*

Αποστολέας Θέμα: Ιχθυοκόμοι και ...γραφίστες σε Γενικό Λύκειο;  (Αναγνώστηκε 3985 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

xaan

• Επισκέπτης
Ιχθυοκόμοι και ...γραφίστες σε Γενικό Λύκειο;
« στις: Ιουνίου 19, 2011, 02:52:13 pm »
M' αφορμή την ανακοίνωση με τα ονόματα των επιλεγέντων καθηγητών των Γενικών Λυκείων
(http://religiousnet.blogspot.com/2011/06/project.html ) που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο για τις Ερευνητικές Εργασίες (Progect), προέκυψε ότι φέρονται να υπηρετούν σε ΓΕΝΙΚΑ Λύκεια ειδικότητες όπως:

Bρεφονηπιοκόμοι, Ιχθυοκόμοι, Γραφίστες, πτυχιούχοι Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Φυτικής Παραγωγής, κλπ.

Απορία: με βάση ποιές Α' αναθέσεις μαθημάτων τοποθετήθηκαν σε ΓΕΝΙΚΑ Λύκεια αυτές οι ειδικότητες και τι μαθήματα διδάσκουν;

Eννοείται ότι η απορία μου ουδόλως έχει να κάνει με διάθεση υποτίμησης των ως άνω ειδικοτήτων τις οποίες σέβομαι και υπολήπτομαι απολύτως, αλλά τις κατανοώ ως άμεσα ή έμμεσα συνδεόμενες με την τεχνολογική και όχι τη γενική εκπαίδευση. Τι διδάσκει π.χ. ένας Ιχθυοκόμος σε ΓΕΛ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ιχθυοκόμοι και ...γραφίστες σε Γενικό Λύκειο;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:21:44 »

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 19, 2011, 03:40:13 pm »
Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
Ή έχουν τρελό βίσμα ...
ή θα είναι μεταλλαγμένοι καθηγητές πληροφορικής, δηλαδή μη έχοντες βασικό πτυχίο πληροφορικής που διαφημίζουν την επιστήμη μας τόσα χρόνια στα λύκεια!  :-X

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 19, 2011, 03:41:39 pm »
κάποιοι θα μπορούσαν ίσως με β αναθέσεις να συμπληρώνουν ωράριο, δεν είμαι όμως και σίγουρη ποιοι.
Δες εδώ και τις β αναθέσεις για τα γενικά λύκεια.

http://www.pde.gr/index.php?action=tpmod;dl=item331

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 19, 2011, 04:00:59 pm »
κάποιοι θα μπορούσαν ίσως με β αναθέσεις να συμπληρώνουν ωράριο, δεν είμαι όμως και σίγουρη ποιοι.
Δες εδώ και τις β αναθέσεις για τα γενικά λύκεια.

http://www.pde.gr/index.php?action=tpmod;dl=item331

Kαμμιά από τις παραπάνω ειδικότητες δεν έχει Α' ανάθεση (με βάση την οποία γίνονται οι τοποθετήσεις - ακόμη και οι προσωρινές) στο ΓΕΛ, ορισμένες έχουν

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:21:44 »

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 19, 2011, 04:01:55 pm »
Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
Ή έχουν τρελό βίσμα ...
ή θα είναι μεταλλαγμένοι καθηγητές πληροφορικής, δηλαδή μη έχοντες βασικό πτυχίο πληροφορικής που διαφημίζουν την επιστήμη μας τόσα χρόνια στα λύκεια!  :-X

..και μη χειρότερα....

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 19, 2011, 04:22:03 pm »
η αίτηση και η πρόσκληση ενδιαφέροντος πλέον δεν εμφανίζονται στη σελίδα του οεπεκ >:( αλλά όλη η διαδικασία όπως στήθηκε ήταν ... ύποπτη. Στο σχολείο μου για παράδειγμα έφτασε το έγγραφο την επομένη της λήξης των αιτήσεων ;)

Πάντως δεν μου είναι τόσο ξεκάθαρο τι εννοούν τοποθετημένος σε λύκειο ή να παράγει διδακτικό έργο σε λύκειο ή τι άλλο έγραφε η πρόσκληση. Σκοπίμως ασαφές; ::)

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 19, 2011, 06:03:35 pm »
Δεν είναι και τόσο περίεργα όλα αυτά! Σε ΓΕΛ που έκανα ΠΔΣ διαιτολόγος ΤΕΙ δίδασκε φυσική-χημεία-βιολογία από Α' ως Γ' λυκείου... σουρεαλιστικά φαινόμενα μέσα στην τάξη ήταν στην ημερήσια διάταξη... κι όμως δεν την κουνά κανείς από το σχολείο! Νομίζω ότι οι διάφορες ειδικότητες των ΤΕΕ κάποια χρονική περίοδο μετατάχθηκαν στα ΓΕΛ ("επειδή τους χρειάζονταν", τρέχα γύρευε τι σήμαινε αυτό, μάλλον περίσσευαν στα ΤΕΕ και τους διοχέτευσαν εκεί). Επί ΠΑΣΟΚ όλα αυτά (για να μην ξεχνιόμαστε).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 19, 2011, 06:06:58 pm από sec »

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 19, 2011, 06:40:09 pm »
χωρίς να ξέρω πως έγινε η επιλογή ξέρω ειδικότητα πε17.02 ο οποίος ήταν υπεύθυνος γρασέπ και έκανε και ΣΕΠ στο Λύκειο (ως υπεύθυνος ΓΡΑΣΕΠ). Ίσως κάποιος από αυτούς να είναι τέτοιος και στο κουτάκι που έλεγε καινοτόμες δράσεις να έβαλε ένα σωρό δράσεις που έκανε επί χρόνια στο ΓΡΑΣΕΠ. Φυσικά αυτό καλύπτει μέρος των επιλογών τεχνικών ειδικοτήτων

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 20, 2011, 01:06:24 am »
Δεν είναι και τόσο περίεργα όλα αυτά! Σε ΓΕΛ που έκανα ΠΔΣ διαιτολόγος ΤΕΙ δίδασκε φυσική-χημεία-βιολογία από Α' ως Γ' λυκείου... σουρεαλιστικά φαινόμενα μέσα στην τάξη ήταν στην ημερήσια διάταξη... κι όμως δεν την κουνά κανείς από το σχολείο! Νομίζω ότι οι διάφορες ειδικότητες των ΤΕΕ κάποια χρονική περίοδο μετατάχθηκαν στα ΓΕΛ ("επειδή τους χρειάζονταν", τρέχα γύρευε τι σήμαινε αυτό, μάλλον περίσσευαν στα ΤΕΕ και τους διοχέτευσαν εκεί). Επί ΠΑΣΟΚ όλα αυτά (για να μην ξεχνιόμαστε).

Kαμμιά ειδικότητα των ΤΕΕ δεν μετατάχθηκε στα ΓΕΛ! Υπάρχει ο νόμος για τις ειδικότητες και η υπουργική απόφαση για τις αναθέσεις (Α' και

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 20, 2011, 01:08:00 am »
χωρίς να ξέρω πως έγινε η επιλογή ξέρω ειδικότητα πε17.02 ο οποίος ήταν υπεύθυνος γρασέπ και έκανε και ΣΕΠ στο Λύκειο (ως υπεύθυνος ΓΡΑΣΕΠ). Ίσως κάποιος από αυτούς να είναι τέτοιος και στο κουτάκι που έλεγε καινοτόμες δράσεις να έβαλε ένα σωρό δράσεις που έκανε επί χρόνια στο ΓΡΑΣΕΠ. Φυσικά αυτό καλύπτει μέρος των επιλογών τεχνικών ειδικοτήτων

Οι του κλ. ΠΕ17.02 (τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί μηχανικοί της ΑΣΠΑΙΤΕ/ΣΕΛΕΤΕ) έχουν Α' ανάθεση στο μάθημα της Τεχνολογίας, οπότε ουδέν πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 20, 2011, 12:48:13 pm »
Kαμμιά ειδικότητα των ΤΕΕ δεν μετατάχθηκε στα ΓΕΛ!
Τότε πώς συμβαίνει να έχει οργανική σε ΓΕΛ διαιτολόγος ΤΕΙ;

(τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ αν π.χ. πριν δυό χρόνια κάποιος εγκάθετος Δ/ντής της ΝΔ έδωσε (παράνομα!) οργανική θέση σε ΓΕΛ σε κάποιο ..Νοσηλευτή (!) ή τι σχέση έχει ΝΔ αν πέρυσι κάποιος εγκάθετος Δ/ντής του ΠΑΣΟΚ έδωσε οργανική σε ΓΕΛ σε κάποιο Ιχθυοκόμο; 
Δεν το ξερα ότι τις οργανικές τις δίνουν οι ..διευθυντές!!!  :P Ξέρω όμως ότι έγιναν τέτοιες μετακινήσεις (από ΤΕΕ σε ΓΕΛ) κατά κόρον μέχρι το 2000, δεν ήταν τότε η χρυσή εποχή του ΠΑΣΟΚ; Όχι τπτ άλλο γιατί ήρθανε τώρα να "βάλουνε τάξη" :P Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή...

Αποσυνδεδεμένος jimpan

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 20, 2011, 01:24:30 pm »
Διευθυντές Εκπαίδευσης εννοεί και έχει δίκιο!

Αποσυνδεδεμένος caa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 20, 2011, 02:53:03 pm »
κάνετε ενστάσεις παιδιά αν δε σας δέχτηκαν εναντίον των συγκεκριμένων.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 20, 2011, 03:33:59 pm »
Διευθυντές Εκπαίδευσης εννοεί και έχει δίκιο!

κατανοητό
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 20, 2011, 04:04:15 pm από sec »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733