*

Αποστολέας Θέμα: Mεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αγγλίας)  (Αναγνώστηκε 53881 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antente

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
σου ζητήσαμε να το ξαναπείς??? ??? ??? ??? ??? ??? :P :P

http://www.doatap.gr/gr/apofaseisds.php
η απόφαση μιλάει για τίτλους σπουδών ---->ισχυρίστηκες ότι είναι τα μεταπτυχιακά---> πάσο ...
επίσης μιλάει για ισοτιμία και αντιστοιχία...

θες να μου πεις οτι πρώτη φορά ακούς πως χρειάζεται συγκεκριμένο τίτλο το υπεπθ για να δεχτεί πτυχίο..
πάρε τα "επιστήμες της αγωγής" ελληνικά ή ξένα... και τα της παιδαγωγικής κατάρτισης...

να επισημάνω οτι μιλάω για το σήμερα...αύριο είναι μια καινούρια μέρα... :P :P

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά: Διάβασε τους ορισμούς που δίνει το ΔΟΑΤΑΠ για το τι είναι τίτλος σπουδών και τι πτυχίο που τους έχω παραθέσει πιο πάνω. ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Λέει το ΔΟΑΤΑΠ:

"Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια του Δ.Σ. στις συνεδρίες της 57/16-10-2009 και 84/14-1-2011, τίτλοι σπουδών που έχουν χορηγηθεί από ομοταγή Ιδρύματα μετά από εξ αποστάσεως σπουδές για τους οποίους έχει ζητηθεί η ισοτιμία και η αντιστοιχία τους προς τα πτυχία τα απονεμόμενα από τα παρακάτω Τμήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι....."

λΈΕΙ: η ισοτιμία και η αντιστοιχία προς τα πτυχία Η λέξη πτυχίο για το ΔΟΑΤΑΠ, αν διαβάζεις τους εισαγωγικούς ορισμούς στο άρθρο 3 του νόμου 3328/2005 - ΦΕΚ 80/Α/1.4.2005 που υπάρχει και στην σελίδα:
http://www.doatap.gr/gr/nomos.php

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ!!!! ΕΛΕΟΣ τι δεν καταλαβαίνετε:;; Λέω τα αυτονόητα που λεεει και το ΔΟΑΤΑΠ. Ότι η παραγραφος αυτή αναφέρεται σε πτυχία!!!! δηλαδή προπτυχιακά, ΄'οπως λέει και ο ορισμός για τη λέξη πτυχία που αναφέρεται στο άρθρο 3

Ptyx;ia= προπτυχιακά
Τίτλος σπουδών= πτυχίο ή δίπλωμα, δηλαδή= προπτυχιακό ή δίπλωμα.

Τώρα αν αναφέρεται οπουδήποτε ο ΔΟΑΤΑΠ σε master αναφέρει τις φράσεις "μεταπτυχιακό δίπλωμα", "μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών" και όχι ¨"μεταπτυχιακό πτυχίο" που δεν υφίσταται ούτως ή άλλως" !!

Θα παρακαλούσα πρώτα να κάνατε μια ενδελεχή συζήτηση με τον ΔΟΑΤΑΠ και θα σας τα ξεκαθάριζαν αμέσως

Πως στο καλό εισαγάγω εικόνα μπορείτε να πείτε;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2011, 04:00:22 am από sotos81 »

Αποσυνδεδεμένος antente

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
θα μπορούσες αν ήθελες να μην τρελαίνεσαι και να μην επαναλαμβάνεσαι... ??? το ειπες 10 φορές... κατανοητός ο ισχυρισμός σου...

Θα παρακαλούσα πρώτα να κάνατε μια ενδελεχή συζήτηση με τον ΔΟΑΤΑΠ και θα σας τα ξεκαθάριζαν αμέσως

θα προσπαθήσω... μέχρι τώρα μιλούσα με τις υπαλλήλους... :P :P :P
αστειάκι.. ;D ;D

λοιπόν για να λήξει το θέμα... δεν υπάρχει διάθεση αμφισβήτησης σε προσωπικό επίπεδο... συζήτηση κάνουμε... γτ να εξαγριωνόμαστε?

το γεγονός είναι ένα...αν τα εξ αποστάσεως πληρούν τις προϋποθέσεις αναγνωρίζονται...απο κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του...

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
όλοι βουρ στα κολλέγια για mαSTER ειδικής. Ένα κολλέγιο πάντως το δίνει και είναι πλήρως αναγνωρισμένο

Ζητώ από τους αγαπητούς επιχειρηματίες των κολλεγίων:

Οργανώστε και master σε συνεργασία με ξένα απανεπιστημια (εξαποστάσεως εννοείται) που να δίνουν παιδαγωγική επάρκεια, δηλαδή να έχουν τν τίτλο : ΜΑ ή Μsc in Educational Scienes

Επιτέλους πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα που θα εκσυγχρονίσουν και θα αναβαθμίσουν και τον αναταγωνισμό μεταξύ πανεπιστημιων, όπωε γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Li0

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
βρε sotos81 αν εισαι τοσο σιγουρος οτι αναγνωριζονται μπορεις να το κανεις, δεν ειναι αναγκη να προσπαθεις να πεισεις και ολο το forum οτι εχεις δικιο
ο συναδελφος εκανε μια ερωτηση και προσπαθουμε να του απαντησουμε ο καθενας με αυτα που γνωριζει. Δεν είναι προσωπικη αντιδικια ουτε ο καθενας εδω προσπαθει να υποσκελισει την προσπαθεια, τον κοπο, τις ελπιδες και τα χρηματα του αλλου. Μακαρι να σου το αναγνωρισουν το master αλλα ειτε το κανεις ειτε δεν το κανεις δεν εχει κανενας μας προθεση να σε αποτρεψει.
Συμβουλες και γνωμες δινουμε, επειδη πολλοι συναδελφοι εκπαιδευτικοι έχουν πέσει θυματα επιτήδειων στο συγκεκριμενο θεμα.......

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δεν καταλαβες το θέμα μου δεν είναι τι θα κάνω εγώ. Απάντησα σε αυτό το forum διότι ακούγονταν ανακρίβρειες, ΄'οτι κανένα εξαποστάσεως δεν αναγμνωρίζεται, ότι είναι εύκολος τρόπος τα εξαποστάσεως και ότι και καλά νομίζετε τώρα ότι βρήκατε εύκολο τρτόπο για να πάρετε master κ.τ.λ. Φυσικά δεν ισχύει αυτό για τα εξαποστάσεως μιας και έχουν πάρα πολύ δουλειά, εργασίες, διάβασμα κ.τ.λ. και δεν είναι σίγουρο ότι θα σε πάρουν

Εγώ εστίασα στη νομοθεσία και στο ΔΟΑΤΑΠ για το αν πραγματικά τα αναγνωρίζει. Δεν εξ'εθεσα απόψεις αλλά το τι ακριβώς κάνει ο ΔΟΑΤΑΠ στην πραγματικότητα μιας και τυγχάνει να γνωρίζω

Ελπίζω να έλυσα απορίες. Για αυτό συμμετείχα σε αυτή τη συζήτηση. Το ξέρω ότι ο καθένας μπορεί να περνάει το δικό του γολγοθά για να εισαχθεί και ν ατελειώσει ένα master. Δεν διαφωνώ. Απλά καλό είναι να μην πληροφορείται ο κόσμος, για πράγματα που ειπώθηκαν και είναι λάθος.

Δεν λέω ότι δεν κάνω λάθη, απλά σε αυτό το θέμα το 99% που συμμετείχαν στη συζήτηση έλεγαν ότι δεν αναγνωρίζεται τίποτα, ενώ δεν ισχύει αυτό, όπως σας απέδειξα.

Άμα θέλετε πιστεύετε άμα θέλετε όχι, άλλωστε ένα καφεδάκι στο ΔΟΑΤΑΠ δεν βλάπτει και θα σας λυθούν πλήρως οι απορίες, εφόσον φυσικά επιμείνετε να έχετε επίσημα έγγραφα για αυτά που σας λένε οι υπάλληλοι. 

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2011, 01:44:21 pm από sotos81 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Είπες αυτά που είπες, βρ'ηκες μια αναγνώριση (άραγε είναι μόνο αναγνώριση του κύκλου σπουδών ή έχει πάρει και κάποιος που να το έχει τελειώσει "χαρτί" που να λέει ότι αναγνωρίστηκε;) και καλά κάνεις και λες αυτά που βρήκες.
Προσωπικά πήγα στο ΔΟΑΤΑΠ πριν λίγο καιρό και ρώτησα για συγκεκριμ'ενο μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως και πήρα κατηγορηματική γραπτή απάντηση ότι δεν αναγνωρίζεται.
Όπως βλέπεις υπάρχει και άλλη άποψη επ[ίσης τεκμηριωμένη με γραπτά και όχι με λόγια.

Ο κάθε συν΄'εδελφος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, και να αποφασίσει μόνος του παίρνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα....

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι αν ένας κύκλος σπουδών (σε όποιο επίπεδο και αν είναι ) έχει αναγνωριστεί μαι φορά, δεν σημαίνει ότι θα αναγνωρίζεται ες αεί. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ΔΟΑΤΑΠ έχει αποσύρει την αναγνώριση. Αυτό βέβαια, δεν σημα/ινε ότι δεν μπορεί να γίνει και το αντίοθετο, δηλαδή κάτι που δεν αναγνωριζόταν ανα αγνωριστεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2012, 11:31:30 am από para5 »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Προφανώς το εν λόγω πανεπιστημιο δεν πληρούσε τις προυποθέσεις που ανέφερα. Δεν είπα εγώ ότι αναγμωρίζονται όλα. Αυτό που βρήκα εγώ και άλλα 5 κολλεγίων αναγνωρίζονται.

Δεν καταλαβα΄νω επίσης αυτή τη φοβία ώτσε να μην αναγμωριστεί τίποτα, αλλά μόνο το master που έχω εγώ. Ο κόσμος εκσυγχρονίζεται αν η Ελλάδα μένει πίσω, προβλημά της.

Η πρόσβαση στη γνώση πρέπει να παρέχεται γι αόλους, νέες ευεέλικτες μορφές εκπαίδευσης έρχονται που εξυπηρετούν καλύτερα το τρόπο ζωής του ανθρώπου.

Εσάς δηλαδή θα σας άρεσε ξαφνικά οι αντίστοιχες χώρες της ΕΕ να σας έλεγαν ότι δεν αναγνωρίζουμε τα πτυχία σας που πήρατε από ελληνικά ΑΕΙ;;

όχι βέβαια. όσες περισσότερες οι δυνατότητες τόσο καλύτερο. Ας σταματήσει αυτή η τρομολαγνία, μην κάνετε αυτό, μη εκείνο γιατί δεν αναγμωριζεται , ενώ ισχύει το αντίθετο, ναι μεν αναγμωρίζεται τ΄λωρα αλλά στο μέλλον όχι, διότι θέλουμε να είμαστε εμείς και κανείς άλλος με το εν λόγω master.

Συμφωνώ ότι στην Ελλάδα το θ΄λεμα με τα master έχει παραγίνει, όπως και πολλά ίσως και το 85% των Master ελληνικών ΑΕΙ δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά μόρια, μόρια, μόρια και δεν συμαζεύεται. Μηδέν προσφορά στην ανάπτυξη της οικονομίας, τεχνολογίας κ.τ.λ. Για αυτό άλλωστε ήταν και καταδικαστική ξη απόφαση για τα master ελληνικών ΑΕΙ από επιτροπή έλέγχου που τα χαρακτήρισε τα μισά για κλείσιμο

Άμα έχεις χρήματα μάζευε όσα χαρτιά θες, αν εγώ είχα θα τα χρησιμοποιούσα όχι για χαρτιά αλλά για επιχείρηση. Άλλωστε τα πολλά χαρτιά δεν οδηγούν ποτέ στην ανάπτυξη μιας χώρας, αλλά η επιχειρηματική πρωτοβουλία
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2011, 01:59:11 pm από sotos81 »

Αποσυνδεδεμένος margarita111

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Άναψα φωτιές μου φαίνεται! Sotos, έψαξα παραπάνω κ αυτό το μεταπτυχιακό ειδικής στο οποίο αναφερόμουν είναι μάλλον το ίδιο με αυτό που λες. Μου έστειλαν έγγραφο που υπογράμμιζε την αναγνώριση σχολής-τμήματος-μεταπτυχιακού ως ισότιμα των ελληνικών πανεπιστημίων. Θα περάσω απο το ΔΟΑΤΑΠ να ρωτήσω αυτοπροσώπως για να ολοκληρώσω τη μικρή έρευνα που έκανα.Υπάρχει πιθανότητα να αληθεύουν όσα λές, να το δέχονται στον ΑΣΕΠ, ωστόσο έχoυν δίκιο τα υπόλοιπα παιδιά.Ποιός το ρισκάρει;

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αυτό το μεταπτυχιακό που λες, ανεπιτρέπεται πως λέγεται;; Πες απλά τα 2 αρχικά γράμματα του πανεπιστημίου, μιας και είναι κρυφό ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2011, 02:02:57 pm από sotos81 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Είπα εγώ πουθενά (ή κάποιος άλλος εδώ μέσα) ότι επειδή έχει αναγνωριστεί το δικό μου μεταπτυχιακό δεν θέλω να αναγνωριστεί κάποιο άλλο; Εγώ προσωπικά δεν έχω να κερδίσω τίποτα και αν έχουν όλοι μεταπτυχιακά! Είμαι διορισμένη, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν εσύ ή κάποιος άλλος έχετε περισσότερα ή λιγότερα μόρια από μένα.
Είναι, όμως, λάθος και ανεύθυνο να λέμε σε ανθρώπους που ψάχνονται (και πολύ καλά κάνουν) ότι όλα είναι αναγνωρισμένα! Υπάρχει επίσημη απάντηση τουλάχιστον μία ( η δική μου) ότι συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δεν αναγνωρίζεται γιατί δεν υπάρχει αντίστοι χτο ΕΑΠ ή στια υπόλοιπα τμήματα που΄αναφέρονται.
Ας καθίσει, λοιπόν, ο καθένας και ας πάρει τις αποφάσεις του! Εγώ τις δικές μου τις πήρα όταν έπρεπε και τις παίρνω ακόμα (τελικά το μεταπτυχιακό θα το κάνω για μένα)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2012, 11:23:24 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παράθεση
Είμαι διορισμένη, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν εσύ ή κάποιος άλλος έχετε περισσότερα ή λιγότερα μόρια από μένα.

Απίστευτη απάντηση, μου αρέσει αυτή η σιγουριά που έχετε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν πα να πνιγείτε όλοι, εγώ τα χρήματα τα παίρνω. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Φανταστείτε υπάρχουν μόνιμοι που έχουν αν πατήσουν 8 χρόνια στο σχολείο, διότι λένε κάνουν phD!!!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Ο Σότος λέει ένα βασικό πράγμα, μην πιστεύετε τι σας λένε, πάρτε γραπτά την απάντηση.
Συμφωνώ με την φιλοσοφία περί μάστερ 1000%.

Επίσης Σότο λες ότι είναι κρυφό? βγάλε άνθρωπε μου το έγγραφο. Αφού έσβησες τα ονόματα βάλτο εδώ
http://tinypic.com/ και δώσε το λινκ.
Άντε περιμένουμε

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Παράθεση
Είμαι διορισμένη, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν εσύ ή κάποιος άλλος έχετε περισσότερα ή λιγότερα μόρια από μένα.

Απίστευτη απάντηση, μου αρέσει αυτή η σιγουριά που έχετε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν πα να πνιγείτε όλοι, εγώ τα χρήματα τα παίρνω. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Φανταστείτε υπάρχουν μόνιμοι που έχουν αν πατήσουν 8 χρόνια στο σχολείο, διότι λένε κάνουν phD!!!

Σιγουριά;;;;
ΟΚ αν έτσι νομίζεις!
Το να θέλω εγώ ή κάποιος άλλος να ενημερώσουμε συναδέλφους που επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία του μςταπτυχιακού χωρίς εμέις να έχουμε προσωπικό ώφελος (από την άποψη ότι δεν θα μας "φάνε" τη θ'εση) νομίζω ότι δείχνει απλά θέληση για βοήθεια....
Το να καλείς συναδέλφους να εγγραφούν σε μεταπτχιακά κολεγίων λέγοντας "όλοι βουρ στα κολλέγια για mαSTER ειδικής" , μόνο ανέυθυνο μου φαίνεται.....

Άσε που είμαι της άποψης ότι στην ειδική αγωγή πρέπει μόνο συνειδητοποιημένα άτομα να δουλεύουν, και όχι όσοι θέλουν απλά να βρουν κάποιο χώρο εργασίας και μετά να περάσουν στη γενική αγωγή.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681