0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ο διαχωρισμός στα Αγγλικά γίνεται γιατί σε μερικά σχολεία που είναι πολύ μικρά δεν υπάρχουν Αγγλικά στο δημοτικό. Οπότε ο μαθητής δεν μπορεί να χρεωθεί την έλλειψη καθηγητή Αγγλικών στο δημοτικό.
Αφού στο γυμνάσιο και στο λύκειο το γνωστικό μπαίνει ως προτεραιότητα πρέπει οι καθηγητές να μην αφήνουν οι μαθητές να πηγαίνουν στην Γ' λυκείου και να μην γνωρίζουν πως να κάνουν τα κλασματα ομώνυμα όπως λες.
Πιστεύω οτι ακόμα και στην Γ' λυκείου πρέπει να φαίνεται τι μαθαίνει ο μαθητής και γιατί το μαθαίνει για να έχει και το κίνητρο να το μάθει. Ένα εσωτερικό κίνητρο. Αφού κάθε πρόβλημα μαθηματικών πηγάζει απο την ανάγκη για κάποια λύση κάποιου υπαρκτού προβλήματος δεν βλέπω τον λόγο που δεν μπορεί κάθε μάθημα να γίνει σχεδόν βιωματικά (με βιντεάκια όπως είπες) και ομαδοσυνεργατικά.
όχι στο να γίνουν πιο ομοιογενή τα τμήματα (γιατί πάρα πολύ συχνά είναι ανέφικτο το ομοιογενές τμήμα). Υπάρχουν τμήματα που έχουν 2 άσχετους 16 κανονικούς και 6 αστέρια. Εκεί πως τα χωρίζεις;;;;;;
Και χωρίς παρεξήγηση, εγώ δε σου επιτρέπω την έκφραση...
Παράθεση από: AntreaEirini στις Οκτωβρίου 06, 2011, 05:23:09 pmΚαι χωρίς παρεξήγηση, εγώ δε σου επιτρέπω την έκφραση...ευχαριστώ για το Link. Αν ποτέ σου δεν έχεις καν σκεφτεί καν τη λέξη "σαβούρα" τότε δεκτή η παρατήρησή σου.
Παράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 06, 2011, 05:25:55 pmΠαράθεση από: AntreaEirini στις Οκτωβρίου 06, 2011, 05:23:09 pmΚαι χωρίς παρεξήγηση, εγώ δε σου επιτρέπω την έκφραση...ευχαριστώ για το Link. Αν ποτέ σου δεν έχεις καν σκεφτεί καν τη λέξη "σαβούρα" τότε δεκτή η παρατήρησή σου.Δεν είπα ότι δεν την σκέφτηκα ποτέ, μετά συνήλθα όμως, και σίγουρα δεν την εκστόμισα ποτέ...Είναι βαριά κουβέντα και πληγώνει.
Πάντως μιας και το έθιξες, αν πας την Γ λυκείου να τους δείχνεις βιντεάκια ξέρεις τι θα αναρωτηθούν όλοι; "Κύριε αυτά θα τα έχουμε στην ύλη μας για τις πανελλήνιες;" Ετσι δυστυχώς έχουμε κάνει τους μαθητές μας να σκέφτονται
μιας και το έφερε η κουβέντα δείτε εδώ http://ts.sch.gr/software μια προσπάθεια σε αυτά που λέγαμε για διαδραστική εκπαίδευση και βιωματική μάθηση.Θέλει δουλειά ακόμα όμως και όσα πράγματα και αν φτιαχτούν, δεν θα γίνει τίποτα αν δεν αλλάξει το σύστημα, τα βιβλία και η νοοτροπία της παπαγαλίας....