Σύνολο ψηφοφόρων: 527
0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Aπό Μπράτη στο facebook.Δεν ξέρω αν υποννοεί κάτι.....''Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή θέλω να σας καταθέσω μερικές γενικότερες σκέψεις και προτάσεις μου:♢Είναι προφανές πως το πρόβλημα της ανεργίας που τσακίζει ,κυριολεκτικά ,τη νέα γενιά πρέπει να είναι πρώτο στην ατζέντα των διεκδικήσεων του κλάδου μας.♢Στην ΠΕ αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις ,τόσο στην Ειδική όσο και στη Γενική Αγωγή.♢Οι Σύλλογοι αναπληρωτών τόσο των νηπιαγωγών όσο και της Αγγλικής,που πρόσφατα ιδρύθηκαν,πρέπει να απευθυνθούν και στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ και να ζητήσουν να γίνει κυρίαρχο το αίτημα για μόνιμους διορισμούς.♢Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ είναι οι θεσμικοί συνομιλητές της κυβέρνησης και μπορούν να συνθέσουν όλα τα επιμέρους αιτήματα των διαφόρων κλάδων και να διεκδικήσουν αποτελεσματικότερα λύσεις.♢Αυτονόητο είναι πως οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να γίνουν με το σύστημα 60-40 και αφού πρώτα υπολογισθεί η προυπηρεσία και μετά το 2010.Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ προσπαθώ καθημερινά με παρεμβάσεις μου να βοηθήσω στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.Η παρέμβαση όμως πρέπει να είναι πιο οργανωμένη.Πιστεύω πως το αίτημα για άμεση διενέργεια διαγωνισμού του ΑΕΣΠ και κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς και των λειτουργικών με πρόσληψη αναπληρωτών,μπορεί να ενώσει όλους τους κλάδους και να διεκδικηθεί αποτελεσματικά.Χωρίς μόνιμους διορισμούς ,συνάδελφοι,το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κλάδων θα συνεχίζονται για μια 7μηνη ή 5μηνη σύμβαση αναπληρωτή.''
Αυτονόητο είναι πως οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να γίνουν με το σύστημα 60-40 και αφού πρώτα υπολογισθεί η προϋπηρεσία και μετά το 2010.