0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αραγε γιατι το "κουραγιο" και το "γερο στομαχι " το ξεχνανε οταν προκειται για ΑΣΕΠ; και γιατι οταν διοριζονται -φυσικα στη γενικη - ξεχνανε την ειδικη; γιατι ειναι ελαχιστοι αυτοι που το κανουν επειδη τους αρεσει αλλα το βλεπουν σαν το πιο ευκολο για αυτους δρομο για να διοριστουν(με το κλεισιμο των πινακων δεν τους εκατσε αλλα πολυ φοβαμαι οτι ελλειψει πανεπιστημιου ειδικης καθηγητων θα βγαλει καμια τρελη εγκυκλιο διορισμου μονο απο προυπηρεσια ειδικης και τοτε να δουμε που θα παει η δεσμευση της διαμαντω οτι μονο με ΑΣΕΠ θα διοριζονται. παντως ειναι σιγουρο οτι μονο η ειδικη θα επιβιωσει απο ολη αυτη τη λαιλαπα καθως υπαρχει γραμμη απο ΕΕ.Και για να μην αδικησω και παρεξηγηθω βγαζω το καπελο στους λιγους που ειναι ταγμενοι στην ειδικη η οποια σιγουρα χρειαζεται κοτσια... και μιλαω μονο για τα ΕΕΕΕΚ γιατι μαθητες σαν αυτους που υπαρχουν στα τμηματα ενταξης -με εξαιρεση τυφλοκωφων-εχουμε σε καθε "κανονικο" τμημα
Παράθεση από: psm στις Αυγούστου 25, 2011, 02:33:40 pmαραγε γιατι το "κουραγιο" και το "γερο στομαχι " το ξεχνανε οταν προκειται για ΑΣΕΠ; και γιατι οταν διοριζονται -φυσικα στη γενικη - ξεχνανε την ειδικη; γιατι ειναι ελαχιστοι αυτοι που το κανουν επειδη τους αρεσει αλλα το βλεπουν σαν το πιο ευκολο για αυτους δρομο για να διοριστουν(με το κλεισιμο των πινακων δεν τους εκατσε αλλα πολυ φοβαμαι οτι ελλειψει πανεπιστημιου ειδικης καθηγητων θα βγαλει καμια τρελη εγκυκλιο διορισμου μονο απο προυπηρεσια ειδικης και τοτε να δουμε που θα παει η δεσμευση της διαμαντω οτι μονο με ΑΣΕΠ θα διοριζονται. παντως ειναι σιγουρο οτι μονο η ειδικη θα επιβιωσει απο ολη αυτη τη λαιλαπα καθως υπαρχει γραμμη απο ΕΕ.Και για να μην αδικησω και παρεξηγηθω βγαζω το καπελο στους λιγους που ειναι ταγμενοι στην ειδικη η οποια σιγουρα χρειαζεται κοτσια... και μιλαω μονο για τα ΕΕΕΕΚ γιατι μαθητες σαν αυτους που υπαρχουν στα τμηματα ενταξης -με εξαιρεση τυφλοκωφων-εχουμε σε καθε "κανονικο" τμημαΔεν ξέρω πόσο καιρό ασχολείσαι με την ειδική πάντως θε έπρεπε να ξέρεις ότι αυτοί που εργάζονται έχοτν σαν βασικό προσόν τις επιτυχίες του Ασεπ και όχι το σεμινάριο που πλέον το έχουν και οι πέτρες οπως θα έλεγες κι εσύ. Μη μας λες επομένως συνεχως για Ασεπ διοτι τον έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά. Επίσης να σου θυμήσω οτι μεταπτυχιακό+ σεμινάριο είναι πιο πάνω απο μεταπτυχιακό αν αυτό σου λέει κάτι. Ε[ίσης εμπειρία 10 χρόνων δεν συγκρίνεται ούτε με 10 μεταπτυχιακά πληρωμένα από το μπαμπα και τη μαμα. Όσο για την προυπηρεσία του ιδιωτικού τομέα άστο καλύτερα δεν θέλεις να ακούσεις.
Παράθεση από: xriana1 στις Αυγούστου 25, 2011, 05:50:57 pmΠαράθεση από: psm στις Αυγούστου 25, 2011, 02:33:40 pmαραγε γιατι το "κουραγιο" και το "γερο στομαχι " το ξεχνανε οταν προκειται για ΑΣΕΠ; και γιατι οταν διοριζονται -φυσικα στη γενικη - ξεχνανε την ειδικη; γιατι ειναι ελαχιστοι αυτοι που το κανουν επειδη τους αρεσει αλλα το βλεπουν σαν το πιο ευκολο για αυτους δρομο για να διοριστουν(με το κλεισιμο των πινακων δεν τους εκατσε αλλα πολυ φοβαμαι οτι ελλειψει πανεπιστημιου ειδικης καθηγητων θα βγαλει καμια τρελη εγκυκλιο διορισμου μονο απο προυπηρεσια ειδικης και τοτε να δουμε που θα παει η δεσμευση της διαμαντω οτι μονο με ΑΣΕΠ θα διοριζονται. παντως ειναι σιγουρο οτι μονο η ειδικη θα επιβιωσει απο ολη αυτη τη λαιλαπα καθως υπαρχει γραμμη απο ΕΕ.Και για να μην αδικησω και παρεξηγηθω βγαζω το καπελο στους λιγους που ειναι ταγμενοι στην ειδικη η οποια σιγουρα χρειαζεται κοτσια... και μιλαω μονο για τα ΕΕΕΕΚ γιατι μαθητες σαν αυτους που υπαρχουν στα τμηματα ενταξης -με εξαιρεση τυφλοκωφων-εχουμε σε καθε "κανονικο" τμημαΔεν ξέρω πόσο καιρό ασχολείσαι με την ειδική πάντως θε έπρεπε να ξέρεις ότι αυτοί που εργάζονται έχοτν σαν βασικό προσόν τις επιτυχίες του Ασεπ και όχι το σεμινάριο που πλέον το έχουν και οι πέτρες οπως θα έλεγες κι εσύ. Μη μας λες επομένως συνεχως για Ασεπ διοτι τον έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά. Επίσης να σου θυμήσω οτι μεταπτυχιακό+ σεμινάριο είναι πιο πάνω απο μεταπτυχιακό αν αυτό σου λέει κάτι. Ε[ίσης εμπειρία 10 χρόνων δεν συγκρίνεται ούτε με 10 μεταπτυχιακά πληρωμένα από το μπαμπα και τη μαμα. Όσο για την προυπηρεσία του ιδιωτικού τομέα άστο καλύτερα δεν θέλεις να ακούσεις."Μεταπτυχιακό και σεμινάριο πιο πάνω από το μεταπτυχιακό" δεν ισχύει. Ίσχυσε μόνο πρόπερσι αλλά κρίθηκε αντισυνταγματικό! Ευτυχώς!
επειδη εχω χρονια στο κουρμπετι ,επειδη ματωσα και δεν ιδρωσα απλως ,επειδη τιποτα ποτε δεν μου το εδωσε ο μπαμπας , επειδη καθημερινα βλεπω τεμπεληδες να ευνοουνται .... το ξαναγραφω: διαχωρισμος γενικης απο ειδικη, ΑΣΕΠ ειδικης απαραιτητη προυποθεση για διορισμο μονο σε ειδικη και τοτε να δουμε ποσοι θα απομεινουν
Τόσα χρόνια ατελείωτες "εμφύλιες διαμάχες"! Οι πρωτοβάθμιοι με τους δευτεροβάθμιους, οι ασεπιτες με τους 24μηνίτες, οι γενικής με της ειδικής, οι ειδικής με τους ειδικότερους και πάει λέγοντας... Και ελάχιστα χρόνια να έχεις δουλέψει στην εκπαίδευση καταλαβαίνεις αμέσως ότι είμαστε δυστυχώς ο χειρότερος κλάδος οι εκπαιδευτικοί. Ο καθένας το κουφάρι του! Όλοι δρουν ή μάλλον μιλούν (γιατί καλά θα ήταν να δρούσαν) πάντα και μόνο συντεχνιακά! Γι'αυτό και τόσα μα τόσα χρόνια, με ελάχιστότατες εξαιρέσεις δεν πετύχαμε τίποτα! Τόσες φωνές όσες "ακούγονται" μόνο σε αυτό το φόρουμ δεν ακούσαμε ποτέ να στηλιτεύουν αυτό το άχρηστο εκπαιδευτικό σύστημα που κατά τα άλλα όλοι κατακρίνουν! Και αυτό φαίνεται και από τα ποσοστά στις απεργίες! Κατά τα άλλα, όλοι ακριβοδίκαιοι το παίζουμε αλλά εδώ μέσα! Μέχρι να ... διοριστούμε (αν διοριστούμε ποτέ) για να σωπάσουμε μετά ως αξιόλογοι...δημόσιοι υπάλληλοι! Εγώ έχω δουλέψει 3 χρόνια στην ειδική αγωγή μόνο. Και εκεί θα ήθελα να ξαναδουλέψω. Αλλά αν δε γίνεται θα πάω και στη γενική. Και θα δηλώνω τις περιοχές όπως με συμφέρει με μόνο ζητούμενο αυτή τη στιγμή...να δουλέψω του χρόνου! Χωρίς καμία ντροπή και χωρίς προσπαθώ να αποδείξω αν είμαι ισχυρή υπερασπίστρια της ειδικής αγωγής. Αγωνιώ για το αν θα έχω να πληρώσω το νοίκι μου. Και στην τελική όλοι γι'αυτό αγωνιούμε. Και γι'αυτό αλληλοφαγωνόμαστε!
Παράθεση από: psm στις Αυγούστου 25, 2011, 08:54:18 pmεπειδη εχω χρονια στο κουρμπετι ,επειδη ματωσα και δεν ιδρωσα απλως ,επειδη τιποτα ποτε δεν μου το εδωσε ο μπαμπας , επειδη καθημερινα βλεπω τεμπεληδες να ευνοουνται .... το ξαναγραφω: διαχωρισμος γενικης απο ειδικη, ΑΣΕΠ ειδικης απαραιτητη προυποθεση για διορισμο μονο σε ειδικη και τοτε να δουμε ποσοι θα απομεινουνΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οι περισσότεροι είδαν την ειδική αγωγή ως τρόπο για να διοριστούν στην γενική.
Παράθεση από: irenead στις Αυγούστου 25, 2011, 10:51:27 pmΠαράθεση από: psm στις Αυγούστου 25, 2011, 08:54:18 pmεπειδη εχω χρονια στο κουρμπετι ,επειδη ματωσα και δεν ιδρωσα απλως ,επειδη τιποτα ποτε δεν μου το εδωσε ο μπαμπας , επειδη καθημερινα βλεπω τεμπεληδες να ευνοουνται .... το ξαναγραφω: διαχωρισμος γενικης απο ειδικη, ΑΣΕΠ ειδικης απαραιτητη προυποθεση για διορισμο μονο σε ειδικη και τοτε να δουμε ποσοι θα απομεινουνΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οι περισσότεροι είδαν την ειδική αγωγή ως τρόπο για να διοριστούν στην γενική.Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις συνάδελφε αλλά ΜΟΝΟ στην γενική μπορείς να διοριστείς. Δεν υπάρχει μόνιμος διορισμός στην ΕΙΔΙΚΗ. Οπότε όσοι πάτε αναπληρωτές είτε στην ειδική είτε στην γενική μόνο στην ΓΕΝΙΚΗ διορίζεστε και εφόσον ο σκοπός σας είναι να διοριστείτε ΜΟΝΙΜΟΙ δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την tempelina η κοπέλα έχει πιάσει το νόημα ΑΠΟΛΥΤΑ. Είναι πραγματίστρια.Αυτά που λέτε για να κοπεί η ειδική από την γενική προφανώς βασίζονται στο ότι θεωρείται ότι σας τρώνε τις θέσεις κάποιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι το μόνο που τους νοιάζει είναι να διοριστούν μόνιμοι (λες και εσείς δεν θέλετε) που δεν έχουν τα προσόντα (μα αν δεν τα είχαν δεν θα σας περνούσαν στους πίνακες) που δεν αγαπάνε πραγματικά τα παιδιά της ειδικής αλλά μόνο της γενικής (ενώ εσείς είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που αγαπάτε) κλπ κλπΠροσωπικά επειδή ήμουν και ωρομίσθιος και αναπληρωτής και είμαι μόνιμος στην ειδική και ξέρω όλο το πανηγύρι το οποίο σας πληροφορώ ότι δεν έχετε πάρει είδηση όσοι δεν έχετε γίνει μόνιμοι, σας πληροφορώ ότι το να έχετε την επιλογή να μπορείτε να πάρετε μετάθεση ή απόσπαση από ειδική στην γενική και τούμπαλιν (εφόσον πάντα έχετε τα προσόντα του νόμου) είναι μεγάλο ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ για την επαγγελματική αλλά και προσωπική σας ζωή. Εκτός λοιπόν ότι υποβιβάζετε τον εαυτό σας λέγοντας ότι εμείς της Ειδικής δεν μπορούμε να διδάξουμε στην Γενική (ενώ έχουμε περισσότερα προσόντα από τον καθαρά εκπαιδευτικό της Γενικής) προτείνετε τον ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ μας ως κλάδο γιατί φαντασιώνεστε ότι θα σας φάνε κάποιοι κακοί τις θέσεις σας. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχουν κακοί αλλά κακές πράξεις και προτάσεις και η πρόταση σας για διαχωρισμό είναι η χειρότερη για τον κλάδο.
Παράθεση από: kinegiros στις Αυγούστου 26, 2011, 12:44:05 amΠαράθεση από: irenead στις Αυγούστου 25, 2011, 10:51:27 pmΠαράθεση από: psm στις Αυγούστου 25, 2011, 08:54:18 pmεπειδη εχω χρονια στο κουρμπετι ,επειδη ματωσα και δεν ιδρωσα απλως ,επειδη τιποτα ποτε δεν μου το εδωσε ο μπαμπας , επειδη καθημερινα βλεπω τεμπεληδες να ευνοουνται .... το ξαναγραφω: διαχωρισμος γενικης απο ειδικη, ΑΣΕΠ ειδικης απαραιτητη προυποθεση για διορισμο μονο σε ειδικη και τοτε να δουμε ποσοι θα απομεινουνΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οι περισσότεροι είδαν την ειδική αγωγή ως τρόπο για να διοριστούν στην γενική.Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις συνάδελφε αλλά ΜΟΝΟ στην γενική μπορείς να διοριστείς. Δεν υπάρχει μόνιμος διορισμός στην ΕΙΔΙΚΗ. Οπότε όσοι πάτε αναπληρωτές είτε στην ειδική είτε στην γενική μόνο στην ΓΕΝΙΚΗ διορίζεστε και εφόσον ο σκοπός σας είναι να διοριστείτε ΜΟΝΙΜΟΙ δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την tempelina η κοπέλα έχει πιάσει το νόημα ΑΠΟΛΥΤΑ. Είναι πραγματίστρια.Αυτά που λέτε για να κοπεί η ειδική από την γενική προφανώς βασίζονται στο ότι θεωρείται ότι σας τρώνε τις θέσεις κάποιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι το μόνο που τους νοιάζει είναι να διοριστούν μόνιμοι (λες και εσείς δεν θέλετε) που δεν έχουν τα προσόντα (μα αν δεν τα είχαν δεν θα σας περνούσαν στους πίνακες) που δεν αγαπάνε πραγματικά τα παιδιά της ειδικής αλλά μόνο της γενικής (ενώ εσείς είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που αγαπάτε) κλπ κλπΠροσωπικά επειδή ήμουν και ωρομίσθιος και αναπληρωτής και είμαι μόνιμος στην ειδική και ξέρω όλο το πανηγύρι το οποίο σας πληροφορώ ότι δεν έχετε πάρει είδηση όσοι δεν έχετε γίνει μόνιμοι, σας πληροφορώ ότι το να έχετε την επιλογή να μπορείτε να πάρετε μετάθεση ή απόσπαση από ειδική στην γενική και τούμπαλιν (εφόσον πάντα έχετε τα προσόντα του νόμου) είναι μεγάλο ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ για την επαγγελματική αλλά και προσωπική σας ζωή. Εκτός λοιπόν ότι υποβιβάζετε τον εαυτό σας λέγοντας ότι εμείς της Ειδικής δεν μπορούμε να διδάξουμε στην Γενική (ενώ έχουμε περισσότερα προσόντα από τον καθαρά εκπαιδευτικό της Γενικής) προτείνετε τον ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ μας ως κλάδο γιατί φαντασιώνεστε ότι θα σας φάνε κάποιοι κακοί τις θέσεις σας. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχουν κακοί αλλά κακές πράξεις και προτάσεις και η πρόταση σας για διαχωρισμό είναι η χειρότερη για τον κλάδο.Εσείς που δουλεύετε στη γενική δεν θέλετε να διοριστείτε??? Ας μην κοροιδευόμαστε είτε από την ειδική είτε από τη γενική όλοι να δουλέψουμε και κατ'επέκταση να διοριστούμε θέλουμε! Μήπως εσείς δουλεύετε μόνο για να επιτελέσετε το λειτούργημά σας? Υποστήριξε κανένας εκπαιδευτικός της ειδικής ότι στην παρούσα φάση και χωρίς οργανικά κενά στην ειδική ενδιαφέρεται μόνο για τις ΣΜΕΑΕ? Γιατί αν το έκανε είναι τουλάχιστον γραφικό.Στο φινάλε, οι αναπληρωτές της ειδικής έχουν τα ίδια πτυχία με αυτούς στη γενική. Και ναι, μπορούν να διδάξουν και στις δύο!Όσο για τους ιδρώτες και τα λεφτά του μπαμπά κλπ κλπ, ας μη γενικολογούμε συνάδελφοι. Γιατί αν αρχίσουμε να γενικολογούμε να μιλήσουμε και για τα υπέρογκα ποσά που έχουν δοθεί στους Μπόνιες κλπ από αυτούς που είχαν την πολυτέλεια να κάθονται ένα και δύο χρόνια και να διαβάζουν για ΑΣΕΠ! Και είναι πολλοί!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαθρές περιπτώσεις υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα. Και σίγουρα όπως φαίνεται για στρατόπεδα πρόκειται.Ας ευχόμαστε αυτό το αυτό το "αξιοκρατικό" σύστημα κάποτε να αλλάξει και όλοι όσοι σπούδασαν, διάβαζαν στα 25 και στα 28 και στα 35, δούλεψαν, ίδρωσαν, μετακόμισαν σε δυσπρόσιτα σχολεία κ.α. κάποια στιγμή να ανταμειφθούν.