*

Αποστολέας Θέμα: ΣΟΚ από τις καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν!!!!!!  (Αναγνώστηκε 106528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ας σταματήσουμε τις συγκρίσεις μεταξύ των εργαζομένων, των επαγγελμάτων, των ειδικοτήτων. Η καθεμιά ειδικότητα έχει τις δυσκολίες της και τα καλά της. Δεν ανάγκασα κανέναν να γίνει γιατρός, δεν με ανάγκασε κανένας να γίνω εκπαιδευτικός. Τέλος εδώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Μα μιλάμε όλοι λες και ήξερε το παιδί που έδινε πανελλήνιες τι θα αντιμετωπίσει μετά.

Εγώ αμφιβάλλω κατά πολύ αν τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες γνωρίζουν τις επαγγελματικές προκλήσεις που θα έχουν. Τα παιδιά επιλέγουν με βάση τα ενδιαφέροντα και αυτά που ακούνε. Ποσώς του νοιάζει τι επαγγελματικές συνθήκες θα αντιμετωπίσουν μετά. Έχω κάνει συζητήσεις με μαθητές.

Και όμως την επιλογή του επαγγέλματος κάποιος στην αναγκάζει έμμεσα: λέγονται media αυτά, λέγονται γονείς, λέγεται εκπαιδευτικό σύστημα κ.τ.λ. Ειδικά στην Ελλάδα η επιλογή μάλλον ¨ελεύθερη¨δεν είναι
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 14, 2011, 11:24:06 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
το κειμενο του/της  joap τα ειπε όλα

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Η αδικία είναι πρωτίστως για αυτά τα παιδιά που τώρα έχουν μπει στα παιδαγωγικά και θα μείνουν άνεργοι!
Επίσης αν κοπούν οι θέσεις των δασκάλων θα αυξηθούν οι θέσεις της
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26188

Η ΟΛΜΕ έκανε γαργάρα την απεργία στις 23/3 και μιλάει τώρα για απεργία στις 13/4. Εγώ προτείνω απεργία στις 25/4, Δευτέρα του Πάσχα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ψήσιμο οβελία στην πλατεία Συντάγματος και μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο σπίτι του Γιωργάκη στην Νέα Ερυθραία. Εναλλακτικά απεργία στις 1/7!

Αποσυνδεδεμένος papia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Το μεταπτυχιακό δεν έχει αξία όταν το παίρνει κάποιος   χωρίς να έχει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον για 10 χρόνια.
Σε λίγο θα υποχρεώνει η Ευρώπη να υπάρχει ημερομηνία λήξης στο μεταπτυχιακό(δεν είναι δική μου γνώμη αυτό).
Αυτό που θα προωθήσει είναι:Παίρνεις πτυχίο,εργάζεσαι για10 χρόνια περίπου (αποκτάς εργασιακή εμπειρία),αποφασίςεις πού θα ειδικευτείς,κάνεις μεταπτυχιακό εργάζεσαι για άλλα 10 χρόνια και μετά διδακτορικό.Μόνο οι προπτυχιακές σπουδές ισχύουν εφ όρου ζωής,Η Ευρώπη (από σίγουρη πηγή το γνωρίζω )θα δίνει ισχύ στο μεταπτυχιακό 10 χρόνια.Γιατί λοιπόν οι δάσκαλοι να κάνουν μεταπτυχιακό μόλις τελειώνουν τις σπουδές τους;

Όλοι οι δάσκαλοι έγιναν δάσκαλοι για τη δουλειά;Κανένας δεν ,εγινε γιατί αγαπουσε αυτές τις σπουδές και τα παιδιά αυτής της ηλικίας;Τουλαχιστον επέλεξαν να γίνουν εκπαιδευτικοί από τα 18 τους. Δεν πήγαν στο πολυτεχνειο και μετά (δεν τα κατάφεραν )αποφάσισαν να γίνουν εκπαιδευτικοί.Από νομικές, πολυτεχνικές κ.τ.λ.βαφτίζονται εκπαιδευτικοί και αυτοί που το επέλεξαν πρέπει να φύγουν από το σχολείο για να κατέβουν οι καθηγητές. Τί άλλο θα ακούσουμε!

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Ας σταματήσουμε τις συγκρίσεις μεταξύ των εργαζομένων, των επαγγελμάτων, των ειδικοτήτων. Η καθεμιά ειδικότητα έχει τις δυσκολίες της και τα καλά της. Δεν ανάγκασα κανέναν να γίνει γιατρός, δεν με ανάγκασε κανένας να γίνω εκπαιδευτικός. Τέλος εδώ.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Μα μιλάμε όλοι λες και ήξερε το παιδί που έδινε πανελλήνιες τι θα αντιμετωπίσει μετά.

Εγώ αμφιβάλλω κατά πολύ αν τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες γνωρίζουν τις επαγγελματικές προκλήσεις που θα έχουν. Τα παιδιά επιλέγουν με βάση τα ενδιαφέροντα και αυτά που ακούνε. Ποσώς του νοιάζει τι επαγγελματικές συνθήκες θα αντιμετωπίσουν μετά. Έχω κάνει συζητήσεις με μαθητές.

Και όμως την επιλογή του επαγγέλματος κάποιος στην αναγκάζει έμμεσα: λέγονται media αυτά, λέγονται γονείς, λέγεται εκπαιδευτικό σύστημα κ.τ.λ. Ειδικά στην Ελλάδα η επιλογή μάλλον ¨ελεύθερη¨δεν είναι

Το να μην ξέρει κάποιος τι επαγγελματική προοπτική έχει αυτό που σκέφτεται να σπουδάσει κακό του κεφαλιού του κατά τη γνώμη μου. Αυτό δείχνει ότι η κριτική σκέψη και ικανότητα είναι έννοιες άγνωστες.

Η αδικία είναι πρωτίστως για αυτά τα παιδιά που τώρα έχουν μπει στα παιδαγωγικά και θα μείνουν άνεργοι!
Επίσης αν κοπούν οι θέσεις των δασκάλων θα αυξηθούν οι θέσεις της
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Σαν εκπαιδευτικοί, διορισμένοι και μη, πρέπει να βρούμε εκείνα τα σημεία που μας ενώνουν, έχοντας επίγνωση και αυτών των σημείων που μας χωρίζουν...

Όταν οι πιστώσεις για διορισμούς είναι δεδομένες και διορίζονται πολλοί στην Α'θμια, αισθάνονται οι αδιόριστοι της

Αποσυνδεδεμένος antonis2200

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Μ αρεσεις πολυ pano..χωρις παρεξηγηση...χα,χα,..!

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Το μεταπτυχιακό δεν έχει αξία όταν το παίρνει κάποιος   χωρίς να έχει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον για 10 χρόνια.
Σε λίγο θα υποχρεώνει η Ευρώπη να υπάρχει ημερομηνία λήξης στο μεταπτυχιακό(δεν είναι δική μου γνώμη αυτό).
Αυτό που θα προωθήσει είναι:Παίρνεις πτυχίο,εργάζεσαι για10 χρόνια περίπου (αποκτάς εργασιακή εμπειρία),αποφασίςεις πού θα ειδικευτείς,κάνεις μεταπτυχιακό εργάζεσαι για άλλα 10 χρόνια και μετά διδακτορικό.Μόνο οι προπτυχιακές σπουδές ισχύουν εφ όρου ζωής,Η Ευρώπη (από σίγουρη πηγή το γνωρίζω )θα δίνει ισχύ στο μεταπτυχιακό 10 χρόνια.Γιατί λοιπόν οι δάσκαλοι να κάνουν μεταπτυχιακό μόλις τελειώνουν τις σπουδές τους;

Όλοι οι δάσκαλοι έγιναν δάσκαλοι για τη δουλειά;Κανένας δεν ,εγινε γιατί αγαπουσε αυτές τις σπουδές και τα παιδιά αυτής της ηλικίας;Τουλαχιστον επέλεξαν να γίνουν εκπαιδευτικοί από τα 18 τους. Δεν πήγαν στο πολυτεχνειο και μετά (δεν τα κατάφεραν )αποφάσισαν να γίνουν εκπαιδευτικοί.Από νομικές, πολυτεχνικές κ.τ.λ.βαφτίζονται εκπαιδευτικοί και αυτοί που το επέλεξαν πρέπει να φύγουν από το σχολείο για να κατέβουν οι καθηγητές. Τί άλλο θα ακούσουμε!

Ποιος μίλησε για το μεταπτυχιακό...;;;;  :o :o :o :o
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
μάλλον ο giannos παραπάνω.....:)

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
Μ αρεσεις πολυ pano..χωρις παρεξηγηση...χα,χα,..!

και σε μένα αρεσει....ανευ παρεξηγησεως ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος antonis2200

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
ενταξει...εχω μαθει να μοιραζομαι..χα,χα..!!!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Πολύ ζήλια ρε παιδί μου, πολύ μιζέρια, γιατί εκείνος και όχι εγώ κλπ κλπ

το θέμα εδώ είναι το "ΣΟΚ από τις καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν!!!!!!"

όσοι έπαθαν το "ΣΟΚ" αυτό καλό είναι να το ξεπεράσουν.

Τα εργασιακά που πραγματικά μετράνε είναι 1) ο μισθός 2ο) η απώλεια ισχύος του συλλόγου διδασκόντων  3ο) το υποχρεωτικό ωράριο . Αυτά σχεδιάζονται να αλλάξουν και αυτά είναι τα σημαντικά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)