PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Οι μαθητές κρίνουν τους καθηγητές τους
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Οι μαθητές κρίνουν τους καθηγητές τους (Αναγνώστηκε 2774 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
steven_seagal
Έμπειρο μέλος
Οι μαθητές κρίνουν τους καθηγητές τους
«
στις:
Μαρτίου 11, 2011, 10:21:24 am »
Tweet
Οι µαθητές βάζουν βαθµό στους καθηγητές.Αντιδράσει προκαλεί η έρευνα
Ευρωπαϊκή έρέυνα για τις γλωσσικές δεξιότητες των µαθητών γυµνασίου, στηνοποία καλούνται µεταξύ άλλων να αξιολογήσουν τον εκπαιδευτικό τους αναφέροντας αν είναι καλός, αν προσπαθεί, αν βοηθάει και αν τους αρέσει, προκαλεί αντίδραση των καθηγητών!
Η έρευνα για τις γλωσσικές δεξιότητες, η οποία διενεργείται αυτή την περίοδο σε ορισµένα γυµνάσια, σκοπεύει να συλλέξει δεδοµένα που θα παράσχουν συγκριτικά στοιχεία για τις δεξιότητές τους στην ξένη γλώσσα και για καλές διδακτικές πρακτικές, µε στόχο τη βελτίωση της αποτελεσµατικότητας της εκµάθησης των ξένων γλωσσών στα εκπαιδευτικά συστήµατα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ωστόσο επειδή σε υποερώτηµα της έρευνας ζητείται από τους µαθητές η κρίση τους και για τους εκπαιδευτικούς, η ΕΛΜΕ Μαγνησίαςεξέδωσε χθες ανακοίνωση µε την οποία ζητάει να σταµατήσει η έρευνα και αναφέρει µεταξύ άλλων τα εξής: «Πιστεύουµε ότι το να εξαναγκάζουµε τους µαθητές µας σε τέτοιες ενέργειες, εκείνο το οποίο καταφέρνουµεείναι να διασπάσουµε την παιδαγωγική σχέση µε τους εκπαιδευτικούς τους».
ΤΑ ΝΕΑ
δηλαδή κατα την ΕΛΜΕ αν οι μαθητές δηλώσουν ότι ο τάδε καθηγητής είναι φιλότιμος ,τους μαθαίνει γράμματα ή από την άλλη αν τα ξύνει στην τάξη είναι αίτία να διασπαστεί η παιδαγωγική σχέση μαθητή-καθηγητή ;πάλι μας βλέπω πρώτο θέμα στους Καμπουράκηδες με αυτές τις δηλώσεις...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Οι μαθητές κρίνουν τους καθηγητές τους
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:20:15 »
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #1 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 10:33:23 am »
Τελικά, το "δασκαλοκεντρικό" συστημα ειναι το καλυτερο!
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
saint
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 11:16:35 am »
Πέρυσι είχαμε έναν καθηγητή που μας είχε έρθει μόλις από την Αγγλία και δίδασκε στο πανεπιστήμιο έκει, μας είχε δώσει κάτι ερωτηματολόγια πολλαπλής επιλογής τα οποία και έπρεπε να συμπληρώσουνε οι μαθητές του. Τα ερωτηματολόγια είχαν να κάνουν με συνέπεια του καθηγητή ως προς την ώρα, με παρουσίαση του μαθήματος, με σημειώσεις κτλ. Ήταν ένα ερωτηματολόγιο που σκοπό είχε να βοηθήσει εκείνον και τα παιδιά. Δεν είχε καμία σχέση με ερωτήσεις, πόσο το κ@όβαράει, είχε όμως ερώτηση, θεωρείτε ενοχλητικό να απαντάει ο καθηγητής στο κινητό του εν ώρα μαθήματος. Επίσης σε κάποιες ερωτήσεις βαθμολογούσαν από το 1 μέχρι το 5 και αν θέλανε σχολίαζαν, πχ. με βοηθάει περισσότερο το βιβλίο από τις σημειώσεις στο διάβασμα. Εγώ το ζήλεψα αυτό το ερωτηματόλογιο πάντως.
Καταγράφηκε
erietta
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 01:27:54 pm »
Θεωρώ απαραίτητα τα ερωτηματολόγια τα οποία βοηθούν τον ίδιο τον καθηγητή να αυτοαξιολογηθεί και να βελτιωθεί. Δεν ξέρω αν νομιμοποιείται ένας εκπαιδευτικός να μοιράζει τέτοια ερωτηματολόγια στις τάξεις που διδάσκει. Αν δηλαδή 15 στους 25 μαθητές γράψουν ότι ο εκπαιδευτικός μιλάει πολύ γρήγορα, αυτό θα με κάνει να μιλάω πιο αργά. Ωστόσο, διαφωνώ κάθετα με ερωτηματολόγια που εξυπηρετούν πονηρούς σκοπούς, εκτός και αν πρόκειται για την εκπόνηση διατριβής, που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται σχετική άδεια.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:20:15 »
killbill
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
«
Απάντηση #4 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 03:02:13 pm »
Το θέμα αυτό μας έχει απασχολήσει (τα μέλη του forum εννοώ) και στο παρελθόν.
Παρόμοιες συζητήσεις έχουν γίνει εδώ
http://www.pde.gr/index.php?topic=18929.0
και εδώ
http://www.pde.gr/index.php?topic=11370.0
Προσωπικά είναι κάτι που το κάνω κάθε χρόνο. Μοιράζω ερωτηματολόγιο στους μαθητές μου όπου
ανώνυμα
με κρίνουν. Φέτος το έκανα στην μέση της χρονιάς ! σκέφτηκα γιατι να περιμένω να τελειώσει η χρονιά... καλύτερα να ξέρω νωρίτερα πως με βλέπουν οι μαθητές ώστε να αλλάξω κάτι όσο είναι καιρός!!
Σε παλαιότερο topic όπου το είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα, είχα παραθέσει και το ερωτηματολόγιο. Το παραθέτω άλλη μια φορά:
http://www.pde.gr/index.php?topic=11370.msg264195#msg264195
Ομολογώ ότι έχω διορθώσει πάρα πολλά πράγματα χάρη σε αυτό το ερωτηματολόγιο.
Καταγράφηκε
saint
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 03:41:28 pm »
Κιλλμπιλ, πραγματικά το ερωτηματολόγιο ήταν πολύ καλό. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Ο συνάδελφος που ανέφερα πιο πάνω, μου είχε πει πως επειδή το ανώνυμο δεν του λέει κάτι, τα μάζευε με μια συγκεκριμένη σειρά και έτσι ήξερε ακριβώς ποιανού ερωτηματολόγιο κρατάει. Σαφέστατα ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο δίνει το έναυσμα να μιλήσεις πιο ελεύθερα, αλλά όσο και αν μου φαίνεται κοροϊδία απέναντι στα παιδιά, νομίζω πως έτσι θα μπορούσα να τα καταλάβω καλύτερα. ΠΧ. αν έχω ένα μαθητή που τρέμει να ανέβει στον πίνακα αλλά δεν έχει πρόβλημα να λύσει την άσκηση που θα του βάλω στο τετράδιο του, η βαθμολογία 1-πολύ αγχωμένος- που ενδεχομένως να μου έβαζε στην ερώτηση "κατά πόσο νιώθεις αγχωμένος την ώρα του μαθήματος" να με προβληματίζε αν δεν ήξερα πχ οτι ο Γιάννης δεν θέλει για κανένα λόγο να σηκώνεται! Αν ας πούμε, έβαζε 3, τότε θα σκεφτόμουνα πως ίσως υπάρχουν και άλλοι λόγοι και δεν έχει θέμα με την εξέταση..
Καταγράφηκε
rozy4
Ιστορικό μέλος
Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
«
Απάντηση #6 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 03:49:19 pm »
Με ποια κριτήρια καλούνται οι μαθητές να καταθέσουν την κρίση τους; Υπάρχουν κλειστές ερωτήσεις όπως στα ερωτηματολόγια που κυκλοφορούσαν για την ΠΔΣ ή γενικά και αόριστα καλείται ο μαθητής να "αξιολογήσει" τον εκπαιδευτικό; Το περιβάλλον στο οποίο εδράζεται το σχολείο και εργάζεται ο εκπαιδευτικός πώς προσμετράται στην αξιολόγηση του έργου του από τον μαθητή; Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης; Πώς ελέγχεται η αντικειμενικότητα βάσει των κριτηρίων (αν υπάρχουν) των απαντήσεων των μαθητών; ...
Πολλά ερωτήματα μου γεννιώνται σχετικά με την "αξιολόγηση" αυτή και κυρίως πώς θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας στη χώρα μας...
edit
killbill δεν αφορά το δικό σου ερωτηματολόγιο αξιολόγησης η τοποθέτησή μου
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2011, 04:03:33 pm από rozy4
»
Καταγράφηκε
Παράγετε δικά σας κηπευτικά ή αγροτικά προϊόντα;
killbill
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #7 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 03:57:26 pm »
Στο ερωτηματολόγιο που έχω φτιάξει εγώ και που μοιράζω στα παιδιά, υπάρχει σε κάθε ερώτηση η επιλογή: Άλλο:.............. όπου τα παιδιά γράφουν οτιδήποτε αν δεν τους καλύπτουν οι επιλογές. έτσι δεν περιορίζονται στις απαντήσεις.
Στο τέλος του ερωτηματολογίου γράφω:
Παρακαλώ γράψτε οτιδήποτε άλλο θέλετε (θετικό ή αρνητικό) και που δεν καλύφθηκε από το ερωτηματολόγιο αυτό. Συνήθως αυτή η ερώτηση έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον!
Καταγράφηκε
saint
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 03:59:40 pm »
κιλμπιλλ εμένα δεν μου απάντησες..
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2011, 05:49:53 pm από saint
»
Καταγράφηκε
killbill
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #9 στις:
Μαρτίου 11, 2011, 06:22:43 pm »
Παράθεση από: saint στις Μαρτίου 11, 2011, 03:59:40 pm
κιλμπιλλ εμένα δεν μου απάντησες..
τέτοιου είδους ερωτηματολόγια πρέπει να είναι ανώνυμα για να νιώθει άνετα ο μαθητής και να είναι ειλικρινής. Διαφορετικά οι απαντήσεις δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα προσπαθήσουν πολλοί να σου χαιδέψουν τα αυτιά!
Εντάξει θα ήταν για μένα πολύ πιο χρήσιμο να ήξερα και το ποιός έγραψε τι, αλλά αυτό δεν το θεωρώ δίκαιο για τα παιδιά
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές: