0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τις καταλήψεις.. επειδή αυτόν τον καιρό γίνονται (μειώνονται σταδιακά βέβαια) καταλήψεις και σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά με αυτές των σχολικών καταλήψεων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ενήλικες που αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις ευθύνες των πράξεών τους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση έχουμε ανήλικους που βρίσκονται υπό την κηδεμονία γονεών κλπ. Την όποια ευθύνη, λοιπόν, θα πρέπει να την φέρουν οι γονείς και κηδεμόνες (κανονικά αυτοί έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία, και γενικά θα έπρεπε να παραλύσει όλη η χώρα, αλλά κοιμόοοοοοομαστε και όταν ξυπνήσουμε θα αναρωτιόμαστε "μα πώς έγιναν έτσι τα πράγματα;").
Παράθεση από: Landau στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:54:07 pmΌσον αφορά τις καταλήψεις.. επειδή αυτόν τον καιρό γίνονται (μειώνονται σταδιακά βέβαια) καταλήψεις και σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά με αυτές των σχολικών καταλήψεων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ενήλικες που αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις ευθύνες των πράξεών τους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση έχουμε ανήλικους που βρίσκονται υπό την κηδεμονία γονεών κλπ. Την όποια ευθύνη, λοιπόν, θα πρέπει να την φέρουν οι γονείς και κηδεμόνες (κανονικά αυτοί έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία, και γενικά θα έπρεπε να παραλύσει όλη η χώρα, αλλά κοιμόοοοοοομαστε και όταν ξυπνήσουμε θα αναρωτιόμαστε "μα πώς έγιναν έτσι τα πράγματα;").όπως βλέπεις οι περισσότεροι απο αυτούς τους γονείς ή είναι παντελώς αδιάφοροι ή απλά δεν μασάνε απο το δίλλημα " χάος ή βιβλία..." γιατί πολύ απλά όταν η Δημόσια δωρεάν παιδεία έφτασε στην Ελλάδα να σημαίνει το δωρεάν βιβλίο ε όχι βρε Landau φυσικά και θα απαξιώσουμε τέτοιους αγώνες με τέτοια προσχήματα. Αν είναι να κλείσουμε τα σχολεία να τα κλείσουμε για τους σωστούς λόγους όχι προφάσεις εν αμαρτίαις.
...αυτά για το περιβόητο .... μαθητικό κίνημα.. Εντάξει παιδιά, κι εμείς κάναμε καταλήψεις ( εν έτει 88 -89 που είχε παραλύσει το σύμπαν ) και όλο και κάτι ξέρουμε απο το τι σημαίνει κατάληψη....αυτά μετά τις 9.00 που την κάνουν και οι καθηγητές έχουν ξεχυθεί στις καφετέριες της πόλης και διαδηλώνουν από εκεί τα ....αγωνιστικά τους αισθήματα.... ως εκ τούτου, μη μου ζητάτε σα γονιός να σεβαστώ τέτοιους "αγώνες" ....
δεν ξέρω για φέτος, του χρόνου πάντως θα έχουμε βιβλία!!! http://www.pde.gr/index.php?page=3189
εγώ θα μιλήσω με στοιχεία πραγματικά. Μαθητές μου στο σχολείο μου είπαν:"Α κύριε εμείς την κατάληψη θα την κάνουμε. Είναι παράδοση που πρέπει να συνεχίσουμε""Μακάρι να γίνει μια κατάληψη για να κάτσουμε να διαβάσουμε που δίνουμε πανελλήνιες"όσον αφορά τα αιτήματα αναφέρω κάποια:Γιατί να κλείνει η είσοδος του σχολείου μετά τις 8:30 και να μην μας αφήνουν να μπαίνουν μέσα όσοι αργοπορούνΓιατί να μην επιτρέπεται το κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους μέσα στο σχολείοΟι τοίχοι θέλουν βάψιμοΔεν έχουμε επαρκή θέρμανση κλπ κλπμπορεί κάποια να είναι εύλογα αλλά δεν νομίζω ότι δικαιολογούν κατάληψη.
Η πλειοψηφία ψήφισε κατάληψη.
Γιατί να κλείνει η είσοδος του σχολείου μετά τις 8:30 και να μην μας αφήνουν να μπαίνουν μέσα όσοι αργοπορούν
μόλις γίνει η προσευχή, η κύρια είσοδος του σχολείου κλειδώνει. Έτσι όσοι αργοπορούν την 1η ώρα δεν τους επιτρέπεται η είσοδος καν μέσα στον χώρο του σχολείου.