0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η νοοτροπια αλλαζει οταν υπαρχει συνεργασια μεταξυ των εκπαιδευτικων και ελλειψη αλαζονειας.
... το υγιες εργασιακο περιβαλλον ειναι αυτο που ευννοει το κεφι για δημιουργικοτητα αλλα και για τη ζωη γενικοτερα .
Η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι αδύνατον να ικανοποιήσεις 100% και τον άριστο και τον άσχετο όταν τους έχεις στο ίδιο τμήμα.
Τα φροντιστήρια για παράδειγμα φτιάχουν και διαφημίζουν και στις αφίσες του το "ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα". Και εκεί οι γονείς ξετρελλαίνονται και τους αρέσει!
Τα περι ομαδοσυνεργατικής και εξατομικευμένης διδασκαλίας είναι ωραία για να τα γράφει κανείς στον ΑΣΕΠ μπας και διοριστεί όχι όμως να τα εφαρμόζει στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου.Η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι αδύνατον να ικανοποιήσεις 100% και τον άριστο και τον άσχετο όταν τους έχεις στο ίδιο τμήμα.Τι κάνεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ Λυκείου όταν έχεις έναν άριστο και έναν άσχετο με πολλά κενά από το Γυμνάσιο ακόμα.Πως θα καλύψεις τα κενά του; Δεν γίνεται! τι κάνεις λοιπόν; απλά τον εγκαταλείπεις και δεν ασχολείσαι άλλο με αυτόν γιατί έχεις μια πολύ απαιτητική ύλη που τρέχει.Τα φροντιστήρια για παράδειγμα φτιάχουν και διαφημίζουν και στις αφίσες του το "ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα". Και εκεί οι γονείς ξετρελλαίνονται και τους αρέσει! λένε το παιδί μου θα είναι μόνο με άριστους!Οι μαθητές βοηθούντε και δεν πλήτουν! Για φανταστείτε ένα τμήμα με 5 αριστούχους και 2 άσχετους. Δεν θα πλήξουν οι άσχετοι όταν ο καθηγητής κάνει το μάθημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αριστούχων;ή δεν θα πλήξουν οι αριστούχοι αν ο καθηγητής αρχίζει να καλύπτει τα κενά των άσχετων από την Α Γυμνασίου;Γιατί δεν το παραδέχεστε;Γιατί η κοινωνία στα φροντιστήρια δέχεται θετικά το ομοιογενές των τμημάτων, ενώ στο δημόσιο σχολείο όχι και το θεωρεί ρατσιστικό;φαντάζομαι για τους ίδιους λόγους που δεν θα δεχόταν να πληρώσουν ούτε 1
Και επειδή αυτά τα δύο δίκια δεν μπορούν να συνυπάρχουν, έχουμε βρεί το πεδίο εφαρμογής τους ξεχωριστά:ΣΤο φρονστήριο όσον αφορά την βελτίωση της απόδοσης του μαθητή στο γνωστικό αντικείμενο, και το σχολείο όσον αφορά την κοινωνικοπολιτική βελτίωση του μαθητή.
Τα περί ομαδοσυνεργατικής και εξατομικευμένης διδασκαλίας τα υποτιμούν οι μόνιμοι που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ μ' αυτά και δεν τα γνωρίζουν. Αν ασχολούνταν κι αυτοί μπας και είχαν καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να έβλεπαν και κάποια διαφορά.
Η Ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι ο χωρισμός των τμημάτων πρέπει να γίνεται αλφαβητικά.