*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία και επεισόδια  (Αναγνώστηκε 14666 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία και επεισόδια
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:11:13 am »
Πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί εδώ και τώρα.

Αν παραιτηθούνε θα έρθει και η χρεοκοπία.
Αν ναι στην δημοκρατία δεν υπάρχουνε αδιέξοδα.Σωστά . Υπάρχουνε όμως καταστροφές.
Αυτο που ζουμε το τελευταιο δεν ειναι καταστροφη για σενα?

Κοίταξε εάν είσαι μονος και άνεργος (δηλαδή χρεοκοπημένος σε προσωπικό επίπεδο) προφανώς δεν σε ενδιαφέρει εάν θα χρεοκοπήσουν και οι άλλοι γύρο σου (Aσε δε που και η δικη σου χρεοκοπία δεν θα φαίνεται.).
Εάν είσαι οικογενειάρχης με υποχρεώσεις και μικρά παιδιά τι κανεις;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2011, 12:18:09 am από mcks »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:37:04 »

Αποσυνδεδεμένος solidarite

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:21:48 am »

Αν ναι στην δημοκρατία δεν υπάρχουνε αδιέξοδα.Σωστά . Υπάρχουνε όμως καταστροφές.

Κοίταξε εάν είσαι μονος και άνεργος (δηλαδή χρεοκοπημένος σε προσωπικό επίπεδο) προφανώς δεν σε ενδιαφέρει εάν θα χρεοκοπήσουν και οι άλλοι γύρο σου.
1. 1.000.000 Ελληνες ειναι χρεωκοπημενοι σε προσωπικο επιπεδο οπως λες και νομιζω πως δεν ειναι ολοι μη οικογενειαρχες.
2. Η χωρα εχει ηδη πτωχευσει απλα δεν εχει γινει ακομα επισημως
3. Δηλαδη το να ζω εγω σε μια χρεωκοπημενη χωρα παιρνοντας 1200 Ευρω( και με συνεχεις καταπατησεις των εργασιακων μου δικαιωματων) ενω τα νεα παιδια βρισκονται σε απογνωση  και δεν εχουν στον ηλιο μοιρα πρεπει να ειμαι ευχαριστημενη που δεν παραιτειται η κυβερνηση?
4. Τελος, εντελως πληροφοριακα δεν ειμαι μονη και ειμαι μονιμη εκπ/κος.

Αποσυνδεδεμένος leith

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:30:55 am »

Κοίταξε εάν είσαι μονος και άνεργος (δηλαδή χρεοκοπημένος σε προσωπικό επίπεδο) προφανώς δεν σε ενδιαφέρει εάν θα χρεοκοπήσουν και οι άλλοι γύρο σου.
1. 1.000.000 Ελληνες ειναι χρεωκοπημενοι σε προσωπικο επιπεδο οπως λες και νομιζω πως δεν ειναι ολοι μη οικογενειαρχες.
3. Δηλαδη το να ζω εγω σε μια χρεωκοπημενη χωρα παιρνοντας 1200 Ευρω( και με συνεχεις καταπατησεις των εργασιακων μου δικαιωματων) ενω τα νεα παιδια βρισκονται σε απογνωση  και δεν εχουν στον ηλιο μοιρα πρεπει να ειμαι ευχαριστημενη που δεν παραιτειται η κυβερνηση?

ΠΕΣΤΑ!

Και mcks ο σοβαρός οικογενειάρχης οφείλει να σκεφτεί το μέλλον των παιδιών του και άρα να είναι κάτω στο δρόμο. Για να μη μας φτύνουν τα παιδιά μας αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:31:50 am »

Δεν καταλαβαίνω τι προκρίνεις εσύ σαν λύση. Τι πρέπει να γίνει;
Εντάξει εκλογές και μετά τί;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:37:04 »

Αποσυνδεδεμένος solidarite

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:41:23 am »
πατοκορφη αλλαγη του πολιτικου συτηματος της χωρας γιατι αυτο που ζουμε δεν ειναι σοσιαλισμος ουτε για πλακα...

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:52:36 am »
πατοκορφη αλλαγη του πολιτικου συτηματος της χωρας γιατι αυτο που ζουμε δεν ειναι σοσιαλισμος ουτε για πλακα...

Το χρέος θα είναι το ίδιο όμως.Εκεί και θα σε περιμένει .
Μακάρι να υπήρχε και κάποια έκπτωση.

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 12, 2011, 02:48:22 am »
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Συμφωνώ με τον συνάδελφο που είπε παραπάνω ότι αρνείται να βάλει τον εαυτό του στο ίδιο τσουβάλι με όσους βγάζουν την ουρά τους απ'έξω. Παρομοίως. Αρνούμαι να πω ''αυτοί είμαστε''. Εντάξει, κάποιοι παρτάκηδες, όντως, ''αυτοί είναι''. Επίσης είναι γεγονός ότι τα χημικά ειναι πολύ επικίνδυνα, και εγώ είχα αρρωστήσει στο προηγούμενο συλλαλητήριο, υποθέτω επειδή τα εισέπνευσα και τα μάτια μου ήταν κόκκινα για 2 μέρες. Τώρα όσο για την ''καραμέλα'' έχουμε οικογένεια κ.λπ., εντάξει, έλεος πια, όλοι έχουμε οικογένεια, κανείς δεν φύτρωσε, σιγά μην πούμε και ευχαριστώ στην πράσινη δολοφονική χούντα για όσα κάνει. Προσωπικά, αν είχα παιδιά, τότε είναι που θα κατέβαινα και θα διαδήλωνα ακόμα περισσότερο, από το να κάθομαι να μιζεριάζω και να εθελοτυφλώ.

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 12, 2011, 07:16:09 am »
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου........ και θα γίνει πολύ χειρότερη όσο όλο και περισσότεροι από εμάς θα συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα........ και αποφασίζουμε να αντιδράσουμε απέναντι σε ένα "κράτος " που ΜΟΝΑΔΙΚΗ του εννοια είναι να ικανοποιήσει τους ξένους πιστωτές του ....αυτούς που το "δάνειζαν " με χαρά υπέρογκα ποσά για να αγοράζει όπλα και άλλα .......και λάδωναν τους εκάστοτε υπουργους και παρατρεχάμενους........ με μέρος των ...δανεικών..... και τώρα;;;;;;
Εμείς οι τεμπέληδες, οι ανεπρόκοποι, οι "μαζί" τα φάγαμε (έτσι μας λένε για να τα δεχόμαστε όλα ....και πιάνει μια χαρα......)ψηφίζουμε τα ίδια γουρούνια που μας κατέστρεψαν και μας κορόιδευαν τόσα χρόνια με το μόνο όπλο μια δουλίτσα ...... που τώρα χάνεται..... και είμαστε τόσο δούλοι και ηττοπαθείς που αρνούμαστε καν να διανοηθούμε να απαγκιστρωθούμε από τα νύχια των αρπαχτικών ενώ ξέρουμε ότι η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη...... (θα χρεοκοπήσουμε πρώτα εμείς και μετά και το κράτος για να χάσουν όσο γίνεται λιγότερα οι πιστωτές ...... αυτούς εξυπηρετούν οι 300 της ξεφτίλας....)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2011, 07:17:55 am από corina »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 12, 2011, 10:44:16 am »
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Συμφωνώ με τον συνάδελφο που είπε παραπάνω ότι αρνείται να βάλει τον εαυτό του στο ίδιο τσουβάλι με όσους βγάζουν την ουρά τους απ'έξω. Παρομοίως. Αρνούμαι να πω ''αυτοί είμαστε''. Εντάξει, κάποιοι παρτάκηδες, όντως, ''αυτοί είναι''. Επίσης είναι γεγονός ότι τα χημικά ειναι πολύ επικίνδυνα, και εγώ είχα αρρωστήσει στο προηγούμενο συλλαλητήριο, υποθέτω επειδή τα εισέπνευσα και τα μάτια μου ήταν κόκκινα για 2 μέρες. Τώρα όσο για την ''καραμέλα'' έχουμε οικογένεια κ.λπ., εντάξει, έλεος πια, όλοι έχουμε οικογένεια, κανείς δεν φύτρωσε, σιγά μην πούμε και ευχαριστώ στην πράσινη δολοφονική χούντα για όσα κάνει. Προσωπικά, αν είχα παιδιά, τότε είναι που θα κατέβαινα και θα διαδήλωνα ακόμα περισσότερο, από το να κάθομαι να μιζεριάζω και να εθελοτυφλώ.

Έχουν οικογένεια και κάθονται υποθάλπουν το μέλλον της οικογένειας και των παιδιών τους με την μη συμμετοχή σε απεργίες και διεκδικήσεις!! Αυτό κάνουν,τίποτα περισσότερο να τους πείτε τους απαράδεκτους!! Η οικογένεια δεν χρειάζεται μόνο λεφτά για να φάνε,αλλά και εξάσφάλιση ενός υγιούς και όχι σαθρού μέλλοντος γι αυτά τα παιδιά που τόσο αυθαίρετα και εύκολα τα επικαλούνται όταν θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ'έξω!
Είναι ντροπή τους να επικαλούνται τα παιδιά τους για να απέχουν απ'την απεργία,όταν γι αυτά τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα!! Τα παιδιά δεν αρκεί να τα μπουκώνουμε στο φαί και να τα σπουδάζουμε ή να τα παντρεύουμε κι όλα αυτά τα μικροαστικά κατάλοιπα...για τα παιδιά πάνω απ'όλα πρέπει να παλεύουμε για να ζήσουν καλύτερα...και στην προκειμένη...να ζήσουν....γιατί προβλέπεται μεγάλη πείνα για την επόμενη γενιά!! Και δεν υπερβάλλω καθόλου!

Κατά τα άλλα...διετάχθη λέει εισαγγελική έρευνα για τα γεγονότα της ντροπής!! Θα βγεί ο λύκος δηλαδή να τιμωρήσει τον άλλο λύκο!!  :o :o  >:( >:(

http://news.gr.msn.com/social/article.aspx?cp-documentid=157441697
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 12, 2011, 10:51:01 am »

ΠΕΣΤΑ!

Και mcks ο σοβαρός οικογενειάρχης οφείλει να σκεφτεί το μέλλον των παιδιών του και άρα να είναι κάτω στο δρόμο. Για να μη μας φτύνουν τα παιδιά μας αργότερα.

Και ευτυχώς που βλέπω πως και άλλοι παραπάνω εξέφρασαν το ίδιο μ'εμένα...δεν είχα διαβάσει τα παραπάνω σχόλια!! Άντε γιατί πήξαμε από "οικογενειάρχες"...κανένας δεν σκέφτεται πέρα απ'την μύτη του και στην πραγματικότητα...ο "οικογενειάρχης" δεν σκέφτεται καν την ίδια του την οικογένεια...!! Και δυστυχώς αυτά τα ακούμε από εκπαιδευτικούς που θα'πρεπε η σκέψη τους να πηγαίνει παραπέρα και βαθύτερα...!! 
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 12, 2011, 10:57:56 am »
Οικογενειάρχης σημαίνει κάθομαι ήσυχος, δεν φέρνω αντιρρήσεις και κοιτάω τη δουλιτσα μου και το σπιτάκι μου;
Οικογενειάρχης δεν σημαίνει ενδιαφέρομαι και αγωνιώ για το μέλλον των παιδιών μου;

Αν αγωνιά κάποιος για κάτι, πολεμά για να το πετύχει ή για να μην χάσει αυτά που ήδη έχει πετύχει.
Ειδικά αν πρόκειται για το μέλλον των παιδιών του παλεύει για να τους εξασφαλίσει ένα μέλλον καλύτερο από το δικό του παρόν.

Ας κοιτάξει, λοιπόν, ο καθένας μέσα του και ας δει τι θέλει.
Και πλέον ας πάψουμε όλοι να κρυβόμαστε πίσω από την έννοια του "οικογενειάρχη", ας βγούμε από το μικρόκοσμο μας και ας κοιτάξουμε πραγματικά το μέλλον και ας το διεκδικήσουμε, όχι για μας, αλλά για τα παιδιά μας!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:18:57 pm »
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=32302 Και δεύτερος σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό!

Αποσυνδεδεμένος mariagizella

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:44:46 pm »
  Ακόμα 4 μαχαιριές, προηγήθηκαν 3, μεσολάβησαν γκλομπακιές κι ανοιγμένα κεφάλια, βιασμοί, ληστείες, αυτοκτονίες, ...Νεκρός Πακιστανός σε αντίποινα της δολοφονίας του Έλληνα...Μια κοινωνία διαλυμένη, φοβισμένη, ανασφαλής, ανομική, βίαιη, προδομένη, ρημαγμένη, λεηλατημένη...χειραγωγούμαστε πιο εύκολα έτσι? Γίνεται ο φόβος μας δεκανίκι τους? Νομιμοποιείται έτσι η όποια αντι-δημοκρατική και αντι-λαική τους πολιτική πρόθεση? Μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά και θηλιές μας? Μας τις φόρεσαν ή τους αφήσαμε να μας τα φορέσουν?  Έχουμε ευθύνη, έχουμε περιθώρια?
  Ήδη...η Ελλάδα έχει βουλιάξει στο αίμα της. Αποπροσανατολιζόμαστε τόσο εύκολα, λόγω φόβου, αβεβαιότητας, ανασφάλειας σε κάθε τομέα, ώστε να κανιβαλίζουμε. Η καταστολή και η τυφλή βία πλέον είναι η καθημερινότητα μας...το ένα τροφοδοτεί το άλλο και συνδέεται με τα αισθήματα απόγνωσης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, με την έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς και με την αντιστροφή/μεταστροφή/διαστροφή των αξιών! Δεν ξέρω αν σε λίγο θα βγάλουν κι εδώ ελεύθερους σκοπευτές, όμως ήδη η Ελλάδα, νιώθω πως, ψυχομαχεί.
Κι όλα αυτά, δυστυχώς, ευνοούν τις λαϊκιστικές εκφράσεις ακροδεξιών μερίδων εντός και εκτός βουλής, των οποίων τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις αυξάνονται. Κι αυτό γιατί οι άλλοι έχουν αποτύχει, έχουν ξεφτυλίσει τους θεσμούς και τις ζωές μας.
  Όμως, το πλαίσιο αυτό, το πολιτικο-κοινωνικό-οικονομικό και ουσιαστικά το πολιτισμικό, στήνεται από κοινού! Από ψηφοφόρους και πολιτικούς. Προς θεού, δεν ανήκουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, όμως, η νοοτροπία που επικρατεί δεν αλλάζει έτσι απλά. Μετατρέπεται σε ‘φύση’, σε ‘κανονικότητα’, σε ‘δεδομένο’. Λίγοι, χαρισματικοί ίσως, αλλά σίγουρα μοναχικοί καβαλάρηδες, μπορούν να πάνε κόντρα στα δεδομένα αυτά (με σημαντικό το τίμημα συνήθως).
 Οι εκπαιδευτικοί, στο βαθμό που διαμορφώνουμε πολίτες εντός της σχολικής αίθουσας, τι κάνουμε? Πώς συμβάλλουμε στην κοινωνικοποίηση τους? Αφιερώνουμε χρόνο? Ασχολούμαστε με τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά? Τα αφήνουμε να εκφραστούν και να προβληματιστούν σχετικά με την κοινωνική πραγματικότητα?
  Μόνο μέσα από την παιδεία πιστεύω πως μπορεί να σωθεί αυτός ο λαός. Με την παιδεία θα επέλθει και η αντίστοιχη νοοτροπία. Διαφορετικά, θα ζούμε με ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν θα καλύπτει η ασφάλεια μας, μέχρι να μας δολοφονήσουν,  και μετά θα πουλήσουν τα όργανα μας στο παζάρι…

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 12, 2011, 01:25:55 pm »
Για κοιτάξτε εδώ! Πρόκειται για ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι γιατροί από το νοσοκομείο της Νίκαιας.

"Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται».

Υπάρχουν υγιείς φωνές σε όλους τους χώρους, συνάδελφοι. Δεν τους βλέπουμε και δεν τους ακούμε, γιατί δε θέλουμε να το κάνουμε. Την πραγματικότητα έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της τηλεόρασης. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στην ασχήμια που την ομορφιά τη βλέπουμε γραφική.  Χθες κατέβηκα στη συγκέντρωση του Πειραιά. Ενώ περιμέναμε ν' αρχίσει η πορεία ένα γεροντάκι με πλησίασε και μου έδωσε μια πρόσκληση (χειρόγραφη παρακαλώ) για μια εκδήλωση πολιτιστική και δωρεάν που πραγματοποιεί ο συλλογός του τις προσεχείς ημέρες. Στη συνέχεια, με σεμνότητα πήρε κι αυτός τη θέση του στην πορεία, χωρίς οργή και μίσος για κανέναν.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671