0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλώνω άσχετος με τα συνδικαλιστικά.Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα εφόσον υπάρχει ΣΥΝΤΑΓΜΑ και οι 3(4 είναι κανονικά με την 4η ισχυρότερη) νομοθετικές εξουσίες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το μόνο που μας θυμίζει ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι η πλατεία Συντάγματος.Από εκεί και πέρα για πες μου ακριβώς τι θα πετύχεις με την απεργία; Να σου πω τι θα σου έλεγαν οι γονείς (οι οποίοι μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτοί μας πληρώνουν).Ελα δω ρε φίλε. Κάθεσαι 3-4 μήνες το χρόνο. Δουλεύεις 16-24 ώρες και μετά την κοπανάς. Άσε που έχετε φτιάξει ένα παιδαγωγικό σύστημα που χωρίς φροντιστήρια-ιδιαίτερα το παιδί δεν κάνει βήμα και μου λες τώρα ότι πατάς και όποτε σου κάνει κέφι. Κύριε Δήμαρχε γιατί να μην πληρώνουμε 50-60 ευρώ δημοτικό τροφείο κάθε μήνα, να προσλάβεις και ωρομίσθιους καθηγητές και να τους έχεις σούζα. Τι θα του απαντούσες; Και μην μου πεις ότι τους δίνω ιδέες ή ότι είμαι βαλτός γιατί σιγά μην περίμεναν εμένα οι νεοφιλελεύθεροι που μας κυβερνούν να τους πω πως δουλεύουν στις αγγλοσαξωνικές χώρες που εκεί σπούδασαν και ανήκουν ψυχή και σώματι.
Δηλαδή να είμαστε αρεστοί στην κάστα μας, να επιβιώσει η κάστα μας και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν. Ωραία.Το ίδιο λένε και οι πολιτικοί. Σύγκρινε τώρα ποιανού περνάει.
Εν τέλει, αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι η επιβίωση στο νησί με 700 ευρώ και παράλληλη συντήρηση δύο σπιτιών -για όσους έχουν οικογένεια- είναι δυσχερής. Αν διαφωνεί κάποιος σε αυτό, θα χαρώ να ακούσω τα επιχειρήματά του.
Παράθεση από: marinadim στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:41:23 pmΕν τέλει, αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι η επιβίωση στο νησί με 700 ευρώ και παράλληλη συντήρηση δύο σπιτιών -για όσους έχουν οικογένεια- είναι δυσχερής. Αν διαφωνεί κάποιος σε αυτό, θα χαρώ να ακούσω τα επιχειρήματά του.Δεν διαφωνώ. Αυτά τα λεφτά όμως υπάρχουν πια παντού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα (γνωστός μου αστυνομικός του "ειδικού μισθολογίου" έχει φτάσει να παίρνει 800 ευρώ και τώρα θα του κοπούν και άλλα).
Ενταξει πεφτουνε οι μισθοι ολων των δημοσιων υπαλληλων...το θεμα ειναι οτι μακρια απο το σπιτι και πολλοι διατηρωντας σε καποιες περιπτωσεις και δυο σπιτια ...δεν ''βγαινει''!Πρεπει να πεσουνε οι τιμες ενοικιων ,αγαθων,μεταφορικων αλλιως δεν γινεται!Πως να παω να δουλεψω μακρια ,πως;,μπορει καποιος να μου απαντησει;Σοβαρα ρωταω!
Παράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:48:44 pmΠαράθεση από: marinadim στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:41:23 pmΕν τέλει, αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι η επιβίωση στο νησί με 700 ευρώ και παράλληλη συντήρηση δύο σπιτιών -για όσους έχουν οικογένεια- είναι δυσχερής. Αν διαφωνεί κάποιος σε αυτό, θα χαρώ να ακούσω τα επιχειρήματά του.Δεν διαφωνώ. Αυτά τα λεφτά όμως υπάρχουν πια παντού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα (γνωστός μου αστυνομικός του "ειδικού μισθολογίου" έχει φτάσει να παίρνει 800 ευρώ και τώρα θα του κοπούν και άλλα).Μακάρι να μπορούσαν οι αστυνομικοί να απεργήσουν. Δεν μπορούν. Μπορούν όμως ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουν.Και εμείς πρέπει να ανάψουμε την φωτία της απεργίας, είναι χρέος μας στην κοινωνία, για να φύγει η λέρα.
Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:56:32 pmΠαράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:48:44 pmΠαράθεση από: marinadim στις Ιανουαρίου 24, 2012, 07:41:23 pmΕν τέλει, αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι η επιβίωση στο νησί με 700 ευρώ και παράλληλη συντήρηση δύο σπιτιών -για όσους έχουν οικογένεια- είναι δυσχερής. Αν διαφωνεί κάποιος σε αυτό, θα χαρώ να ακούσω τα επιχειρήματά του.Δεν διαφωνώ. Αυτά τα λεφτά όμως υπάρχουν πια παντού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα (γνωστός μου αστυνομικός του "ειδικού μισθολογίου" έχει φτάσει να παίρνει 800 ευρώ και τώρα θα του κοπούν και άλλα).Μακάρι να μπορούσαν οι αστυνομικοί να απεργήσουν. Δεν μπορούν. Μπορούν όμως ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουν.Και εμείς πρέπει να ανάψουμε την φωτία της απεργίας, είναι χρέος μας στην κοινωνία, για να φύγει η λέρα.Από που σχετίζεται το να φύγει η λέρα με το να αυξηθούν οι μισθοί;