*

Αποστολέας Θέμα: ΔΟΕ:Να μην υπογράψει κανένας συνάδελφος Αναπληρωτής ΕΣΠΑ νέα σύμβαση  (Αναγνώστηκε 14149 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αρα φτάνουμε σε αυτό που είπα στην αρχή εφόσον δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση και νόμος-τροπολογία του κράτους που να ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ πληρωμής που θα πληρώνονται οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ η νέα σύμβαση είναι εντελώς παράνομη και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να την υπογράψουμε και ισχύει μόνο η ΑΡΧΙΚΗ.'Αλλωστε και οι αναπληρωτές του κρατικού προυπολογισμού ακόμα πληρώνονται με το παλιό μισθολόγιο διότι περίμένουν την υπουργική απόφαση που θα ορίζει τον τρόπο πληρωμής του αναπληρωτή στο νεό μισθολόγιο  (σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου).

Συμφωνώ απόλυτα μόνο στο "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να την υπογράψουμε".

Τα άλλα όλα που λες είναι το καλό σενάριο, που ευχόμαστε όλοι να ισχύσει.

Αλλά , παραδέξου το, υπάρχει και το κακό.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:01:41 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Εγώ καλά τα λέω.Ηδη απο Νοέμβριο οι ΕΣΠΑ παίρνουμε τα λεφτά που λένε οι νέες συμβάσεις .Απλά επειδη θέλουν να καλύψουν την παρανομία τους σε καλούν τώρα να υπογράψεις νέα συμβάση .Αυτή η ενέργεια είναι εντελώς παράνομη.Για να σταματήσουν να σε πληρώνουν θα πρέπει είτε να υπογράψεις παραίτηση είτε να σε απολύσουν.Μην φοβάσαι και μην σε παρασύρουν σε εύκολες λύσεις.Αν δεν υπογράψει κανείς υπάρχει ελπίδα να ισχύσουν οι αρχικές συμβάσεις.Αν όμως πάτε όλοι σαν πρόβατα και υπογράψετε τότε το χάσαμε το παιχνίδι.

Στην πράξη όμως, αν δεν υπογράψουν,  με την τζίφρα κάποιου, θα σταματήσουν να πληρώνονται.
Και αν είναι η τζίφρα κάποιου υπαλλήλου, έχει καλώς, τον πάνε στα αστικά και του παίρνουν και τα σώβρακα.
Αν είναι όμως η τζίφρα της αννούλας, τότε καταρχήν η ίδια δεν διώκεται.
Οπότε θα πάει δικαστικώς, και όταν βγεί απόφαση από το ΣΤΕ (δηλαδή σε 8 χρόνια) τότε θα πληρωθούν.

Να τα λέμε οπώς πρέπει, να μην παραπλανούμε τον κόσμο, επειδή δεν θέλουμε να προκυρήξουμε απεργία διαρκείας, έτσι;
Δεν γίνεται να μην σε πληρώνουν.Δεν στέκει αυτό που λες.Απλά αν υπογράψεις την νέα σύμβαση δηλώνεις ταυτόχρονα παραίτηση απο την αρχική σύμβαση.Αν δεν υπογράψεις θα ισχύει η πρώτη.Θα σε πληρώνουν όπως κάνουν απο το Νοέμβριο με το ποσό που λέει η νέα σύμβαση και εσύ μπορείς να διεκδικήσεις δικαστικώς το υπόλοιπο ποσό που γράφει η αρχική σύμβαση.
Έχεις δίκιο μόνο στο πρώτο σκέλος.
αν υπογράψεις την νέα σύμβαση δηλώνεις ταυτόχρονα παραίτηση απο την αρχική σύμβαση

αλλά αν δεν υπογράψεις, μπορεί να ισχύσουν αυτά που λες εσύ , μπορεί όμως να ισχύουν και αυτά που λέω εγώ.
'Αρα φτάνουμε σε αυτό που είπα στην αρχή εφόσον δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση και νόμος-τροπολογία του κράτους που να ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ πληρωμής που θα πληρώνονται οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ η νέα σύμβαση είναι εντελώς παράνομη και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να την υπογράψουμε και ισχύει μόνο η ΑΡΧΙΚΗ.'Αλλωστε και οι αναπληρωτές του κρατικού προυπολογισμού ακόμα πληρώνονται με το παλιό μισθολόγιο διότι περίμένουν την υπουργική απόφαση που θα ορίζει τον τρόπο πληρωμής του αναπληρωτή στο νεό μισθολόγιο  (σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου).
Ο νόμος ήδη λέει ότι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο δημόσιο θα πληρώνονται όπως και οι μόνιμοι.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ο νόμος ήδη λέει ότι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο δημόσιο θα πληρώνονται όπως και οι μόνιμοι.

Μπορεί με ένα νόμο να καταργούνται υπογεγραμμένες συμβάσεις; 

Εκεί θα φανεί ο μάγκας ο δικηγόρος.
Μπορεί να αποδείξει ότι αυτό είναι παράνομο και ενάντια σε κάποια βασική αρχή του εργατικού δικαίου;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:23:05 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

εκεί θα φανεί ο μάγκας ο δικηγόρος. Να αποδείξει ότι αυτό είναι παράνομο.
Πως να αποδείξει ότι είναι παράνομο κάτι που προβλέπει ο νόμος;  ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Όταν ένας νόμος είναι ενάντια σε κάποια βασική αρχή του εργατικού δικαίου, αρχή που εδράζεται στο σύνταγμα, τότε ο νόμος είναι παράνομος.
Αντισυνταγματικός με άλλα λόγια.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Όταν ένας νόμος είναι ενάντια σε κάποια βασική αρχή του εργατικού δικαίου, αρχή που εδράζεται στο σύνταγμα, τότε ο νόμος είναι παράνομος.
Και ποια είναι αυτή η αρχή στη συγκεκριμένη περίπτωση; Αφού ούτως ή άλλως και ως τώρα οι αναπληρωτές με βάση το μισθολόγιο (βασικό μισθό, επιδόματα, Μ.Κ. κλπ) των μονίμων πληρώνονταν, απλά με μικρότερες κρατήσεις λόγω ΙΚΑ.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Και ποια είναι αυτή η αρχή στη συγκεκριμένη περίπτωση; Αφού ούτως ή άλλως και ως τώρα οι αναπληρωτές με βάση το μισθολόγιο (βασικό μισθό, επιδόματα, Μ.Κ. κλπ) των μονίμων πληρώνονταν, απλά με μικρότερες κρατήσεις λόγω ΙΚΑ.

Δεν την ξέρω. Έχω την αίσθηση ότι κάπου πρέπει να υπάρχει αυτό. Πρέπει να το ψάξουμε, και αν δεν το βρούμε πρέπει να μαζεφτούν λεφτά, και να ερωτηθεί κάποιος δικηγόρος για αυτό.

Δηλαδή πόσα θέλει κάποιος δικηγόρος για να γνωμοδοτήσει; Πόσα αντιστοιχούν στον καθένα; Μπορούμε να τα μαζέψουμε;

Αυτός είναι ο σωστός δρόμος κατά την γνώμη μου.  Την συνδρομή μας, την επόμενη φορα, αν έχουμε το ελάχιστο μυαλό,  εκεί να την δώσουμε, στους δικηγόρους για γνωμοδοτήσεις και παραστάσεις στα δικαστήρια. Και αφήστε τους συνδικαλιστές να κουρεύονται.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:38:09 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος lampros7

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Εγώ καλά τα λέω.Ηδη απο Νοέμβριο οι ΕΣΠΑ παίρνουμε τα λεφτά που λένε οι νέες συμβάσεις .Απλά επειδη θέλουν να καλύψουν την παρανομία τους σε καλούν τώρα να υπογράψεις νέα συμβάση .Αυτή η ενέργεια είναι εντελώς παράνομη.Για να σταματήσουν να σε πληρώνουν θα πρέπει είτε να υπογράψεις παραίτηση είτε να σε απολύσουν.Μην φοβάσαι και μην σε παρασύρουν σε εύκολες λύσεις.Αν δεν υπογράψει κανείς υπάρχει ελπίδα να ισχύσουν οι αρχικές συμβάσεις.Αν όμως πάτε όλοι σαν πρόβατα και υπογράψετε τότε το χάσαμε το παιχνίδι.

Στην πράξη όμως, αν δεν υπογράψουν,  με την τζίφρα κάποιου, θα σταματήσουν να πληρώνονται.
Και αν είναι η τζίφρα κάποιου υπαλλήλου, έχει καλώς, τον πάνε στα αστικά και του παίρνουν και τα σώβρακα.
Οπότε θα πάει δικαστικώς, και όταν βγεί απόφαση από το ΣΤΕ (δηλαδή σε 8 χρόνια) τότε θα πληρωθούν.

Να τα λέμε οπώς πρέπει, να μην παραπλανούμε τον κόσμο, επειδή δεν θέλουμε να προκυρήξουμε απεργία διαρκείας, έτσι;
Δεν γίνεται να μην σε πληρώνουν.Δεν στέκει αυτό που λες.Απλά αν υπογράψεις την νέα σύμβαση δηλώνεις ταυτόχρονα παραίτηση απο την αρχική σύμβαση.Αν δεν υπογράψεις θα ισχύει η πρώτη.Θα σε πληρώνουν όπως κάνουν απο το Νοέμβριο με το ποσό που λέει η νέα σύμβαση και εσύ μπορείς να διεκδικήσεις δικαστικώς το υπόλοιπο ποσό που γράφει η αρχική σύμβαση.
αν υπογράψεις την νέα σύμβαση δηλώνεις ταυτόχρονα παραίτηση απο την αρχική σύμβαση

αλλά αν δεν υπογράψεις, μπορεί να ισχύσουν αυτά που λες εσύ , μπορεί όμως να ισχύουν και αυτά που λέω εγώ.
'Αρα φτάνουμε σε αυτό που είπα στην αρχή εφόσον δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση και νόμος-τροπολογία του κράτους που να ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ πληρωμής που θα πληρώνονται οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ η νέα σύμβαση είναι εντελώς παράνομη και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να την υπογράψουμε και ισχύει μόνο η ΑΡΧΙΚΗ.'Αλλωστε και οι αναπληρωτές του κρατικού προυπολογισμού ακόμα πληρώνονται με το παλιό μισθολόγιο διότι περίμένουν την υπουργική απόφαση που θα ορίζει τον τρόπο πληρωμής του αναπληρωτή στο νεό μισθολόγιο  (σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου).
Που το διάβασες αυτό στο νέο μισθολόγιο?Ανέβασε το άρθρο .Δεν ισχύει αυτό που λες.Δεν έχει οριστεί ακομά τίποτα για σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Που το διάβασες αυτό στο νέο μισθολόγιο?Ανέβασε το άρθρο .Δεν ισχύει αυτό που λες.Δεν έχει οριστεί ακομά τίποτα για σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Άρθρο 22, παράγραφος 2.  http://www.et.gr/images/stories/eidika_themata/A226_2011.pdf
Στην παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου μάλιστα λέει ότι η απόφαση ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης, δηλαδή από τον Νοέμβριο.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Άρθρο 22, παράγραφος 2.  http://www.et.gr/images/stories/eidika_themata/A226_2011.pdf
Στην παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου μάλιστα λέει ότι η απόφαση ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης, δηλαδή από τον Νοέμβριο.

Άρθρο 22, παράγραφος 2:"με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται ανάλογα οι αποδοχές του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α."

άρα η ΔΟΕ, εφόσον δεν βασίζει αυτά που λέει ούτε σε νομικά επιχειρήματα ούτε σε απειλή απεργίας, λέει μπούρδες και αερολογίες.

φχαριστούμε green.

Εγώ πάντως επιμένω ότι η κατάργηση παλιών υπογεγραμμένων συμβάσεων με νέο νόμο είναι αντισυνταγματική. Να ρωτήσουμε κανα δικηγόρο, να δούμε αν λέω και εγώ μπούρδες ή όχι.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2012, 02:38:06 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος mpelas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Όπως και να έχει κύριοι της ΔΟΕ αργήσατε πάρα πολύ. Εμένα όταν μου ζητήθηκε να υπογράψω τη νέα σύμβαση δηλ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κανείς δε με προειδοποίησε ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Πού ήσασταν τότε να μας ενημερώσετε μέσω φόρουμ;;;
Φυσικά και την υπέγραψα γιατί είμαι ο μοναδικός ΑΜΩ ΕΣΠΑ στην περιοχή και στην ειδικότητά μου και δεν είχα την ευκαιρία να το συζητήσω με κάποιον. Τους ΑΚΩ δεν τους κάλεσαν για νέες συμβάσεις.

Οπότε ευχαριστούμε πολύ για την άμεση βοήθεια!!!!!!!!

Υ.Γ. Ούτως ή άλλως για μεγάλα λόγια μου φαίνονται όλα αυτά. Κανένας δε θα τολμήσει να μην υπογράψει γιατί δεν το διακυνδυνεύει να μην πληρωθεί και κανένας δικηγόρος δε νομίζω να αναλάμβανε και να κέρδιζε ποτέ μια τέτοια διαμάχη αυτή την εποχή..

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Όπως και να έχει κύριοι της ΔΟΕ αργήσατε πάρα πολύ. Εμένα όταν μου ζητήθηκε να υπογράψω τη νέα σύμβαση δηλ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κανείς δε με προειδοποίησε ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Πού ήσασταν τότε να μας ενημερώσετε μέσω φόρουμ;;;
Φυσικά και την υπέγραψα γιατί είμαι ο μοναδικός ΑΜΩ ΕΣΠΑ στην περιοχή και στην ειδικότητά μου και δεν είχα την ευκαιρία να το συζητήσω με κάποιον. Τους ΑΚΩ δεν τους κάλεσαν για νέες συμβάσεις.

Υ.Γ. Ούτως ή άλλως για μεγάλα λόγια μου φαίνονται όλα αυτά. Κανένας δε θα τολμήσει να μην υπογράψει γιατί δεν το διακυνδυνεύει να μην πληρωθεί και κανένας δικηγόρος δε νομίζω να αναλάμβανε και να κέρδιζε ποτέ μια τέτοια διαμάχη αυτή την εποχή..

ποιό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τα λόγια σου;
Τα κεφάλια μέσα, τρώτε σφαλιάρες και μην μιλάτε.
Εκτός από το να γκρινιάζεις, κάτι να προτείνεις έχεις;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

ποιό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τα λόγια σου;
Τα κεφάλια μέσα, τρώτε σφαλιάρες και μην μιλάτε.
Εκτός από το να γκρινιάζεις, κάτι να προτείνεις έχεις;
Οι αναπληρωτές δεν έχουν διαπραγματευτική δύναμη, δεν μπορούν να εκβιάσουν, σήμερα είναι αυρίο δεν είναι. Αν οι μόνιμοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για το νέο μισθολόγιο, δεν βλέπω πως θα το καταφέρουν οι εφήμεροι αναπληρωτές. Η ΟΛΜΕ όταν ήταν να κάνει κάτι, δεν έκανε τίποτα, ακόμα και όταν γνώριζε πια τι θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών (και σε αυτό το forum οι ίδιοι μόνιμοι που έλεγαν να μην περάσει ο "καταστρεπτικός νόμος", με το που ψηφίστηκε ρώταγαν μόνο πως θα υπολογίσουν πλέον τον μισθό τους και την προυπηρεσία τους...). Και τώρα βάζει μπροστά στους αναλώσιμους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ να κάνουν αντίσταση... Πολύ όψιμη αγωνιστικότητα από μέρους της και δι' αντιπροσώπου, όπως ξαναείπα...

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Οι αναπληρωτές δεν έχουν διαπραγματευτική δύναμη, δεν μπορούν να εκβιάσουν, σήμερα είναι αυρίο δεν είναι.

μπορούνε να κάνουν κάτι.
Να πάνε στις Γ.Σ. των ελμε και να ψηφίσουν απεργία διαρκείας μέχρι να πάρουν πίσω το νέο μισθολόγιο.
Και αν δεν έχουν την οικονομικη δυνατότητα, ας μην απεργήσουν μετά. Αρκεί η ψήφος τους.
Ένα τόσο ανέξοδο πράγμα, όπως η ψήφος σε μια Γ.Σ., δεν φαίνεται τους κινητοποιεί. Και όμως είναι πολύ
σημαντική, αυτή θα κρίνει την απεργία. Όμως οι αναπλήρωτές επιμένουν να είναι ιδιώτες. Ε τότε καλά να πάθουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)