαθευτει και ο μηχανισμος μιας οργανικης αντιδρασης..
τωρα μου τα χαλας.. δηληδη ειναι θεμα τησ βιολογιας οι δεσμοι υδρογονου ή οι φωσφοδιεστερικοι δεσμοι ή οι αντλιες καλιου νατριου;; να μην πω για κυκλους αζωτου ή ανθρακα;;ειμαστε η αρχη ερχοσαστε και πατατε σε μας...
Mην το συγκεκριμενοποιήσουμε όμως περισσότερο , δε θα πάρουμε εδώ στο forum το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής για ν΄αναλύσουμε ποιο μάθημα είναι καλύτερο να δίνεται για την είσοδο σε αυτήν. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιότεροι από εμάς για αυτό , και εννοώ κυρίως τα ίδια τα τμήματα.