0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό το λέτε και το ξαναλέτε, αλλά πραγματικά μόνο εγώ είχα τρείς αυξήσεις στο μισθό μου; Όλοι οι άλλοι είστε τόσο υψηλόμισθοι και μόνο σας έκοβαν χρήματα; Επιπλέον, με τα επιδόματα που πήρα επί συριζα και με τα άλλα κοινωνικά μέτρα (π.χ. κατάργηση 5ευρου στα νοσοκομεία) πραγματικά ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Πραγματικά ο Κούλης ήταν εντελώς αδικαιολόγητη επιλογή!
Εγώ ξέρω ότι έχασα το μισό μου εισόδημα και με τους μεν και με τους δε. Σε ό,τι αφορά τους φόρους, δεν το συζητώ. Αρνούμαι ως άλλος Χότζας, λοιπόν, να πω ότι ανάσανα, γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε το 5ευρω στα νοσοκομεία ή γιατί πέταξαν μερικά ψίχουλα στη συνταξιούχο μάνα μου, μετά από 65 φορές που βγήκαν τα γεροντάκια στους στους δρόμους, απαιτώντας αύξηση στις συντάξεις τους. Το ίδιο δεν πανηγυρίζω για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% επί Κούλη, για ένα σπίτι που χρωστάω στην Τράπεζα και δε θα έπρεπε να πληρώνω καθόλου ΕΝΦΙΑ, αφού ουσιαστικά δε μου ανήκει. Αρνούμαι να πανηγυρίσω για τη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που πληρώνω, γιατί απλούστατα δε θα έπρεπε να πληρώνω. Τελοσπάντων, απόψεις είναι όλα αυτά.
Νομίζω ότι ο Σύριζα ήταν νικητής στους δημοσίους υπαλλήλους και όχι η ΝΔ. Η ΔΑΚΕ είναι πρώτη δύναμη στους εκπαιδευτικούς μόνο συνδικαλιστικά. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Σύριζα μας έφαγε ήδη ένα μισθολογικό κλιμάκιο (μια διετία) για πάντα και έφερε μισθολόγιο χειρότερο από το παγωμένο μισθολόγιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Επίσης, η τάχα μου ανεξάρτητη δικαιοσύνη, έβγαλε συνταγματική την περικοπή των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, σε αυτή τη δίκη, το δημόσιο (δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση) ζήτησε να κριθούν συνταγματικές οι περικοπές. Τώρα, και ο Κούλης έρχεται να μας αποτελειώσει. Ευτυχώς, το κράτος έχει συνέχεια! Εμείς πότε θα καταλάβουμε ότι η κοροϊδία δεν μπορεί να έχει συνέχεια είναι ένα ερώτημα.
Τα δώρα ο Σύριζα τα έκοψε ; Χειρότερο μισθολόγιο από ένα παγωμένο ; Δεν βγάζουν νόημα τα λόγια σου ...
Η νδ θα ξεπαγωνε με αξιολογηση και καποιοι θα παιρναν 400 ευρω αυξηση. Ναι, στη δευτερα παρουσια. ΤΙ ΑΛΛΟ Θ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!!! Ποσο πια...
400
εγω ξερω οτι εχασα με το ενιαιο μισθολογιο του 2011, ενα ποσοστο περιπου 33% απο τον μισθο μου. ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε...
Κι εγώ αυτό ξέρω. Κατά τα άλλα ευχόμαστε παγκόσμια ειρήνη, τα παιδιά όλου του κόσμου να είναι καλά κτλ. Ο λαϊκισμός δεν έχει όρια. Και στην τελική, αν θέλαμε να ακούσουμε το πόσο άριστη είναι η σπουδαγμένη στα harvard ΝΔ, βλέπουμε και ΣΚΑΪ.
Όντως, στα μεγάλα κλιμάκια ισχύει, AnnaB. Θα μας συνέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπάγωνε το προηγούμενο παγωμένο μισθολόγιο, ακόμα και εμάς τους νέους. Αντιθέτως, το ξεπάγωσε μεν, αλλά φέρνοντας άλλο μισθολόγιο με μικρές αυξήσεις στους νέους, όπως εγώ (πήρα την αύξηση μου σε 4 δόσεις) και με απώλεια ενός ΜΚ. Τα έτη 2016-17 χάθηκαν για πάντα από την εξέλιξή μας τη μισθολογική. Αυτός που έχει π.χ. 10 χρόνια είναι σα να έχει 8. Οι δε παλιοί δεν είδαν καμία αύξηση, μάλιστα μειώθηκε ο μισθός τους, αλλά αυτό δε φαίνεται, γιατί τους δίνει την προσωπική διαφορά, η οποία δε μετράει στα συντάξιμα και μπορεί ο επόμενος να την κόψει ανά πάσα στιγμή. Διαθέσιμο είναι και το α΄ και το β΄ μισθολόγιο για σύγκριση στο διαδίκτυο. Όταν πρωτοδιορίστηκα έπαιρνα μισθό γύρω στα 1100 ευρώ. Εγώ λέω ότι αυτό πρέπει να διεκδικεί ο εκπαιδευτικός, αναπλήρωση των απωλειών και όχι ψίχουλα, όποιο χρώμα και αν έχουν.