*

Αποστολέας Θέμα: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;  (Αναγνώστηκε 26639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;;;;;;;!!!!!!!!!
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:46:03 pm »
Αχ, αυτη η Ελληνιδα μάνα !! μεχρι και το γάμο του παιδιου της κανονιζει ( και φυσικα και μετα απο αυτο) !!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:50:33 »

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 05, 2011, 02:13:06 pm »
Εγω πάντως είμαι υπέρ τοποθέτησης κάμερας στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά. Γιατί έτσι απλά θα λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις!!!!!! 

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 05, 2011, 02:19:24 pm »
Εγω πάντως είμαι υπέρ τοποθέτησης κάμερας στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά. Γιατί έτσι απλά θα λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις!!!!!! 
K εγω υπέρ είμαι  ::)...αλλά να ξεκινήσουμε απο τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και μετά να πάμε στην Α/βαθμια... Στη

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 05, 2011, 02:59:15 pm »
Αχ, αυτη η Ελληνιδα μάνα !! μεχρι και το γάμο του παιδιου της κανονιζει ( και φυσικα και μετα απο αυτο) !!!

Γι αυτό (μεταξύ άλλων) βουλιάζουμε σαν κοινωνία!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:50:33 »

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 05, 2011, 03:00:40 pm »

Εδώ μετά βίας πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, θες και κάμερες!

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 05, 2011, 03:05:58 pm »
Μήπως υπερβάλλουμε λίγο όταν κρίνουμε τους γονείς που χρησιμοποιούν σωματική τιμωρία στα παιδιά τους; Δηλαδή, κι εμείς που φάγαμε ξύλο ως παιδιά, τι πάθαμε; -Φυσικά, δε μιλάω για ακραίες περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης.-
Δεν έχω παιδιά αλλά για να καταλάβετε τον προβληματισμό μου θα αναφέρω μια χαρακτηριστική περίπτωση που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία. Πρέπει όμως εκ των προτέρων να τονίσω πως ο πατέρας μου γενικά δε μας χτυπούσε κι αυτό που θα διηγηθώ τώρα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα:
 Ο αδελφός μου, γύρω στα 8 του χρόνια, είχε αποχτήσει την κακή συνήθεια να ξεφεύγει από το χερι της μητέρας μου και να περνάει μόνος του το δρόμο.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 05, 2011, 03:46:37 pm »
...

Πάντως χθες στην παραλία παρατηρούσα για άλλη μια φορά πόσο απαράδεκτες είναι οι ελληνίδες μάνες...μόνο τα ελληνάκια ακούγονταν να τσιρίζουν (και δη τα αγοράκια) λες και οι γονείς τους είχαν αγοράσει την παραλία...ενώ των ξένων τα πιτσιρίκια ήταν ήσυχα...(τόσο όσο να μην ενοχλούν τους γύρω...όχι εντελώς ήσυχα)
Και αυτό το έχω βιώσει άμεσα καθώς έχουμε ο θείος μου είναι παντρεμένος με αγγλίδα και είδα πώς μεγάλωσε τα ξαδέρφια μου...η μέρα με την νύχτα....

...

Μου θύμισες 2 σκηνικά που είχα ζήσει σε τρένο του ΟΣΕ κάποτε. Τη μία φορά, ακουγόταν από το τέρμα του βαγονιού να ουρλιάζουν (μέσα σε καμπίνα) κάτι κακομαθημένα ελληνόπουλα, και η απαράδεκτη μάνα τους να μην κάνει τίποτα (αν ήμουν εκεί δίπλα, θα αναγκαζόμουν να τα έβαζα εγώ στη θέση τους).
Μια άλλη φορά, δίπλα μου είχε κάτσει μια οικογένεια αμερικανών (το ξέρω, επειδή πιάσαμε την κουβέντα μετά) με 2 μικρά παιδάκια. Το μικρό αγοράκι στην αρχή άρχισε να κάνει φασαρία, αλλά η μάνα του τον σταμάτησε λέγοντας ότι το παληκάρι δίπλα (εγώ δηλαδή) δεν θα έχει όρεξη να τον ακούει σε όλη τη διαδρομή, και το παιδάκι σταμάτησε αμέσως.
Σε γενικές γραμμές (υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις) είμαστε ένας λαός γύφτικος (με την κάκιστη έννοια), δεν σεβόμαστε τον διπλανό μας, βρωμίζουμε όπου πάμε κ.ο.κ.
Και μετά εκπλησόμαστε που βρίσκονται ψυχικά ασταθείς εκπαιδευτικοί που κάνουν ό,τι κάνουν.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 05, 2011, 03:46:57 pm »
το θέμα είναι να τηρούμε το μέτρο (πραγμα που είναι πολύ δύσκολο)!!!
Ούτε να φθάνουμε στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής βίας ,φαινομενο συχνό με αποτέλεσμα να έρχονται στο σχολειο παιδιά φοβισμένα-τρομοκρατημένα, ούτε από την άλλη να κάνουμε τα παιδια μας κακομαθημένα και να μη τολμάμε καν να τα μαλώνουμε οι εκπαιδευτικοι ή οι γονείς να έρχονται σε έξαλλη κατάσταση και να σου λένε:'' πώς τολμήσατε να μαλώσετε το παιδι μου'';
κανενας δεν είπε ότι το επάγγελμα μας είναι εύκολο!
Υπάρχουν όντως φουρνιές παιδιών, ''σωστοί διάβολοι''! Αυτό όμως σε καμιά περιπτωση δε μας δίνει το δικαίωμα να φτάνουμε στα άκρα, ούτε οι γονείς ούτε οι εκπαιδευτικοί.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 05, 2011, 03:51:54 pm »
.....Όσον αφορά τα νήπια και το πόσο ζωηρά είναι, θα σας πω ότι στο τμήμα του μικρού μου υπάρχουν παιδιά που με τα ψαλίδια έκοψαν τις κουρτίνες, το φόρεμα ενός κοριτσιού, τα παπούτσια του γιου μου, κάρφωσαν πινέζες στις σόλες ενός άλλου παιδιού και τρύπησαν το ποδαράκι του κλπ. Είναι όμως παιδιά. Άλλοι φταίνε..... Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα...... δυστυχώς....

Η νηπιαγωγος που ηταν? δηλαδη αν εβγαζε το ματι ενα παιδακι σε ενα αλλο θα λεγαμε παιδια ειναι?!! Η παρουσια της νηπιαγωγου ειναι απαραιτητη συνεχως.
Εκεί ήταν. Αλλά ποιο να πρωτοκοιτάξει από τα 20 όταν τα 12 είναι σε έξαλλη κατάσταση; Η καημένη μίλησε στους γονείς, ξαναμίλησε..... τι να το κάνεις.... Πάλι τα ίδια. Οι γονείς, πάντως, υποσχέθηκαν ότι θα τα δείρουν στο σπίτι! Αυτό κατάλαβαν από τη συνομιλία τους με την νηπιαγωγό!

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 05, 2011, 06:14:11 pm »

Εδώ μετά βίας πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, θες και κάμερες!
Ναι γιατί?? Δεν κατάλαβα πολύ τους πέφτει? Εδω όλο και περισσότερα σχολεία βάλανε διαδραστικούς πίνακες που κοστίζουν ενα σκασμό λεφτά και laptop στην α'γυμνασιου επίσης πεταμένα λεφτά.... Μια καμερούλα δεν θα τους κοστίζει και πολλά.. Και επισήμανα να τα βάλουν τουλάχιστον για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά για αυτά τα συμβάντα... Στην Αμερική και στις σκανδιναβικές χώρες εδω και χρόνια έχουν βάλει κάμερες.. Εδω γιατί? Καθημερινά σε όλα τα σχολεία γίνονται του κόσμου τα σκηνικά μεταξυ εκπαιδευτικων-μαθητών και εκπαιδευτικών-γονιών.... Κατευθείαν σου λένε οτι θα σου κάνω καταγγελία θα φωνάξω το συλλογο γονέων και...και...και... Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια....
Εεε. Λοιπόν να βάλουν κάμερες να δούν για ποιό λόγο φωνάζει η δασκάλα στο παιδί και να στέλνει μετά το υλικό και στην παραπονεμένη μάνα...
Υ.Γ Θα σου πω και κάτι άλλο.. Πήγαμε προχθές με το δημοτικό εκδρομή κανονικά με τα πουλμαν σε αρχαιολογικό χώρο 40 χιλιομετρα από το σχολείο και μετά οταν πήγαμε αλλού για να ξεκουραστουμε και να φάνε τα παιδιά σε ενα παιδότοπο, εγω και κάποιοι συνάδελφοι παρατηρήσαμε οτι παραπέρα υπήρχαν κάποιοι γονείς που βλέπανε τα παιδια τους και "κατασκοπευανε" να το πω και ετσί και εμάς τους ίδιους... Δεν αντιλέγω... Δικαίωμα τους... Αλλά το ξενέρωμα της ευθύνης εμείς οι υπόλοιποι το εισπράξαμε...
Αρα και να μην φεύγω απ'το θέμα, επιπλέον αφου υπάρχουν κάποιοι γονείς και ανησυχούν, τότε είμαι υπέρ να βάλουν κάμερες στα σχολεία!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 05, 2011, 06:32:59 pm από manosmc »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 05, 2011, 07:30:19 pm »
Ωραία, αφού το ξύλο θεωρείται ως μέθοδος πειθαρχίας και λέγεται ότι καλώς (σε κάποιες περιπτώσεις) εφαρμόζεται, ας πούμε ότι συμφωνώ.
Ας πούμε ότι όντως είναι μέθοδος πειθαρχίας.
Θα τολομούσατε να σηκώσετε χέρι σε μαθητή λυκείου ή μήπως εκέι θα φοβόσασταν γιατί μπορεί να το ανταποδώσει;
Τα πιτσιρίκια δεν μπορούν να ανταποδώσουν, άρα τους επιβάλονται (αυτοί που τα χτυπάνε) με τη δ'υναμη τους.
Σε κάποιον, όμως, που έχει την ίδια δύναμη, θα το κάνανε;;;;;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 05, 2011, 07:46:48 pm »
Όποιος έχει βρει μέθοδος πειθαρχίας σε σχολεία που υπάρχουν τσιγγανάκια αλλοδαπάκια και κάθε λογής κω..παιδάκια που μυρίζουν, φτύνουν, και σου λένε με τα δυο τους τα χεράκια "στα παπάκια μου" σου απειλούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου και άλλα τόσα.... να μας το πει και σε μας πως ενεργεί... ευχαριστώ!!!! 

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 06, 2011, 01:00:53 am »
Όποιος έχει βρει μέθοδος πειθαρχίας σε σχολεία που υπάρχουν τσιγγανάκια αλλοδαπάκια και κάθε λογής κω..παιδάκια που μυρίζουν, φτύνουν, και σου λένε με τα δυο τους τα χεράκια "στα παπάκια μου" σου απειλούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου και άλλα τόσα.... να μας το πει και σε μας πως ενεργεί... ευχαριστώ!!!! 

Περισσότερο σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη παρακαλώ.

Ολόκληρη επιστήμη είναι αυτό που θίγεις και σεμινάρια γίνονται συνέχεια...εφόσον είσαι εκπαιδευτικός και σου τυχαίνουν και τέτοιες περιπτώσεις οφείλεις να μαθαίνεις πώς θα ανταπεξέλθεις...δυστυχώς το κράτος δεν προσφέρει οργανωμένη και δωρεάν ενημέρωση σε τέτοια θέματα!! Αλλά εσύ οφείλεις να εκπαιδεύεσαι συνεχώς...όχι να περιμένεις απλά τον μισθό!!

Και θα σου παρέθετα ευχαρίστως 5-10 στρατηγικές αντιμετώπισης αυτή την στιγμή,αλλά είναι αργά και βαριέμαι να γράφω γιατί ήδη πέρασα 3 ώρες γράφοντας μια εργασία!!

Εγώ πέρσι ήμουν σε ΕΕΕΕΚ ειδικής αγωγής με παιδιά παραβατικής συμπεριφοράς...με συναισθηματικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς...οι πρώτοι 2 μήνες ήταν δύσκολοι...όμως διάβασα,ενημερώθηκα,συμβουλεύτηκα και τελικά μετά τον Δεκέμβριο τα πράγματα πήγαν καλά (όχι εύκολα,αλλά καλά) μέχρι το τέλος της χρονιάς και κατόρθωσα τα παιδιά που με βρίζαν στην αρχή και ένα όπως λες μου κλώτσησε το αμάξι...να με ρωτάνε αν θέλω να πάω στο σχολείο τους ξανά...γιατί αυτά ήθελαν να πάω ξανά!!

Λοιπόν...μάθε πως αν αντιμετωπίζεις την συναισθηματική-πολιτισμική κατάσταση όλων αυτών των παιδιών που με τόσο μένος περιέγραψες ξεχωριστά από την διαδικασία μάθησης,απλά θα υποφέρεις κι εσύ και τα παιδιά μέσα σε τέτοιες τάξεις!!

Αυτό που θέλω να πω είναι ΜΑΘΕΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ...!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2011, 03:37:35 pm από happiness »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 06, 2011, 01:48:35 am »

Ολόκληρη επιστήμη είναι αυτό που θίγεις και σεμινάρια γίνονται συνέχεια...εφόσον είσαι εκπαιδευτικός και σου τυχαίνουν και τέτοιες περιπτώσεις οφείλεις να μαθαίνεις πώς θα ανταπεξέλθεις...δυστυχώς το κράτος δεν προσφέρει οργανωμένη και δωρεάν ενημέρωση σε τέτοια θέματα!! Αλλά εσύ οφείλεις να εκπαιδεύεσαι συνεχώς...όχι να περιμένεις απλά τον μισθό!!

Και θα σου παρέθετα ευχαρίστως 5-10 στρατηγικές αντιμετώπισης αυτή την στιγμή,αλλά είναι αργά και βαριέμαι να γράφω γιατί ήδη πέρασα 3 ώρες γράφοντας μια εργασία!!

Εγώ πέρσι ήμουν σε ΕΕΕΕΚ ειδικής αγωγής με παιδιά παραβατικής συμπεριφοράς...με συναισθηματικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς...οι πρώτοι 2 μήνες ήταν δύσκολοι...όμως διάβασα,ενημερώθηκα,συμβουλεύτηκα και τελικά μετά τον Δεκέμβριο τα πράγματα πήγαν καλά (όχι εύκολα,αλλά καλά) μέχρι το τέλος της χρονιάς και κατόρθωσα τα παιδιά που με βρίζαν στην αρχή και ένα όπως λες μου κλώτσησε το αμάξι...να με ρωτάνε αν θέλω να πάω στο σχολείο τους ξανά...γιατί αυτά ήθελαν να πάω ξανά!!

Λοιπόν...μάθε πως αν αντιμετωπίζεις την συναισθηματική-πολιτισμική κατάσταση όλων αυτών των παιδιών που με τόσο μένος περιέγραψες ξεχωριστά από την διαδικασία μάθησης,απλά θα υποφέρεις κι εσύ και τα παιδιά μέσα σε τέτοιες τάξεις!!

Αυτό που θέλω να πω είναι ΜΑΘΕΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ...!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ!!
Δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα σου... Όλα αυτά που γράφεις ειναι κουραφέξαλα.... Μιλησα εγω αν νοιαζομαι για μισθούς και άλλα απο το προηγούμενο μηνυμα???
εγω μιλάω για τσιγγανακια και οχι για ειδικής αγωγής και ουτε ποτε ήμουν και θέλω να ασχοληθω.... Και αν τα πράγματα για σενα απο χάλια πήγαν λίγο καλά τσάμπα οι κόποι σου...

Περισσότερο σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη παρακαλώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2011, 03:41:20 pm από happiness »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144