0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σε όλους. Παρόλο που παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum, αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα. Αιτία του μηνύματός μου αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν έχω δει κανένα συνάδελφο απόφοιτο Πολυτεχνείου να αντιδρά σε μία αδικία που κρατάει χρόνια. Για ακόμα μία χρονιά ο αριθμό προσληφθέντων αναπληρωτών απόφοιτων ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ είναι προκλητικά μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν των απόφοιτων Πολυτεχνείων. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις πρόσφατες προσλήψεις στις 27/10/2011: ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 17.02/17.06: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 76ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 12.04/12.11: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 9 καιΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 17.03/17.07 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 51 ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 12.05 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 6Δηλαδή, στο σύνολο των προσλήψεων τόσο στους μηχανολόγους όσο και στους ηλεκτρολόγους το 89,4% είναι από απόφοιτους ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ και το 10,6% από απόφοιτους Πολυτεχνείου!!!Για να μην παρεξηγηθώ να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι εναντίον των συναδέλφων ΠΕ 17. Σε αντίθεση με εμάς, προφανώς, έχουν ισχυρούς συλλόγους που στηρίζουν τα συμφέροντά τους, διεκδικούν αυτό που θέλουν και το πετυχαίνουν. Τα βάζω με εμάς, τους πολυτεχνίτες, που τόσο καιρό παρακολουθούμε απαθείς μία κατάσταση, όπου δεν αντιμετωπιζόμαστε ισάξια με την αντίστοιχη κατηγορία των ΠΕ 17. «Ριγμένοι» ήμασταν στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, «ριγμένοι» συνεχίζουμε να είμαστε και τώρα. Και το πιο ωραίο είναι (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να στηρίζει αυτή την αδικία!!! Οι πληροφορικοί, για παράδειγμα, μπαίνουν σε ενιαίο πίνακα και ισχύει η ποσόστωση 60-40. Εμείς συνεχίζουμε και εξαρτόμαστε από τις προτιμήσεις του εκάστοτε διευθυντή, που στο χέρι του είναι να ζητήσει, αυθαίρετα, τη μία ή την άλλη κατηγορία!!!Νομίζω πως κάτι πρέπει να κάνουμε… Να διεκδικήσουμε… Να οργανωθούμε… Οποιαδήποτε πρόταση είναι μια καλή αρχή…
Παράθεση από: electro στις Οκτωβρίου 28, 2011, 02:40:03 amΓεια σε όλους. Παρόλο που παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum, αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα. Αιτία του μηνύματός μου αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν έχω δει κανένα συνάδελφο απόφοιτο Πολυτεχνείου να αντιδρά σε μία αδικία που κρατάει χρόνια. Για ακόμα μία χρονιά ο αριθμό προσληφθέντων αναπληρωτών απόφοιτων ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ είναι προκλητικά μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν των απόφοιτων Πολυτεχνείων. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στις πρόσφατες προσλήψεις στις 27/10/2011: ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 17.02/17.06: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 76ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 12.04/12.11: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 9 καιΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 17.03/17.07 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 51 ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 12.05 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ 6Δηλαδή, στο σύνολο των προσλήψεων τόσο στους μηχανολόγους όσο και στους ηλεκτρολόγους το 89,4% είναι από απόφοιτους ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ και το 10,6% από απόφοιτους Πολυτεχνείου!!!Για να μην παρεξηγηθώ να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι εναντίον των συναδέλφων ΠΕ 17. Σε αντίθεση με εμάς, προφανώς, έχουν ισχυρούς συλλόγους που στηρίζουν τα συμφέροντά τους, διεκδικούν αυτό που θέλουν και το πετυχαίνουν. Τα βάζω με εμάς, τους πολυτεχνίτες, που τόσο καιρό παρακολουθούμε απαθείς μία κατάσταση, όπου δεν αντιμετωπιζόμαστε ισάξια με την αντίστοιχη κατηγορία των ΠΕ 17. «Ριγμένοι» ήμασταν στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, «ριγμένοι» συνεχίζουμε να είμαστε και τώρα. Και το πιο ωραίο είναι (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να στηρίζει αυτή την αδικία!!! Οι πληροφορικοί, για παράδειγμα, μπαίνουν σε ενιαίο πίνακα και ισχύει η ποσόστωση 60-40. Εμείς συνεχίζουμε και εξαρτόμαστε από τις προτιμήσεις του εκάστοτε διευθυντή, που στο χέρι του είναι να ζητήσει, αυθαίρετα, τη μία ή την άλλη κατηγορία!!!Νομίζω πως κάτι πρέπει να κάνουμε… Να διεκδικήσουμε… Να οργανωθούμε… Οποιαδήποτε πρόταση είναι μια καλή αρχή…Ετσι ειναι απο την στιγμη που οι αποφοιτοι ΑΣΕΤΕΜ ειναι Τεχνολογοι Εκπαιδευτικοι ....λες να περνανε περισσοτερους απο το πολυτεχνειο που δεν ειναι εκπαιδευτικοι?
Συγνώμη για την παρέμβαση συνάδερφοι. Οι τοπογράφοι σε ποιο κλάδο υπάγονται; Απασχολούνται στην εκπαίδευση; Ρωτώ για συγγενικό μου πρόσωπο. Και πάλι συγνώμη για το εντελώς off topic.
solareng σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση στους αριθμούς που ανέφερα.nikolopol πού στηρίζεται νομικά αυτό που λες, ότι δηλαδή είναι αυτονόητο (για σένα) ότι πρέπει να παίρνουν σε συντριπτική πλειοψηφία ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ; Για ποιο λόγο να μην παίρνουν 50-50 από κάθε ειδικότητα, εφόσον δεν προβλέπεται από πουθενά κάτι διαφορετικό; Θα συμφωνήσω επίσης με τον solareng ότι οι ΑΣΕΤΕΜ βρίσκονται σε ομαδοποιημένο πίνακα με τους απόφοιτους ΤΕΙ, οι οποίοι δεν έχουν στον τίτλο σπουδών τους το "τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί". Άρα, σύμφωνα με εσένα, δεν είναι εκπαιδευτικοί και επομένως σε τι ακριβώς υπερέχουν συγκριτικά με τους πολυτεχνίτες και οι τελευταίοι είναι τόσο ριγμένοι;Τέλος, γνωρίζει κανένας αν έχουμε ως κλάδο κάποιον σύλλογο στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε; Αν ναι με ποιον τρόπο μπορούμε να επικοινωνήσουμε και αν όχι πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν;
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Να σε διορθώσω λίγο:ΠΕ 17.02 /17.06 είναι 81 προσληφθέντες, δεν φαίνονται τα ονόματα αυτών που προσλήφθηκαν στη Σιβιτανίδειο.Επίσης υπάρχουν και οι ΠΕ 18.18 ΤΕΙ Οχημάτων που έχουν τις ίδιες αναθέσεις, 21 προσληφθέντεςΣύνολο 111 προσληφθέντες από τους οποίους οι 9 είναι ΠΕ 12.04 δηλαδή 8,1%.Επίσης οι ΠΕ 17.03/17.07 είναι 56.Εγώ σκέφτομαι αν υπάρχει τρόπος να αλλάξω κατηγορία και να πάω στους ΠΕ 17. Έτσι θα έχω περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης. Σίγουρα τεράστια αδικία εις βάρος μας αυτό που γίνεται.