*

Αποστολέας Θέμα: απροθυμια βοηθειας σε διπλωματικη σε ΣΔΕ  (Αναγνώστηκε 8656 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
απροθυμια βοηθειας σε διπλωματικη σε ΣΔΕ
« στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:01:37 pm »
να ρωτησω το εξης.... οσοι εχετε κανει διπλωματικη ....συνεργαστηκαν οι μονιμοι και ο διευθυντης?
εχω αναλαβει διπλωματικη για το ΣΔΕ της περιοχης μου, εργαζομουν εκει 5 χρονια και γνωριζω τους συναδελφους.
Πηγα σημερα στο ΣΔΕ, ειχα ηδη δανειστει καποια βιβλια απο την βιβλιοθηκη και ρωτησα αν υπαρχει καποιο εγγραφο να γραφει πως ιδρυθηκε το σχολειο, ποιοι το ξεκινησαν κτλ αναρωτηθηκα για τα πρακτικα.Ο διευθυντης μου λεει "ουτε ξερω που θα τα βρω...αν τα βρω θα σε ειδοποιησω..."
 Ερχεται λοιπον ενας συναδελφος και μου,λεει "να σου δωσουμε επισημο εγγραφο? ερχεσαι εδω και ζητας το ενα, ζητας το αλλο και πρεπει να τρεχουμε εμεις να το βρουμε?". του λεω , "δεν θα το δωσω πουθενα , να γραψω μια συντομη ιστορια του ΣΔΕ,  θελω...μπορεις να μου δωσεις εσυ πληροφοριες, χρονολογιες κτλ?" και λεει "και αν σου πω κατι λαθος?  να βρω τον μπελλα μου?, παρε τον παλιο διευθυντη του σχολειο..."
anyway, ενιωσα τοσο ασχημα που σηκωθηκα και εφυγα. δεν ξερω τι να κανω....σκεφτομαι να μην ξαναπαω αλλα πως θα βρω τις πληροφοριες που θελω?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2011, 06:23:39 pm από catwoman »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: απροθυμια βοηθειας σε διπλωματικη σε ΣΔΕ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:53:57 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:06:48 pm »
ντρέπεσαι εσύ γιατί οι άλλοι βαριούνται να δουλέψουν;

απλά θα ξαναπάς και θα ζητήσεις εκ νέου τα στοιχεία. Το πολύ πολύ προθυμοποιήσου να ψάξεις κι εσύ. Αλλά ως εκεί...Ε όχι και να φοβόμαστε για το αυτονόητο....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:08:31 pm »
μα προθυμοποιηθηκα...και τα βιβλια μονη μου τα παιρνω, μονη μου τα βαζω στην θεση τους.....που να μην γνωριζομασταν κιολας....

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:12:45 pm »
ε ρε απόλυση που πάει χαμένη.... 8) 8) 8)   
εγώ λέω να ξαναπάς και να συνεχίσεις να πηγαίνεις και να ψάχνεις έως ότου βρεις το υλικό που θέλεις.
Να ψάξεις στον φάκελο ΦΔ1 στον οποίο θα βρεις προφανώς τον ιδρυτικό νόμο των ΣΔΕ καθώς και τα πρακτικά απο το βιβλίο του δ/ντη στο οποίο θα βρεις ποιός διετέλεσε πρώτος διευθυντής καιβάσει ποιάς απόφασης.
αν ψάξεις και τα πρακτικά του συλλόγου διδασκόντων θα βρεις και όσους υπηρέτησαν κατά καιρούς και με τι σχέση εργασίας.
ξεκίνα από κάπου και θα τα βρεις όλα στη σειρά. μπορείς επίσης να ψάξεις το μητρώο μαθητών για να βρεις αριθμό μαθητών, άνδρες/γυναίκες και επιδόσεις.

τέλος,από το ημερολόγιο του σχολειου που κρατά υποχρεωτικά ο δ/ντής θα βρεις και διαφορα γεγονότα που σχετίζονται με το σχολείο πχ εκδρομές,καταλήψεις, απεργίες κτλ.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:53:57 »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:17:14 pm »
δεν ξερω αν θα ξαναπαω ...αν δεν τους ηξερα προσωπικα ισως να μην ειχα προλβημα να ξαναπαω. αλλα ετσι και αλλιως αυτο τον φακελο ΦΔ1 και τα πρακτικα δεν νομιζω να μου τα δωσουν....
το ημερολογιο του σχολειου το θυμαμαι, εκει εγραφαν τα παντα.... μηπως τωρα που δεν εργαζομαι πια εκει θεωρουν οτι χωνω την μυτη μου?
επισης για να δω τα πρακτικα και λοιπα εγγραφα μηπως θελει κανενα επισημο χαρτι απο

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:22:30 pm »
φυσικά και δε θα σου δώσουν πρακτικά και λοιπά έγγραφα. Μπορείς όμως να πηγαίνεις και να φωτοτυπείς τα στοιχεία που θέλεις.

εντάξει, καταλαβαίνω πως δε θες ούτε να τους δεις αλλά σφίξε τα δόντια και κάνε το κορόιδο ώσπου να κάνεις τη δουλειά σου.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:37:52 pm »
Να πας με τσαμπουκα και οχι ηττοπαθεια!
"Θελω αυτο και τωρα"
"Δεν ξερω που ειναι"
"ποιος ξερει? τρέχα να μαθεις να μου πεις,αντε μη μπω στο χώρο της βιβλιοθηκης και σας τα νοικοκυρεψω,τεμπελόχναρα"

Πες μου ποιο σχολειο ειναι ή ονοματα καθηγητων μηπως γνωριζω καποιον. στειλε μου σε π.μ.

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:48:26 pm »
να παρεις τη bitch και να πατε μαζι! να δεις τι καλα που θα στα δωσουν ολα οσα χρειαζεσαι!!!  ;D
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 09:05:09 pm »
i've got a reputation to maintain girl!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος JohnyWalker

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 09:46:31 pm »
Για να καταλάβω, γιατί δεν κατάλαβα θέλεις στοιχεία για την διπλωματική που κάνεις για να πάρεις πτυχίο;

Kαταρχήν κάποια ΣΔΕ έχουν site στο ιντερνετ, ψάξε από εκεί μήπως βρεις στοιχεία, μετά εφόσον δεν θες να πας, εγώ θα πήγαινα στο ΙΔΕΚΕ. Θα τους έλεγα κύριοι κοιτάξτε να δείτε θέλ να κάνω μια αίτηση για να μου χορηγήσετε εσείς αν γίνετε αυτά και αυτά τα στοιχεία. Σε περίπτωση που μου έλεγαν πρέπει να πας στο σχολείο, αυτό ξέρει καλύτερα αυτά που ρωτάς, θα τους έλεγα ότι θέλω για να είμαι πλήρως καλυμένος να κάνω μια αίτηση σε εσάς προκειμένου να δώσω ένα επίσημο χαρτί από εσάς στο διευθυντή του ΣΔΕ ότι με εξουσιοδοτείτε να κάνω αυτά και αυτά, διότι δεν θέλω να βρεθώ εκτεθειμένος ότι ψάχνω στοιχεία χωρίς την άδεια του ΙΔΕΚΕ ή της Φραμματείας δια βιου μάθησης.

Φυσικά κοίτα το να τρέξουν να σε εξυπηρετήσουν οι συνάδελφοι στα ΣΔΕ δεν πρόκειται, για αυτό μπορείς να τους πεις πείτε μου π.χ. που είναι τα στοιχεία να ψάξω να τα βρω μόνος μου, αν είναι για απράδειγμα κάποιοι βιβλίο στη βιβλιοθήκη, δεν χρειάζεται να πάει ο μόνιμος να στο φέρει, μπορείς να πας και εσύ και να ψάξεις μήπως βρεις και περισσότερα στοιχεία

Τώρα εγώ βέβαια θα κάρφωνα την απροθυμία τους στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας, αλλά μετά είναι που δεν θα σε εξυπηρετούσαμ, Απλά εγώ για ευχαρίστηση θα τους κάρφωνα με ονόματα και μετά θα πήγαινα στο ΣΔΕ για να έβλεπα τις φάτσες τους. Δεν σε προτρέπω να το κάνεις

Σε περίπτωση που δεν εξυπηρετηθείς και πάλι από τα ΣΔΕ ε τότε ΜΙΛΑ. Πες τους πρώτον θα κάνεις άμεση γραπτή καταγγελία στη Γενική Γραμματεία δια βιου μάθησης, μετά στο Υπουργείο και φυσικά ότι τόσα ώρα που μιλούσες μαζί τους τους μαγνητοφωνούσες και θα δώσεις τη κασέτα στα κανάλια μιας και έχεις γνωστό δημοσιογράφο (Μάκη π.χ.  :o :o :o :o :o) για να δει τα χάλια των ΣΔΕ και των υπαλλήλων του που βαριούνται (εντάξει παραείναι χοντρό αυτό.... ;D ;D). Πίστεψε με τα κανάλια τους φοβίζουν

Έσχατη λύση πας σε άλλο ΣΔΕ και τους ΓΡΑΦΕΙΣ ή βρίσκεις από βιβλιοθήκες, ίντερνετ ή περιοδικά  εφημερίδες, αρχειοθήκες στοιχεία για αυτό ή άλλο ΣΔΕ

Πιστεύω εγώ αυτό θα έκανα

Τα πρακτικά στα ΣΔΕ τι είναι;; Eγώ σε σχολείο που δούλευα τα πρακτικά ήταν εκεί που βάζαμε υπογραφές για αποβολές, ότι έγινε αυτή η παιδαγωγική συνάντηση και λάβαμε γνώση, ότι θα πάμε εκδρομή εκεί κ.τ.λ. Αυτά τι να τα κάνεις; Δηλαδή τι να κάνεις τα ονόματα των καθηγητών που υπηρέτησαν ή των διευθυντών;; Και αν αυτοί που υπηρέτησαν δεν γουστάρουν να μπουν τα ονοματά τους στη διπλωματική σου,;; ε.κτός και α θες να βάλεις απλά αριθμητικά στοιχεία.

Για τα πρακτικά ζήτα έγγραφη άδεια από ΙΔΕΚΕ ότι οφείλει το σχολείο να στα δώσει. Στο ΙΔΕΚΕ πήγαινε αφού πάρεις ένα χαρτί από το Πανεπιστήμιο ή το Τμήμα σου, επίσημο με τα στοιχεία σου ότι διεξαγάγεις έρευνα

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:05:41 pm από JohnyWalker »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 08:19:51 am »
ευχαριστω Johny
θελω στοιχεια για την διπλωματικη που κανω στο ΕΑΠ και ειναι σχετικα με τα κινητρα των μαθητων του ΣΔΕ οσων αφορα τα αγγλικα. Τα στοιχεια τα θελω για να βαλω στο τελςο της εργασιας μια συντομη ιστορια του ΣΔΕ που θα διεξαγω την ερευνα.
Αυτο με το ιδεκε θα το κανω για να ειμαι σιογουρη οτι δεν θα συναντησω προβλημα διοτι εχω σκοπο να μοιρασω ερωτηματολγια και να παρω συνεντευξεις... (εκει να δεις προθυμια...)
να παω σε αλλο σδε το σκεφτηακ αλλ α ειμαι σε νησι και τα ταξιδια στο διπλανο νησι δεν ειναι πολυ ευκολα...
Για τα ονοματα που λες των καθηγητων , τα θελω να αναφερω ιστορικα οτι ο ταδε και η ταδε το ξεκινησαν και μετα αριθμητικα ποσοι εργαστηκαν .
Τελος θα ρωτησω την καθηγητρια μου αν μπορει να μου χορηγησει χαρτι οτι κανω ερευνα... δεν το ειχα σκεφθει.! ευχαριστω! :)

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 11:27:09 am »
Μερικές παρατηρήσεις:

1) Γιατί θεωρείς ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να σου διαθέσουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι για τη διπλωματική σου; Τίποτε και κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να σου διαθέσουν τα στοιχεία που ζητάς. Χώρια που τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων.

2) Το μόνο που μπορείς να επικαλεστείς είναι η καλή τους διάθεση, την οποία όμως δεν δείχνουν. Μήπως αυτό πρέπει να σε προβληματίσει για την ποιότητα και την αλήθεια των σχέσεων που ανέπτυξες στη διάρκεια της παραμονής στο σχολείο; Μήπως έχεις κι εσύ κάποιο μερίδιο ευθύνης;

3) Μόνο με έγγραφο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή κάποιο άλλο τμήμα-φορέα του Υπουργείου Παιδείας είναι δυνατό να ζητήσεις εγγράφως τα στοιχεία που ζητάς. Το έγγραφο της Καθηγήτριάς σου να είσαι σίγουρη ότι θα το πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 11:35:16 am »
ευχαριστω Johny
θελω στοιχεια για την διπλωματικη που κανω στο ΕΑΠ και ειναι σχετικα με τα κινητρα των μαθητων του ΣΔΕ οσων αφορα τα αγγλικα. Τα στοιχεια τα θελω για να βαλω στο τελςο της εργασιας μια συντομη ιστορια του ΣΔΕ που θα διεξαγω την ερευνα.
Αυτο με το ιδεκε θα το κανω για να ειμαι σιογουρη οτι δεν θα συναντησω προβλημα διοτι εχω σκοπο να μοιρασω ερωτηματολγια και να παρω συνεντευξεις... (εκει να δεις προθυμια...)
να παω σε αλλο σδε το σκεφτηακ αλλ α ειμαι σε νησι και τα ταξιδια στο διπλανο νησι δεν ειναι πολυ ευκολα...
Για τα ονοματα που λες των καθηγητων , τα θελω να αναφερω ιστορικα οτι ο ταδε και η ταδε το ξεκινησαν και μετα αριθμητικα ποσοι εργαστηκαν .
Τελος θα ρωτησω την καθηγητρια μου αν μπορει να μου χορηγησει χαρτι οτι κανω ερευνα... δεν το ειχα σκεφθει.! ευχαριστω! :)

Γενικά για να διεξάγεις έρευνα (οποιαδήποτε) χρειάζεσαι κάποια επίσημη άδεια. Δεν μπορείς να πας σε ένα σχολείο και να πεις γεια σας είμαι αυτή και θέλω να κάνω μια έρευνα.
Για προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδική αγωγή οι άδειες δίνονται από το παιδαγωγικό ινστιτούτο. Για τα ΣΔΕ πιθανώς δίνονται από το ΙΔΕΚΕ, μετά από αίτηση που συνοδεύεται από περιγραφή της έρευνας (στόχος, μεθοδολογία, εργαλεία κλπ).

Επιπλέον (και θα σου το πει και ο υπευθυνος καθηγητής σου αυτό) δεν μπορείς σε μια έρευνα να βάλεις στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αναγνώριση των ατόμων που συμμετέχουν. Άρα δεν μπορείς να αναφερθείς ονομαστικά σε εκπαιδευτικούς που ήταν στο ΣΔΕ και έφυγαν. Πρέπει, οπωσδήποτε, να χρησιμοποιήσεις ψευδώνυμα και να αφαιρέσεις κάθε αναγνωριστικό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για το ίδιο το ΣΔΕ, το οποίο θα πρέπει να πεις ότι είναι π.χ. ένα ΣΔΕ σε κάποια νησιωτική περιοχή (έλω εγώ τώρα, ως παράδειγμα) και όχι το ΣΔΕ της Χ περιοχής....

Αν τα κάνεις αυτά, και εξασφαλίσεις την ανωνυμία (αυτό που στα Αγγλικά λέγεται privacy and confidentiality) τότε θα είναι πιο πρόθυμοι να σε βοηθήσουν (δεν θα κάνουν και τούμπες βέβαια)
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:21:22 pm »
Μερικές παρατηρήσεις:

1) Γιατί θεωρείς ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να σου διαθέσουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι για τη διπλωματική σου; Τίποτε και κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να σου διαθέσουν τα στοιχεία που ζητάς. Χώρια που τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων.

2) Το μόνο που μπορείς να επικαλεστείς είναι η καλή τους διάθεση, την οποία όμως δεν δείχνουν. Μήπως αυτό πρέπει να σε προβληματίσει για την ποιότητα και την αλήθεια των σχέσεων που ανέπτυξες στη διάρκεια της παραμονής στο σχολείο; Μήπως έχεις κι εσύ κάποιο μερίδιο ευθύνης;

3) Μόνο με έγγραφο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή κάποιο άλλο τμήμα-φορέα του Υπουργείου Παιδείας είναι δυνατό να ζητήσεις εγγράφως τα στοιχεία που ζητάς. Το έγγραφο της Καθηγήτριάς σου να είσαι σίγουρη ότι θα το πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων.
α.γιατι να μην τα διαθεσουν? ερευνα για καλυτερη ποιοτητα παιδιας διεξαγω...δεν ειναι καμμια θεωρητικη εργασια...για τα προσωπικα δεδομενα εχεις δικαιο
β. ναι, πραγματικα αναρωτιεμαι για την ποιοτητα των σχεσεων μου , διοτι μεχρι περυσι πιστευα οτι ηταν καλη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)