0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Landau στις Απριλίου 19, 2011, 11:35:34 amΠάντα, όταν η ακροδεξιά (που πρακτικά ταυτίζεται, στον έναν ή άλλο βαθμό, με φασιστικές νοοτροπίες) ανεβαίνει σε μια χώρα, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.. ++++++++Συνήθως αυτό το κάτι είναι η δημοκρατία και η οικονομία. Ακραίες πολιτικές επιλογές αποκτούν κοινό όχι γιατί υπάρχουν πολλά ακραία μυαλά ούτε γιατί οι επιλογές αυτές είναι καλύτερες, αλλά γιατί για κάποιον λόγο οι πολίτες απογοητεύονται από τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και παύουν να πιστεύουν σ' αυτήν.
Πάντα, όταν η ακροδεξιά (που πρακτικά ταυτίζεται, στον έναν ή άλλο βαθμό, με φασιστικές νοοτροπίες) ανεβαίνει σε μια χώρα, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί..
"Ο εκπαιδευτικός πρέπει να πληρώνεται καλά. " (φούμαρα για λαϊκή κατανάλωση)"Αλλά πρέπει και να δίνει τα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο πληρώνεται. " (το σιχαίνομαι όταν έχει δίκιο, εδώ είναι η διαφορά μεταξύ επαγγέλματος και λειτουργήματος, λυπάμαι για όσους δεν το κατανούν)"Οι δάσκαλοι στη Φινλανδία έχουν ένα σύνθημα: «Είναι για μένα θέμα τιμής ο μαθητής μου να ξέρει»." (χεστήκαμε για τους ξενέρες Φινλανδούς)
(το σιχαίνομαι όταν έχει δίκιο, εδώ είναι η διαφορά μεταξύ επαγγέλματος και λειτουργήματος, λυπάμαι για όσους δεν το κατανούν)"
Παράθεση από: moustard στις Απριλίου 21, 2011, 01:13:58 pm (το σιχαίνομαι όταν έχει δίκιο, εδώ είναι η διαφορά μεταξύ επαγγέλματος και λειτουργήματος, λυπάμαι για όσους δεν το κατανούν)"πολυ θα ηθελα να δω μια δημοσκοπηση στο site : τελικα ο εκπαιδευτικος κανει επαγγελμα η λειτουργημα;
Λειτούργημα κάνει ο εκπαιδευτικός, όπως και ο δικαστικός. Όταν όμως σπουδάζεις τόσα χρόνια και ως διέξοδος και επαγγελματική αποκατάσταση σου προσφέρεται και η δημόσια εκπαίδευση ως επιλογή και το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους τότε είναι και επάγγελμα, δε δουλεύει κανείς για τα πεθαμένα του. Αν ήθελε η κάθε Αννούλα να το βλέπουμε μόνο ως λειτούργημα, να αλλαζε το νομοθετικό καθεστώς για τους δημοσίους υπαλλήλους και δη τους εκπαιδευτικούς και να έλεγε τόσα σας δίνω για να είστε στο σχολείο, αν θέλετε παραπάνω υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας, φροντιστήρια κλπ, να συμπληρώνετε αλλιώς αφήστε την εκπαίδευση και βρείτε κάτι άλλο. Από τη στιγμή που σου απαγορεύει να εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα, να έχεις επιχείρηση, να συμμετέχεις σε επιχείρηση και τα συναφή, προφανώς θεωρούν πως σου παρέχουν αρκετά ώστε να εργάζεσαι και να ζεις αξιοπρεπώς με όσα παίρνεις. Αφού όμως δεν είναι έτσι, οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται, κάπως δεν πρέπει να ζήσει και ο εκπαιδευτικός; Δεν το βλέπει σαν επάγγελμα μετά από το οποίο κερδίζει τα προς το ζην; Θα μου πει κανείς μα προσφέρεις, μα είναι λειτούργημα, δεν το ήξερες όταν το διάλεγες, κλπ κλπ, ναι συμφωνώ σε όλα, αλλά η ευσυνειδησία μου θα φανεί στην τάξη και σε αυτό που προσφέρω στους μαθητές μου, όχι σε αυτά που διεκδικώ για να ζήσω αξιοπρεπώς. Κάπου τα έχουμε μπερδέψει. Πήραμε την καραμέλα λειτούργημα και τη βάζουμε μπροστά όταν θέλουμε να θέσουμε ηθικά διλήμματα για την εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη και χίλια δυο. Ο πολιτικός λειτούργημα δεν υποτίθεται πως εκτελει; οεο; Γιατί αυτοί παίρνουν κάτι χιλιάρικα το μήνα -τα φανερά λέμε- και ο εκπαιδευτικός πρέπει να ζει με 400 ευρώ -που θα τα παρει του αγίου ποτέ- στην άλλη άκρη για να είναι ωρομίσθιος; Τώρα που θα συγχωνευτούν τόσα σχολεία όμως θα κάνει οικονομία η Αννούλα. Καμιά υπηρεσία και κανένα υπουργείο δεν είδαμε ακόμα να συγχωνεύεται, τόσα χρόνια πληρώνουμε ακόμα επιτροπή για την αποξήρανση της Κωπαΐδας και δημοσιογράφους του αγροτικού καναλιού!! Και στη Φινλανδία έτσι το έχουν το σύστημα οι πολιτικοί; Άντε μέρες που είναι.
Παράθεση από: steven_seagal στις Απριλίου 19, 2011, 11:47:43 amΠαράθεση από: Landau στις Απριλίου 19, 2011, 11:35:34 amΠάντα, όταν η ακροδεξιά (που πρακτικά ταυτίζεται, στον έναν ή άλλο βαθμό, με φασιστικές νοοτροπίες) ανεβαίνει σε μια χώρα, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.. Όποιος διαφωνεί, αρκεί να δει το θέμα ιστορικά από την εποχή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία και του ναζισμού στη Γερμανία, μέχρι πιο πρόσφατα παραδείγματα στην Ευρώπη.Και για να δούμε και τη δική μας "δημοκρατία".. βλέπε άνοδο των ποσοστών του ΛΑΟΣ τα τελευταία χρόνια, καθώς και απότομη άνοδο της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές (γιατί επιτρέπεται να συμμετέχει τέτοιο φασιστικό και εγκληματικό κόμμα στη "δημοκρατία" μας, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).ακριβως επειδη επιτρεπει ειναι δημοκρατια αλλιως θα ηταν δημοκρατια στα λογια...το "εκλεγειν και εκλεγεσθαι" ειναι βασικη αρχη ενος δημοκρατικου συνταγματος...απο κει και περα ειναι στα χερια του λαου αν θα δωσει σε ενα κομμα 0,2% η 10%...οσο για οτι ανεβαινει η ακροδεξια επειδη κατι δεν παει καλα οντως ετσι ειναι....τα κομματα αυτα δινουν απαντησεις σε θεματα οπου τα αλλα "δημοκρατικα κομματα" σιωπουν η αδιαφορουν με πρωτο αυτο της λαθρομεταναστευσης...οταν οι αλλοι ζουν στον π.χ αγιο παντελεημονα η στην πατρα τι θα ψηφισουν ; αυτους που εχουν φερει μεσα στα σπιτια τους την εγκληματικοτητα , τους βιασμους κτλ ή αυτους που υποσχονται οτι θα σταματησουν τετοια φαινομενα ; δεν χρειαζεται να αναρωτιομαστε...στις επομενες εκλογες τα κομματα αυτα θα ανεβουν ακομα περισσοτερο...Αυτή είναι η παραποίηση της έννοιας της δημοκρατίας, που φυσικά συμφέρει τόσο τα ακραία και φασιστικά κινήματα, όσο και τα αστικά κόμματα εξουσίας.Αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, που όντως υπάρχουν, πρέπει να αναζητήσεις τα πραγματικά αίτια αυτών (βλ. καπιταλιστικό σύστημα, με τις διάφορες παραλλαγές του ανά περιοχή). Αυτά γεννάνε και τις ακραίες εκδηλώσεις που προανέφερα, οι οποίες φυσικά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως - μέσω φτηνού λαϊκισμού - πείθουν τον απογοητευμένο πολίτη, αλλά στο τέλος θα δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Εδώ θα είμαστε..Κόμματα ή οργανώσεις που προωθούν τη βία και τη μισαλλοδοξία, και όταν μάλιστα μέλη της είναι εγκληματικά στοιχεία που έχουν διαπράξει εγκλήματα, ΔΕΝ έχουν θέση στην πραγματική δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες, που φυσικά βολεύουν σε μεγάλο βαθμό και την υπάρχουσα εξουσία (για αυτό και τα επιτρέπουν άλλωστε).
Παράθεση από: Landau στις Απριλίου 19, 2011, 11:35:34 amΠάντα, όταν η ακροδεξιά (που πρακτικά ταυτίζεται, στον έναν ή άλλο βαθμό, με φασιστικές νοοτροπίες) ανεβαίνει σε μια χώρα, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.. Όποιος διαφωνεί, αρκεί να δει το θέμα ιστορικά από την εποχή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία και του ναζισμού στη Γερμανία, μέχρι πιο πρόσφατα παραδείγματα στην Ευρώπη.Και για να δούμε και τη δική μας "δημοκρατία".. βλέπε άνοδο των ποσοστών του ΛΑΟΣ τα τελευταία χρόνια, καθώς και απότομη άνοδο της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές (γιατί επιτρέπεται να συμμετέχει τέτοιο φασιστικό και εγκληματικό κόμμα στη "δημοκρατία" μας, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).ακριβως επειδη επιτρεπει ειναι δημοκρατια αλλιως θα ηταν δημοκρατια στα λογια...το "εκλεγειν και εκλεγεσθαι" ειναι βασικη αρχη ενος δημοκρατικου συνταγματος...απο κει και περα ειναι στα χερια του λαου αν θα δωσει σε ενα κομμα 0,2% η 10%...οσο για οτι ανεβαινει η ακροδεξια επειδη κατι δεν παει καλα οντως ετσι ειναι....τα κομματα αυτα δινουν απαντησεις σε θεματα οπου τα αλλα "δημοκρατικα κομματα" σιωπουν η αδιαφορουν με πρωτο αυτο της λαθρομεταναστευσης...οταν οι αλλοι ζουν στον π.χ αγιο παντελεημονα η στην πατρα τι θα ψηφισουν ; αυτους που εχουν φερει μεσα στα σπιτια τους την εγκληματικοτητα , τους βιασμους κτλ ή αυτους που υποσχονται οτι θα σταματησουν τετοια φαινομενα ; δεν χρειαζεται να αναρωτιομαστε...στις επομενες εκλογες τα κομματα αυτα θα ανεβουν ακομα περισσοτερο...
Πάντα, όταν η ακροδεξιά (που πρακτικά ταυτίζεται, στον έναν ή άλλο βαθμό, με φασιστικές νοοτροπίες) ανεβαίνει σε μια χώρα, είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.. Όποιος διαφωνεί, αρκεί να δει το θέμα ιστορικά από την εποχή της ανόδου του φασισμού στην Ιταλία και του ναζισμού στη Γερμανία, μέχρι πιο πρόσφατα παραδείγματα στην Ευρώπη.Και για να δούμε και τη δική μας "δημοκρατία".. βλέπε άνοδο των ποσοστών του ΛΑΟΣ τα τελευταία χρόνια, καθώς και απότομη άνοδο της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές (γιατί επιτρέπεται να συμμετέχει τέτοιο φασιστικό και εγκληματικό κόμμα στη "δημοκρατία" μας, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).
δεν το ήξερες όταν το διάλεγες
συνηθως σε περιπτωσεις κρισεων δημιουργειται χαος (ειτε απο εγκληματικοτητα,ειτε λογω φτωχειας, ειτε απο εξεγερσεις κτλ).παντα τα ακροδεξια κομματα υποσχονται αποκατασταση της ταξης ,και πολυς κοσμος τα εμπιστευεται για αυτο το λογο.
εξαλλου το ΔΝΤ βλεπει τα σχολεια και τα νοσοκομεια σαν επιχειρησεις, που αν δεν ειναι κερδοφορες,πρεπει να κλεισουν!!!
Παράθεση από: anastasia86 στις Απριλίου 21, 2011, 03:39:26 pmδεν το ήξερες όταν το διάλεγεςτελικα αυτο ισχυει η οχι ;ξερουμε τι διαλεγουμε τελικα; ξερουμε οτι η δημοσια εκπαιδευση προσφερει το Χ ποσο...την επιλεγουμε συνειδητα και αγωνιζομαστε να μπουμε σε αυτην ξεροντας οτι θα παρουμε αυτο το Χ ποσο ως μηνιαια αμοιβη για τις υπηρεσιες μας...δεν μας κοροιδευει κανεις οτι θα παρουμε το Ψ ποσο και μετα μας δινει το Χ ...κλαιμε και διαμαρτυρομαστε μετα γιατι το Χ ποσο δεν φθανει και θελουμε το Χ+ ποσο...βριζουμε τον εκαστοτε υπουργο για την υποβαθμιση του (συνειδητα επιλεγμενου) μισθου μας..μηπως τελικα ειναι λιγο αβυσσος η ψυχη του εκπαιδευτικου (και οχι μονο της γυναικας);
Και επειδή όλο και κάποιος θα πει για τις ώρες εργασίας: οι γιατροί δικαούνται να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία και να είναι σε νοσοκομεία, μη μου πει κανείς ότι οι δικαστικοί είναι φουλ 8 ώρες στα δικαστήρια, για να μην πω για αυτούς της