*

Αποστολέας Θέμα: Επιμορφωτικά σεμινάρια (varia)  (Αναγνώστηκε 131505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: Επιμορφωτικά σεμινάρια (varia)
« Απάντηση #294 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 08:44:19 pm »
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!παντως,αν καποιος εντοπισει κανενα ενδιαφερον σεμιναριο στην εκπαιδευση ενηλικων ή στην διαπολιτισμικοτητα(αλλα πιο οικονομικο)αν μπορει ας ενημερωσει!θα του ημουν υποχρεη!

Ισως να σε ενδιαφέρει,μόλις το βρήκα κ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει σήμερα αλλα προλαβαίνεις διότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ετήσιο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο
Ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα,
με έμφαση στη Διδακτική και τη Διδασκαλία της Ελληνικής
ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας

1. Εισαγωγή

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ.) οργανώνει ετήσιο σεμινάριο ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα με έμφαση στη Διδακτική και Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, διάρκειας 450 ωρών.
            Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη όλων των ειδικεύσεων α/βάθμιας και β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε:
1.       Διορισμένους εκπαιδευτικούς
2.       Αδιόριστους εκπαιδευτικούς
3.       Αναπληρωτές, ωρομίσθιους κ.λπ. εκπαιδευτικούς
4.       Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
5.       Υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων
6.       Σχολικούς Συμβούλους
7.       Υποψήφιους Σχολικούς Συμβούλους
8.       Όλα τα Στελέχη Εκπαίδευσης

2. Διαδικασία συναντήσεων και διδασκαλιών των μαθημάτων του Σεμιναρίου συνοπτικά

1.       Γνωριμία με τους επιμορφούμενους – Ενημέρωση για το πρόγραμμα – Εισαγωγικά μαθήματα στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
2.       1η Ομάδα Μαθημάτων: Μεθοδολογία Έρευνας – Μέθοδοι και Τεχνικές Ποσοτικής και Ποιοτικής Έρευνας
3.       2η Ομάδα Μαθημάτων: Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
4.       3η Ομάδα Μαθημάτων: Διδακτική της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας
5.       4η Ομάδα Μαθημάτων: Μέθοδοι διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας
6.       Λήξη του σεμιναρίου με Συνεδριακή Συνάντηση και παρουσίαση από τους επιμορφούμενους της 4ης εργασίας, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε ηλεκτρονικό τόμο.

3. Χρόνος διεξαγωγής του προγράμματος

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα προκύψει και το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι πιθανότερες ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων είναι Κυριακή και Τετάρτη, από τις  20.00 μέχρι τις 22:45, με 15λεπτο διάλειμμα από 21:20 μέχρι 21:35.

4. Οργάνωση και ερευνητική καθοδήγηση

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 450 ώρες, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

·         120 ώρες διδασκαλίας
·         165 ώρες για 3 υποχρεωτικές εργασίες παράλληλα με τους κύκλους μαθημάτων. Για το είδος των εργασιών θα ενημερωθείτε μετά τη δήλωσή σας. Ενδεικτική βιβλιογραφία για κάθε εργασία ξεχωριστά, θα είναι διαθέσιμη σε ειδικό διαδικτυακό τόπο.     
·         165 ώρες επιστημονικής ερευνητικής εργασίας σε συνεργασία με τους επιβλέποντες καθηγητές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διδασκαλία, την καθοδήγηση στις τρεις υποχρεωτικές εργασίες και την καθοδήγηση στην ερευνητική εργασία θα δοθούν μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

5. Παροχές στους επιμορφούμενους

1.       Οι επιμορφούμενοι, για την αμεσότερη πρόσβασή τους σε βιβλιογραφία, θα αποκτούν δωρεάν πρόσβαση ενός έτους στο Διεθνές Ηλεκτρονικό Παιδαγωγικό Forum (http://www.inpatras.com).
2.       Δύο έως τρία βιβλία σχετικά με τα μαθήματα που θα διδαχθούν, τα οποία θα διανεμηθούν κατά την πρώτη επίσκεψη στην Πάτρα.
3.       Σημειώσεις των διδασκόντων στα γνωστικά αντικείμενα τους, οι οποίες  θα αποκτηθούν μέσω του διαδικτυακού τόπου του σεμιναρίου.
4.       Ο ηλεκτρονικός τόμος που θα προκύψει μετά την τελική Συνεδριακή Συνάντηση στην Πάτρα, θα αποκτηθεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του σεμιναρίου.
5.       Ενδεικτική βιβλιογραφία για κάθε εργασία ξεχωριστά, θα είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο του σεμιναρίου κατά τη συνάντηση στην Πάτρα.
6.       Επίσης στους επιμορφούμενους θα χορηγηθούν:
Φάκελος Σεμιναρίου
Πρόγραμμα σεμιναρίου
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:35:45 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2009, 08:52:28 pm »
         www.kedek.gr

για περισσότερες πληροφορίες
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος kalliopi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:10:05 am »
Διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μια ημερίδα για τη Δυσλεξία με τον καθηγητή Παυλίδη. Ποια είναι η γνώμη σας ? Αξίζει τον κόπο?Διότι από διορισμένους εκπαιδευτικούς δεν άκουσα πολύ καλά λόγια , δεν τον έχουν τόσο σε εκτίμηση. Εγώ δηλώνω άγνοια και θα ήθελα να μάθω περί τίνος πρόκειται..

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:18:16 am »
ειχα παει σε ενα σεμιναριο του ομιλου ΔΟΜΗ για δυσλεξια και η καθηγητρια....μας ειπε τα χειροτερα για τον Παυλιδη....κι οτι στο εργαστηρι του διαφημιζει μια μεθοδο που χρησιμοποιει...οπου ¨γιατρευει" και διορθωνει λεει την δυσλεξια......(ελεος....) φορώντας στα παιδια κατι κασκες με ηλεκτροδια...... :-X >:(....την οποια χρεωνει και ο κουκος αηδονι.......)...........και το εχω ακουσει κι απο αλλους αυτο....

γενικως παντως....οι ανθρωποι του κλαδου τον βριζουν θα ελεγα....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:35:45 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:35:19 am »
Προσωπική εμπειρία δεν έχω,αλλά πράγματι οτιδήποτε έχω ακούσει για την μέθοδο του είναι αρνητικό.
   Τάσος Λειβαδίτης

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:39:14 am »
για την μεθοδο του...οχι απλα εχω ακουσει αρνητικα...αλλα οτι κοροιδευει τον κοσμο....και αν το σκεφτεις...η δυσλεξια δεν ειναι αρρωστια ωστε να γιατρευτει...απλα θελει "τροπο" να αντιμετωπιστει σωτσα...αρα οντως κοροιδευει αν λεει ετσι στους γονεις....

Αποσυνδεδεμένος sparos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:44:21 am »
Διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μια ημερίδα για τη Δυσλεξία με τον καθηγητή Παυλίδη. Ποια είναι η γνώμη σας ? Αξίζει τον κόπο?Διότι από διορισμένους εκπαιδευτικούς δεν άκουσα πολύ καλά λόγια , δεν τον έχουν τόσο σε εκτίμηση. Εγώ δηλώνω άγνοια και θα ήθελα να μάθω περί τίνος πρόκειται..

Αν είναι δωρεάν να πας για να δεις από μόνη σου περί τίνος πρόκειται...Οι απόψεις για τον Παυλίδη διίστανται...Στο μεταπτυχιακό μας τον είχαν θάψει...ΟΜΩΣ πέρσι έκανα μάθημα σε ένα παιδάκι που πήγαινε για θεραπείες εκεί και είχε τρομερή βελτίωση..

Αποσυνδεδεμένος kalliopi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:26:00 pm »
Είναι 65 ευρώ η συμμετοχή παρακαλώ.. Η αλήθεια είναι ότι μου είπαν ότι βγάζει σε όλα τα παιδιά ότι έχουν δυσλεξία (πιθανώς που εξετάζει) και γενικά το χει δει σαν επιχείρηση..

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:36:48 pm »
Κοιτα οπως σωστα ειπε και ο/η sparos αν ηταν δωρεαν ας πηγαινες να δεις και να αποκτησεις προσωπικη αποψη.......τωρα που λες οτι ειναι και 65 ευρω.....εγω δεν προσωπικα δεν θα πηγαινα...

Αποσυνδεδεμένος kalliopi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:42:55 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:48:17 pm »

..ΟΜΩΣ πέρσι έκανα μάθημα σε ένα παιδάκι που πήγαινε για θεραπείες εκεί και είχε τρομερή βελτίωση..

Το λάθος ξεκινάει από εδώ! Δεν κάνουμε θεραπεία σε παιδί με δυσλεξία, κάνουμε παρέμβαση!!!!!! Θεραπεία γίνεται σε έναν άρρωστο και συνήθως περιλαμβάνει φάρμακα.
Όσο για τον Παυλίδη.....αν ψάξετε λίγο στο internet θα δείτε ότι διεθνώς δεν έχει καθόλου καλά σχόλια για τη μέθοδο του....Προσωπικά, όσα παιδάκια έχω δει στο ΚΕΔΔΥ που είμαι και έρχονται από τον Παυλίδη (μάλλον από τα κέντρα που έχει ανοίξει σε ολη την Ελλάδα, γιατί πλέον είναι franchise) και έχουν διάγνωση δυσλεξίας....΄Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του το 25-30% των παιδιών έχει δυσλεξία, ποσοστό τελέιως διαφορετικό από το διεθνές (τόσο μεγάλο "πρόβλημα" έχουμε στην Ελλάδα πιά;).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:51:28 pm από emmaki »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 12:50:05 pm »

..ΟΜΩΣ πέρσι έκανα μάθημα σε ένα παιδάκι που πήγαινε για θεραπείες εκεί και είχε τρομερή βελτίωση..

Το λάθος ξεκινάει από εδώ! Δεν κάνουμε θεραπεία σε παιδί με δυσλεξία, κάνουμε παρέμβαη!!!!!! Θεραπεία γίνεται σε έναν άρρωστο και συνήθως περιλαμβάνει φάρμακα.
Όσο για τον Παυλίδη.....αν ψάξετε λίγο στο internet θα δείτε ότι διεθνώς δεν έχει καθόλου καλά σχόλια για τη μέθοδο του....Προσωπικά, όσα παιδάκια έχω δει στο ΚΕΔΔΥ που είμαι και έρχονται από τον Παυλίδη (μάλλον από τα κέντρα που έχει ανοίξει σε ολη την Ελλάδα, γιατί πλέον είναι franchise) και έχουν διάγνωση δυσλεξίας....΄Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του το 25-30% των παιδιών έχει δυσλεξία, ποσοστό τελέιως διαφορετικό από το διεθνές (τόσο μεγάλο "πρόβλημα" έχουμε στην Ελλάδα πιά;).

συμφωνω απολυτα...δεν ειναι αρρωστια...!!!

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 01:17:14 pm »
Χωρίς να έχω κάποια ειδίκευση,έχω συχνά δουλέψει (ιδιαίτερα,φροντιστήριο) με δυσλεκτικά παιδιά (μαθηματικός είμαι).

Ναι ,υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες αλλά με επίμονη προσπάθεια,υπομονή κ κυρίως αγάπη μπορείς να δεις καταπληκτικά αποτελέσματα.
Αλλωστε κάθε δυσλεκτικό παιδί είναι διαφορετική προσωπικότητα κ αντιμετωπίζει διαφορετική δυσκολία στην διαδικασία μάθησης .Μου έχει συμβεί να διδάξω σε μαθητές τόσο ικανούς που δεν θα καταλάβαινα το θεμα δυσλεξία, αν οι γονείς δεν με ενημέρωναν πως υπάρχει ( έστω κ σε "ελαφριά" μορφή).

Αρρωστια η δυσλεξία??

Μακριά απο εμάς τέτοιοι χαρακτηρισμοί.
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος sparos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2009, 01:50:48 pm »
Όσο για τον Παυλίδη.....αν ψάξετε λίγο στο internet θα δείτε ότι διεθνώς δεν έχει καθόλου καλά σχόλια για τη μέθοδο του....

Υπάρχουν και άρθρα που λένε ότι είναι διάνοια!!! Όχι ότι είμα fan του αλλά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας που μίλησε έγινε πανικός...και είχε και πολύ καλά σχόλια...Άποψη μου είναι ότι πρέπει να δεχόμαστε και να εντάσσουμε στο πρόγραμμα μας ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει το μαθητή μας ανεξάρτητα του ποιός το είπε ...
65 ευρώ δεν θα έδινα πάντως ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182676
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144