*

Αποστολέας Θέμα: Τα "κατοχικά" νέα της ημέρας  (Αναγνώστηκε 16402 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Τα "κατοχικά" νέα της ημέρας
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 05, 2011, 10:18:46 pm »
.........
Προσωπικα μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει την εναλλακτικη προταση εναντι του μνημονιου
........

ποιός πολιτικός θα τολμήσει να σου την πεί και ποιό κανάλι θα τολμήσει να την μεταδώσει;

ψάξε και βρες πως έλυσε το αντιστοιχο πρόβλημα της η Ισλανδία και θα καταλάβεις γιατί δεν έχεις ακούσει ακόμη την εναλλακτική λύση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:14:05 »

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 05, 2011, 10:50:45 pm »
dimstella, δυστυχώς το ελληνικό χρέος το έχει το ελληνικό δημόσιο και όχι οι τράπεζες όπως στην περίπτωση της Ισλανδίας. Για αυτό και όταν δεν πλήρωσαν οι ήδη κρατικοποιημένες Ισλανδικές τράπεζες το χρέος τους, αυτό δεν εκλήφθηκε ως αδυναμία του κράτους και οι "αγορές" δεν το αντιμετώπισαν με δυσπιστία...
στη δική μας περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά"... Αν δεν πληρώσουμε δεν μας δανείζει κανένας και τότε οι συνέπειες θα είναι πάρα πολλές... και δεν έχουμε τις δυνατότητες να ζήσουμε με τον δικό μας πλούτο, γιατί στα "καλά χρόνια" καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να έχει πραγματική ανάπτυξη.. στην Ελλάδα ανάπτυξη σήμαινε πλούτος στο χρηματιστήριο και στις τράπεζες, τίποτα άλλο...
ακόμα και τα υποτυπώδη προϊόντα που κατασκευάζουμε, όπως τα ξυραφάκια bic, οι πρώτες ύλες εισάγονται και η τιμή θα πάει στο τριπλάσιο έτσι απλά... το ίδιο προφανώς θα συμβεί με όλα τα προϊόντα που άμεσα ή έμμεσα εξαρτώνται από τις εισαγωγές που κάνουμε... δεν παράγουμε τίποτα που να είναι δικό μας...

δυστυχώς την έχουμε άσχημα...

ένα καλό χαρτί που έχουμε στο χέρι μας είναι ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα συμπαρασύρει πολλές τράπεζες (ελληνικές και ξένες) προκαλώντας τη χρεωκοπία και άλλων κρατών της Ευρωζώνης... άρα κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουμε από χρεοκοπία, αντιθέτως όταν θα πλησιάζουμε στην αποπληρωμή των χρεών μας και πλέον η διάσωσή μας δεν θα έχει όφελος για αυτούς, θα κινδυνεύουμε περισσότερο... 

δυστυχώς ακόμα και το κράτος μας κερδοσκοπεί εις βάρος του... το ξέρετε πχ ότι το ελληνικό δημόσιο επαναγόρασε πρόωρα ελληνικά ομόλογα σε τιμή κόστους (99%) την ώρα που στις αγορές πραγματεύονται στο 50-70% της αξίας τους; και μαντέψτε από ποιους τα αγόρασε; .... από ελληνικές τράπεζες που έχουν ξεμείνει από ρευστό... που τα βρήκε τα χρήματα όμως;;;   ,..... μα λεφτά υπάρχουν....

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:22:28 pm »
Mόλις γύρισα από το Σύνταγμα. Χαμός! Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο στη ζωή μου. Από βρέφη μέχρι ηλικιωμένοι.
Μιλάνε για πάνω από 500.000 και πιστεύω ότι έχουν δίκιο, γιατί ο κόσμος συνεχώς ανανεώνεται.

Αν αυτό δεν είναι απώλεια της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης του λαού, τι είναι;

Και αντί να το καταλάβουν, τους φταίνε όλοι... ακόμα και τα ΜΜΕ, γιατί, λέει, λένε ψέματα στον κόσμο εναντίον τους. Διαβάστε τι ανακοίνωση έβγαλαν σήμερα:

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20638&Itemid=131

Θερμά συγχαρητήρια για την ειρηνική συμπεριφορά όλων των αγανακτισμένων για 12η ημέρα.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:14:05 »

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:10:25 am »
Όντως απίστευτα πολύς κόσμος! Στις 9 το βράδυ δεν μπορούσες να μετακινηθείς από τη θέση σου, ούτε να καπνίσεις....
Άνθρωποι κυρίως νέοι, της γειτονιάς, που μάλλον δεν έχουν ξαναβγεί στους δρόμους.
Ελπίζω για την αρχή του τέλους αυτής της θηριωδίας που ξεσπά πάνω στα κεφάλια των παιδιών μας.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:23:06 am »
Ο ΧΑΜΟΣ !!!!
δεν ξαναπαω. ΤΕΛΟΣ !
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:27:00 am »
γιατί;

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:28:22 am »
Συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή, ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος;;
Υπήρξε κάτι καινούριο στα συνθήματα; Πως ήταν ο κόσμος; "ποδοσφαιρική" ατμόσφαιρα;

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:33:03 am »
Υπήρξε κάτι καινούριο στα συνθήματα; Πως ήταν ο κόσμος; "ποδοσφαιρική" ατμόσφαιρα;

απο φωτο, μιας κ δεν ζω αθηνα, πρεπει να εγινε χαμος απο κοσμο....

http://www.google.com/hostednews/afp/slideshow/ALeqM5h_6fcWMDgzXI6FE18nSoKWLivlsg?docId=CNG.5b640033fbf6a16861093d81b106136f.7c1&index=0

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:35:26 am »
Ο ΧΑΜΟΣ !!!!
δεν ξαναπαω. ΤΕΛΟΣ !

O Mάρκος προσπαθεί να αποφύγει την πλατεία Συντάγματος, αλλά ανώτερες δυνάμεις δεν τον αφήνουν. ;D ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=IDi83T4wEf8

Πολύ πολύ περισσότερος. Τα συνθήματα πάνω-κάτω τα ίδια πέριξ της πλατείας. Πιο μακριά από την πλατεία ο κόσμος απλώς συζητούσε ανά παρέα την επικαιρότητα. Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι παρά τις κακές γλώσσες που προφήτευαν επεισόδια, για να φοβίσουν τον κόσμο, εμφανίστηκαν πολλοί οικογενειακώς ακόμα και με βρέφη λίγων μηνών.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:36:00 am »
Εγώ ήμουν εκεί κατά τις 8 και μισή και γινόταν χαμός! Πήραμε το μετρό στο Γκάζι και δεν μπορέσαμε να κατέβουμε στο Σύνταγμα γιατί βγάλανε ανακοίνωση ότι ο συρμός δε θα ανοίξει εκεί,οπότε αναγκαστικά κατεβήκαμε στο Μοναστηράκι.Μιλάμε για πάρα πολύ κόσμο.Εγώ κατέβηκα με τα παιδιά μου και ήταν όλα πολύ ειρηνικά!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:50:57 am »
Μακάρι να ήμουν στην Αθήνα αυτή την περίοδο. Ελπίζω να καρποφορήσουν όλες αυτές οι ζυμώσεις. Σίγουρα θα βγει κάτι καλό απ' όλη αυτή τη κίνηση, γιατί έχει διάρκεια και συνέχεια παρ' όλη την ετερόκλητη σύστασή του.
Ίσως γι' αυτό...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:54:12 am »
γιατι δεν μπορω την υποκρισια της δηθεν συνειδητοποιησης! Ξαφνικα ολοι τωρα ξυπνησαν επειδη ξεβολευτηκαν?...

ή να παω να μη μπορω να βαδισω?
 να με σπρωχνει ο ενας και ο αλλος,
να μη μπορω να κανπισω,
 να μυριζω την ιδρωτιλα του καθενος,
 την απλυσιά,
 τη ποδαρίλα!
 να βηχουν μες τη μουρη μου,
 να ακουω τις φωνες απο τα μεγαφωνα δηθεν για να βαλουν ταξη,
 να φωναζει διπλα μου η αλλη "ελα, Κωστα, Κωστααααααααααα",ουουου, εδω ειμαι !!!! ΕΔΩΩΩΩΩΩ!!!
 να με τσαλαπατανε,
να μη πιανει το κινητο να δω που ειναι το φιλαρακι μου, κλπ κλπ .....
ΚΑΙ να χανω και τον αγωνα!

πηγα και ξαναπηγα, ετσι κι αλλιως δεν μας χωραει ολους,...πεπερασμενο συνολο !!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:58:50 am »
Οι απόψεις, όσον αφορά τον αριθμό, διίστανται. Π.χ. το in.gr (συμφερόντων ΔΟΛ, βλ. και Μεγκα δηλαδή) γράφει για "δεκάδες χιλιάδες" κλπ. Από την άλλη το zougla.gr γράφει για 500.000.
Προσωπικά εκτιμώ πάνω από 100.000, αλλά σε καμία περίπτωση 500.000 (ούτε καν κοντά).
Σημασία είχε ότι, έστω και Κυριακή, υπήρξε μαζικότητα. Να δούμε τη συνέχεια (τόσο για μαζικότητα και διάρκεια, όσο και για μετεξέλιξη της κίνησης).

Υ.Γ. Μάρκο σταμάτα τη γκρίνια! Αντί να πας να αράξεις στο ζόναρς, να έχεις 2 σε 1 (και συγκέντρωση και καφέ), κάθεσαι και παραπονιέσαι..  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182689
  • Σύνολο θεμάτων: 19473