0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 01, 2011, 12:40:31 pmΗ Ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι ο χωρισμός των τμημάτων πρέπει να γίνεται αλφαβητικά.Παρακαλώ να παραθέσεις εσύ ή όποιος γνωρίζει την νομοθεσία αυτή.Για Δημοτικό και Λύκειο την έχω πετύχει. Για το Γυμνάσιο όχι. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει με νόμο ή είναι ένας αστικός μύθος ?
Η Ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι ο χωρισμός των τμημάτων πρέπει να γίνεται αλφαβητικά.
Από τη στιγμή που το υπουργείο ορίζει ελάχιστο αριθμό μαθητών 20 για να γίνει τμήμα κατεύθυνσης, όλα αυτά που συζητάμε είναι κατά τη γνώμη μου ουτοπικά. Θα συμφωνήσω ότι για τη Γ΄Λυκείου στην κατεύθυνση ο χωρισμός κατά επίπεδα θα ήταν πιο αποτελεσματικός για όλους τους μαθητές, αλλά λογαριάζουμε δυστυχώς και για τους μαθητές μας και για εμάς χωρίς τον ...ξενοδόχο.Ο διαχωρισμός σε επίπεδα όπως π.χ. στη Γερμανία απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας ολόκληρης της κοινωνίας.
Παράθεση από: kinegiros στις Οκτωβρίου 02, 2011, 10:54:58 pmΠαράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 01, 2011, 12:40:31 pmΗ Ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι ο χωρισμός των τμημάτων πρέπει να γίνεται αλφαβητικά.Παρακαλώ να παραθέσεις εσύ ή όποιος γνωρίζει την νομοθεσία αυτή.Για Δημοτικό και Λύκειο την έχω πετύχει. Για το Γυμνάσιο όχι. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει με νόμο ή είναι ένας αστικός μύθος ?αφού λες την έχεις βρει, τι να παραθέσω τότε; !
Παράθεση από: vpdt στις Οκτωβρίου 02, 2011, 11:17:06 pmΑπό τη στιγμή που το υπουργείο ορίζει ελάχιστο αριθμό μαθητών 20 για να γίνει τμήμα κατεύθυνσης, όλα αυτά που συζητάμε είναι κατά τη γνώμη μου ουτοπικά. Θα συμφωνήσω ότι για τη Γ΄Λυκείου στην κατεύθυνση ο χωρισμός κατά επίπεδα θα ήταν πιο αποτελεσματικός για όλους τους μαθητές, αλλά λογαριάζουμε δυστυχώς και για τους μαθητές μας και για εμάς χωρίς τον ...ξενοδόχο.Ο διαχωρισμός σε επίπεδα όπως π.χ. στη Γερμανία απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας ολόκληρης της κοινωνίας.Με τον όρο ξενοδόχο δεν εννοούσα τους γονείς, συμφωνώ κι εγώ ότι θα το ήθελαν, εννοούσα το υπουργείο με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.Για την Γ΄Λυκείου δεν θα υπήρχε καμία ένσταση από τον γονιό... Με το Λύκειο σταματούν να ασχολούνται από τα μέσα της
Από τη στιγμή που το υπουργείο ορίζει ελάχιστο αριθμό μαθητών 20 για να γίνει τμήμα κατεύθυνσης, όλα αυτά που συζητάμε είναι κατά τη γνώμη μου ουτοπικά.
Ας υποθέσουμε ότι γίνεται ο χωρισμός που θέλει ο killbill. Με ποιο κριτήριο θα γίνει; Ποιος, δηλαδή, θα αξιολογήσει στο ελληνικό σχολείο ποιος θα πάει πού;
Παράθεση από: vpdt στις Οκτωβρίου 02, 2011, 11:17:06 pmΑπό τη στιγμή που το υπουργείο ορίζει ελάχιστο αριθμό μαθητών 20 για να γίνει τμήμα κατεύθυνσης, όλα αυτά που συζητάμε είναι κατά τη γνώμη μου ουτοπικά. μέγιστος αριθμος μαθητών ανά τμήμα κατεύθυνσης κι όχι ελάχιστος. Αν ίσχυε αυτό που γράφεις τμήματα πχ θετικής κατεύθυνσης, δεν θα υπήρχαν...
Παράθεση από: rozy4 στις Οκτωβρίου 02, 2011, 11:41:51 pmΠαράθεση από: vpdt στις Οκτωβρίου 02, 2011, 11:17:06 pmΑπό τη στιγμή που το υπουργείο ορίζει ελάχιστο αριθμό μαθητών 20 για να γίνει τμήμα κατεύθυνσης, όλα αυτά που συζητάμε είναι κατά τη γνώμη μου ουτοπικά. μέγιστος αριθμος μαθητών ανά τμήμα κατεύθυνσης κι όχι ελάχιστος. Αν ίσχυε αυτό που γράφεις τμήματα πχ θετικής κατεύθυνσης, δεν θα υπήρχαν...Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά τις προάλλες μας είπαν από την ΕΛΜΕ ότι ορίζεται ελάχιστος αριθμός 20 και μέγιστος 27, στους 28 "σπάει" το τμήμα και κατά συνέπεια κυρίως στη θετική κατεύθυνση θα υπάρχει πρόβλημα. Ίσως εννοούσαν ότι θα γίνει μελλοντικά και γι' αυτό πρέπει να αντιδράσουμε...
Παράθεση από: karxarias29 στις Οκτωβρίου 02, 2011, 11:32:20 pmΑς υποθέσουμε ότι γίνεται ο χωρισμός που θέλει ο killbill. Με ποιο κριτήριο θα γίνει; Ποιος, δηλαδή, θα αξιολογήσει στο ελληνικό σχολείο ποιος θα πάει πού;Μα ο καθηγητής που κάνει το μάθημα. Δεν μιλάω για χωρισμό σε 500 επίπεδα μαθητών. Δύο επίπεδα μόνο και είναι μια χαρά. Στο ένα αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτα και στο άλλο οι υπόλοιποι.Εκεί κολλάς; το πιο εύκολο πράγμα είναι αυτό.